Jumaat, 21 Oktober 2011

NURULIJAH KANTOI LAH LU !

Lijah Suka Kek Mama Tau !!!!.. Lijah Ingat Nak Bukak Kedai Kek Nanti !

NURUL IZZAH (LIJAH). Ketua Audit Negara membidas pedas Lijah kerana ceteknya pengetahuan Lijah mengenai kaedah pembentangan Lapuran Ketua Audti Negara 2010. Dek kerana Lijah terlalu hendak tunjuk pandai akhirnya diperbodohkan oleh Ketua audit Negara begitu saja.Menurut Ketua Audit Negara sememangnya sudah menjadi amalan tradisi lsejak 1982 Lapuran Ketua Audit dibentangkan terlebih dahulu kepada jemaah Menteri sebelum dibentangkan di Dewan Rakyat  supaya kerajaan dapat mengetahui isu-isu yang dibangkitkan oleh audit dan bersedia memberi jawapan apabila diperlukan. Begitu jugalah dengan mana-mana Lapuran ketua Audit ke atas negeri.. Pembentangan awal di buat kepada Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri bagi tujuan yang sama.Ini bermakna Lapuran Ketua Audit di rujuk terlebih dahulu sebelum pembentangan bajet. Sejak 2010, Lapuran Ketua Audit Negara tidak dibentangkan bersekali dengan bajet bertujuan membolehkan kedua-duanya diberikan liputan saksama. Menurutnya lagi amalan tersebut tidak mempunya sebarang niat curang yang tersembunyi atau bertujuan membuat sebarang pindaan keatasnya. Berikut adalah petikan penjelasan Ketua Audit Negara berkenaan (sumber BERNAMA):-
KUALA LUMPUR, 21 Okt ― Laporan Ketua Audit Negara 2010, yang menjadi isu kontroversi sejak minggu lalu, akan dibentangkan di Dewan Rakyat pada Isnin ini, kata Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang.
Ambrin berkata beliau akan memberi taklimat kepada anggota Jawatankuasa Kira-kira Wang Awam Negara (PAC) di Parlimen pada hari sama.
“Jabatan Audit Negara ingin memaklumkan segala persiapan telah dibuat supaya Laporan Ketua Audit Negara 2010 dibentang pada Isnin, bersekali dengan laporan maklum balas yang disediakan Perbendaharaan Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Beliau menjelaskan sejak 2010, Laporan Ketua Audit Negara tidak dibentang pada hari yang sama dengan pembentangan belanjawan negara bagi membolehkan kedua-dua perkara berkenaan mendapat liputan saksama.
“Sejak tahun 1982 lagi, Laporan Ketua Audit Negara dimaklumkan kepada Jemaah Menteri sebelum dibentangkan di Dewan Rakyat supaya kerajaan dapat mengetahui isu-isu yang dibangkitkan oleh audit dan bersedia memberi penjelasan apabila diperlukan,” katanya dipetik Bernama Online.
Ambrin menjelaskan Laporan Ketua Audit Negara 2010 bagi negeri dimaklumkan terlebih dahulu kepada Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri sebelum dibentangkan di Dewan Undangan Negeri masing-masing.
“Jabatan Audit Negara juga ingin menegaskan tidak ada apa-apa pindaan dibuat oleh Kerajaan Persekutuan mahupun negeri terhadap Laporan Ketua Audit Negara 2010 berkenaan,” katanya.
Beberapa Anggota Parlimen mewakili pakatan pembangkang mempersoalkan ketiadaan laporan itu semasa pembentangan Belanjawan 2012 di Dewan Rakyat baru-baru ini.
Bukannya Lijah tidak tahu tapi sengaja buat-buat tak tahu supaya mudah hendak menipu. Itulah perangai anak-beranak Anwar Ibrahim. Kerjanya menipu berbohong, menipu berbohong, menipu berdusta kalau dalam sehari tidak menipu berbohong berdusta bukan keturunan Anwar Ibrahim namanya. Muda-muda lagi sudha pandai menipu belum lagi jadi Menteri, EXCO dan berusia lanjut. Tak layak menjadi pemimpin keturunan Anwar Ibrahim.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


HIMPUN TERKINI TERESA KOK TELAN KUNCI STADIUM SHAH ALAM

 

Gossip terbaru. Teresa Kok dikatakan menghasut Khalid Gagap untuk mengunci stadium Melawati Shah Alam atas alasan kononnya perhimpunan aman sejuta umat Islam bakal mencetuskan ketegangan antara agama. Anihnya hasutan Teresa Kok kerana beriya benar berusaha menghalang umat Islam bersatu dan berkumpul membantah gerakan kristianisasi bermotif politik oleh kelompok sosialis religus seperti beliau. Semakin jelaslah bahawa ahli politik seperti Teresa Kok menjalankan gerakan kristianisasi melalui pengaruh politik. Amat keji! Kepada semua ahli Melayu Islam PAS dan PKR inilah masanya untuk anda membantah dan menyanggah pemimpin kamu semua yang tunduk kepada kehendak iblisetanitojim laknatullah betine Teresa Kok. Tiada kemudaratan yang boleh datang daripada mulut pemimpin-pemimpin kamu. AYOH! Sertai Perhimpunan Aman Sejuta Umat Islam Besuk! Musuh Islam sudah mulai GENTAR & KECOT TELOQ.

TEPUK DADA TANYA IMAN!ADA SIAPA NAMPAK HJ HADI TAK?HIMPUN. Maklumat terkini daripada Taiping Mali, menyebutkan seramai hampir 100,000 orang ahli daripada 30,000 NGO sahkan hadiri perhimpunan sejuta umat Islam esuk. Tidak termasuk orang awam. sumber Setiausaha HIMPUN melalui Taiping Mali.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


SIAPA YANG BERANI SANGAT TANGKAP BERUANG TEDI (SAM KETOT) KAK WAN JIJAH TADI?


Assalamualaikum wbt ! ... Siapa Di dalam dan Siapa Di Luar???

GEMPAR! .. menurut maklumat ringkas rakan bloger DARUL EHSAN TODAY (DET) Sam Ketot telah 'dilamar' oleh pihak polis sejurus selepas beliau terkencing di sergah sewaktu sedang seronok 'bersukaria' dengan para demonstran di UIA selepas solat Jumaat tadi. Kak Wan Jijah tidak dapat dihubungi untuk komen lanjut.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

GEMPAR! GARA-GARA HIMPUN TERESA KOK BERFONSEKS.

Omigosh !!!!! Itu Barang Ini Macam Punya Busarrr Lorrrr !!!!!


HIMPUN. Hebat rupanya inpak HIMPUN ini. Umat Islam baru sahaja hendak berkumpul seramai 1 juta orang di dalam stadium secara aman. Itupun bukan hendak buat solat hajat perdana sepertimana PAS pernah lakukan demi menyelamatkan peliwat dan penzina DAP-PKR. Anihnya, umat Islam hendak berkumpul, si Teresa Kok pula jadi stim! Menurut bloger DET (Darul Ehsan Today) dalam keghairahan nafsu syahwat Teresa Kok akibat klitorisnya teruja dengan 'Kekuatan Maskulin Umat Islam' dalam HIMPUN, Teresa Kok pula sanggup berfonseks mengenainya. Berikut adalah petikan kandungan 'lucah' fonseks Teresa Kok (dipetik sepenuhnya daripada DET):
Dear bro and sister in Christ, following the statement by Sultan of Selangor on Jais raid in DUMC, there'll be a big anti-Christianity rally in Shah Alam stadium on 22/10/11 Saturday 2pm organized by Pakida, Perkasa etc. We're afriad this will intensify tension between Muslim and Christians. PAS will issue a statement tomorrow that urge members not to participate.
Pls pray for god's intervention.....
Jangan disalahfaham makna rangkap 'intensify tension'. Rangkap itu merujuk kepada tahap seksualiti Teresa Kok yang sudah terangsang dengan maskulin umat Islam yang bakal menunjukkan 'kekuatan' pada 22hb Oktober 2011 di stadium Melawati Shah Alam. Anda semua kena ingatlah umat Islam ini berkhitan. Lagipun Teresa Kok sudah lama kepingin merasai ' kekuatan maskulin' umat Islam yang selama ini ia fikir tidak begitu hebat!Barangkali ia terlupa mengenai 'kehebatan maskulin' Timbalan Presiden PAS dan ADUN Selinsing dan Perupok. Mau taknya Teresa Kok 'teruja seksualitinya' memandangkan terlalu kerap menonton klip video abang Nuor dalam aksi ranjang Chinadoll. Ini semua Papa Gomo punya pasal.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MELATAH KAK WAN JIJAH GARA-GARA MALAYSIAKINI.

Busyukkkkkkkk nyerrr bau Malaysiakini
Mulut Demo Hancingggg!!!

MALAYSIAKINI. Kini mereka pula tidak tahan dan tidak sanggup dihentam bertalu-talu. Hilang punca pendapatan mereka nanti. Siapa hendak bayar dan tanggung segala kemewahan yang mereka kecapi hasil kerja keras mereka menjadi tukang fitnah profesional? Edmund Bon (dia ni peguam muda dan ahi DAPSY) memberikan kenyataan bahawa Malaysiakini bakal menyaman Ezam kerana pendedahan-pendedahan yang di buat olehnya membabitkan sumber kewangan Malaysiakini. Habislah kakitangan Malaysiakini. Sukarlah mereka untuk mencari makan lagi. Bila kecoh-kecoh begini sudah tentulah penaja mereka akan menarik semula semua wang tajaan berserta faedah ke atasnya! Kurang lebih seperti kisah William Shakespeare 'Saudagar Venice - The Merchant Of Venice). Agak-agaknya para pembaca budiman sekalian berapa 'paun' dagingkah Malaysiakini perlu pulangkan kepada penaja mereka nanti? Jangan ada yang terjual 'daging' pula. Bak kata pepatah Arab tiga perkara yang amat digenari oleh orang 'Arab iaitu makan daging, duduk atas daging dan masuk dalam daging. Terbaru Malaysiakin sengaja membiarkan segala bentuk komen yang menghina orang Melayu, institusi Raja-raja dan Islam di dalam portalnya. Lihat petikan di bawah ini.
Kong Bu Fenzi · Top Commenter
Ini islam pengganas.Aku tumpang sepak sekaki. islam pengganas ini gunakan nama islam memperbodohkan rakyatnya, Dulu ketika berkuasa Gaddafi lah jadi Allah di duna Libya. - Islam itu indah,, islam itu adil, islam itu menegak keadilan... tapi hingga nak mati pun diheret dan didera rakyat , Kalau islam itu ada keadilan, tidak mungkin lakukan perbuatan yang jahil sedemikian.
- OOOOi..melayu islam , saudara islammu `Gaddafi ' itu kau tak sokongkah? sama sama saudara islam , kenapa perjuang islam di malaysia senyap macam anjing? kah kah kah.
Reply · 3 · Like· 42 minutes ago
Mark as SpamReport as Abuse


Kong Bu Fenzi · Top Commenter
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ibo_IB4YejE
Reply · Like· 31 minutes ago.Mark as SpamReport as Abuse


El-Haneef Abd El-Hameed · Top Commenter
Komen anda pada awalnya make sense tetapi di pengakhiran menyentuh sensitiviti. I dont like Gaddafi but I dont like your last statement too. Next time pls take care of all these wordings.
Reply · 3 · Like· 29 minutes ago.Mark as SpamReport as Abuse


Hairunnajib Suli · Top Commenter
tolong jaga bahasa kau..
Reply · Like· 28 minutes ago


http://www.malaysiakini.com/news/179263
Kepada semua kakitangan Malaysiakini kamu semua kenalah beringat kerana selama ini kamu semua 'memakan daging' orang Islam di Malaysia ini. Sekarang giliran kamu pula 'dipanggang' hidup-hidup di atas api yang kamu sendiri nyalakan. Apa macam? Syok kena panggang dengan api sendiri? Jom dengar apakata EZAM.TEPUK DADA TANYA IMAN!

HIMPUN- NO KOMEN KATA KAK WAN JIJAH.

Celake Punya Anak Tantawi Berani Ko Laawan Ceq Nooo !!!
Hang Bikin Rusak Ceq Punya Program laaaa !!!

HIMPUN. Terkini dikhabarkan puak PAS PUSAT sudah mula mengelabah kerana Dewan Pemuda PAS Pusat bakal keluar beramai-ramai dari PAS dan menyertai terus Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia. Ya la kan mana boleh menahan semangat jihadis Pemuda PAS ini. Pemuda PAS hendak juga emnjuarai isu-isu melibatkan kepentingan umat Islam di Malaysia. Jika Pemuda PAS sanggup bermandikan air percuma FRU dan menerima 'urutan' baton FRU dalam perhimpunan BERSIH semata-mata mahu melihat PAS menang dalam PRU 13, sudah tentulah Pemuda PAS ingin berdemonstran bersama-sama NGO HIMPUN di dalam keadaan selesa, aman dan tenteram dalam stadium yang besar. Pada kali ini perhimpunan tersebut ada permit. HALAL. Sekali sekala Pemuda PAS ingin turut merasai bagaimana FRU dan PDRM menjaga keselamatan mereka dalam sebuah perhimpunan yang HALAL. Mana larat Pemuda PAS hendak makan benda-benda 'HARAM'. Jatuh maruah beb!. Semangat Jihadis Pemuda PAS ini berbeza dengan semangat 'Hj Hadis' yang lebih gemar benda 'HARAM' daripada 'HALAL'. Pemimpin PAS PUSAT pun pening kepala atas bawah bagaimana hendak memberikan reaksi kepada HIMPUN. Habis, senjata makan tuan. Hajat hati nak tikam UMNO malangnya Pemuda PAS ambil senjata itu nak tikam DAP. Mana boleh beb! Marahlah Pok Nik kerana Pemuda PAS sanggup menderhaka kepada Kalipah Sosialis Religus kesayangannya. Lagipun Pemuda PAS bukan seperti AMK PKR. Semangat AMK sama saja seperti semangat 'Konek'. Semangat Pemuda PAS tidak seperti itu. Bagi Pemuda PAS terutama Nasruddin Tantawi menyertai PAS didasarkan kepada perjuangan jihadis mereka. Jika PAS membelakangi hasrat dan cita-cita perjuangan jihadis Pemuda PAS, sudah tentulah Pemuda PAS akan mengamuk. Peduli apa lagi dengan sebarang baiah. Lebih baik sertai UMNO daripada menjadi menanggung malu seumur hidup. Apa gunanya lagi Pemuda PAS hendak berjuang bersama-sama dengan pemimpin PAS PUSAT jika peranan memperjuangkan TAUHID dan ISLAM kini lebih terserlah kepada UMNO. Itulah, baginda Rasulullah s.a.w. pernah bersabda Jangan Terlalu Menghina Sesuatu Pihak Kerana Mungkin Pihak Yang DI Hina itu Lebih Baik Daripada Kamu. Kini Pemuda PAS barulah faham nasihat baginda Rasullullah s.a.w. tersebut.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH SOKONG AZIZ BARI DI GANTUNG KERJA.

Ntah hapa-hapalah Aziz Bari tu .. tengok cam akaq .. akaq tulis buku pasal akaq je..... jangan marah nooo ! 
Undilah Barisan Nasional.

AZIZ BARI. Mat Asri kata tindakan ke atas Aziz Bari tidak Islamik dan tidak berperikemanusiaan. Ok. Bagaimana pula tindakan Aziz Bari mempertahankan gerakan kristianisasi yang didalangi oleh DAP-PKR-PAS pula? Apakah label dan kategori tindakan Aziz Bari tersebut hendak kita letakkan? Kak Wan Jijah sendiri bersetuju agar tindakan dikenakan ke atas Aziz Bari, agaknya lah tapi kita kan di tuntut bersangka baik sesama manusia dan kepada pemerintah. Dalam soal HIMPUN pula, bukankah PAS-DAP-PKR sudah sepakat mengatakan bahawa sebarang tindakan mempertahankan TAUHID dan kedudukan ISLAM sebagai agama rasmi Persekutuan adalah bersalahan dnegan BUKU JINGGAY? Maklumlah kerana HIMPUN digerakkan oleh orang Islam bukan seperti BERSIH yang digerakkan oleh Ambiga. Angota Polis yang dikenakan tindakan melindungi kepentingan, nyawa dan hartabenda awam terhadap demonstran BERSIH dibolehkan pula, Di mana suara Dr Asri membela anggota polis tersebut? Sebarang reaksi balas oleh mana-mana pihak terhadap HIMPUN pula bagaimanakah hendak kita kategorikan dan labelkan pula? Isunya di sini bukan mengenai penggantunggan Aziz Bari tetapi mengenai kewajaran Aziz Bari menggalakkan dnanmempertikaikan keputusan KDYMM Sultan Selangor. Tindakan Aziz Bari menyokong kenyataan Biskop Tan yang cuba menutup kesalahan gerakan misionari kristianisasi di Malaysia oleh beberapa buah kelompok gereja sosialis religus. Adakah salah KDYMM Sultan Selangor mempertahankan umat Islam dan akidah umat Islam? Adakah salah tindakan yang begitu 'lembut' dikenakan terhadap Aziz Bari kerana beliau secara tidak langsung menyokong gerakan kristianisasi oleh kelompok gereja sosialis religus? Banyak isu-isu besar dan utama ditutupkan melalui membangkitkan sub-sub isu yang tidak berkaitan langsung. Jangan mudah terpedaya dan terjerat dengan tipu muslihat musuh lah Dr Asri. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!


HIMPUN -KONTRADIKSI ANTARA AGAMA DARIPADA DAP..HIMPUN. Kepimpinan PAS PUSAT nampaknya semakin terjerat dengan permainan politik dan strategi licik DAP. Hamba berani mengatakan bahawa PAS PUSAT telah sengaja dijeratkan oleh DAP agar bertindak balasa ke atas isu DUMC. Melalui HIMPUN, PAS cuba menaikkan imejnya semula sebagai pejuang dan harapan kepada umat Islam. Melihat kepada logo HIMPUN pun kita sudah dapat menyimpulkan bahawa ianya adalah gerakan dalam gerakan sulit komplot tertentu PKR-PAS. Dalam isu Murtad nampaknya DAP baka meraih untung lagi dalam perbatuan politik. Selepas HIMPUN angan terkejut jika tiba-tiba ada pemimpin PAS PUSAT bersuara mempersoalkan dan mempertikaikan HIMPUN. Ini bertujuan menajamkan lagi kontradiksi dalaman DAP-PKR-PAS sekaligus memberikan tekanan kepada Institusi Raja-raja.Arahtuju isu DUMC ini akan dimanafaatkan sepenuhnya oleh kelompok Pluralisma dan DAP untuk dijadikan alasan kepada penubuhan Jawatankuasa IFC. Kemungkinan besar selepas ini pembukaan akan dilakukan bagi penubuhan Biro atau Agensi yang bertanggungjawab kepada agama-agama lain sepertimana yang dinikmati oleh agama Islam. Bila ini terjadi bermakna agama Islam dengan agama-agama lain sudah disamaratkan martabatnya. Kita boleh menjangkakan bahawa isu HIMPUN ini akan dibahsakan di dalam Parlimen. Seterusnya ini bakal membuka pintu kepada perbincangan mengenai agensi baru untuk urusan hal ehwal agama-agama lain.Bajet 2013 nanti bakal menyaksikan bagaimana peruntukan-peruntukan baru untuk agensi baru. Ini kemungkinan dna telahan hamba. Bermakna fungsi-fungsi dan peranan Institusi Raja-raja Melayu di dalam Perlembagaan semakin diperkecilkan lagi. Begitu juga dengan martabat agama Islam. Kenapakah kita begitu mudah diperdayakan oleh DAP dalam strategi politik mereka bagi mencapai matlamat BUKU JINGGAY? Tidakkah tindakan proaktif bagi menyelamatkan Akidah umat Islam ini ialah memperhebatkan lagi ukhuwah sesama Islam dan memenuhkan masjid-masjid dan surau-surau dengan solat berjemaah pada setiap waktu solat? Tidakkah tindakan itu lebih efektif dan berkesan? Tidakkah itu sebuah HIMPUN yang diwajibkan ke atas semua umat Islam? Fikirkanlah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...