Isnin, 30 Julai 2012

JANJI DITEPATI DI MARAH DI BENCI.. JANJI DIMUNGKIRI DI PUJI MELANGIT?

YB Zul Menghentam Wartawan Malaysiakini Mengenai Tema Kemerdekaan. 
" Hanya Orang Penipu Sahaja Takut JANJI DITEPATI"

"JANJI DITEPATI" memang molek sangat dijadikan Tema Kemerdekaan. Soal Logo dan lagu Tema tak penting. Letak je lah apa-apa Logo (gambar goreng pisang ) atau lagu apapun jua. Yang penting ialah mesej 'Janji Ditepati' satu nilai universal yang di terima ramai. Buat apa nak kecoh mengenai Logo dan Lagu Tema?

Lantak pi lah kalau hanya setakat 'artwork' atau memang 'Logo Rasmi'. Hanya DAP PKR dan PAS amalkan semua janji dimungkiri.

Kena ingatlah yang mainkan dan pertikaikan Tema, Logo dan Lagu Tema ini pepuak pembangkang dan mereka yang selalu nak rendah diri dengan pembangkang. Kita pula jangan terlalu mengikut sangat rentak pembangkang nie, 

Pembangkang takut dengan Tema Kemerdekaan sebab mereka ini jenis manusia penipu, pembohong dan hipokrit. Terutama puak PKR, PAS dan DAP. 

Selama ini pun DAP lah yang paling rasis yang sentiasa bersikap melampau. DAP ini sebuah parti monyet dan kera, Semua perkara kebaikan di tolak oleh DAP sebab DAP ini memang bangsat ! Semua ahli, penyokong, pencacai dan pemimpin DAP adalah sehina-hina mahkluk. Mereka ini semuanya hanya layak duduk dalam lobang taik IWK sahaja. 

Matlamat DAP cuma satu sahaja yakni memastikan Agenda Zionis dan Agenda cauvinis menghapuskan dan menghalau semua Melayu dan agama Islam tercapai melalui pembohongan dan kesesatan PAS dan PKR.

Bagi mencapai matlamat busuk itu, DAP akan menghentam sebarang kebaikan yang di buat oleh Barisan Nasional dan UMNO. Budaya DAP tak pernah berubah sejak 1969. 

Pukimak Yang Cetuskan Tragedi 13 mei 1969 Kit Siang Anak Babi Haramjadah

YB Zulkifli pernah mendedahkan Lapuran MAGERAN mengenai kata-kata rasis dan tindakan rasis yang dilakukan oleh Kit Siang pada 11hb Mei 1969 yang sengaja mahu semua rakyat Malaysia berbunuhan sesama sendiri.. Kini sejarah itu Kit Siang hendak tutup melalui PAS dan PKR yang bahlol menjadi kuda tunggangan DAP. 

Berikut apa yang rakan bloger MIK dedahkan cabaran YB Zulkifli kepada Kit Siang anak babi rasis di dalam Parlimen:-
Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang Peristiwa 13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan.
Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi oleh Yang Berhormat Ipoh Timur [Lim Kit Siang] dan parti beliau pada masa itu.
Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969 membawa kepada peristiwa 13 Mei. Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai Si’. ‘Malai Si’ ini maknanya “Mati Melayu”.
Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakan yang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .
Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakan yang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis melayu”
Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”.
Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah, “KL sekarang Cina punya”.
Pada 12 Mei Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman, “Melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.”
Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti Yang Berhormat Ipoh Timur, “Melayu keluar…! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa…”.
Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu… “…..semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”
Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi. Saya hendak habiskan. Biar dia faham. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau….!”
Pada 12 Mei Jalan Canvel, “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu…”
Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang, “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”
Perjuangan DAP ialah mahu melihat smeua rakyat Malaysia berbunuhan antara satu sama lain. Kerana itu DAP ialah parti Rasis yang sama seperi NAZI dan regim POL POT. Hanya orang bodoh , bahlol dan tolol sahaja mempercayai DAP dan Kit Siang adalah parti nak tolong Melayu dan Islam. 

Sebab itu lah filem TANDA PUTERA amat ditakuti oleh puak rasis babi DAP ni. Kit siang patut MOHON MAAF KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA GARA-GARA TINDAKAN DAN KATA-KATA BODOHNYA PADA 1969. 

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP MUSUH ISLAM & MELAYU 
PKR KAKI PENIPU
PAS TAK PERTAHANKAN AKIDAH  ISLAM & MELAYU 

PRU 13- PKR DISAHKAN HILANG 16 KERUSI & PAKATAM KEKAL PEMBANGKANG.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=bf25a0ca57&view=att&th=138d6a14c19f9e1c&attid=0.6&disp=inline&realattid=f_h596ur7g5&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_VsjkyqQVaDaLgw09xhH0Y&sadet=1343655355077&sads=JY-NjpFPIs_S7W5jC4B29zFTAnU

Sumber-sumber dalaman mengesahkan bahawa PKR berada dalam keadaan yang agak ‘kecut’ untuk menghadapi Pilihanraya ke-13 kali ini.  

PKR pada ketika ini mempunyai 31 kerusi dan mensasarkan tambahan 9 kerusi melalui PRU ini, menjadikan semuanya 40 kerusi.  Walaubagaimanapun, analisis yang dibentangkan dalam Temurapat Pilihanraya parti tersebut memaksa PKR menerima realiti keadaan semasa yang menunjukkan jangkaan kehilangan 16 dari 31 kerusi sedia ada, dan hanya memenangi dua kerusi baru menjadikan jumlah kemenangan hanya 17 kerusi sahaja.

Kerusi-kerusi sedia ada yang dijangka jatuh ke tangan BN ialah Gombak, Indera Mahkota, Ketereh, PJS, Bagan Serai, Wangsa Maju, Ampang, Nibong Tebal, Selayang, Kelana Jaya, Merbok, Lembah Pantai, Telok Kemang, Kuala Langat, Sg. Siput dan Hulu Selangor.

Kerusi baru yang dijangka dapat ditawan ialah Bukit Katil dan Pandan.

Sebenarnya, ketidakyakinan PKR untuk menghadapi PRU adalah berasas.  Ini berdasarkan hasil kajiselidik yang diadakan oleh beberapa pihak antaranya, Majlis Professor, universiti-universiti tempatan serta Merdeka Center yang menunjukkan bahawa populariti parti pembangkang semakin merosot akhir-akhir ini.

Malah, dalam semua kajian menunjukkan yang undi masyarakat Cina yang sebelum ini dikatakan amat kritikal bagi BN, juga semakin positif di pihak BN.   Merdeka Center, contohnya, mendapati bahawa kaum Cina merasa gembira apabila Perdana Menteri mengiktiraf sijil Koleh TAR dan menghapuskan Akta Hasutan.

Dengan itu, PKR hanya mampu mensasarkan maksima 70% undi Cina bagi PRU kali ini walaupun sebelum ini begitu gah mengumumkan mendapat sokongan lebih 90% dari kaum itu.   PKR juga menyedari yang undi Melayu kini berbalik kepada BN dengan pantas sekali.  

Oleh yang demikian, antara strategi yang digariskan untuk menghadapi pilihanraya kali ini ialah agar Ketua Umum membuat kenyataan berani dan besar mengenai pembelaan kaum Melayu termasuk menjuarai beberapa kes kontroversi yang melibatkan nasib orang Melayu.

Nampaknya, PKR sekali lagi akan membuat ‘U Turn’ dengan kembali mengangkat perjuangan Melayu.  Sebelum ini, PKR seperti juga PAS, telah ‘mempersetankan’ sahaja perjuangan demi bangsa Melayu.   Siapa yang boleh lupa bagaimana beberapa pemimpin mereka mengungkap kata-kata ‘malu menjadi Melayu’.  Malah, Anwar sendiri menghina ketuanan Melayu.   Kononnya, bangsa tidak membawa apa-apa makna dan perlu dilupakan jika kita ingin hidup dalam suasana harmoni dan bersatu padu.

Sedangkan, kaum Cina dan India diberi ruang sebesar-besarnya untuk membela bangsa dan mempertahankan budaya dan bahasa bagi menyatakan kewujudan mereka yang kukuh di negara ini.

Kita pasti tidak semua kaum Melayu itu mudah lupa dan akan melupakan sahaja kata-kata dan layanan PKR terhadap mereka.

Oleh itu, jika PKR serius ingin mengangkat strategi ‘membela Melayu’ ini sebagai peluru untuk menyerang BN dalam pilihanraya, maka rasanya PKR terpaksa menambahkan lagi bilangan jangkaan kerusi yang mereka akan kalah.

Walaubagaimanapun, kita percaya, PKR cukup sedar akan kesilapan mereka dalam menangani soal ‘Melayu’ sebelum ini.  Oleh yang demikian, mereka tidak meletakkan kaum Melayu sebagai satu faktor khas dalam Sasaran Pengundi.  Secara keseluruhannya, pembentangan di dalam Temurapat Pilihanraya PKR tersebut meletakkan  hanya tiga golongan sebagai sasaran pengundi iaitu:

1.      ‘working class’ yang mengundi mengikut isu dan berumur antara 26 – 45 tahun,

2.      ‘golongan muda’ yang mengundi mengikut sentimen ahli politik muda dan berumur antara 22 – 25 tahun serta

3.      ‘pengundi India’ yang menjadi kumpulan penentu dan cenderung untuk beralih undi secara besar-besaran.  


Secara dasarnya, nampak jelas bahawa PKR sendiri masih mencari-cari kekuatan diri untuk menghadapi PRU kali ini.

Masalah yang dihadapi PKR ialah sama seperti semua parti-parti sekutu dalam Pakatan Rakyat, iaitu walaupun mereka berada dalam satu pakatan tetapi mereka perlu menerima hakikat bahawa mereka sebenarnya adalah bersendirian.   Dengna itu, mereka bukan sahaja beradu kekuatan dengan BN tetapi secara tidak langsung mereka juga terpaksa membuktikan kekuatan sesama sendiri bagi memastikan parti dan pemimpin mereka tetap ‘diberi muka’ sekiranya PR menang dalam PRU ini.  

Lebih malang lagi bagi PKR ialah apabila terdapat beberapa pihak di dalam kepimpinan atasan parti itu sendiri yang juga beradu kekuatan sesama mereka.  Kewujudan beberapa ‘kem’ dan peningkatan rasa curiga serta ‘dingin’ di antara pemimpin-pemimpin PKR ini juga secara tidak langsung menyumbang kepada ketidakyakinan mereka untuk menang dalam Pilihanraya.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP MUSUH ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS TAK PERTAHAN ISLAM & MELAYU

MAHASISWA MAHU SISTEM KUOTA DIKEMBALIKAN.

Persidangan Mahasiswa India 1Malaysia sebulat suara bersetuju mahu mendesak Kerajaan mengembalikan semula Sistem Kuota. Di bawah sistem kuota terdahulu, mahasiswa India diberikan kuota 10% kemasukan ke dalam IPTA. Kini di bawah Sistem Merit kemasukan mahasiswa India ke dalam IPTA hanya sekitar 3% sahaja. Di bawah adalah petikan lapuran daripada THE STAR:-
CYBERJAYA: Six hundred undergraduates who attended the 1Malaysia Indian Student Summit have unanimously agreed that the quota system be reinstated to increase the enrolment of Indian students into public universities. 
1Malaysia Indian Student Movement (1MISM) president D. Mahaganapathy said the students voiced that since the meritocracy system was introduced six years ago, the intake of Indian students into public universities dropped tremendously especially into high demand faculties such as the medical, dentistry, pharmacy and engineering faculties. 
Until recently, he noted that medical seats intake had increased from 55 seats last year, to 90 seats this year. 
"Under the previous quota system, Indian students were allocated nearly 10 per cent seats in the public universities. 
"However, under the merit system hardly two to three per cent were offered to the students (based on data obtained from the Senate) and Indian students are faring badly under the meritocratic system,"  
Reinstating the quota system was among the 10 resolutions passed at the gathering. 
"We would like to request the government to consider setting up a new mechanism to increase the enrolment of Indian students into public universities annually. The Star
Sama-samalah kita tunggu nanti samada kenyataan tersebut di anggap sebagai Rasis atau di anggap tuntutan Hak. Kita hendak tahu juga apakah reaksi PAS, PKR dan DAP mengenainya. Termasuklah HINDRAF dan semua pemimpin-pemimpin , aktivis seperti Ambiga serta NGO-NGO yang selama ini memperlekehkan dan mmepersendakan Sistem Kuota dan Polisi Afirmarif. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...