Ahad, 19 Ogos 2012

JANGAN TUNDUK KEPADA KEMAHUAN REHDA !


Kajian terperinci ke atas permintaan REHDA

KUALA LUMPUR 18 Ogos - Bimbang wujud agenda tersembunyi di sebalik permintaan Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan (REHDA) yang mahu polisi kuota dan diskaun kepada pembeli bumiputera dihapuskan, maka satu kajian terperinci perlu dilakukan.

Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr. Maamor Osman berkata, kajian yang bakal dikelolakan oleh pihak berwajib itu perlu melihat daripada pelbagai aspek terutama strategi perniagaan pemaju, undang-undang dan kepentingan semua pihak.

"Kajian itu mestilah dibuat dengan mengambil kira aduan-aduan daripada banyak pihak. Kita harap kerajaan tidak memandang remeh perkara ini kerana isu ini melibatkan masa depan bumiputera dan pelaburan mereka.

"Kita tidak mahu pihak tertentu cuba mengambil kesempatan dan ada pihak yang ditindas dalam perkara ini," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Petikan daripada Utusan Malaysia.

Pergi mamposlah REHDA !

Selama inipun REHDA INI MENYUSAHKAN RAKYAT untuk membeli rumah-rumah pada harga berpatutan.Diskaun wajib kepada bumiputera sesekali tidak akan menyebabkan REHDA rugi dan 

DEWAN OOOLAMAK PAS SETUJU PANDANGAN TUN DR MAHATHIR.

  
Harun Taib Ketua Dewan OOOLamak PAS Pusat 
Sampai Bila Nak Jadi Setan Bissuu' Nie Harun?
Karpal Singh Yang Pernah Berkata 'Anwar Ibrahim Harus Bertaubat!"
Dan '"Langkah Mayat Saya Dulu"

'Saya sedia disaman'

Oleh MUZDALIFAH MUSTAPHA dan MOHD. AZRAIE MD. YUSOF
pengarang@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 18 Ogos - Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa sedia bertemu Pengerusi DAP, Karpal Singh di mahkamah.

Ahli Parlimen Bachok itu menyifatkan Karpal yang menolak dan menentang keras pendirian Pas yang mahu melaksanakan hukum hudud itu sebagai telah menolak sebahagian daripada Islam yang sekali gus menolak Islam.

“Justeru saya kekal dengan pendirian saya bahawa Karpal adalah anti Islam dan bersedia untuk bertemu beliau di mahkamah.

“Menolak sebahagian daripada Islam bermakna menolak Islam," katanya kepada Mingguan Malaysia menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS), di sini hari ini.

Karpal semalam berkata, beliau dalam perkiraan untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Nasharudin berikutan ulasan bekas Timbalan Presiden Pas itu bahawa Karpal anti-Islam kerana menentang hukum hudud.

Keberanian Nashrudin Mat Isa mempertahankan pendiriannya perlu dicontohi dan diikuti oleh semua umat Islam di negara ini. Jangan gentar dengan pepuak kafir harbi DAP. Jangan mudah tunduk kepada tekanan intimidasi oleh pepuak kafir harbi DAP. Nak saman ? Samanlah ! Peduli apa kita dengan ugutan kebudakan puak kafir harbi DAP pun!

Kita ingat je formula ni UMNO tanding 117 kerusi dan PAS tanding 66 kerusi campur jadi 183 kerusi lebih daripada 2/3 majoriti. Bila dah dapat 2/3 majoriti kan mudah nak laksanakan Hudud dan nak pinda mana-mana peruntukan dalam Kanun Kesiksaan untuk disesuaikan dengan hukuman Hudud.

Betul tak? Ini lah Ujian Asid kepada komitmen PAS nak laksanakan Hudud dan kepada kafir harbi DAP untuk membuktikan komitmen mereka benar-benar tidak bersikap anti Islam dan Melayu. 

JANGAN GENTAR DENGAN PEPUAK KAFIR HARBI & PUAK GAMPANG BUDU -MAAF ZAHIR BATIN.

Sekali lagi Tun Mahathir berjaya memporak perandakan emosi puak PAS Budu dan pepuak Syiah serta Khawarij dalam Pakatam. Apabila TDM mengsyorkan PAS sertai UMNO untuk melaksanakan Hudud, ramailah cai pakatam menjadi tak tentu hala emosi mereka. 

Kini cai pakatam merasa begitu bersalah dan berjaya membuktikan kepada rakyat Malaysia bahawa mereka tidak layak untuk di undi oleh sesiapa pun oleh rakyat Malaysia. Kerana apa? Kerana mereka kini mengatakan bahawa mereka tidak bersetuju untuk menubuhkan sebuah Negara Islam dan meletakkan kesalahan itu pada bahu MCA. 

Ini jelas menunjukkan sikap permusuhan cauvinis rasis yang dimulakan oleh DAP kafir harbi. Oleh itu Hamba menyeru semua agar tetap bersatu hati dan menyakini dan mendesak puak PAS bersatu dengan UMNO tanpa menghiraukan pepuak jahanam dalam PAS yang tak nak bersatu dengan UMNO. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...