Sabtu, 13 Ogos 2011

PAS SAWAN LAGI BERCADANG MOHON INJUKSI SEKAT ROYALTI TERENGGANU.

ROYALTI DIDAHULUKAN TAUHID DIKETEPIKAN, slogan baru PAS dalam memperjuangkan dasar Negara Kebajikan yang diberikan jolokan oleh PAS sebagai langkah Tajdid Siyasi (Politik Baru) bagi memenuhi tuntutan Tahaluf Siyasi kononnya. Hambe berani katakan kedua-dua terma itu adalah lebih tepat dijenamakan semula kepada Tajdid Syaithonirojim dan Tahaluf Syaithonirojim. Dr Dzulkifly Ahmad menyelar tindakan mempertahankan akidah umat Islam atas alasan ianya bertentangan dengan semangat Rahmatan-Lil-'Alamin fahaman Sosialis Religus, tapi itu akan di kupas selepas entri ini. 
Entri ini secara ringkas akan membicarakan mengenai niat PAS Kelantan untuk memohon injuksi ke atas pembayaran Royalti kepada kerajaan negeri Terengganu atas alasan ianya amalan dwi-standar mengikut kefahaman PAS. Rakyat wajib tahu bahawa tindakan PAS ini benar-benar menggelikan hati. Dalam umat Islam menghadapi ancaman gerak kerja missionari aktif Sosialis Religus memurtadkan umat Islam di dalam bulan Ramadan melalui kerjasama ' Li-Ta'aruf' fahaman PAS; PAS Kelantan menyibukkan diri mereka dengan soal mendapatkan habuan duniawi. dan dalam Hj Hadi mahu memperjuangkan NEGARA KEBAJIKAN apa yang difahamkan olehnya sebagai Agenda Membetulkan Salah Urus Ekonomi berdasarkan kepada Fiqh Al-Awlawiyyat - Taqdim ahammu Minal Muhrim -'mendahulukan yang lebih penting dari yang penting. Nampaknya PAS berfahaman bahawa puak kelompok mereka adalah yang lebih penting dari yang penting manakala agenda pengembangan doktrin dan kepercayaan agama lain di kalangan umat Islam merupakan penzahiran politik Li-Ta'aruf (saling kenal mengenal sampai murtad) bagi membuktikan bahawa Islam ini adalah Dinur-Rahmatan-Lil-'Alamiin (Agama Rahmat bagi Seluruh Alam). 

Inilah yang diperjuangkan oleh PAS dalam  NEGARA KEBAJIKAN sebagai wadah Tajdid Syaithonirojim melalu Tahaluf syaithonirojim . Tidak lama lagi kita bakal pula dimomokkan oleh PAS mengenai MEMPOLITIKKAN AGAMA mengikut fahaman SOSIALIS RELIGUS yakni kita perlu berpolitik secara religus untuk memperjuangkan nilai-nilai sosialisma.

TEPUK DADA TANYA IMAN !

ZALIM SUNGGUH KETURUNAN FIRAUN !

MESIR PURBA terkenal dengan kekejaman dan kerakusan FIR'AUN yakni Raja-raja Mesir Purba yang dipertuhankan sama seperti yang dilakukan oleh pentaksob PAS kepada Pok Nik. pentaksob Anwar Ibrahim kepada Anwar Ibrahim dan pentaksob DAp kepada DAP. Ramai kelompok yang gagal mencapai apa yang mereka hajati di dalam parti dan politik berubah menjaid para pendita seperti Haman. Kita lihat apa yang dilakukan oleh rejim sosialis DAP di Pulau Pinang ke atas para peniaga kecil Melayu.


Alasan yang diberikan oleh aparat FIR'AUN ialah berniaga tanpa permit sah dan menggangu lalulintas. Begitulah zalimnya Dinasti Fir'aun Lim anak beranak dan DAP di Pulau Pinang. Peniaga Melayu Islam di tindas dan dianiayai sesuka hati mereka. Kita berharap agar semua pengundi Melayu di Pulau Pinang dapat mempengaruhi pengundi-pengduni Cina yang belot kepada mereka selama ini.Dalam hal -hal sebegini sepatutnya PAS menjuarai untung nasib para peniaga Melayu tersebut Malangnya di manakah PAS ? UMNO telah melakukan terbaik untuk menjaga kepentingan Melayu di Pulau Pinang tetapi dimanakah PAS selama ini?


Hamboi TUAN HAJ MAT SABU .... bila dah dapat kesenangan hasil penipuan politik kepada pengundi Melayu di Pulau Pinang untung nasib mereka kamu biarkan saja ? Kalu begitu peranan kamu sama sperti ketua pendita Fir'aun iaitu HAMAN.

Kepada orang Melayu Islam di Pulau Pinang sudah tiba masanya anda bertindak lantang dan membuat perlawanan terbuka ke atas FIR'AUN PULAU PINANG.. Pilihannya amat mudah samada anda mahu beri muka atau beri pelempang Jepun ke muka-muka mereka.

ANTARA WAJAH-WAJAH MELAYU DI DUMC.

Pertama-tama kita lihat dan kita tengok airmuka budak perempuan nama NADEANE @ SOPHIA BT MOHD SALLEH [KP NO:790317-01-6094-dipercayai telah murtad] budak ini dikatakan sebagai penganjur utama 12 orang Melayu dimurtadkan. 

Dalam gambar yang di ambil ini, jelas kelihatan beliau memakai baju kurung dan tanda nama. Wow ! Majlis Berbuka Puasa di DUMC pakai baju kurung dan tandanama. Tidakkah itu mencurigakan? 

Tanda nama itu yang dipakai seolah-olah akan dijadikan bahan ritual menukar nama Islam kepada nama Kristian dengan hanya menukar tanda nama.  Berpakaian dengan budaya Melayu hanya merupakan simbolik bahwa Budaya Melayu yang selama ini terkait rapat dengan Islam sudah tidak boleh dikatakan begitu lagi kerana kini ada Melayu Kristian.

Jika kita teliti lagi riak airmuka Nadeane @ Sophia begitu khusyu' seolah-olah beliau sedang berada dalam upacara ritual prayer / doa Krisitian. Beliau masih muda dan kita lihat pula gambar di bawah ini pula. Rata-rata Melayu yang hadir di DUMC pada masa JAIS membuat siasatan ialah anak-anak muda.Anak-anak muda di bawah Pakatan.


Di dalam gambar ini jelas kelihatan Nadeane @Sophia kelihatan bertindak seperti ketua kepada kumpulan 12 orang Melayu tersebut.

Sekali lagi kita dapat melihat Melayu yang lain berpakaian baju Melayu dan bertanda nama.Kita dapat melihat wajah-wajah anak-anak muda Melayu. Sungguh menyedihkan.


Gambar ini lebih menjelaskannya. Lihat wajah-wajah anak-anak muda ini. Mereka berada di dalam DUMC semasa Pakatan haramjadah memerintah negeri. Kalau dulu masa BN memerintah negeri kemain isu gejala sosial anak muda dipermainkan dan dimanipulasi ikut suka hati tok nenek mereka, tapi kini pada masa Pakatan Haramjadah perintah negeri, bukan saja gejala sosial melanda negeri malah sampai tahap berubah hati tukar agama dari Islam masuk Kristianiti dari mempercayai ke ESA an Illahi kepada doktrin mencelakakan diri Triniti. Kenapa sampai boldeh jadi begitu sekali?  Apa nak jadi ? Pada hari ini, kita tidak boleh lagi mempercayai pihak lain dengan relahati. Silap haribulan habis jahanam diri. Eloklah selamatkan keimanan sesama kita sendiri.

NURUL IZZAH BERCITA-CITA JADI KANSELOR JERMAN

BAPAK BOREK , ANAK RINTIK .. BAPAK KOREK, ANAK MENGGELITIK. Besar cita-cita dan kehendak Nurul Izzah ini sehingga beliau sudah dapat menjangkakann bahawa pada suatu masa nanti beliau menjadi Kanselor Wanita Asing Pertama di Jerman. Ini kerana beliau beriya-iya mendahului kerajaan Pusat dalam mahu mengadakan Hubungan Diplomatik yang baik dengan Jerman. 


Inilah bahayanya apabila kita mempunya pembangkang-pembangkang yang hanya syok sendiri pada setiap masa. 24 jam sehari mereka hanya memikirkan apa yang terbaik buat mereka sahaja tanpa memikirkan samada tindakan mereka itu nanti bakal menjejaskan kepentingan negara di masa depan.

MAAF DAP BUKAN PILIHAN SAYA.

Mutakhir ini semakin ramai yang menjadi bimbang. Siapakah mereka? dan kenapa mereka menjadi bimbang? mereka adalah kelompok-kelompok yang mewakili Broker Kuasa Politik . Kelompok ini sejak sekian lama amat memusuhi segala warisan UMNO. Seboleh-bolehnya mereka mahu apa yang mereka fikir sebagai Dinastik Feudalis tidak lagi terus menerus mewarisi jawatan Presiden dan Perdana Menteri kepada apa yang mereka labelkan sebagai Bangsawan Elitis. Sebenarnya mereka hanya bangsat-bangsat politik yang cuba mencaturkan senario politik negara agar mereka berpeluang menjadi penyamun tarbus.

Disebabkan kekalahan demi kekalahan yang terjadi di pihak pembangkang dan pengaruh kelompok tersebut semakin memudar, mereka terpaksa bekerja lebih masa untuk memuliihkan semula kepercayaan rakyat. Jadi tidak hairanlah  tiba-tiba ada artikel-artikel mengenai Manipulasi dan menyokong DAP walaupun si penulis pun tahu mereka hanya menulis sampah.

Kepada pihak-pihak berkenaan, MAAFLAH DAP BUKAN PILIHAN SAYA . PKR BUKAN PILIHAN SAYA. PAS BUKAN PILIHAN SAYA. GERAKAN ANTI NAJIB BUKAN PILIHAN SAYA. PSM BUKAN PILIHAN SAYA.KUASA KETIGA BUKAN PILIHAN SAYA.

PAPA GOMO MEMBUKTIKAN CAMPURTANGAN DAP MEMBATALKAN PENYITAAN DUMC.

Perbuatan campurtangan menghalang mana-mana penjawat awam melaksanakan tugas-tugas rasmi mereka merupakan suatu kesalahan jenayah yang amat serius. MBPJ telah di halang daripada menyita premis DUMC yang telah menyalahgunakan kelulusan permit kegunaan premis. Kelulusan yang diberikan adalah sebagai Pusat Komuniti dan bukan Rumah Ibadat. Sepatutnya MBPJ membuat lapuran polis ke atas pihak-pihak yang telah menghalang dan membuat intimidasi jenayah ke atas mereka daripada mengambl tindakan menyita DUMC. Disertakan di sini bahan bukti yang diperolehi dari sumber PAPA GOMO. Ianya sungguh dan amat mengejutkan bukan sekali , bukan dua kali tapi berkali-kali. Inilah bahanannya apabila mengundi DAP PKR & PAS hanya semata marahkan Pak Lah, dan Khir Toyo akhirnya kerugian demi kerugian dikecapi.Piahk DAP melalui lisan pemimpin-pemimpin yang disebutkan di dalam lapuran di atas melakukan campurtangan yang berbentuk menghalang penjawat awam melakukan tugas-tugas rasmi seperti berikut:-

1. Membuat panggilan talifon bertalu-talu menanyakan status tindakan penyitaan.
2.Membuat intimidasi jenayah terhadap kakitangan MBPJ -ancaman penukaran besar-besaran
3. Arahan memaksa MBPJ membuat penafian

Kakitangan awam MBPJ yang terbabit boleh membuat lapuran polis mengenainya dan pihak Polis boleh bertindak ke atas pemimpin-pemimpin yang dinamakan. Kakitangan MBPJ juga boleh memohon apa-apa perintah mahkamah mencabar sebarang tindakan balas yang di ambil oleh pemimpin-pemimpin berkenaan terhadap mereka.

Tindakan DAP PKR PAS campurtangan menghalang MBPJ melakukan penyitaan ke atas DUMC membuktikan bahawa DAP PKR PAS TIDAK BERMINAT UNTUK MEMPERTAHANKAN ISLAM. CAMPURTANGAN ITU SUNGGUH MENCURIGAKAN. ADAKAH INI BERMAKNA DUMC SUDAH LAMA MENJALANKAN KEGIATAN PEMURTADAN DI KALANGAN UMAT ISLAM ?

ISU AGENDA MURTAD: NAK BERI MUKA ATAU NAK BERI PENAMPO?Mac 2011 genaplah 1,080 hari puak Pakatan Sosialis Religus perintah Selangor, Kelantan. Kedah dan Pulau Pinang, nak mujur juga Perak sekejap sahaja mereka mmerintah itupun bila hilang kuasa mereka jadi hilang akal sampai sekarang meroyan macam Hanturaya Hilang Tuan. Itupun BN/ UMNO beri muka. 

Dalam isu Pusat komuniti DUMC memurtadkan orang Islam, Khalid GG menjadi orang Islam pertama mohon maaf kepada DUMC orang kedua tak tau lah plak siapa. JAIS dan Hasan Ali menjadi sasaran pertama dan kedua serangan amarah Khalid GG. Kepimpinan PAS pula beri muka kepada DAP dan PKR. Sebelum itu heboh dan kecoh mengenai MB Kedah hendak menguatkuasakan larangan pusat hiburan beroperasi dalam bulan Ramadan. Dijerkah dengan DAP yang dua tiga kerat, kepimpinan Pusat PAS terus beri muka mohon maaf. Siap panggil Ostat Jijan datang ngadap dan beri sebab kenapa nak tutup pusat hiburan. Akibatnya ostat Jijan masuk IJN sakit jantung dengan peel 'BERI MUKA'.


Sebenarnya, orang Melayu Islam ini sudah terlalu sangat BERI MUKA kepada puak pelampau politik dan agama lain.Tengok sajalah masa sebelum DS Najib jadi PM, boleh katakan masa itu Namewee yang tak sekolah Melayu pun di BERI MUKA. Akibatnya, Namewee semakin bermuka-muka.  Persoalannya adakah kita masih nak BERI MUKA dan membiarkan mereka BERMUKA-MUKA atau kita beri penampor Jepun ke MUKA-MUKA mereka? Frasa ayat itu kena pahamlah ikut nahu Bahasa Melayu dan bukan ikut nahu bahasa bermuka-muka. Kang PADAN MUKO !

GUAN ENG LAGI KENA HANTAM KA? BAO LIAO.

Guan Eng mendapat jolokan KM 'Tak Bikin Salah Punya' kerana CAT tmenyebabkan golongan pendapatan rendah amat sukar mendapatkan perumahan mampu beli yang bernilai di bawah RM200,000.00. Rata-rata projek perumahan adalah bernilai tinggi dan mewah. Seorang penduduk Pulau Pinang berketurunan Cina mampu menceritakannya kepada anda. Terimakasih mymassa. 

No House “Chin Kang Kor”


By Penang Ah Beng Kia

We in Penang damn susah to get a low-cost or even a medium-cost unit nowadays. One simple apartment pun cost around RM200,000, not to mention single storey houses which could fetch up to RM400,000.

Having said that, Penang can also boasts of a unique character in non other than our Chief Minister aka “Cakap tak serupa bikin man”. Of course he is the infamous Lim Guan Eng who can do no wrong.

Remember his CAT, CAT stuff that he has been telling Penangites. We want to be Competent, Accountable and Transparent.

Where got competent?.

Here we are struggling to get a roof over our heads and we hear of the state government proposing mega projects.

I read with great interest on the remark of Chief Minister’s chief of staff Jeff Ooi who recently was engaged in a tiff with Exco in charge of housing Wong Hon Wai.

Ooi alluded to rampant black market activities which were the reason why eligible applicants were denied low-to-medium cost housing in his Jelutong constituency.

Hei, is he admitting that there are hanky panky going on in the allocation of such housing to the poor or middle income group.

Jeff, you should not just consider setting up a database for housing but also lodge a report with the MACC.

Check who has been benefitting from the affordable housing units, meant for the poor. Where has those units ended up. Is it to the rich and well connected Pakatan people or what?

Who are the culprits.? Bring them to book, even if they are your Pakatan Rakyat buddies.

We want action and we want answers.
baca seterusnya di sini PENANGITES KASI HANTAM SAMA LIM 

KEADILAN SOSIAL REJIM SOSIALISMA LAKNATULLAH REPUBLIK PULAU PINANG.

Keadilan sosial bagi DAP sosialis religus ialah menambahkan lagi kesengsaraan kepada rakyat miskin terutama Melayu Islam. Golongan sasaran penindasan ala pembersihan etnik yang dilaksanakan oleh DAP melalui polisi meritokrasi dan penghapusan DEB selama tiga tahun. Kg Buah Pala menjadi saksi bisu kepada kekejaman polisi meritkorkasi cauvinis DAP. Kesamarataan bagi interpretasi DAP ialah menyamaratakan rumah-rumah orang Melayu Islam untuk digantikan dengan pembangunan hartanah bernilai tinggi dan mewah. 2 orang penduduk Kg. Jalan Assam Pulau Pinang boleh menceritakan kepada anda penyiksaan yang mereka alami.


Penduduk, Zarus Yusuf, 48, berkata, dia berasa kesal dengan tindakan itu di mana semua janji yang ditabur pemaju tidak ditunaikan.

“Pada mulanya, saya ditawarkan sebuah rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT), namun saya terpaksa menolaknya kerana rumah itu bermasalah dan mereka telah menukarkan rumah di tingkat yang berlainan , namun sebelum kami dibenarkan masuk mereka berjanji untuk memperbaiki rumah terbabit, apa yang lebih mengecewakan sehingga sekarang tiada sebarang berita yang diterima.

“Bapa saya, Yusuf Husain, 76, juga dijanjikan pampasan sebuah rumah, walaupun dia (bapa) telah pergi untuk melihat rumah, sehingga sekarang sudah enam bulan masih belum ada berita yang menggembirakan,” katanya.

Menurutnya, surat guaman yang disampaikan kepada mereka bukan diberikan kepada mereka secara rasmi sebaliknya hanya diletakkan di hadapan pintu rumah. Baca selanjutnya di sini MATKILAUPENANG

PEMBALUNAN KHAS KEPADA MALIK ITIK KASIM. SIRI DUA.

Pembalunan seterusnya kepada mangkuk hayun Malik itik Kasim yang makan gaji & elaun buta sebagai EXCO HAL EHWAL AGAMA ISLAM Pulau Pinang. Malik Itik Kasim telah cuba menyembunyikan kesilapan dan kesalahan dirinya sendiri.  Menurut seksyen 48 Tatacara Pembuatan Fatwa di dalam Enakmen Pentadbiran Agaam Islam [PP] 2004, sesuatu FATWA itu wajiblah diperkenankan terlebih dahulu oleh YDPA dan kemudiannya diwartakan barulah ianya berkuatkuasa. Ianya tidak berkuatkuasa hanya kerana disahkan dalam minit mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang.

Oleh itu, jelaslah bahawa pentadbiran negeri Pulau Pinang telah melanggar dan campurtangan dalam Fatwa ini apabila Malik Itik menyatakan seperti di bawah ini:-
Namun begitu, kerajaan Negeri Pulau Pinang menghormati keputusan Jawatankuasa Fatwa Pulau Pinang bil. 2/2011 yang bersidang pada 7 April 2011, mengenai hukum membaca Al-Quran sebelum subuh dengan menggunakan pembesar suara.
Apakah maksud Malik itik 'menghormati'? Tidakkah ini bermakna bahawa FATWA tersebut tidak mengikut prosedur yang ditetapkan dalam seksyen 48 Enakmen Pentadbiran Agama Islam [PP] 2004 ( EPAI 2004) ? Manakah wartanya ? Adakah ianya sudah dirujukkan kepada YDPA untuk diperkenankan?
Mesyuarat Majlis Fatwa Bilangan 2/2011, yang dipengerusikan Mufti Negeri Pulau Pinang kemudiannya telah disahkan di dalam Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Bil.3/2011 pada 6 Jun 2011 memutuskan bahawa bacaan Al-Quran menggunakan pembesar suara dari surau dan masjid sebelum waktu subuh adalah dilarang menurut Hukum Syara'.
FATWA tersebut tidak boleh berkuatkuasa kerana ianya hanya disahkan dalam minit mesyuarat ini bercanggah dengan peruntukan seksyen 48 EPAI 2004. Malik itik tak tau ke ? Nampaknya begitulah. 
Namun, kerajaan negeri berpendirian pentadbiran masjid dan surau boleh 
mempertimbangkan sama ada mahu meneruskan tradisi dan amalan sedia ada atau sebaliknya, setelah menerima pemberitahuan oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Islam ( JHEAIPP) tentang keputusan Jawatankuasa Fatwa.
 Kenyataan paling lawak daripada Malik itik, penguatkuasaan mana-mana FATWA oleh Jawatankausa Fatwa Negeri tidak tertakluk kepada bidangkuasa Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Kerajaan Sosialisma Pulau Pinang tidak ada KUASA untuk memberikan sebarang arahan penguatkuasaan FATWA. Seksyen 48 EPAI sudah menjelaskannya. Sebaliknya, kerajaan Negeri yang tertakluk kepada FATWA Jawatankuasa Fatwa Negeri apabila ianya melalui prosedur kesahihan dan kuatkuasa seperti yang dinyatakan dalam seksyen 48 EPAI 2004.


Untuk pembacaan lebih lanjut sila klik ke pautan blog DR NOVANDRI mengenainya.


http://novandri.blogspot.com/2011/08/mesti-baca-muslihat-tekanan-cerita-di.html


Kesimpulannya, jelaslah Malik itik dan kerajaan sosialisma Pulau Pinang cuba 'merampas kuasa-kuasa' YDPA sebagai Ketua Agama Rasmi Pulau Pinang di bawah EPAI 2004. Isu ini merupakan CUBAAN KERAJAAN SOSIALISMA DAP DI PULAU PINANG mencabar KUASA-KUASA YDPA selaku KETUA RASMI ISLAM bagi Pulau Pinang. Malik itik dan pentadbiran Pulau Pinang TIDAK IKUT PROSEDUR EPAI 2004. Kan dah kantoi !


RONNIE LIU TERKANGKANG DI MAHKAMAH!

Sumber berita di petik daripada AAKJ. Mengenai usaha PBT yang dikuasai oleh Ronnie Liu penyangak moderen yang jadi pemimpin disayangi dalam Kerajaan Pakatan Sosialis Religus Selangor telah gagal menyita aset MCA di Kajang. Bacalah lapuran ini sumber asal UTUSAN MALAYSIA. TQ AAKJ !
SHAH ALAM 12 Ogos - Mahkamah Tinggi hari ini membenarkan permohonan injunksi oleh MCA bagi menghalang Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) daripada memasuki, menutup dan mengunci bangunan miliknya di Batu 11, Cheras dekat sini sehingga kes tersebut selesai. Hakim Datuk Wan Afrah Wan Ibrahim juga membenarkan permohonan yang dibuat menerusi Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Kong Cho Ha supaya MPKj dilarang mengganggu dan menghalang hak milikan atau penggunaan bangunan tersebut. 
Hakim Wan Afrah yang membuat keputusan di kamar beliau di sini turut mengarahkan MPKj memulangkan ketujuh-tujuh kunci bangunan tersebut yang didakwa ditukar selepas berlaku peralihan kuasa dalam Kerajaan Negeri Selangor. 
Pada prosiding hari ini, MCA diwakili peguam Ringo Low manakala peguam-peguam, Lim Lip Eng dan Lewis Lim hadir mewakili MPKj. 
Lip Eng ketika ditemui pemberita memaklumkan beliau akan berbincang dengan anak guamnya untuk mengetahui sama ada mereka berhasrat mengemukakan rayuan terhadap keputusan itu
- Utusan


Aiseh Ronnie Liu , sori la brader, lu punya usaha gagal lah. Cuba lagi di lain masa dan TAHNIAH MCA!

TRANSKRIP PENUH TEKS UCAPAN PERHIMPUNAN ANTI MURTAD.


Pada hari semalam, Jumaat 12hb Ogos 2011 selepas solat Jumaat di Masjid Biru Shah Alam, satu perhimpunan aman Anti Murtad telah diadakan bagi menyokong usaha-usaha JAIS dan mana-mana pihak berkuasa Agama Negeri mengambil tindakan menyekat pengembangan apa-apa doktrin dan kepercayaan agama lain di kalangan orang Islam seperti yang termaktub di dalam batasan Fasal 4 Perkara 11 dan Perkara 3 Perlembagaan yang dikuatkuasakan melalui pengubalan enakmen-enakmen sedemikian oleh Dewan Undangan Negeri-negeri yang berkaitan. Berikut adalah petikan-petikan penuh teks ucapan oleh tiga pemimpin Islam berlainan parti tapi satu suara dalam usaha menunjukkan sokongan dan ketidakpuashati majoriti umat Islam di negara ini dengan aktiviti-aktiviti memurtadkan orang Islam oleh kelompok-kelompok tertentu. lokmanjais
EXCO PEMUDA UMNO, LOKMAN NOOR ADAM:- 
Ada Yayasan Kristian dari Jerman yang dibawa masuk dan menjadi penaja utama kepada IFC (Suruhanjaya antara Agama) yang mengemukakan 14 tuntutan yang jelas bercanggah dan tidak menghormati agama Islam sebagai agama persekutuan. Sebab itu kita berkumpul, untuk menyatakan pendirian kita bahawa mulai hari ini, kita tidak akan membiarkan agama kita terus dinodai.
gereja-ezam513Senator Ezam Mohd Nor:- Amaran ini bukan hanya kepada pemimpin, tetapi agen-agen mereka malaysiakini, Malaysian insider, yang bersikap biadap kepada Jabatan Agama Islam, fitnah Jabatan Agama Islam, kononnya kita ceroboh, kononnya kita tidak beradap. Malaysiakini dan Malaysian insider, kita beri amaran terakhir, jika kamu tidak hentikan semua ‘sampah’ ini, kami akan pergi dan 'bakar' kamu. Jelas, mereka adalah pengkhianat kepada umat Islam. zulnordinjais
Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, YB Zulkifli Nordin:- Baru-baru ini, beberapa orang umat Islam yang sensitif telah pergi ke kawasan seperti tumpuan awam, jumpa risalah Kristian, berbundle-bundle, ditinggalkan di tempat strategic, untuk mudah orang ambil. Saya pernah tanya budak-budak kecil apa komik ini, mereka jawab, komik kartun, dalam tu ada 76 perkataan Allah yang disalahgunakan. Di gunakan bahasa dan gambar yang anak-anak kita akan tertarik, mereka makin biadap, makin kurang ajar. Kita tidak ada masalah dengan orang Kristian tapi kita ada masalah dengan mereka yang cuba menentang kita. Perlembagaan Persekutuan jelas menetapkan agama negara ini adalah agama Islam. Malahan diletakkan Islam sampai ke peringkat tidak boleh disentuh.Sebab itu isu ini bukan isu politik, ia tidak ada kena mengena dengan UMNO atau PAS, ia ada kena mengena dengan orang Islam.untuk pembacaan penuh, sila ke pautan ini AGENDADAILY.

PKR BUKAN AHLUL AGAMA TAPI BAHLOL AGAMA.


NAHAI, KIMAK PUNYA PKR! Inilah jadinya apabila mengangkat seorang mempunyai PRIMA FACIE KES MELIWAT BONTOT JANTAN jadi KETUA DE FACTO dan menjadikan isterinya dan anak perempuanya serta suami skandalnya di dalam Barisan Kepimpinan pertubuhan. Di Selangor, Mufti Selangor telah menempelak PKR sebagai' Bukan Ahli Agama' dan 'Tidak Tahu Agama'. Di Pulau Pinang, PKR sekali lagi membuktikan kata-kata Mufti Selangor itu adalah Benar Tiada Yang Tidak Benar Melainkan Benar Belaka. Inilah natijahnya apabila menjadikan DOKTRIN SOSIALIS RELIGUS dan SOSIALISMA sebagai WADAH PERJUANGAN yang MENYONSANG lagi MENYESATKAN.  Jangan terkejutlah jika selepas ini PKR akan mengambil pendirian bahawa MAKAN BABI ITU HALAL KERANA DARURAT YANG DIISYTIHARKAN DULU. Begitulah BAHLOLNYA semua ahli PKR dan kepimpinan PKR ini. Patulah ramai pengasasnya keluar daripada PKR kerana sudah tidak tahan dengan BUDAYA KEPIMPINAN BAHLOL PKR yang sedia ada. PKR IS DEAD !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANWAR IBRAHIM TERKENCING DALAM SELUAR!


BRAVO DS NAJIB & ROSMAH ! Apabila keduanya begitu berani kerana benar tampil dan sudi ditemuramah oleh barisan peguambela Anwar Ibrahim apalagi yang Anwar Ibrahim boleh lakukan selain terkencing dalam seluar. Kedua personaliti tertinggi dalam negara telahpun ditemuramah oleh barisan peguambela Anwar Ibrahim. Mereka berdua dengan tenang menjawab semua soalan-soalan yang dikemukakan oleh barisan peguambela Anwar Ibrahim. Apa yang mereka berdua hendak takutkan pun mereka tidak bersalah apa-apa kepada Anwar Ibrahim. Oleh itu, Anwar Ibrahim telah digagalkan oleh perancangannya sendiri yang sebelum ini begitu yaking dan penuh konfiden keduanya akan menolak mentah-mentah sesi temuramah. Bagai nak rak Anwar Ibrahim mencanangkan kepada media asing bahawa keduanya tidak akan berani tampil dan memberikan kerjasama untuk ditemuramah oleh barisan peguambela Anwar Ibrahim. Berbeza dengan Anwar Ibrahim jika beliau berada di tempat keduanya, sudah pastilah kita akan dihidangkan dengan pelbagai retorik dan lakunan drama bersiri seperti MISSION IMPOSSIBLE. Bakal menyalaklah segala jejuak para anjing pencacai Anwar Ibrahim memberikan bermacam alasan dan hujah kenapa Anwar Ibrahim tidak perlu berbuat demikian. Tetapi tidak bagi DS Najib dan Rosmah. Keberanian mereka dan kehebatan mereka berdua sudah tentu tidak dapat diatasi oleh Anwar Ibrahim dan Wan Jijah. Anwar Ibrahim terlupa bahawa beliau berhadapan dengan seorang keturunan kesultanan Bugis Gowa. BUGIS MEMANG BERANI. SIFAT KEBERANIAN ITULAH JUGA YANG PERNAH DITUNJUKKAN OLEH SEMERLUKI DAN LIMA DAENG BERSAUDARA SEHINGGA MENJADI LAGENDA NUSANTARA. ANWAR IBRAHIM ? BELIAU SUDAH KETULAHAN DAULAT KESULTANAN GOWA & RAJA-RAJA MELAYU.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...