Jumaat, 15 April 2011

PEMBOHONGAN ALJUBURI & SEKUTU JAHATNYA,

Rakyat Sarawak perlu melihat manifesto Pakatan Rakyat yang telah lapuk 2 tahun yang lalu dan sehingga ke hari ini ... masih belum ditunaikan oleh Pakatan Rakyat. 

1) Bantuan RM 75.00 sebulan bagi anak yang dihantar ke nurseri
 - BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

2) Bantuan RM 50.00 sebulan seorang bagi pendidikan pra sekolah
 - BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

3) Bantuan kepada anak anak muda untukl mendirikan rumahtangga 
- BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

4) Elaun diberi kepada ibu tunggal -
 BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

5) Elaun khas surirumahtangga menjaga anak sepenuh masa 
- BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

6) Bantu setiap rakyat Selangor dapatkan rumah
 - BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

7) Perubatan percuma warga 65 tahun ke atas 
- BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

8) Menyediakan premis perniagaan yang cukup
 - BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

9) Cukai pintu kediaman 20% dan cukai premis 10% -
 BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

10) Program bagi rakyat miskin meningkatkan pendapatan
 - BOHONG, TIDAK DILAKSANAKAN OLEH DAP, PKR DAN PAS ! 

Apakah perlu rakyat Sarawak perlu percaya janji janji Baru Bian, sedangkan Anwar Ibrahim menipu rakyat Selangor hanya untuk mendapatkan sokongan dan undi.KREDIT: GELOMBANGWANGSAMAJU.


MASIH NAK PERCAYAKAN ALJUBURI DAN SEKUTU JAHATNYA?


GEMPAR !!! AMALAN KEBENCIAN PERKAUMAN MELAMPAU DAP
1.   Selama 53 tahun, BARISAN NASIONAL mendidik dan mengajarkan kepada rakyat MALAYSIA bahawa kita perlu tingkatkan PERPADUAN, KEHARMONIAN dan SIFAT MENGHORMATI semua suku kaum yang ada di MALAYSIA. 

2.      Pada 1969, apabila DAP pada kemuncak kekuasaan politiknya di Selangor, mencetuskan trajedi 13 Mei akibat sentimen kebencian terhadap kaum dan agama yang dimainkan olehnya dalam kempen pilihanraya 1969 telah meninggalkan parut yang amat dalam dan kini DAP menyalahkan pihak lain pula di atas tragedi 13 Mei tersebut. Pada waktu itu, bapa kepada Setiausaha Agung DAP, LIM KIT SIANG merupakan pencatur utamanya, 

3.    Apabila DAP berjaya menguasai Pulau Pinang, Selangor dan Perak pada PRU 12, sentimen kebencian perkauman dan agama sekali lagi dimainkan oleh DAP tapi pada kali ini dengan penuh berani dan terlebih angkuh lagi. Setelah, DAP kehilangan penguasaan di Perak akibat ADUN nya yang tidak mahu lagi bersengkongkol dengan aspirasi LIM KIT SIANG yang menjadikan AGENDA ANTI BUMIPUTERA sebagai TEMA UTAMA perjuangannya, DAP meniupkan sentimen ANTI INSTITUSI RAJA BERPERLEMBAGAN tanpa sebarang alasan dan justifikasi benar dan waras. Ketidakwarasan DAP dalam amalan demokrasi lebih terarah kepada amalan kukubesi bersifat Rasis Ultra.

4.   Kepentingan kaum Cina samada di Semenanjung dan di Sarawak dan Sabah, tidak bergantung kepada kekuatan politik DAP, kepentingan kaum Cina tidak samasekali terjejas. Tidak menyokong DAP tidak bermakna kepentingan DAP bakal terjejas selama ini parti-parti komponen BARISAN NASIONAL seperti   MCA, GERAKAN, SUPP & SPDP masih berupaya dan bertenaga untuk memastikan kepentingan kaum Cina tidak ditinggalkan.

ORANG SARAWAK MENOLAK PENIPUAN DAN PENDUSTAAN PKR, DAP & PAS!
1.     Orang Sarawak dah lama tau penipuan dan pendustaan PKR DAP & PAS. Di dalam video d atas, menjelaskan sikap penolakan pengundi Sarawak terhadap penipuan dan pendustaan PKR DAP & PAS yang
menjadikan dan yang mengimpot budaya MAKI HAMUN , MENGEJI, MENCELA DAN MEMFITNAH MENCACAI SESUKA HATI  .


2.     Inilah sikap sebenar PENGUNDI SARAWAK. Dari video ini jelaslah kepada kita SIAPAKAH MENJADI PILIHAN PENGUNDI SARAWAK.


PENGKHIANATAN SLOGAN 'UBAH' DI SELANGOR, PULAU PINANG, KEDAH & KELANTAN.


1.    Pada masa 2008 PRU 12, pelbagai slogan dan janji ditaburkan kepada rakyat, dan rakyat dimomokkan dengan seruan-seruan UBAH ! UBAH ! REFORMASI ! REFORMASI ! .. apabila rakyat terpedaya dengan pembohongan PKR DAP & toghut PAS pada 2008; para pemimpin DAP, PKR dan toghut PAS mengatakan bahawa itu adalah KEHENDAK RAKYAT yang termakan tipudaya Pakatan Pembangkang.

2.   Setelah 3 tahun berlalu, di Pualau Pinang, perubahan yang berlaku ialah polisi penghapusan etnik di akwasan perbandaran dan tempat-tempat strategik di Pulau Pinang, Habis semua para peniaga kecilan orang Melayu dan India di halau keluar seperti anjing oleh pemerintah rejim kukubesi Sosialisma DAP. Sewenang-wenangnya Rejim yang berlandaskan kepada cauvinisma dan athiesma menidakkan hak rakyat dengan alasan ..." Ahhh sebuk lah korang ... menyesakkan lalulintas sahaja !" Tiada pampasan mahupun tempat ganti diberikan sebaliknya hanya maki hamun daripada pemimpin rejim sosialis DAP ...' Pergi mampuslah korang !.." kata para pemimpin rejim DAP. 


3.    Malah pada hari pertama sahaja berkuasa, pemimpin Rejim Sosialis lahanta sialan celaka dunia dan akhirat dengan sombongnya dan angkuhnya mengatakan ..' Hak Bumiputera dihapuskan ! Kamu hanya layak menerima ehsan RM100 sahaja daripada kami !'

4.    Dalam soal polisi Tanah pula,  Rejim DAP hanya mengutamakan pemberian tanah 999 tahun kepada kampung-kampung Baru Cina yang menyokong mereka sahaja. Manakala, pengundi-pengundi Melayu dan India yang turut membuat protes undi terhadap Barisan Nasional, tidak diberikan sebarang tanah pemilikan 999 tahun ! Begitulah 'adilnya' rejim DAP celaka ini !

5.    Di Selangor, PKR begitu lemah dan dijadikan habuan santapan oleh rejim Sosialis DAP yang pernah mencetuskan 13 Mei 1969 di Selangor, tanpa segan silu menyuburkan budaya rasuah dan mengeluarkan banyak permit-permit pusat-pusat maksiat untuk menjahanamkan AMALAN KEAGAMAAN.

Rejim Sosialis DAP ini ibaratkan 
API DENDAM
yang membakar semua kebaikan yang ada
Pembelaan Nasib Kaum Cina Sarawak
bukan pada DAP yang membawa KEBENCIAN DENDAM 
sama seperti PKR yang hanya tahu
DENDAM KESUMAT
Rakyat akan dihukum oleh DAP & PKR 

JOM UBAH KEDIKTATORAN PEMBULAK RAKYAT ! RAKYAT MEMILIH ... ANWAR PUTUSKAN !1.    Mula-mula pembulak Rakyat menuduh dan memujuk pengundi Sarawak agar membenci Pehin Sri kerana terlalu lama berkhidmat sebagai Ketua Menteri seolah-olah Pehin Seri itu menjadi Ketua Menteri di atas kuasa diktaktor dan bukan di atas kuasa dan mandat rakyat Sarawak selama ini,  Perkara ini telah di bantah oleh para blogers pro BN dengan membawa fakta bahawa dalam Pembulak Rakyat lebih ramai yang masih dan terlalu lama berkecimpung dalam politik dan berkuasa.

2.      Tidak lama selepas itu pada hari ini, RPK mendedahkan bagaimana beliau ditipu dan dibohongi oleh Aljuburi dalam soal pendedahan dalam kes pembunuhan Altantuya yang sebenarnya tidak ada kaitan langsung dengan DS Najib dan DS Rosmah yang ternyata menjadi MANGSA FITNAH ALJUBURI dan pepuak anti UMNO yang dimanipulasikan oleh DAPIGS yang sememangnya amat membenci UMNO kerana UMNO merupakan penzahiran KEBIJAKSANAAN DAN KEKUATAN ORANG MELAYU.

3.     Perkara yang sama berlaku di Sarawak, di mana kebencian kepada INSTITUSI MELAYU MELANAU di bawah kepimpinan PEHIN SRI ABDUL TAIB MAHMUD dizahirkan oleh DAP kerana bencinya mereka kepada MELAYU & ISLAM yang begitu adil dan saksama kepada semua kaum dan agama di Malaysia ini, Masihkah kita ingat bagaimana DAP mencetuskan 13 Mei 1969 kerana menyangka bahawa merekalah yang lebih berhak memerintah dan mendominasi semua kaum dan agama di bawah BENTUK PEMERINTAHAN SISTEM REJIM KUKU BESI SOSIALISMA RASIS yang diamalkan oleh DAP.

DALAM ERTIKATA LAIN , MENGUNDI DAP SAMALAH SEPERTI 
MENCAMPAKKAN DIRI KE DALAM KEBINASAAN
DAN PERHAMBAAN KEKAL.
TIADA KEBEBASAN
MELAINKAN HANYA ADA
KEBEBALAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...