Sabtu, 14 April 2012

'KAK WAN JIJAH ADALAH PERDANA MENTERI WANITA PERTAMA MALAYSIA' - ANWAR IBRAHIM.JIKA BURMA mempertaruhkan SUU KYI , Thailand mempertaruhkan Yingluck, Filipina mempertaruhkan Aroyo, Indonesia mempertaruhkan anak perempuan Sukarno, di Malaysia akaq Wan Jijah dipertaruhkan. Kalau Mesir Purba mempunyai Cleopatra yang dimanipulasikan oleh Mark Anthony bagi menggulingkan Julius Caeser dan akhirnya ditumbangkan melalui pemberontakan terhadap Mark Anthony, apalah sangat harga pengorbanan akaq Wan Jijah ?


Adakah jawatan yang penting atau kuasa yang penting? Jawatan adalah simbol kepada kuasa. Simbol kepada KEADILAN ialah seorang wanita di tutup matanya . Sebelah tangannya memegang sebilah pedang. Kenapa matanya di tutup? Kerana ia adalah boneka kepada pemegang kuasa yang sebenarnya. Kenapa sebelah tangannya memegang sebilah pedang? Pedang adalah lambang Kuasa Diktaktor, Kalau matanya dah tutup siapa yang akan menghayunkan pedangnya? Begitu juga dalam hal pertaruhan akaq Wan Jijah nanti. 

Perlukah Anwar Ibrahim menjadi  PM ? Tak perlu. Tapi beliau mampu menjadi PM di belakang boneka.Siapa boneka terbaik? Huh siapa lagi kalau bukan akaq Wan Jijah. Apakah signifikasinya? Simpati dan belas kasihan pengundi Melayu di atas pagar terutama di kalangan golongan wanita Melayu. Sebab itulah Kak IJat diaibkan melalui isu NFCorp. 

Papa Gomo juga mempunyai pendapat yang sama. Jalan keluar paling akhir bagi memastikan kemenangan berpihak kepada PR Drakula ialah Anwar Ibrahim meletakkan semua jawatannya. Kemudian, beliau akan digantikan oleh akaq Wan Jijah. Tak percaya ? Cuba anda ikuti siri-siri pendedahan oleh Papa Gomo.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS DI BULI SEKUTU

ERK ! HOLLYWOOD DAH IKUT BOLLYWOOD, PR DRAKULA MASIH NAK IKUT BARAT?


Amat memeranjatkan ! OST ' I believe In Love' bagi filem terbaru Hollywood bertajuk ' Mirror Mirror' menggunakan rentak dangdut dan tarian ala Bollywood. Gah sungguh ! Apakah karyawan seni Hollywood kkini mula beralih arah dan memberikan penghargaan kepada hasil seni Bollywood ? 
Kalaulah begitu, bermakna apakah gunalah lagi PR Drakula mahu berkiblatkan kepada nilai-nilai dan fahaman Barat ?

TEPUK DADA TANYA IMAN, WA CAKAP SAMA LU !
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS DI BULI SEKUTU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...