Jumaat, 8 Jun 2012

FREE EDUCATION & FREE SEX EDUCATION YANG MANA PAKATAM LEBIH BERKEMAMPUAN?

Dalam isu pembekuan sementara PTPTN yang kini sudah di tarik balik kerana rayuan simpati belas ihsan daripada ibubapa pelajar baru KUIS dan UNISEL dan kegabraan terlampau oleh PAKATAM PAPANTANDA, pada pendapat dimanakah kemampuan sebenar PAKATAM PAPANTANDA?

1. Memberikan FREE EDUCATION atau
2. Memberikan FREE SEX EDUCATION 

kepada rakyat jelata jika mereka menang PRU 13. Hamba pilih nombor dua kerana itulah sahaja kemampuan sebenar PAKATAM PAPANTANDA.

SAMPAH TERPILIH & FREE ENGLISH EDUCATION.

AMBO MAKIN SUKO dan teramat suko. Khaled Nordin dah insaf dan kembali ke pangkal jalan untuk membuka jalan kepada Pakatam Papantanda untuk FREE EDUCATION. Suatu pengorbanan besar Khaled Nordin lakukan demi sayangkan FREE EDUCATION. Tapi Pakatam Papantanda pulak malu-malu alah eskrem jamban. Khaled Nordin dah buka jalan dan beri peluang seluas-luasnya kepada Pakatam Papantanda buat FREE EDUCATION. Bak kata Noh Omar apa yang Khaled Nordin lakukan ialah peluang terbaik buat Pakatam Papantanda memulakan FREE EDUCATION memandangkan PAS teragak-agak nak mulakan dengan PASTI. Jadi apa salahnya jika Pakatam Papantanda mengambil kesempatan keemasan ini bagi merealisasikan IMPIAN FREE EDUCATION dan MEMBEBASKAN MAHASISWA/ SISWI DARI BEBANAN HUTANG PTPTN. Tak perlulah lagi mahasiswa dan mahasiswi UNISEL dok berkejar Ijazah Kelas Pertama untuk mendapat pengecualian pembayaran balik PTPTN. 

Bukan ke sebelum ini Pakatam begitu hebat mahukan PTPTN dimansuhkan? Jadi apabila Khaled Nordin menyahut cabaran itu dengan membekukan PTPTN kepada UNISEL kenapa tidak di sambut baik oleh Pakatam. Sebaliknya Pakatam kata kerajaan zalim pulak. Huish ... ni kira kerajaan BN kasi bantu sama Pakatam Papantanda pun di kira sebagai zalim ka? Takkanlah Pakatam Papantanda cuma mampu beri FREE SEKS EDUCATION saja ?

Ni satu hal lagi, Pakatam Papantanda dok kutip sampah kat kawasan terpilih apa pasai? Adakah hanya kawasan yang menyokong mereka sahajakah yang membayar cukai pintu dan cukai tanah? Dimanakah kredibiliti dan kewibawaan mereka sebagai sebuah kerajaan yang di war-warkan oleh mereka sendiri sebagai sebuah kerajaan yang sayangkan rakyat? Tidakkah ini menunjukkan bahawa Pakatam Papantanda begitu hipokrit dalam semua hal dan keadaan?

Berjanji adalah semudah menyebut A, B dan C tetapi menunaikan segala janji tidaklah semudah dengan hanya bertindak mempaparkan di papantanda gergasi sahaja yang turut menelan kos berjuta-juta ringgit.Kalau kos berjuta-juta ringgit itu digunakan bagi menunaikan jani-janji itu lebih baik. Malang sungguh buat rakyat Selangor kerana mempunyai sebuah Kerajaan Pakatam Papantanda yang hanya mementingkan berapa banyakkah papantanda gergasi yang boleh mereka naikkan di serata pelusuk negeri Selangor.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...