Sabtu, 1 September 2012

PERANG SARAF CARA PAS-.TIPUDAYA, BOHONG & FITNAH


 
Akhirnya Senario Politik Kita Tidak Menjadi Lebih Matang Sebaliknya Menjadi Vandalisma.

Di ambil dari Facebook bekas pelajar UTP dan bekas pengikut jemaah Islam Pro PAS
Teringat masa belajar di UTP dulu.

Ada pertandingan band2 muzik di chanselor hall. Kemudian spt biasa group2 yg Islamik membuat pelbagai usaha utk menjauhkan pelajar lain utk menyertainya.

Pernah sekali, pelajar kampus dikejutkan dengan terjumpanya beberapa botol dan tin arak di dalam tandas di Chanselor Hall sewaktu berlakunya pertandingan tersebut. Lalu antara persepsi yg dibangkitkan adalah, "Ada penonton yg hadir ke sana minum arak di chanselor Hall"

Lalu gempar la cerita ini sehingga ramai yg percaya ttg persepsi tersebut dan menggambarkan BETAPA TERUKNYA PROGRAM BATTLE OF THE BAND itu sehingga ada yg minum arak!

Bila masa berlalu , saya dan seorg rakan pun telah dikeluarkan dari jemaah Islam kampus... Maka dlm satu diskusi sy dgn.rakan berkenaan yg merupakan senior saya, dia mengakui, GERAKAN SARAF jemaah Islam kampus dilakukan olehnya.

Dia menceritakan kpd saya betapa jijiknya tindakan yg telah dia buat demi mencipta persepsi... ANTARA tindakan yg dia buat adalah, dia sendiri yg dptkan botol arak dan meletakkan botol itu di tandas, lalu dia ambil gambar, kemudian disebarkan kpd pihak management dan staf.petronas lain.

Katanya, ahli gerakan saraf ini tidak ramai dan tidak diketahui oleh ahli2 jemaah Islam.. Hanya Amir Kampus dan ahli gerakan saraf sahaja yg tahu antara mereka. Kerana itu persepsi yg mereka timbulkan juga dipercayai oleh ahli2 gerakan Islam yg lain.

Antara penyelewengan dalil yg mereka gunakan adalah hadis, "Peperangan adalah tipu daya".
Maka kerana itu, mereka menganggap tipu daya dlm gerakan saraf spt contoh di atas adalah HALAL demi utk menjaga survival jemaah Islam.

Antara hasil gerakan saraf di UTP lagi adalah "Banner Kempen Heart for Islam" di conteng dgn spray...
Yg menghairankan, blog yg pertama.sekali menerbitkan gambar berkenaan adalah blog ahli jemaah Islam sendiri..

Wallahua'lam.. Ini adalah respon bagi kisah BAS PKR yg disimbah cat dan dipecahkan cermin.... Teringat juga ketika pilihan raya DUN di negeri 9 pd beberapa tahun sblum ini, dikatakan ada petugas pilihan raya PAS diserang dgn pedang samurai oleh beberapa org yg tidak dikenali..

Ketika itu tiada pihak lain yg jadi mangsa tuduhan @ persepsi, melainkan puak2 UMNO. Lalu bersemangat habis ahli2 pas utk 'berjihad' menentang UMNO di pilihanraya tersebut...

Inilah taktik gerakan Saraf oleh pihak yg berkepentingan... Jadi, jika anda menerima sesuatu berita spt di atas, maka jgnlah cepat2 percaya.. Takut2 anda terpedaya dgn tipu muslihat org yg suka menipu.
Wallahua'lam...

MINTA PENJELASAN AISEH PEMIMPIN PAS JADI SAMI KUIL SAMBILAN?

fmtvk.jpg

Kain Rentang Mengenai Upacara Sembahyang di Kuil Yang Tertera. 
Gambar - Setiausaha Pusat Tarbiyah/ Markaz PAS di Kuala Langat. 

Klik pautan untuk pengesahan. 

PAS FOR ALL - Slogan yang membawa maut kepada ISLAM. Sejak Hasan Ali di pecat dari PAS dan EXCO Hal Ehwal Agama Islam Selangor di rampas oleh PKR, akhirnya inilah nasib dan kesudahan PAS di Selangor. 

Kita tidak tahu apakah motif sebenar pemimpin PAS macam Hj Hasnul bin Hj Baharuddin (orang di bawah Dr Ahmad Yunus Hairi) di jemput untuk merasmikan Satu Upacara Sembahyang Di Kuil berkenaan. 

Kita minta penjelasan para pemimpin PAS berkenaan mengenai perkara tersebut. Pemimpin PAS kena ingatlah mereka sering mendakwa membawa imej ISLAM. Tindakan sedemikian sudah tentu sedikit sebanyak mencemarkan imej ISLAM. 

Banyak cara lain untuk memertabatkan agama Islam selain daripada apa yang pemimpin PAS tersebut lakukan. Buat apa melakukan perkara yang mengundang kontroversi dan sejuta kemusykilan di hati orang Islam?

Sila jawab !

GELAGAT SEGELINTIR BLOGER


BLOGER atau penulis alam maya kini di anggap sebagai aset dan sayap terpenting di dalam politik.  Peranan dan pengaruh kumpulan ini amat besar. Bagi sesetengah pihak ianya menjadi satu kerjaya yang lumayan. Berbelog membuka banyak ruang dan peluang kepada sesiapa jua untuk memperolehi kuasa populariti dan wang yang tak pernah diimpikan sebelum ini. Tak kira apa latatbelakang dan profesion penulis belog ternyata belog mempunyai daya tarikan dan kuasa pengaruh yang tersendiri dan unik. Komunikasi berlaku pada setiap masa dan pelawat belog mudah berhubung dengan pemilik belog. Tak kira di mana pelawat berada dan di mana pemilik belog pun komunikasi tidak terputus.

Bila kuasa populariti dan wang mudah yang tak pernah diimpikan terbuka luas bagi mereka dan mula mendapat perhatian para pemimpin maka satu bahaya besar menanti mereka. Iaitu sifat mudah lupa daratan. Ego mula meninggi. Kalau dulu mereka beriya iya mempertikaikan para pemimpin kini mereka pula tidak mahu dipertikaikan oleh sesiapa. Alasannya mudah kalau para pemimpin memdengar cakap mereka siapa pula orang lain hendak mengkritik mereka?

Kalau dulu mereka mempertikaikan cara pemimpin kini mereka pula menjadi pengamal cara yang pernah mereka pertikaikan suatu masa dulu. Ramai yang berlumba lumba untuk mengepalai para beloger yang mempunyai nama dan populariti. Mengaku itu dan ini. Ada beloger yang berada di puncak kemahsyuran pula merasakan mereka sahaja yang betul dan benar. Ada beloger yang diberikan amanah dan tanggungjawab mula merasakan diri mereka terlalu hebat dan mula bertindak menentukan segala galanya ke atas beloger lain tanpa sebarang rujukan. Keputusan di buat hanya berdasarkan kepada nafsu dan kehendak sendiri. Tiada siapa pula yang ada keberanian untuk memberikan nasihat dan teguran kepada mereka.

Semua suara kritikan di kekang dan pengkritik akan dilabel dengan macam macam label serta di pandang serong. Fenomena ini jika dibiarkan  berterusan akan mengujudkan satu suasana yang tidak kondusif dan sihat kepada perkembangan dan kepercayaan umum. Lama kelamaan kepercayaan umum akan terhakis.

Setiap beloger perlu memikirkan kepentingan umum dan mengkritik secara konstruktif dan bukan melebarkan lagi perbezaan politik. Beloger perlu memainkan peranan yang positif sebagai agen perpaduan di negara ini. Melaporkan fakta yang sahih dan benar serta tidak bertindak sebagai tukang fitnah dan penyebar gosip liar. Beloger juga perlu memikirkan kesan dan impak penulisan mereka kepada pembinaan mentaliti dan sikap pembaca mereka. Beloger perlu menjadi penulis dan manusia beretika. 

Sumbangan terbesar beloger kepada pembinaan masyarakat dan negara dalam memacu negara ini ke arah kemajuan pemikiran ialah menjadi manusia yang tak mudah lupa daratan. Menjadi manusia yang bermaruah dan bukan sekadar mengejar populariti dan wang ringgit sahaja. Adakalanya beloger perlu mengambil pendirian sentiasa berpihak kepada kebenaran. Beloger juga perlu bersikap terbuka kepada kritikan yang membina.

Beloger seharusnya menjauhi dari menjadi manipulatif dan diktatif kerana itu menyebabkan mereka bersifat destruktif. Jika mereka bergerak dalam kumpulan dan secara kolektif, mereka perlu menjaga dan melindungi setiap ahli kumpulan mereka. Tetapi jangan sampai mempertahankan kejahatan ahli dan peneraju kumpulan pula.

Tapi dah namanya manusia, beloger tetap akan terjerumus ke dalam perangkap dan jerat fenomena lupa daratan dan mementingkan diri sendiri.

#JMerdeka 55 JALUR GEMILANG -LWN- SANG SAKA MALAYA (PENGKHIANAT) @NajibRazak


Hamba terpanggil untuk menulis fakta sebenar bagi menangkis fitnah liar terhadap asal usul Jalur Gemilang dan sejarah sebenar 'Sang Saka Malaya' (Bendera Pengkhianat) yang diagung-agungkan oleh puak Pakatam Jahanam. Setakat ini masih belum ada usaha yang komited untuk menangani dakyah fitnah Pakatam Jahanam ke atas Jalur Gemilang. 

JALUR GEMILANG.


Pakatan Jahanam menebarkan dakyah fitnah mengenai asal-usul Jalur Gemilang. Antara lain, Pakatam Jahanam mendakwa Jalur Gemilang di tiru bulat-bulat dari Bendera Amerika tanpa memberikan sebarang fakta sejarah yang konkrit sebagai alasan. Amerika tidak menjajah Malaya, yang menaungi Malaya ialah British. Bendera Union Jack tak sama pun dengan Jalur Gemilang. Oleh itu mustahil lah hendak dikatakan Jalur Gemilang ini tiruan bendera Amerika Syarikat. Tidak ada bukti sahih yang membuktikan Jalur Gemilang di tiru bulat-bulat dari bendera Amerika Syarikat. 

Bendera Syarikat Hindia Timur 

 
Bendera Amerika 
(Kedua-dua bendera ini tidak mempunyai warna KUNING serta BULAN SABIT dan BINTANG)

Bendera Srivijaya 

Malah tidak ada bukti yang membuktikan pereka bendera Jalur Gemilang mengambil bulat-bulat rekaan bendera Amerika Syarikat. Rekabentuk Jalur Gemilang mempunyi banyak persamaan dan mengikuti ciri-ciri bendera dan panji yang telah lama ada di nusantara. 

Kedua, Jalur Gemilang di fitnah oleh Pakatam Jahanam sebagai meniru bendera Syarikat Hindia Timur. Ini berdasarkan kepada jalur merah putih. Sekali lagi ianya tidak benar. Itu hanya berdasarkan kepada sangkaan semata-mata. Sejarah membuktikan bahawa Jalur Merah Putih pada bendera, panji dan umbai-umbai kerajaan di nusantara sudah lama digunapakai sejak Empayar Srivijaya, empayar Surya Majapahit dan seterusnya sebelum munculnya Syarikat Hindia Timur. 

Lambang Bulan Sabit dan Bintang sememangnya lambang yang telah digunakan di nusantara sejak lama dulu. 

Jalur merah putih sudah lama terpakai dan digunakan di alam nusantara beratus tahun lebih awal dari penggunaannya pada bendera Syarikat Hindia Timur dan Amerika Syarikat. Jadi tak masuk akallah kalau kata jalur merah putih pada Jalur Gemilang meniru rekabentuk jalur merah putih yang ada pada bendera Syarikat Hindia Timur dan Amerika Syarikat. 

SANG SAKA MALAYA - BENDERA PENGKHIANAT

Sang Saka "Pengkhianat" Malaya 

Sang Saka Merah Putih Bendera Republik Indonesia 

Bendera pengkhianat ini bukan desain/ rekabentuk baru. Ianya sudah lama ada sejak 1920an lagi. terlahir hasil aspirasi perjuangan puak nasionalis berhaluan kiri untuk bergabung dengan Indonesia bagi membentuk Gagasan Indonesia Raya / Gagasan Melayu Raya . 

Oleh kerana puak nasionalis berhaluan kiri turut diresapi oleh anasir komunis maka perjuangan mereka menentang British akhirnya tidak kesampaian. 

Bendera pengkhianat tersebut membawa aspirasi dan perjuangan menegakkan sebuah negara Republik berfahaman sosialis ala komunis. Perjuangan tersebut telah lama di tolak oleh majoriti rakyat Malaysia sejak 1948 melalui dua Darurat.

KESIMPULANNYA:-

Sekarang sudah terbuktilah bahawa dakyah fitnah jahat Pakatam Jahanam terhadap Jalur Gemilang cuma alasan untuk menjustifikasikan semula kebangkitan semangat perjuangan puak nasionalis berhaluan kiri yang bermula sejak 1920an. 

Perjuangan itu telahpun di tolak oleh majoriti rakyat Malaysia pada 1948, 1956 dan 1963. Hanya segelintir pewaris perjuangan sia-sia itu sahaja yang berkeras kepala. Kerana mereka malu untuk mengakui bahawa perjuangan lapuk mereka sudah lama di tolak oleh majoriti rakyat Malaysia sejak dulu lagi. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...