Selasa, 1 Oktober 2013

DAP Roket Karat Sebuah Parti Paling Tolol Dan Memang Bahlol Bangat , Cerdik Lagi Lembu Tenusu.

Status Fesbuk Janice Lee Selepas Gila Meroyan Di Pecat dari Ahli DAP serta-merta

Manusia mana di Malaysia ini yang tak tahu Janice Lee dipecat serta-merta menjadi ahli DAP baru-baru ini? Malaon tu sendiri pun dok meroyan sakan diakaun fesbuknya. Alih-alih, pada Ahad lalu, dalam sesi 'Pemilihan Bulu Khinzir' CEC, DAP, beliau muncul dengan wajah riangria gumbira mengundi. Ya, tuan-tuan dan puan-puan, apa yang anda lihat dalam gambar seterusnya, bukanlah fotoshop edit atau bayang-bayang jelmaan atau gambar yang diambil pada tahun-tahun 'kegemilangan keahlian' Janice Lee dalam DAP. 

Riangria gumbira Janice Lee
Apakah agaknya alasan-alasan yang bakal melantun keluar dari mulut longkang Setiausaha Tokong (perkataan 'Agung' tak layak digunakan pada parti cauvinis rasis yang menyangkal kedaulatan Yang DiPertuan Agung dan Kesultanan Melayu') bagi menjustifikasikan 'kehadiran Janice Lee Riangria' ? Sebenarnya, DAP roket karat menyimpan terlalu banyak bangkai dan tulang-temulang didalam almari mereka. Sejak ditubuhkan oleh seorang bernama Devan Nair, seorang warga Singapura, kemudian DAP diletakkan dibawah seorang pemegang amanah PAP, bernama Lim Kit Siang yang menafikan beliau kencing tiang bendera dan berada pada 12hb Mei 1969 yang mencetuskan tragedi 13 Mei 1969, tidak banyak diketahui umum mengenai perjalanan bengkang-bengkok DAP roket karat selama ini.

Hanya setelah, Anwar Ibrahim melakukan pengkhianatan terbesar terhadap Melayu, bukan terhadap UMNO/BN, kerana dendam peribadi ditendang keluar secara beramai-ramai, oleh rakan dan temannya dalam UMNO (kerana Anwar Ibrahim pun naik dalam UMNO melalui Budaya Tendang-menendang juga - bak kata Patul Bari 'Ketentuan Tuhan Jua Berlaku') barulah DAP roket karat ada sikit 'nyawa'. Itupun disyakki melalui 'kerjasama senyap' dengan lombu-lombu Trojan DAP. 

Melayu kebanyakan yang masih bersimpati kepada nasib Anwar Ibrahim, nasib yang ditentukan oleh Allah Ta'ala, sepatutnya berhenti sahaja bersimpati kepada Anwar Ibrahim Kerana yang menjadi taruhan bukan lagi nasib Anwar Ibrahim, sebaliknya nasib semua generasi Melayu selepas ini. Takkan hendak dibiarkan saja, DAP roket karat berkuasa untuk menentukan bangsa Melayu? Banganglah kalau begitu. Nak harapkan pemimpin PAS yang majoritinya masih tebal dengan Syiah dan Khawarij memimpin dan berdepan dengan roket karat? Di Selangor pun dengan kekuatan sama dengan DAP, pemimpin PAS masih lagi akur dan tunduk dibawah telapak kaki DAP roket karat. 

Sanggupkah Melayu-melayu kebanyakan terus berpegang sebagai iktikad kebencian kepada UMNO hanya semata-mata sekur -dua didalam UMNO menjilat bontot tauke-tauke cinabeng dan pernah menyakiti mereka? Dan membiarkan kebencian itu terus hidup subur dalam hati-hati mereka tanpa memikirkan nasib keturunan Melayu dimasadepan? Ambe sendiri pun pernah kena kencing dan dianiayai oleh sekur-dua didalam UMNO, tapi ambe tak membiarkan kebencian menguasai diri, hati dan pemikiran ambe. Waima berbilion maki hamun dan kutukan ambe terima daripada siberlombu macai mata satu dan roket karat serta lebai berok Syiah setiaphari difesbuk. 

Ambe sanggup bertahan kerana memikirkan untung nasib keturunan Melayu dimasadepan. Walaupun ada sekur dua pemimpin UMNO sendiri turut membenci ambe, tapi ambe tetap tak menjadikannya alasan untuk membenci dan menjatuhkan UMNO. Biarlah mereka yang pernah kencing, mungkir janji, yang membenci ambe itu menerima pembalasan sewajarnya daripada Allah Ta'ala satu ketika nanti.  Dan digantikan oleh Allah Ta'ala dengan manusia-manusia yang lebih baik daripada depa-depa tu semua. Depa pun bukan manusia yang sihat tubuh badan pun. entah esok lusa depa pun terima panggilan kecemasan daripada malaikat Izrail. Tapi tak perlu ambe menjatuhkan UMNO dan memburukkan UMNO.

Ambe akan berusaha dengan segala kekuatan yang ada waima dicemuh, dipinggirkan, diasingkan atau apajualah, agar keturunan Melayu dimasadepan tidak sekali-kali berada dibawah telapak kaki DAP-PKR dan Syiah. Walaupun pada masa itu hanya tinggal ambe seorang. Tetap ambe akan melawan. Insya Allah-Hu Ta'ala, bila kita membela keturunan kita, Allah Ta'ala tetap tidak akan membiarkan kita keseorangan waima kita 'nampak' berseorangan. Kita selaku Melayu di Tanah Melayu, walaupun nama dah berubah menjadi Malaysia, adalah kewajipan kita mempertahanan keturunan Melayu. Oranglain nak pertahankan 'benda' lain, lantak pi kat depa dan depa pun akan digantikan dengan orang yang lebih baik daripada depa jua. 

Parti politik dan politikus yang sejenis dalam Pakatan Ahzab DAP PKR SYIAH memang wajib ditentang dan dibantah habis-habisan. Menjinakkan mereka itu soal yang keseratus empatpuluh satu. Kita hanya boleh menjinakkan musuh apabila segala kekuatan dan daya mereka lenyap samasekali. Namun begitu, ambe tinggalkan ayat yang dipetik dari Al Qur'an ini untuk renungan semua dan gunakanlah Akal Waras Budi Baik untuk mempertimbangkannya, 

بسم الله الرحمن الرحيم
يَعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَمَا تُخْفِي الصُّدُورُ
Allah mengetahui pengkhianatan (penyelewengan dan ketiadaan jujur) pandangan mata seseorang, serta mengetahui akan apa yang tersembunyi di dalam hati.
(Surah Haa-Miim Pertama Al Ghafiir surah ke 40 ayat ke 19)

DAP Roket Karat Buat Lawak Bodoh Pemilihan CEC- Ahli DiPecat Boleh Mengundi.

Sukanya Janice Lee (Ahli Yang DiPecat serta-merta baru-baru ini kerana bertanding sebagai Calon Bebas pada PRU13 lalu) 
Disengajakan atau sengaja buat lawak bodoh untuk mencabar kredibiliti Ketua Pendaftar Persatuan dan Akta Pertubuhan? Takkanlah, alasan komputer 'glitch' dan 'worksheet' lagi? Atau sengaja nak buat alasan agar boleh dibuat pengiraan semula? Atau nak cetuskan satu lagi gelombang 'kebencian' kepada kerajaan untuk menjustifikasi , kononnya DAP tertekan dan ditekan sebab 'tak boleh dikalahkan' (Titanic pun boleh tenggelam, dan roket Challenger pun boleh meletup, inikan Parti Tupperware cam DAP)?

Banyak persoalan timbul, gara-gara kehadiran Janice Lee dalam pemilihan semula CEC. Kes mahkamah masih berjalan oleh ahli yang tak berpuashati. Jadi, apa status sebenar pemilihan CEC DAP? Kita pun naik hairanlah, bagaimana sebuah parti yang mendakwa mengamalkan ketelusan, keterbukaan dan 'Bersih' (waima Ambikgaga dah 'restu' amalan rasuah kecil-kecilan) dari rasuah tahap Dewataraya serta penyelewengan, boleh buat-buat tak nampak ada 'Pengundi Hantu' hadir dalam proses pengundiannya? 

Keputusan pemilihan CEC kali ini menyaksikan Guan End dan bapanya, Kit Sial ditolak oleh ahli-ahlinya. Guan end jatuh ke tempat 5. Dan undi kepada Kit Sial merosot. Tapi, kalau buat matematik, nampak sangat semua undi itu pergi kat Zairil. Atas arahan siapa agaknya ? Sebuah parti macam DAP, waima terang-terang berak diatas jalan, tetap perbuatan dan tindakan itu dianggap 'Suci' dan 'Mulia'. Sampai ketahap begitu , DAP perbodohkan semua orang. Perbodohan itu bergatung sepenuhnya kepada kebencian keatas UMNO/BN. MCA jangan harap lah nak berbunyi. 

Memang banyak sangat benda-benda ajaib bin pelik berlaku dan terjadi didalam pemilihan CEC kali ini. Nampak benar, niat jahat DAP perlekehkan dan tak menghormati Akta Pertubuhan. DAP roket karat hengat negara ini mak bapak diaorg punya ker? Buat tindakan ikut sukahati Lim anak-beranak. Tu baru, MCA dan GERAKAN beri Pulau Pinang dan Selangor kat depa , belum dapat satu Malaysia lagi. Baru ada dua orang ADUN malaon kulit sawo matang yang tak sedor diri, berlagak tahap Dewataraya langit kelapan. 

Apapun, ambe ucap tahnah kat Lim anak-beranak dan puak-puak tolol yang menyokong DAP, lepas ni berlambak-lambak lah artikel ambe hantam DAP roket karat. Nak saman ambe? Saman lah, ambe pun boleh buat tuntutan-balas jugak. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...