Selasa, 7 Jun 2011

JENAMA NEGARA KEBAJIKAN, RACUN AKIDAH YANG DIHALALKAN OLEH TOGHUT PAS.

Kelompok Foolamak Proseks PAS menjual jenama Negara Kebajikan sekaligus mengantikan pegangan muktabar Ahlisunnah wal Jamaah kepada PLURALISMA / LIBERALISMA , impaknya ialah merubah kerangka Perlembagaan Malaysia yang meletakkan ISLAM sebagai agama rasmi kepada ISLAM SAMA TARAF DENGAN AGAMA LAIN.

1. Jika anda masih belum memahami kenapa jenama NEGARA KEBAJIKAN ini merupakan RACUN AKIDAH kepada umat Islam di Malaysia, itu kerana anda masih berfikiran bahawa yang dimaksudkan dengan jenama NEGARA KEBAJIKAN adalah menurut landasan yang termaktub di dalam Al Quran dan Hadis, tapi BENARKAH BEGITU?

2. Jangan sesekali lupa bahawa sejak 2008, isu-isu mengenai agama ISLAM amat hebat diperkatakan oleh DAP yang mahukan Agama Islam ini diletakkan sebaris saja dengan agama-agama lain atas alasan KEBAJIKAN PENGANUT AGAMA LAIN.


3. Anda tentu masih ingat mengenai usul perbahasan di Parlimen oleh Ahli Parlimen DAP yang mempersoalkan kenapa begitu banyak wang dibelanjakan kepada pembinaan masjid sedangkan pembinaan kuil, gereja dan tokong tidak mendapat belanjawan yang sama? Begitu juga mengenai isu hak penjagaan anak apabila ada pasangan yang memeluk agama Islam. Kita senarai serba sedikit isu-isu yang diperjuangkan oleh DAP atas nama KEBAJIKAN / HAK SAMARATA sejak 2008:-

(a) Penggunaaan Kalimah Allah oleh penganut agama Kristian dan isu Al Kitab.
(b) Isu perbelanjaan pembinaan masjid.
(c) Isu perlantikan Menteri Besar yang mesti orang Melayu dan beragama Islam.
(d) Hak penjagaan anak, pengebumian, harta pesaka dan taraf agama anak-anak di bawah umur bagi pasangan yang bercerai disebabkan oleh salah seorang pasangan memeluk Islam.
(e) Isu pernikahan antara orang Islam dengan orang bukan Islam yang meletakkan syarat bahawa pasangan bukan Islam wajib memeluk Islam.
(f) Isu murtad. 
(g) Isu penggunaan masjid dan surau sebagai tempat berceramah politik oleh ahli politik bukan beragama Islam.
(h) Isu penggunaan ayat-ayat Al Quran dan Hadis oleh ahli politik bukan beragama Islam dan orang bukan Islam tanpa pemantauan dan pengawasan sewajarnya oleh pihak berkuasa agama.
(i) Isu kehadiran ahli politik bukan beragama Islam berada dalam ruang utama solat memberikan tazkirah dan melakukan aktiviti yang tiada kaitan dengan ibadah dan pengajaran agama di masjid dan surau 
(j) Isu menggantikan nama pemerintah Islam di dalam doa khutbah Jumaat kepada pemerintah bukan Islam.  
(k) Isu pemberian wang sumbangan kepada orang Islam di dalam tokong, kuil dan gereja.
(l) Isu penggunaan sumber wang haram wang sumbangan kepada orang Islam.
(m) Isu taraf Agama Islam sebagai agama Rasmi Persekutuan di mana ada tuntutan mahu menyamaratakan taraf itu dengan agama-agama lain.
(n) Isu taraf Yang DiPertuan Agong dan Sultan Melayu sebagai KETUA AGAMA ISLAM  dan kuasa-kuasa mereka.
(o) Isu penubuhan Interfaith Committee yang berdasarkan kepada model Sosialis Internasional.
(p) Isu Wajib Syari'e undi PAS dan Haram undi UMNO/ BN.
(q) Isu memberikan gelaran dan taraf yang dimiliki oleh para sahabat Rasullullah s.a.w. kepada pemimpin bukan Islam yang tidak sepatutnya.

4. Isu-isu di atas merupakan sebahagian kecil sahaja daripada apa yang telah diperjuangkan oleh DAP di atas nama KEBAJIKAN. Realistiknya, PAS tidak oleh mendakwa bahawa sekutu DAP bersetuju dan sudah faham dengan ISLAM walhal PAS yang mengikuti apa yang diajarkan oleh DAP dan PKR mengenai PLURALISMA / LIBERALISMA yang amat bertentangan dengan ajaran tulin ISLAM. 

5. DAP dan PKR tidak pernah pun menunjukkan mereka berminat untuk melaksanakan Agenda Negara Islam mengikut acuan ajaran tulin ISLAM sebaliknya mereka lebih cenderung melaksanakan fahaman satanisma mereka yang terdapat dalam fahaman SOSIALISMA dan PLURALISMA yang jauh terpesong daripada ajaran tulin Islam. Oleh itu, jenama NEGARA KEBAJIKAN yang diikuti oleh tohgut PAS bukanlah sepertimana yang diajarkan di dalam ajaran  tulin Islam sebaliknya mengikuti fahaman satanisma SOSIALISMA dan PLURALISMA DAP dan PKR dan itulah RACUN AKIDAH YANG TELAH DIHALALKAN OLEH PAS.


Seramai lebih 3 juta pengundi yang mengundi rejim satanisma dapkrpas kini menghadapi bahaya RACUN AKIDAH JENAMA NEGARA KEBAJIKAN yang dihalalkan oleh PAS. TEPUK DADA TANYA IMAN.

DARI JENAMA NEGARA ISLAM KE NEGARA KEBAJIKAN, APA YANG ANDA FAHAMI?

Benar juga kata Tun Dr Mahathir di dalam komennya mengenai Muktamar PAS ke 57 baru-baru ini bahawa amat kurang perbahasan dan perbincangan serius mengenai peralihan jenama PAS dari NEGARA ISLAM ke jenama NEGARA KEBAJIKAN. Hanya segelintir bloger pro UMNO/ BN yang membicarakannya secara serius. 
1. Muktamar PAS ke 57 menyaksikan bagaimana toghut satanisma PAS beralih arah dari jenama NEGARA ISLAM yang akan melaksanakan HUDUD kepada jenama NEGARA KEBAJIKAN yang takrifannya  terbuka secara luas  tetapi tidak akan mengutamakan AGENDA NEGARA ISLAM dan HUDUD. Apakah benar selama ini sejak 1951, PAS benar-benar mahu mengujudkan sebuah NEGARA ISLAM ? Apakah implikasi sebenarnya apabila PAS bertukar jenama?

2. Kita dikejutkan dengan perkhabaran dari Utara bahawa PAS menyetujui saranan sekutu mereka DAP untuk mengadakan pilihanraya bagi memilih AJK masjid yang akan dilaksanakan melalui EXCO AGAMA Pentadbiran Eksekutif DAP Pulau Pinang, Malik Kassim dari PKR. Perkara ini berlaku tidak lama selepas PAS bertukar jenama. 

3. Tindakan tersebut dikatakan mendapat persetujuan MAIPP, JHEAI dan beberapa NGO. Persoalannya siapakah NGO yang dimaksudkan? Tetapi tiada pula disebutkan mengenai sebarang perkenan Yang Di Pertuan Negeri yang mewakili Yang DIPErtuan Agung sebagai KETUA AGAMA bagi neegeri-negeri yang tiada bersultan seperti Pulau Pinang. Sungguh ajaib.

4. Apabila kelompok Foolamak Veteran PAS ditumpaskan dalam Muktamar PAS ke 57 dan Foolamak Kopiah Hitam yang pro Anwar Ibrahim mengambilalih pucuk pimpinan tertinggi PAS, dengan segera PAS bertukar jenama. 

5. Ini bermakna untuk tahun-tahun berikutnya, Karpal Singh boleh tersenyum puas kerana perjuangannya telah berjaya membuat PAS menggugurkan terus perjuangan yang berjenama Negara Islam dan Hudud. Jika sebarang perbincangan dan usaha ke arah memantapkan perlaksanaan Hudud dan Negara Islam, ianya bakal menghadapi tentangan hebat daripada PAS.

6. Pada waktu yang sama, jenama Negara Kebajikan pula akan dijadikan alasan paling kukuh dan kuat oleh DAP untuk menerapkan kesemua nilai-nilai yang bertentangan dengan ajaran Islam di atas nama KEBAJIKAN. Takrifan NEGARA KEBAJIKAN dengan mudah akan diputarbelitkan oleh DAP bagi menerapkan fahaman-fahaman satanisma Sosialis ke dalam ajaran suci ISLAM lalu merosakkan ISLAM itu sekaligus menyesatkan akidah umat Islam. Ini amat merbahaya. Ianya adalah RACUN buat akidah umat ISLAM dan racun ini dihalalkan oleh PAS setelah PAS bertukar jenama. 


Siri artikel ini akan bersambung lagi untuk membicara secara khusus impak PAS menukar jenama. Sebenarnya, penukaran jenama oleh toghut PAS amat merbahaya kepada akidah umat Islam. Ini juga bermakna toghut PAS tidak lagi memperjuangkan dan mempertahankan Negara Islam dan Hudud untuk selama-lamanya. Ternyata TAHALUF SIYASI toghut PAS adalah bertentangan dengan makna TAHALUF SIYASI itu sendiri. Masihkah anda mahu mmepercayai pembohongan toghut PAS? TEPUK DADA TANYA IMAN.

HAMBOI MENTERI BESAR NEGERI MANALAH INI, BAHLOL MEMANG KONFEM CERDIK ENTAH DI MANA.

Jawatan sebagai Ketua pentadbiran Eksekutif sesebuah negeri bukanlah sebuah jawatan yang sama seperti menjawat Pengerusi sebuah syarikat berhad yang sahamnya diniagakan di pasaran terbuka saham. Ianya adalah sebuah tanggungjawab dan amanah.

Kalau beliau ini diberikan peluang meniaga
memanglah untung besar sikit sahaja
kalau diberikan peluang menjadi Menteri Besar
Bahlol memang konfem 
Cerdiknya entah di mana

Hendak tahu kisahnya

Dulu diberikan jawatan oleh kerajaan Barisan Nasional dan UMNO pegang GLC sampai jadi Tan Sri tidak pandai hendak berterimakasih. Sekarang apa sudah jadi?
TEPUK DADA TANYA IMAN.

SKIM LATIHAN 1 MALAYSIA., 8 000 GRADUAN MISKIN MENDAPAT MANAFAAT TANGGUNGJAWAB SOSIAL KORPORAT.

SKIM LATIHAN 1 MALAYSIA [SLIM] bakal dimanafaatkan oleh seramai 8 000 graduan dan menerima elaun RM 1000.00 sepanjang tempoh 12 bulan menjalani skim tersebut bagi meningkatkan kebolehpasaran mereka. 25 GLC terbabit di dalam perlaksanaan skim ini.


1. YAB Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri telah melancarkan SKIM LATIHAN 1 MALAYSIA untuk dimanafaatkan oleh seramai 8,000 orang graduan miskin. Mereka bakal menerima elaun sejumlah RM 1000.00 sebulan dan menjalani latihan selama 12 bulan. 25 syarikiat berkaitan kerajaan GLC terlibat dalam perlaksanaan skim ini.

2. Menurut sumber, skim ini bermatlamat untuk meningkatkan kebolehpasaran para graduan di samping membolehkan 25 GLC melaksanakan lebih efektif Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) mereka. Skim ini disasarkan kepada graduan yang tidak mendapat pekerjaan setelah 6 bulan menerima ijazah..

3. Struktur program skim ini mengandungi dua elemen iaitu kemahiran asas yang mengandungi kemahiran komunikasi, pemkiran kreatif dan analitikal, penyesuaian organisasi serta peningkatan sahsiah diri dan etika sebelum diberikan latihan industri. 

4. Sebelum ini, Bank Negara Malaysia telah membuka skim latihan kepada 500 graduan bagi meningkatkan kemahiran para graduan tersebut dan ianya berjaya dilaksanakan. YAB Perdana Menteri berharap agar Skim seumpamanya dapat diperluaskan lagi oleh syarikat swasta di masa depan. 

Sudah tiba masanya syarikat berkaitan kerajaan GLC menyumbangkan kembali kepada rakyat dalam program MODAL INSAN. Terimakasih YAB Perdana Menteri. TEPUK DADA TANYA IMAN.

SUATU RUJUKAN KENAPA TINDAKAN KORPORAT UDA HOLDINGS ADALAH BETUL.

Pada kali ini beberapa perkara yang menajdi faktor pertimbangan dalam keputusan korporat pengurusan UDA HOLDINGS dianalisakan. Ternyata pengurusan UDA HOLDINGS membuat keputusan yang paling wajar dan betul.

1. Kembali menyoroti ulasan mengenai isu Pembangunan Tapak Penjara Pudu kepada Bukit Bintang City Centre [BBCC]. Dalam membicarakan dan menganalisa tindakan korporat UDA HOLDINGS, terlebih dahulu kita wajib memahami beberapa perkara.

Pelan Pembangunan BBCC


PERTAMA:
(a) Projek BBCC adalah jenis PEMBANGUNAN HARTANAH dan hartanah adalah merupakan suatu KOMODITI YANG MEMPUNYAI NILAI.
(b) Pembangunan Hartanah akan menambahkan NILAI PASARAN Hartanah yang dibangunkan. 
(c) Pembangunan Hartanah melibatkan KOS PEMBANGUNAN / KOS PROJEK.
(d) Apabila  sesuatu HARTANAH itu dimajukan dan dibangunkan , NILAINYA AKAN BERTAMBAH dan ini  di rujuk sebagai  GDV (GROSS DEVELOPMENT VALUE) iaitu NILAI KASAR PEMBANGUNAN


Di Malaysia, Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta merupakan agensi yang bertanggungjawab membuat penilaian semua jenis hartanah di Malaysia.  
Takrifan Hartanah termasuklah ruang pejabat, bangunan kediaman, bangunan komersil, bangunan pejabat, kompleks membeli belah, tempat letak kereta, lot-lot gerai, hotel, pusat hiburan dan stesen pengangkutan awam. 


KEDUA:- 
Pembangunan Hartanah akan melibatkan pihak-pihak berikut:-
(a) Tuantanah / Pemilik Berdaftar Tanah, 
(b) Syarikat Pemaju
(c) Pelaburan dan Pelabur.
(d) Bank/ Institusi Kewangan Berlesen.
(e) Projek Pembangunan

KETIGA:- 
Faktor-faktor Untung Laba / Pulangan Pelaburan 

(a) Dalam mana-mana pelaburan pembangunan hartanah yang melibatkan suatu pembangunan yang sebesar BBCC ;hartanah bernilai tinggi kerana lokasinya berada di dalam kawasan SEGITIGA EMAS IBUKOTA MALAYSIA dalam kawasan pusat komersil yang amat terkenal di seluruh dunia sebut saja nama Bukit Bintang Kuala Lumpur, orang Nigeria pun tahu di mana; ianya merupakan sebuah potensi perniagaan komersil yang bakal memberikan pulangan lumayan kepada tuantanah, syarikat pemaju, pelabur, bank/institusi kewangan, kontraktor binaan dan  pembekal bahan binaan sepanjang projek pembangunan tersebut dilaksanakan. Tempohnya bukan sebulan dua tetapi bertahun. Tempoh masa ini menjadi suatu faktor laba yang boleh di jangka dengan stabil. 

(b) Bangunan yang didirikan di atas tanah menjadi hartanah yang bernilai tinggi dan menjadi sumber penjanaan pendapatan kepada pemiliknya. Hartanah amat jarang menyusut nilai terutama sekali dalam kawasan pusat komersil segitiga emas KL terutama Bukit Bintang. Ini kerana Bukit Bintang menjadi tumpuan besar dalam rancangan pakej ekonomi di bawah pentadbiran DS Najib. 

(c) Oleh itu tindakan korporat oleh pengurusan UDA HOLDINGS adalah tepat pada masanya. 

2. Berikut adalah petikan kembali keputusan Korporat Pengurusan UDA HOLDINGS dan anda nilailah dengan beberapa perkaya yang disebutkan di atas tadi, Pakej Pembangunan BBCC diberikan dalam bentuk NILAI TAMBAH ASET dan PULANGAN STABIL melalui Pakej Turnkey yang tidak akan membebankan kewangan dan aset sediaada UDA HOLDINGS. Malah, menarik dan menambah FDI bagi suatu tempoh jangkamasa selama 10 tahun.
Mesyuarat Lembaga Pengarah UDA Holdings Bhd pada 28 April 2011, bersetuju terhadap pemilihan Everbright International Construction Engineering Corporation (EICEC) bagi membangunkan bekas tapak Penjara Pudu yang dikenali sebagai Bukit Bintang City Centre (BBCC).


Everbright International Construction Engineering Corporation (EICEC) adalah pilihan yang paling sesuai sebagai pelabur Turnkey kepada UDA Holdings Bhd dalam pembangunan semula tapak bekas Penjara Pudu. Syarikat ini, sepenuhnya memenuhi keperluan dan syarat-syarat yang telah ditetapkan UDA dengan beberapa tawaran utama mereka adalah seperti berikut:-
(a)    Tidak mengenakan bayaran ke atas tanah.
(b)   GDV tertinggi bagi aset UDA sebanyak RM 2.1 bilion.
(c)    Pendapatan berulang tertinggi pada RM 426 juta pada setahun.
(d)    Nisbah tertinggi aset UDA kepada GDV keseluruhan pada 29%.
e)    Pulangan tertinggi nilai tanah lebih daripada 3 kali atau 300%
.
(f)     Pelabur menyediakan kertas cadangan yang lengkap dan jelas mengenai pecahan aset UDA Holdings Bhd dan aset pelabur. Ini juga memastikan penyerahan aset UDA Holdings Bhd sebelum aset pelabur.
(g)    Kertas cadangan juga meliputi akses jaringan jalan masuk bertingkat yang akan dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas di kawasan tersebut. 
(h) EICEC berjaya 100% mamatuhi syarat-syarat dengan menawarkan aset tambahan PUSAT KONVENSYEN. 
(i)  Menyediakan taman sebagai kawasan hijau yang juga bertindak sebagai zon penimbal antara aset UDA Holdings Bhd dan aset pelabur
 (j) Pembiayaan Projek dari luar negara akan membawa masuk FDI ke negara ini. 


Penjelasan dalam artikel ini masih belum lengkap sepenuhnya dan hanya menyentuh perkara-perkara dasar yang digunapakai dalam piawaian antarabangsa bagi URUSTADBIR KORPORAT YANG BERAMANAH, BERINTERGRITI DAN BERTANGGUNGJAWAB. Keputusan Korporat yang di buat oleh pihak pengurusan UDA HOLDINGS adalah BETUL. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...