Ahad, 9 Mac 2014

PRK KAJANG: PAPA ADA MAMA WAN JEEJAH, BN ADAAA??????

KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

MH370- KREW, PENUMPANG & KELUARGA MEREKA PERLUKAN DOA ANDA DAN BUKAN TEORI SPEKULATIF ANDA.@NajibRazak


Sabtu, 8hb Mac 2014, dalam penerbangan ke Beijing, pada jam 2.14 a.m. MH370 yang membawa penumpang dari pelbagai warganegara dan dua orang bayi, telah hilang dari radar.Segala hubungan radio terputus.

Bilamana penerbangan MH370 tidak mendarat di Beijing pada jam 6 pagi, satu sidang media daripada pengurusan MAS di buat untuk makluman awam. Aset ATM digunakan bagi operasi Mencari & Menyelamat.

Laporan-laporan media asing seperti CNN, media Vietnam dan BBC, kesemuanya telah memberikan spekulasi-spekulasi. Mereka melapurkan mengenai dua paspot palsu dan dua paspot curi. Tapi tiada sebarang kenyataan rasmi mengesahkannya daripada sumber-sumber rasmi pihak pengeluar paspot. Manakala tindakan di pihak gomen, dispekulasikan dan dipintal oleh puak siberok PKR dengan lawak jenaka bodoh melampau, 

Pemimpin pembangkang seperti Teresa Kok, Mohamad Nizar dan ramai lagi menunjukkan sikap tak cakna mereka. Pemimpin-pemimpin BN dan siber tropa BN, lebih fokus dalam menjaga sensitiviti insiden dan emosi ahli keluarga krew dan penumpang.

Pada awalnya, timbul dua spekulasi mengenai MH370. Pertama, mengenai pendaratan kecemasan di China. Kedua, spekulasi mengenai laporan media Vietnam yang menyandarkan kepada kenyataan pegawai tentera laut Vietnam. Keduanya telah dinafikan secara rasmi oleh pihak kerajaan masing-masing. 

Ambe berpendirian hanya mempercayai sumber-sumber rasmi. Kemudian barulah membuat deduksi tertentu daripada lapuran-lapuran berkenaan. Pada masa ini, sehingga diketahui secara rasmi mengenai MH370 berkenaan, ambe pendamkan saja segala deduksi.

Ada kepentingan yang lebih besar daripada membuat ramalan nujum dan spekulasi mengenai kehilangan misteri MH370. Tapi ambe yakin dan percaya, MH370 tidak terhempas. Ini kerana faktor pilot MH370 yang mempunyai kecintaan mendalam dalam penerbangan. Beliau juga diketahui mempunyai rasa perikemanusiaan yang amat tinggi. Sayangkan nyawa. Terdapat banyak lokasi terdekat dan mampu mendaratkan MH370 dengan selamat.

Sewaktu MH370 dikatakan hilang dari radar dan terputus hubungan radio, MH370 masih mempunyai minyak untuk berada di ruang udara selama enam jam penerbangan. Ini adalah deduksi ambe sendiri. Oleh itu, agak mustahil MH370 terhempas. Tiada laporan cuaca mengatakan ada ribut.

Pada masakini, pihak DCA tidak menolak sebarang kemungkinan. dan kita pula berkewajiban untuk memendamkan segala spekulasi liar dan negatif mengenai MH370.Kita perlu mendoakan keselamatan krew dan penumpag MH370. Itu yang lebih utama daripada membuat spekulasi-spekulasi liar. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...