Rabu, 9 November 2011

BUBARKAN DUN SELANGOR DAN BEBASKAN SUARA RAKYAT!


DUN SELANGOR BERUBAH NAMA. DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR sekarang dikenali sebagai DEWAN USIRAN NEGERI SELANGOR. Pakatan Haramjadah berjaya 'Mendemokrasikan' sidang DUN dengan cara kuku besi dan diktaktor.DUN bukan lagi milik RAKYAT di bawah Pakatan Haramjadah kerana Pakatan Haramjadah menjadikan DUN sebagai tempat 'RUBBER STAMP' sahaja. Dalam DUN Selangor sekarang amalannya adalah 'Siapa Bertanya Halau Keluar' . Inilah kerajaan idaman dan impian para pengundi protes 2008. Tiada wakil rakyat dibenarkan bertanya soalan apatahlagi mana-mana rakyat mempersoalkan Rejim Pakatan Haramjadah. Jangan mengkritik. Tak Boleh! Keluar Kamu Dari Selangor! Inilah sebuah Rejim Kezaliman. Amalan 'Tutup Mulut" di kalangan mereka diperpanjangkan dalam sidang DEWAN USIRAN NEGERI menjadi amalan 'Usir Keluar!'. Wey MELAYU SELANGOR. bangkitlah dan sedarlah ini bakal terjadi bila memberikan DAP terlalu banyak kuasa. Hari ini mereka halau Wakil Rakyat dalam sidang Dewan Usiran Negeri, esuk lusa kamu semua kena halau dari negeri Selangor kerana mengkritik dan bertanyakan soalan. HOI MELAYU PKR-PAS sedarlah, hari ini DAP halau Wakil Rakyat berbangsa Melayu esuk lusa kamu juga turut di halau DAP.GELOMBANG WANGSA MAJU MENULIS:-
Pertanyaan ADUN Batang Kali Mohd Isa dibalas dengan ditunjukkan jalan keluar oleh Speaker Dewan Teng Chang Khim.

Semuanya gara-gara Khalid 'Gagap' Ibrahim masih lagi mengidap 'Sindrom Gagap' untuk menjawab pertanyaan Mohd Isa berkenaan apa manfaat yang diperolehi oleh penjawat awam melalui program MES (Program Merakyatkan Ekonomi Selangor).

Soalan Mohd Isa cukup mudah ... Mengapa tiada penjelasan terperinci dari aspek peruntukan dan jumlah yang dibentangkan?

Khalid Gagap kembali gagap dengan membebel dan jawapan yang berbelit-belit.

So ... who come to the rescue? baca seterusnya di sini GELOMBANG WANGSA MAJU

Bila Tanya Je Kena Halau, Bila Halau Je Sebab Tanya Soalan. Ini KERAJAAN RAKYAT atau KERA-TAJAAN CINATOKRASI DAP RASIS? 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH PINGSAN DEK TERTELAN 'JAMBU MADU' TERBARU!

Stok Jambu Madu Melekit.

RAFIZI RAMLI 'STOK JAMBU MADU MELEKIT'. Gosip liar mengatakan bahawa akaq Wan Jijah sudah pingsan di rumah sebelum jam 10 pagi tadi. Ini gara-gara PAPA GOMO mendedahkan kepada umum 'Rahsia' dan 'Pungkoq Dalam Almari' bang Nuor. Semuanya berkenaan Rafizi Ramli si Jambu Madu Melekit. Masih ingat apa terjadi kepada Azmin Ali semasa pulang dari Hawaii? Berdarah pungkoqnya. Sampai sekarang akaq Wan Jijah enggan ke rumah Azmin Ali. Duduk dekat pun taknak. Apatahlagi hendak membau minyak wangi Azmin Ali. Pernah nampak sebarang gambar Azmin Ali dengan akaq wan Jijah? Selepas ini MILOSUM si Tolol akan buat gambar bertindih dengan akaq Wan Jijah dengan Azmin Ali. Kembali kepada si Jambu Madu Melekit Rafizi Ramli. PAPA GOMO menulis:-
Siapa Rafizi Ramli? Apa kisah gelap yang disorokkan oleh beliau? Sejarah Hitam dalam hidup yang beliau tidak dapat lupakan? Mari kita Bongkar....

Lahir: 14 September 1977

Tempat Lahir: Besut, Terengganu

Membesar: di Kemaman dan Kuala Kangsar

LATAR BELAKANG PENDIDIKAN

Pendidikan awal @ Sekolah Rendah Sultan Ismail, Kemaman (1984 – 1989)

Kolej Melayu Kuala Kangsar (1990 – 1994)

Leeds University (1996 – 1999)

Apa yang berlaku di Leeds University ? Apa yang menyebabkan Rafizi Ramli mengelabah apabila beberapa Blogger mengeluarkan artikel mengenai sejarah lampau nya? Apa musibat yang beliau akan terima?

Gua cerita banyak tu taknaklah beb tapi Gua nak bagi sedikit nasihat pada Rafizi Ramli yang sekarang ini cuba menutup setiap lubang yang ada mengenai kisah Anwar Ibrahim dan dirinya sewaktu di England. Kisah apa? Jeng jeng jeng.......

Anwar Ibrahim sewaktu Rafizi di England merupakan Timbalan Perdana Menteri, pelajar kesayangan Anwar Ibrahim malah rakan Rafizi turut mengesahkan setiap kali kunjungan Anwar Ibrahim ke England akan disambut oleh Rafizi.

Apa yang Berlaku? Fuh.....ini Story maut punya lah..Hua Hua Hua.....
Patutlah PKR dok senyap pasal FESTIVAL SEKSUALITI NERAKA sejak 2008 rupa-rupanya PKR ini dipenuhi dengan ................

TEPUK DADA TANYA IMAN!


MILOSUAM SI TOLOL KANTOI MEMANJANG TAK PERGI SEKOLAH GAMAKNYA.,

Jawapan Kepada Blog MiloSuam : Bagaimana Lori Dagang Syarikat Israel terlepas masuk Malaysia?


Blog Milosuam dalam entry 8/11/2011 cuba menimbulkan isu bagaimana lori dagang syarikat Israel boleh terlepas masuk di Malaysia. 


Dakwaan blog Milosuam berkenaan ZIM yang merupakan sebuah syarikat penghantaran antarabangsa dimiliki syarikat dari Israel adalah benar. Walau bagaimanapun, dakwaan berkenaan lori gambar di atas milik syarik ZIM adalah kantoi sama sekali . Bagaimana saya katakan itu adalah dakwaan yang kantoi?? Ok mari kita belajar tentang proses penghantaran barangan dari luar negara.


Sekiranya 'term' jual beli barangan dari luar negara membabitkan CIF, DDP dan DDU (kebiasaan yang digunakan dalam perdagangan antarabangsa ; untuk memahami istilah ini sila google INCOTERMS ) . Penjual dari luar negara akan melantik 'shipping agent' . 'Shipping agent' ini akan menguruskan dokumentasi2 (cukai, GST, hazardous item declaration, etc) pelepasan kastam di pelabuhan negara masing2. 


"Shipping agent" pula akan melantik "freight forwarder" , kadang2 untuk syarikat agensi penghantaran yang besar seperti ZIM, peranan "shipping agent" dan "freight forwarder" dimainkan oleh syarikat yang sama. Untuk urusan jual beli yang menggunakan penghantaran melalui laut , "freight forwarder" ini akan melihat jadual kapal2 kargo yang menuju ke pelabuhan negara pembeli. 


Kes kontena ZIM yang berada di Malaysia bukanlah sesuatu yang mengejutkan kerana, "shipping agent" penjual barangan di luar negara telah melantik ZIM sebagai "freight forwarder" iaitu barangan yang dijual itu akan disimpan didalam kontena ZIM.  Kontena ZIM itu pula dimuatkan ke dalam kapal kargo yang dibenarkan untuk berlabuh di pelabuhan Malaysia. 


Apabila sampai di pelabuhan Malaysia, kontena ZIM ini akan dikeluarkan dari kapal bersama kontena2 dari syarikat2 "freight forwarder" yang lain.  Pihak pembeli dari Malaysia akan diberitahu ketibaan kapal untuk urusan "clearance" tax dan duti. Pihak pembeli juga perlu melantik "freight forwarder" tempatan untuk urusan pelepasan kastam. "Freight forwarder" tempatan ini akan menggunakan lori mereka untuk menghantar kargo ke destinasi pembeli. 


Oleh demikian, jelas disini lori bernombor JHE 3553 bukan lori dari syarikat ZIM, lori ini sebenarnya dimiliki oleh syarikat "freight forwarder" tempatan  (SA Kargo, Multi-Trans, Nis-Trans, etc..) . Aku tahu benda ni pun sbb biasa juga buat clearance barang2 dari 'oversea'.  Keh keh keh... Blogger Milosuam kantoi lagi .... tak cukup pun 24 jam article dikeluarkan..isk isk isk

~ SUMBER MEGA BIDAMAN. ~ Fesbuker Tersohor.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SIDANG DUN SELANGOR:KIMAKNYA PAKATAN HARAMJADAH MENTADBIR NEGERI.

Tuan-tuan dan puan-puan yang telah memilih Pakatan Haramajdah tenpohari kerana terlalu percayakan ahli-ahli politik yang amat tolol lagi bodoh dari pkr-dap-pas, tahukah tuan-tuan dan puan-puan sekelian bahawa selama 3 tahun ahli-ahli politik yang tolol lagi bodoh membuat kerja sambil lewa dan makan gaji buta. Lihatlah bagaimana cara kelompok ahli politik yang tolol lagi bodoh tersebut mengendalikan pemberitahuan untuk sidang DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR. Apa? Tuan-tuan dan puan-puan tidak tahu mengenainya? Itu kerana tuan-tuan dan puan-puan telah diperbodohkan oleh mereka. Lainkali tuan-tuan dan puan-puan pilihlah ahli politik yang boleh buat kerja bukannya seperti ahli politik yang tolol lagi bodoh yang terpilih pada PRU12 lalu. Lihat bukti-bukti yang dikumpulkan untuk kemudahan tuan-tuan dan puan-puan (hamba tak minta seduit pun untuk ini tapi pihak yang dapat duit pun tak buat kerja seperti ini) Tengoklah SURAT RASMI , tarikhnya entah di mana, prosedurnya berterabur seperti orang tercirit dalam seluar, slogannya sahaja cantik tapi kerjanya macam najis taik berterabur tak ubah seperti sekandang lembu yang berak merata-rata.


Begini ke kelompok ahli politik yang tolol dan bodoh buat kerja? Yang selalu melaungkan kredibiliti, akauntabiliti dan ketelusan? Buat kerja macam orang tak pergi sekolah. Notis Pemberitahuan hanya di buat dalam tempoh 2 bulan (60) hari dari tarikh persidangan DUN. Kemudian diberikan 21 hari untuk membuat pertanyaan. Bodoh bangang lagi tolollah kelompok ahli politik seperti ini. Ahli PArlimen mereka pula bercuti bersukaria sewaktu Bajet dibahaskan di Parlimen. Tolol dan sungguh sial serta celaka mereka ini semua.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TV SELANGOR MILIK KHALID G TAK BERANI NA BUAT SIARAN LANGSUNG UCAPAN BAJET SELANGOR PADA HARI INI.Sebelum berkuasa kemain hendak sangat berkuasa. Bila sudah berkuasa kemain sembunyikan semua maklumat daripada pengetahuan umum. Apa gunanya meluluskan Enakmen Kebebasan Maklumat kalau jentera sendiri pun tidak berani hendak menyiarkan UCAPAN BAJET pada hari ini? Dasar pentadbiran pengecut takde teloq sama juga lah seperti Teng anak khinzir laknatullah dengan SELCAT. Pakatan Haramjadah hanya berminat hendak berkuasa tapi tak 'kuasa' mengotakan apa yang mereka katakan. Ya la kan pemimpin Pakatan Haramjadah ini semuanya spesis LGBTIQ yang hanya berani 'Main Belakang' sahaja dan 'Meliwat Isteri' serta 'Budak Kopi' atas alasan Hak Asasi Hewan Ternakan. Mana pernah Pakatan Haramjadah berani menjawab dengan telus penuh kredibiliti dan berani memikul tanggungjawab pun selama ini. Inilah kelompok ahli politik yang tolol-tolol dan bodoh-bodoh belaka lebih bodoh daripada sekandang lembu yang dipelihara oleh NFC.
TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH DI JAMIN BERANG PADA JAM 10 PAGI INI.


Jam 10 pagi ini dikatakan akan didedahkan mengenai JAMBU MADU akaq Wan Jijah si Rafizi. Apa akaq Wan Jijah hendak katakan nanti? Takkanlah sebagai Presiden PKR akaq Wan Jijah tidak mahu melakukan apa-apa, yea tak? Kalau akaq Wan Jijah berdiam diri itu bermakna PENDEDAHAN ITU ADALAH BENAR dan AKAQ WAN JIJAH TAK LAYAK MENJADI PEMIMPIN serta PKR WAJIB DI LAWAN HABISA-HABISAN oleh orang MELAYU dan semua rakyat MALAYSIA.

 TEPUK DADA TANYA IMAN!

SEWAKTU BAJET HANGAT DIBAHASKAN DESIAL ANWAR, AZMIN & AHLI PARLIMEN PAKATAN HARAMJADAH BERSUKARIA DI LONDON.


Ini rupanya kerja hakiki pemimpin politik yang lidah bercabang hati busuk macam bangkai. Kononnya pejuang rakyat kepada mak bapak mereka. Cukup bulan dapat gaji beri makan anak bini. Tak cukup gaji ambil rasuah. Tak cukup dengan rasuah pergi sana sini kutip derma cari makan dengan tabur fitnah hasutan memburukkan negara sendiri. Mulut busuk hati pun busuk. Kebajikan rakyat? Mana ada pemimpin politik hendak menjaga kepentingan rakyat sekarang? Mereka hanya sibuk menjaga kepentingan sendiri dan anak beranak mereka sahaja. Rakyat patut menolak pemimpin politik sebegini biar mereka pula hidup merempat.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SIDANG DUN SELANGOR BENTANG BAJET PILIHANRAYA.


Sidang DUN Selangor pada hari ini. Pentadbiran Khalid G akan membentangkan BAJET PILIHANRAYA. Menurut sumber yang tidak mahu dikenali, antara lain BAJET PILIHANRAYA yang dibentangkan akan meniru BAJET ALTERATIF PAKATAN HARAMJADAH yang telah disebutkan oleh DeSIAL Anwar Ibrahim. Di samping itu pentadbiran Khalid G serta speker DUN  si celake sialan Teng anak khinzir laknatullah akan melakukan gerak kerja 'tutup mulut' dan 'halau' mana-mana ADUN daripada BN untuk mempersoalkan BAJET PILIHANRAYA Pakatan Haramjadah. Dikatakan ada kejutan besar mengenai isu DUMC nanti. Pergi jahanamlah semua pemimpin politik yang bersifat angkuh sombong penipu dan perompak seperti ADUN-ADUN PAKATAN HARAMJADAH. Kita mengharapkan agar semua ADUN-ADUN BN pada kali ini mempunyai 'TELOQ' untuk berbahas dan melawan pentadbiran mahazalim Pakatan Haramjadah.
TEPUK DADA TANYA IMAN!


KU LI PUN PERLUKAN NGO 'AMANAH' UNTUK BERSUARA? ANIH.


Ini kenyataan Ku Li kepada media mengenai NGO AMANAH (ANGKATAN AMAMAH MERDEKA)
"Itu pun kita kena tunggu berbulan-bulan sebelum dapat kelulusan. Ia tak beerti untuk pilihan raya, ianya kebetulan. Harap dapat diteruskan sebagai NGO." Kata beliau pada Sidang Media AMANAH yang turut disertai bekas Presiden MCA, Datuk Seri Ong Ka Ting dan Datuk Seri Abdul Kadir Sheikh Fadzir. Ku Li menjelaskan AMANAH menjadi plaform bagi Pemimpin-Pemimpin Politik memberi kebebasan bersuara menerusi saluran yang bersesuaian tanpa sebarang sekatan dan terikat. Beliau memperakui pada masa kini Pemimpin Politik agak sukar menyatakan pandangan dan kritikan demi kebaikan Negara. "Macam saya kalau nak bercakap di Dewan Merdeka contohnya, kena dapat kelulusan pihak atasan." AMANAH yang dipimpin beliau turut disertai beberapa Pemimpin UMNO dan MCA.
Ku Li turut menegaskan bahawa ianya adalah kebetulan AMANAH tertubuh sewaktu hampir dekat dengan pilihanraya. Ku Li sebelum ini terbabit dengan kontroversi klip video UNDILAH Menurut pucuk pemimpin UMNO selama inipun tidak ada sekatan ke atas mana-mana pemimpin dan ahli UMNO untuk menyuarakan apasaja. 

Bosan dengan sikap sesetengah pemimpin Melayu ini berpolitik. Bila berpolitik sahaja apa yang mereka fikirkan hanya kepentingan diri sahaja. Kepentingan agama, bangsa dan negara kita sendiri pun tidak tahu dimanakah mereka meletakkannya. Pemimpin-pemimpin Melayu nampaknya lebih gemar mempertahankan kerjaya politik mereka. Disebabkan inilah orang Melayu wajib ada kesedaran tinggi mengneai politik. Jangan biarkan diri anda dijadikan percaturan politik kepentingan diri kepada pemimpin politik yang mementingkan diri mereka sahaja. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...