Sabtu, 20 September 2014

GOSIP LIAR MENGENAI PELABURAN LTH RM640 JUTA DI DETROIT MUNGKIN SUATU PEMBOHONGAN SEMATA.

Pada awalnya, ianya dikeluarkan dari blog Outsyed The box. Tapi ianya diceritakan sepintas lalu sahaja. Dan situasi Detroit dari sumber youtube diambil sebagai rujukan 'Potfolio Keadaan Kritikal Ekonomi Detroit'" (Huh ?????) Aiseh mang. 

Tidak banyak informasi yang diberikan oleh blog Outsyed the box melainkan "suatu andaian Najib terbang ke USA untuk Sain...????" Huuuh ????? Bior betol ..... Ambe tak fikir ianya suatu cerita betul tapi ambe yakin dan percaya ianya suatu gosip liar yang disebarkan bagi tujuan dan agenda tertentu.Anihnya, ramai pulop Gred A sibertropa BN boleh menerima berita berkenaan tanpa soal jawab yang panjang. 

Ada kemungkinan ceritanya tak sebegitu. Tapi sejak akhir-akhir ini, terdapat perkabaran yang seperti memberi tekanan kepada Najib. 

Kemungkinan LTH ada merisik kabar untuk meminang pelaburan hartanah di Detroit memandangkan reganya sedang menurun. Tapi untuk LTH terus sain sebarang komitmen bertulis dan ditandatangani oleh Najib... tu macam cerita dongeng 1001 malam lar. 

Keadaan di Detroit pun kita tidak ketahui dengan sebenarnya. Jika hanya bergantung kepada sumber-sumber YOUTUBE sebagai otoriti muktamad, ambe fikir ianya bukanlah suatu amalan analisa terbaik. 

Seharusnya, jangan menimbulkan panik dikalangan rakyat terutama apabila musim haji sudah dekat. Ianya akan menjejaskan kredibiliti dan imej baik LTH selama ini. 

Janganlah hanya semata tidak suka dengan beberapa polisi Najib dalam beberapa isu penting di dalam negara; maka dengan sewenangnya tanpa mempedulikan kesan jangkapanjang terhadap LTH disebarkan berita-berita yang memungkinkan rasa panik di kalangan pendeposit LTH. 

Ambe tak mempercayai langsung perkabaran berkenaan mengenai Potfolio Pelaburan RM650 juta LTH dalam industri hartanah di Detroit. Adalah amat mustahil LTH tidak amanah dan tidak menjaga amanah mereka kepada pendeposit mereka. 

Amalan LTH selama ini dalam bidang pelaburan ialah untuk menambah nilai kepada deposit-deposit para pendeposit. Simpanan pokok para pendeposit dipelihara dan dilindungi oleh LTH. Sudah tentulah LTH mempunyai standar dan amalan pelaburan yang amat ketat agar kepentingan pendeposit tidak terjejas langsung. 

Tetapi amalan menembak dari jauh agar peluru melantun kepada sasaran utama, itu amalan yang sudah lama diketahui diamalkan dikalangan penulis-penulis blog yang ada kureng sikit tanggungjawab dan amanah di atas penulisan mereka. 

Semoleknya, kita abaikan saja gosip-gosip sedemikian memandangkan tiada asas dan fakta yang kukuh mengatakan ianya benar-benar berlaku dan terjadi. 

DESAIN GADANG ANWARINAS DALAM POLITIK MALAYSIA

Ambe dah lama mencari maklumat mengenai pergerakan dan rakan2 Anwrinas dalam ABIM serta dalam pergerakan Islam semasa Anwar Ibrahim mengetuai ABIM. Akhirnya terjumpa lah maklumat ini di fesbuk dari akaun Dagang Piatu.


GRAND DESIGN 
GENG ANWARINAS
DARI KACAMATA BEBAS

Anwar Keluar Meninggalkan Jawatan Presiden ABIM Dan Meninggalkan Usrah PAS (Terdiri Dari Arwah Ustaz Fadhil Nor Dan TG Haji Hadi, Sidiq Fadil Dll) Untuk Menyertai UMNO Pada 1982 Setelah Berjaya Dipujuk Oleh Mahathir Dan Prof Ismail Faruqi. Akibatnya Gerakan Islam Di Kampus Dalam Negeri Dan Luar Negeri Pecah Berkecai Pada Ketika Itu. Kemudian ABIM Turut Sama Mendapat Tempat Dalam UMNO. Di Kampus Dalam Negara, Kumpulan ATMA (UKM) Pecah, Markas Islam (ITM) Pecah, Dan Pro-Islam Di UM, UTM, Dan UTM Juga Pecah.

Di Luar Negara, Kumpulan Mahasiswa Malaysia MISG (USA) Dan IRC (UK) Dan IRC (Timur Tengah) Juga Berpecah, Tapi Yang Sokong Anwar Masuk UMNO Masih 50-50. Suara Islam (Islamic Voice) Di UK Tidak Begitu Popular Dalam Kalangan Pelajar Malaysia, Tetapi Khalid Samad Yang Popular Dalam IV Itu Tidak Setuju Dengan Anwar Dan Bila Balik Ke Malaysia Masuk PAS. Pun Begitu Hubungan Akrab KS Dengan Pimpinan IRC (Dr Dzul, Shaari Sungip) Adalah Hubungan Sentimental Hingga Hari Ini.

Apabila PAS Berjaya Ambil Alih Kelantan Semula 1990, MISG, IRC, ABIM Bergabung Dan Berdiri Di Belakang Anwar Untuk Mendapatkan Semula Kelantan Di Samping Membawa Imej Dan Pengaruh Islam Dalam UMNO. Lalu JIM Yang Ditubuhkan Di Malaysia Pada Tahun 1990 Oleh Shaari Sungip Untuk Mengumpulkan Bekas Ahli MISG Dan IRC Dan Mengarahkan Ahlinya Menyertai UMNO Bagi Membantu Anwar Merampas Semula Kelantan Dari PAS Dan Bersiap Sedia Menobat Anwar Menjadi PM Dan Presiden UMNO Selepas 1995.

Nama Dr Fuad Zakarshi (MISG), Dr Rahim Ghouse (MISG), Dr Dzulkifli Ahmad (IRC), Dr Wan Hasni (MISG), Dr Syed Azman (MISG), Dan Shaari Sungibp (IRC) Adalah Mereka Yg Menjadi Jambatan Luar Dan Dalam UMNO Dan PAS Bagi Membantu Anwar. Mereka Kini Berada Dalam Parti Berbeza UMNO, PAS Dan PKR Tetapi Hubungan Rangkaian Mereka Dalam Menjayakan Rancangan Anwar Untuk Kuasai Semua Parti Melayu-Islam Dan Untuk Menjadi PM Masih Berterusan.

Malang Tidak Berbau Apabila Ekonomi Dunia Meleset 1997, Dan Apabila Tun Mahathir Tidak Jadi Letak Jawatan PM Selepas Menangis Di Persidangan Agung UMNO, Tun Mahathir Menghidu Perancangan Anwar. Info Dalam Circle Anwar Dibocorkan Oleh Azmin Yang Ditanam Oleh Tun Mahathir Sebagai Pembantu Anwar Sejak 1988 Lagi.

Lalu Anwar Ditendang Keluar Dari UMNO Bukan Sahaja Kerana Grand Design Yang Diketahui Oleh Tun Mahathir Tetapi Kerana Anwar Enggan Luluskan Pelbagai Tender Dan Projek Kerajaan Yang Melibatkan Kroni UMNO Termasuk Keluarga Tun Mahathir. Lantas Pada Tahun 1998, Anwar Disepak Keluar Dari Peluang Untuk Jadi PM Menjadi Fatamorgana. Ketika Itu Ahli IRC-JIM Pecah, ABIM Pecah. MISG Pecah. Ada Yang Diarahkan Masuk PAS, Masuk PKN Kemudian PKR Dan Ada Yang Diarah Duduk Dalam UMNO Sehingga Sekarang Termasuk Zahid Hamidi Dll.

Di Belakang Mereka Ini Iaitu Dr Fuad Zakarshi, Dr Rahim Ghouse, Dr Dzulkifli Ahmad, Dr Wan Hasni, Dr Syed Azman Dan Shaari Sungip. Mereka Berhimpun Sebagai Pengikut IRC, MISG Dan ABIM. Mereka Kini Berada Dalam Tiga Parti Iaitu UMNO, PAS Dan PKR.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...