Selasa, 17 Julai 2012

ADUAN LIWAT, SIAPA PUNYA ANGKARA MELIWAT NIE?

Papa Gomo semalam mengejutkan semua rakyat Malaysia lagi dengan melaporkan seperti berikut:-
Gomo baru mendapat maklumat bahawa petang tadi ada laporan Polis telah dibuat keatas Dato Seri Anwar Ibrahim oleh seorang Mahasiswa dari Utara yang menyatakan beliau telah diliwat Oleh Pemimpin PKR pada malam sebelumnya.Tidak diketahui sama ada laporan tersebut benar ataupun sebaliknya namun yang pasti semua Kedutaan dalam Malaysia diminta untuk tidak melindungi Anwar Ibrahim jika beliau bertindak menyembunyikan diri sepertimana kes liwat yang terdahulu.
RBF pula merungut kerana terpaksa menjadi Kaunter Pertanyaan dan dimarahi tanpa sebab mengenainya dan menulis seperti berikut:
MONDAY, JULY 16, 2012
Laporan Polis Kes Liwat:Ada Pula Si Sengal Yang Telefon Marahkan Saya
Apa yang terjadi hari mengenangkan saya kepada setiap kali hari pengundian pilihanraya kecil. Kebiasaan pada hari mengundi telefon tidak akan putus-putus menerima panggilan. Apabila pusat mengundi ditutup dan saat menunggu keputusan, lagi banyak panggilan yang diterima bertanyakan perkembangan semasa dan keputusan. 
Hari ini bukannya hari mengundi, tetapi telefon saya tidak putus-putus menerima panggilan sejak petang tadi sampai lemah bateri bertanyakan cerita tentang laporan polis oleh seorang pemuda yang mengatakan dirinya diliwat. 
Ahli keluarga, sahabat handai, kawan-kawan, rakan taulan, dari seluruh negara semuanya menelefon bertanya perkara itu. 
Saya hanya boleh jawab, saya pun dengar begitu tetapi saya tidak tahu kesahihannya. Yang boleh sahkan mangsa sendiri atau pihak polis. 
Ada pula yang sengal telefon dan marah-marahkan saya kerana katanya sampai bila nak memfitnah dan sebagainya. Nak marahkan saya apa ke halnya ? 
Bukan saya yang kena liwat dan bukan saya yang buat report kena liwat.... Siapa yang buat report saya pun tak tahu.  Yang sampai ke pengetahuan saya dan yang saya dengar ada seseorang yang buat report dia diliwat. Itu sahaja.....
Kalau dah telefon orang tu beradablah sikit. Kau tanya orang, kemudian bila orang jawab kau marah pula...
Liwat ada banyak jenis liwat. Ada Liwat perbuatannya seksual yakni berlakunya penetrasi alat kelamin lelaki ke dalam dubur mana-mana individu termasuklah segala haiwan. Ini jenis liwat merujuk kepada kes jenayah seksual luat tabie' yang di hentam Anwar Ibrahim sebagai 'Perundangan Lapok'. Karpal Singh kata ' Suka sama suka tak berlaku jenayah liwat'. Pendapat Anwar Ibrahim dan Karpal Singh itu pula dipersetujui secara taqiyyah oleh PAS bila mengesahkan 'Boleh liwat dubur isteri'. 

Jadi buat apa nak marahkan RBF ? 

SUKMA XV BERAKHIR- BERJUMPA LAGI DI PERLIS PADA 2014

Malaysian Games XV

KUANTAN, 16 Julai (Bernama) -- Acara penuh warna-warni dan gilang-gemilang memeriahkan majlis penutup Sukan Malaysia (SUKMA) ke-15 yang melabuhkan tirainya secara rasmi di Stadium Darul Makmur di sini, Isnin malam.

Majlis penutup temasya itu yang bertemakan 'Sukan Menjana Perpaduan', disempurnakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Terdahulu, ketibaan Perdana Menteri pada majlis penutup itu disambut Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob serta Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Upacara dimulakan dengan Perdana Menteri menunggang basikal mengelilingi stadium, simbolik malam gilang-gemilang buat seluruh penggemar sukan tanah air.

Majlis berkenaan disaksikan lebih 40,000 penonton yang datang dari seluruh pelosok Pahang membanjiri stadium seawal pukul 5 petang.

Kombinasi konsep moden dan tradisional itu turut dimeriahkan dengan persembahan daripada penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin dan kumpulan One Nation Emcee.

Temasya dwi tahunan yang bermula pada 1986 itu, disertai 5,828 atlet dan pegawai dari 15 kontinjen termasuk pasukan jemputan, Brunei.

Pada majlis itu, Perdana Menteri turut menyampaikan piala kepada Terengganu yang muncul juara keseluruhan buat kali keempat berturut-turut selepas berjaya mengutip 62 pingat emas, 24 perak dan 31 gangsa.

LIWAT & MURTAD DUA AGENDA TERBESAR PAKATAM.


DET melapurkan dan menengahkannya. DET menulis:-
Nota: mahkamah syariah negeri-negeri terletak dalam bidang kuasa kerajaan negeri, maka keputusan yang dibuat oleh mahkamah syariah negeri pulau pinang boleh lah dikatakan ianya keputusan kerajaan negeri...
 Ini pula dua komen daripada pembaca beliau yang sungguh tidak prihatin & tak faham apa yang DET hendak sampaikan:-
Anonymous said...
ehhehe statement ni nanti makan diri..wp,pahang,N9,dll negeri lagi banyak membenarkan atau mengesahkan status agama ni..cari la isu lebih..cerdik sikit
July 16, 2012 3:29 PM
 Anonymous said...
kelantan / tganu dah lama dah Ada kes murtad, bro. Ingat tak kes ustazah Al Azhar dan lima orang lagi murtad.
July 16, 2012 3:37 PM.
Mesej:-  Sejak Pakatam menang , murtad di sambut sebagai berita gembira. Dulu sebelum Pakatam menang, murtad di sambut sebagai berita yang mendukacitakan. Bila PAS mengesahkan Murtad Bukan Keutamaan dan di sambut oleh PKR PAKATAM bahawa Murtad Bukan Masaalah Pentadbir Negeri .... DAP bertepuk tangan yamseng bersama Zionis Sedunia. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...