Rabu, 25 April 2012

BERSIH 3.0 TIPU RAKYAT MALAYSIA - FAKTA SPR ADALAH BENAR & BETUL.


Hari ini, aku akan keluarkan 12 pendedahan menjawab fitnah yang dibuat pembangkang kepada SPR. Maklum je la, Bersih 3.0 tak dapat sambutan... oleh itu, pakatan pembangkang yang jumlahnya hanyalah minoriti tu kena berhempas pulas buat fitnah nak raih simpati rakyat disamping menanam kebencian kepada Kerajaan dan SPR.

Mereka mendakwa kononnya... kononnya lah, SPR telah sengaja membetulkan sempadan kawasan pilihan raya DUN dan Parlimen tanpa kelulusan Parlimen bertujuan meramaikan pengundi di satu-satu kawasan bagi membolehkan Barisan Nasional beroleh kemenangan pada PRU Ke-13 nanti.

Dakwaan tersebut merupakan suatu fitnah dan tidak berasas sama sekali !!!

SPR tidak pernah melakukan apa-apa perubahan terhadap sempadan kawasan atau bahagian pilihan raya sama ada DUN atau pun Parlimen kerana urusan berkenaan hanya dapat dilakukan apabila tiba masanya mengikut peruntukan Perkara 113(A) Perlembagaan Persekutuan.

SPR telah pun mengeluarkan pengumuman bahawa urusan kajian semula persempadanan bahagian-bahagian pilihan raya hanya akan dijalankan apabila tiba masanya selepas PRU-13.

SPR akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung dengan perkara tersebut apabila tiba masanya nanti.

Apa yang sebenarnya berlaku sebelum ini mengikut peruntukan kuasa di bawah sub peraturan 25(3) Peraturan-peraturan Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih) 2002, melalui kuasa Ketua Pendaftar, ialah tindakan SPR membetulkan Lokaliti yang mengandungi nama-nama pemilih yang telah tersalah letak sebelumnya iaitu semasa proses penetapan kedudukan Lokaliti (sebelum 2004) yang dibuat secara manual.

Oleh kerana kedudukan Lokaliti berkenaan telah tersalah letak, maka selaras dengan peruntukan undang-undang SPR perlu membetulkan kedudukan Lokaliti tersebut di dalam bahagian pilihan raya yang sepatutnya pemilih di dalam Lokaliti berkenaan didaftarkan.

SPR menyedari kedudukan beberapa Lokaliti yang tersalah letak di dalam bahagian pilihan raya hanya selepas Sistem EGIS (Electoral Geographical Information System) digunapakai dalam tahun 2004.

Melalui peruntukan kuasa yang ada, SPR telah membuat pembetulan kedudukan Lokaliti yang tersalah letak di seluruh negara yang melibatkan jumlah pemilih seramai 19,342 orang.

Pemilih-pemilih mengikut Lokaliti-lokaliti berkenaan perlu ditempatkan di dalam kawasan pilihan raya yang sebenarnya seperti yang wujud di lapangan.

Perlu ditekankan bahawa pembetulan Lokaliti-lokaliti yang dibuat itu tidak sama sekali melibatkan perubahan kepada mana-mana garis sempadan bahagian pilihan raya sama ada DUN ataupun Parlimen.

Sebaliknya dengan pembetulan kedudukan pemilih mengikut Lokaliti yang terlibat maka mereka akan mengundi di dalam bahagian pilihan raya yang betul mengikut kedudukan alamatnya di dalam Daerah Mengundi dan DUN yang sebenarnya.

Selepas tindakan pembetulan Lokaliti berkenaan dibuat, SPR telah memaklumkan secara rasmi melalui surat pemberitahuan yang dialamatkan kepada semua pemimpin parti politik di dalam bahagian-bahagian pilihan raya yang berkenaan.

SPR beranggapan parti-parti politik melalui pemimpin-pemimpin mereka di peringkat Daerah Mengundi dan DUN menyedari tindakan SPR tersebut dan seterusnya memaklumkan kepada pemilih-pemilih yang terlibat di kawasan masing-masing.

Tetapi ramai pemilih yang memberi maklumbalas kepada SPR mereka tidak menyedari telah berlaku pembetulan kedudukan nama mereka mengikut Lokaliti di mana mereka didaftarkan.

Oleh yang demikian, dalam menghadapi PRU-13 akan datang, SPR akan menulis surat pemberitahuan perkara tersebut kepada semua pemilih yang terlibat di semua kawasan yang berkenaan di seluruh negara.

Justeru, SPR ingin menegaskan sekali lagi bahawa dengan tindakan membetulkan kedudukan nama pemilih di dalam Lokaliti berkenaan iaitu dengan meletakkannya di dalam bahagian pilihan raya yang sebenar mengikut kedudukan di lapangan, ia sama sekali tidak melibatkan apa-apa perubahan kepada garis sempadan kawasan atau bahagian pilihan raya sama ada DUN ataupun Parlimen.

Mana-mana pihak yang ingin mendapat penjelasan secara lebih lanjut berhubung dengan perkara ini, mereka bolehlah menghubungi mana-mana Pejabat SPR yang berkenaan.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
UNDILAH BN PADA PRU

SIRI 9/10 & 10/10 JKTP: KEMPEN 21 HARI & KESIMPULAN. BERSIH 3.0 MEMANG AGENDA TIPU RAKYAT!


SIRI 9/10
MASA KEMPEN 21 HARI.


KESIMPULAN
SIRI 10/10
32 CADANGAN JKTP TELAH DILULUSKAN PARLIMEN DAN SPR AKAN MELAKSANAKANNYA


Setelah semua 8 tuntutan BERSIH dipenuhi, MAFREL dan penganjur BERSIH 3.0 masih tidak berpuashati. Kenapa? Biasalah tujuan sebenar BERSIH 3.0 ialah untuk mengotorkan amalan demokrasi dan sistem pilihanraya Malaysia. kerana itulah walaupun kesemua lapan tuntutan BERSIH dipenuhi malah diluluskan oleh Parlimen dan cuma memberikan sedikit masa dalam 30 hari atau 90 hari untuk SPR melaksanakannya, MAFREL, MAJLIS PEGUAM, pihak PR Drakula (DAP-PKR-PAS) dan PENGANJUR BERSIH tetap berdegil hendak meneruskan niat curang dan jahat mereka kepada rakyat. 

Mungkin kerana mereka fikir mereka adalah pihak paling kotor yang perlu dibersihkan.
Kerana itu jugalah, mereka terpaksa mengabungkan BERSIH 3.0 dengan HIMPUN HIJAU ANTI LYNAS , LGBTX dan ANTI PTPTN.

KOTOR KAN MEREKA SEMUA KAN?
NAK KOTORKAN DIRI ANDA YANG BERSIH LAGI SUCI?
DUDUK KAT RUMAH TENGOK TV JE LA 


TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 8/10 JKTP: HENTIKAN POLITIK KOTOR. 1/3 KERUSI PARLIMEN UNTUK SABAH & SARAWAK.
TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 7/10 JKTP: HENTIKAN RASUAH. PERUNTUKAN DANA KEPADA PARTI POLITIK DILAKUKAN.
TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 6/10 JKTP: PEMBAHARUAN UNDI POS. PUN DAH DI TERIMA.
TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 5/10 JKTP: BERSIHKAN SENARAI UNDI. DAH BERSIH LAAA.
TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 4/10 JKTP: KUKUHKAN INSTITUSI AWAM. INI PUN DAH DI BUAT.
TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

SIRI 3/10 JKTP: AKSES MEDIA- SUDAH DIPERSETUJUI -BERSIH TIPU ORANG AWAM


Tuntutan BERSIH seterusnya ialah AKSES PENUH KEPADA MEDIA. Adakah tuntutan ini tidak dipenuhi. Menurut P.Kamalanathan, tuntutan tersebut juga telah dipenuhi.


TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH 3.0 MEMANG SUKA TIPU

SIRI VIDEO JKTP 1/10 & 2/10 ~ P.KAMALANATHAN ' BERSIHKAN DIRI ANDA DULU'

Siri Membetulkan Mitos 8 Permintaan BERSIH.
Mukaddimah
Video 1/10

P.KAMALANATHAN Ahli Parlimen Hulu Selangor, merupakan salah seorang anggota Panel JKTP (Jawatankuasa Terpilih Parlimen) bagi Penambahbaikkan Proses Pilihanraya. Melalui 10 siri video, beliau menerangkan dan menjelaskan satu persatu mitos tuntutan BERSIH 3.0. Beliau turut menceritakan apa yang berlaku dan telah dilakukan oleh JKTP tersebut.Sesuatu yang tak pernah diceritakan oleh ahli-ahli Parlimen pembangkang yang turut menjadi anggota panel JKTP. Anda perlu ingat bahawa ahli-ahli Parlimen pembangkang membantah dan enggan bekerjasama dengan JKTP pada waktu ianya ditubuhkan. Akhirnya mereka terpaksa akur kepada tekanan penyokong mereka sendiri yang mahukan ahli Parlimen pembangkang turut menyertai JKTP.  Pada hari ini pada setiap 1 jam, 2 siri video tersebut akan diterbitkan di dalam blog ini. Sila ikutinya dan kemudian sebarkan secara meluas semua maklumat yang disampaikan oleh P.Kamalanathan di dalam siri video tersebut. Kalau boleh letakkan video-video klip tersebut di dinding-dinding para pencacai PKR DAP & PAS agar mereka tahu.Selama ini mereka di tipu hidup-hidup oleh pemimpin mereka sendiri.

Tuntutan pertama MAFREL melalui BERSIH ialah penggunaan dakwat kekal. Adakah tuntutan ini tidak dipenuhi? Menurut P.Kamalanathan ianya sudah dipenuhi malah SPR telah bersetuju untuk menerimpakai dakwat kekal. dengar sendiri dalam siri 2/10 di bawah ini.TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
PENGANJUR BERSIH TERSIPU MALU.

TAIK KUNING, LANGAU HIJAU & SIPUT BABI NAK BERPESTA.KL Bandaraya Metropolitan. Lubuk emas buat pencari rezeki halal dan baik ( err walaupun ada gak yang cari secara haram dan tak elok.. metropolitan lah katakan) Sekali lagi menjadi sasaran kaum Nabi Luth a.s. yang tertiba muncul plak kat KL. Ntah datang dari mana. Tetapi dipercayai di bawa oleh langau hijau yang banyak berterbangan mengerumuni taik kuning MAFREL. MAJLIS PEGUAM dan ibupejabat PAS di jalan Raja Laut. 

Mula-mula langau hijau buat perhimpunan merata negeri di Malaysia, Tak berapa sukses sebab ada kepala langau kena tangkap khalwat jam 3 pagi masa beri kaunseling. aiseh .. aisehteru betul lah ... Kemudian di Pulau Pinang, bapak palngau hijau kena boo terjadi kekecohan sampai baling-baling kerusi plastik. 

Selepas itu tak puashati lagi. Di kerah ulat-ulat taik buat demo nak mintak pendidikan percuma sebab malas nak bayar hutang. Siap berkhemah lagi tur. Tidur rapat-rapat jantan betine belake. Ada plak ulat botak. Isap rokok main gitar tak mandi berhari-hari. Last-last datang Doraemon dengan Ultraman Tiga mengamok, Habis smeua lari lintang pukang. Tak lama lepas tu kepala ulat dan rakannya di tahan polis sebab lawan DBKL yang mintak ulat-ulat tu blah dari tempat awam. 

Apabila semuanya itu gagal dan tak mendpat sambutan, maka di kerah kan lah sekali lagi kaum Nabi Luth a,s yang dah macam siput babi bersama dengan taik kuning dan langau hijau dengan beberapa ekor ulat beluncas. Nak kumpul ramai-ramai. Duduk dan bantah. bantah lah sebab depa tak suka nak bayar hutang, nak tengok rakyat senang dan nak meliwat di tempat awam. siput babi kata diaorang ada hak asasi kesiputan untuk mengamalkan gaya hidup biseksual dan menjadi homoseksual, lesbian dan buat benda-benda luar tabie'. Mana diaorang boleh tahan ikut hukum alam dan ikut tabie sebab diaorang tu semua lahir ikut tabung uji. Ada yang lahir ikut tingkap. Ada yang lahir tak tau mak bapak. Ada yang lahir tau-tau je dah depan masjid dan kat tong sampah DBKL. Pendekata perkataan pertama yang keluar dari mulut diaorang ialah 'sebut mama kat lori sampah DBKL. dah tu camana nak perbetulkan? Di buat sekolah perlindungan pepuak diaorg kata itu sekolah zina. Diaorang berzina di Dataran Terbuka itu kerana nak pendidikan percuma. 

Ntahlah pepuak taik kuning, langau hijau dan siput babi nie. Bila tuntutan mereka diambilkira masih tak puashati lagi, Ada saja yang tak kena. Yang kena cuma masa diaorang bersenggama secara luar tabie' saja. Perbuatan mereka ini hanya boleh di halang oleh rakyat jelata yang masih siuman dan waras fikiran sahaja. Jadi apakata, rakyat jelata nyatakan bantahan kepada tindakan pepuak tersebut agar mereka insaf dan sedar.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...