Ahad, 9 Oktober 2011

AMOKAN KAK WAN JIJAH.

Beshnya ..... lepaih nie akaq buleh tukaq langsir, perabot Itali ...dan macam-macam lagi .. boleh jalan-jalan cuti ...

Agak-agak anda semua apakah reaksi Kak Wan Jijah apabila mengetahui usul kenaikan elaun ahli Parlimen di tolak mentah-mentah oleh bang Nuo, Eecah (Nurul Izzah) dan gerombolan ahli parlimen Pakatan tipo rakyat? Hamba berani jamin sudah tentu kak Wan Jijah mengamok sakan!

Apa sebenarnya gerombolan Pakatan Tipo Rakyat hendak buktikan? Prihatin kepada rakyat? Tidak hidup bermewah? mementingkan rakyat? Kamon. Jangan buat lawak jenakalah. Semua orang tahu sudah ramai ADUN dan AP Pakatan Tipo Rakyat yang dahulunya susah hendak eja L-E-X-U-S kini pandai mengeja V-E-L-L-F-I-R-E. 

Hamba semakin muak dan mual dengan sandiwara pemimpin Pakatan Tipo Rakyat. Wang, kuasa dan wanita adalah idaman mereka selama ini. Ya la, sudah penat memekik, terpekik, terlolong, mandi air percuma FRU, kena cium dengan belantan FRU, hutang sana sini, duit habis, bini cerai rujuk semula, berarak seperti orang hilang akal di tengah panas dan macam-macam lagi lah, hai takkan bila peluang ada depan mata hendak tolak? 

Hendak tahu apakah elaun seorang ahli Parlimen di Malaysia? Sumber Dr Novandri. Lihat di bawah ini.

Pemimpin Pakatan Tipo Rakyat memang berjuang untuk menjadi 'wakil' rakyat kerana duit. Suara Rakyat Suara Keramat kerana yang boleh bersuara dalam DUN dan Parlimen ialah Suara Wakil Rakyat. Wakil Rakyat bersuara Dapat Duit. Yea tak? Nama rakyat di jual pukal dek pemimpin Pakatan Tipo Rakyat. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JOM SOKONG YB ZULKIFLI NORDIN SELASA INI.


Roadshow GAPS. 11 Oktober Selasa jam 8.30 malam
Rumah Encik Mansor Mayah
Jalan Mutiara
Parit Serong
Tg Karang

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ISU HUDUD PAS SUDAH LAMA KANTOI.


Hj Hadi sendiri pernah mengakui bahawa Hudud merupakan 0.001% daripada Syariah. Selepas itu, Hj Hadi akui bahawa dalam al Quran tiada disebutkan mengenai Negara Islam haya Negara Kebajikan. Azizan Razak Menteri Besar Kedah pun mengakui bahawa Hudud tidak sesuai dilaksankan di Kedah kerana ianya kerajaan campuran dan tidak boleh disamakan dengan Kelantan. 


Kegagalan PAS Kelantan melaksanakan Enakmen Hudud di Kelantan diletakkan kepada Tun Dr Mahathir. Kononnya TDM menjadi penyebab hudud tidak dilaksanakan.TDM telah menafikannya dan mengatakan kenapa PAS Kelantan masih gagal laksanakan hudud walaupun beliau tidak lagi menjadi Perdana Menteri? Surat yang di hantar oleh TDM kepada Pok Nik diputrbelitkan. Surat yang memperjelaskan pendirian kerajaan Pusat sengaja disalahertikan sebagai ugutan politik kepada PAS Kelantan. PAS tidak pernah ikhlas mmeperjuangkan Hudud. Kertas Kerja di atas menyatakan segala-galanya. PAS hanya berminat kepada kuasa politik semata-mata. Ini jelas terjadi semasa rampasan kuasa Menteri Besar di Kelantan di aman Pok Nik terlibat sama. 

Pada pandangan hamba , Hudud ini akan secara automatik terlaksana dan terdiri apabila Tauhid diperkukuhkan di kalangan orang Islam terlebih dahulu. Bukan secara tergesa-gesa sehingga menghilangkan Hikmahnya Hudud ini. Dalam sirah Rasulullah s.a.w. yang ditegakkan terlebih dahulu ialah TAUHID sebelum HUDUD.

TEPUK DADA TANYA IMAN!HIPOKRASI DAP, PENGGANTUNGAN KEAHLIAN MANOKHARAM DITARIKBALIK.


Pengantunggan Manokharam ditukarkan kepada AMARAN KERAS setelah Manokharam membuat rayuan. Alasan yang diberikan oleh CEC DAP laknat ialah kerana Manokharam telah membuat permintaan maaf. Amat hipokrit!

Hamboi mudah benar DAP berpolitik. Hina bendera. Hina sana. Hina sini. Hasut sana,Hasut sini. Fitnah sana. Fitnah sini, Mintak maaf. Ampun dosa. Semudah Pok NIk ampunkan dosa zina ADUN Selinsing. Kesalahan Manokharam adalah serius malah ianya merupakan kesalahan jenayah.menghina bendera kebangsaan. Kenapa CEC tidak merujukkan kesalahan Manokharam kepada PDRM untuk tindakan susulan?

Hukuman penggantungan keahlian ADUN Bentayan Gwee Tong Hiang atas dakwan penyalahgunaan kuasa dana parti masih berterusan.Hamba tidak tahu samada kes itu di rujuk kepada SPRM atau PDRM untuk tindakan lanjut. Sekiranya tiada, maka sekali lagi DAP tunjuk hipokrit. 

Dakwaan DAP bahawa mereka adalah sebuah parti multi-rasial adalah benar. Memanglah DAP sebuah parti MULTI-ra-SIAL.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PUNCA KENAIKAN HARGA HARTANAH DI MALAYSIA.


Anda boleh melihat fakta-fakta semasa pemilikan rumah kediaman di Malaysia pada masakini. Lihat sebelah kanan.

Kadar rumah kediaman tidak didiami adalah 15.6%. Alasan diberikan adalah kerana rumah baru siap, baru di jual atau di sewa. Alasan yang begitu mencurigakan.

Salah satu keperluan penghidupan dan hak asasi manusia ialah memiliki rumah kediaman.Di dalam Bajet 2012 Membela Rakyat Mensejahtera Negara, insentif telah diberikan kepada rakyat untuk memiliki rumah kediaman. 


Lihat gambar di bawah ini.

Di Malaysia terdapat tiga jenis pembeli. Lihat sebelah kiri. Antara tiga jenis pembeli , dua jenis pembeli merupakan jenis pembeli yang banyak menyumbang kepada faktor kenaikan harga hartanah di Malaysia. Jenis Pelabur dan Spekulator banyak menutup ruang kepada jenis pembeli pertama.

Pihak bank lebih berminat meluluskan pinjaman pembelian kepada jenis pembeli pelabur dan spekulator. 


Pihak bank pun terlibat sama dalam kegiatan tersebut. Ini di dorong oleh faktor memperoleh keuntungan cepat tanpa perlu mengambil risiko. Pihak bank memperolehi dua kali keuntungan melibatkan diri dalam kegiatan pelaburan dan spekulator.


Seterusnya, perundangan pemilikan hartanah terlalu longgar. Ini menyebabkan pelabur asing bergiat cergas dalam pasaran hartanah di Malaysia. 


Pihak yang membuat keuntungan daripada pelabur asing ialah pihak bank dan pihak pemaju perumahan. 


Dilemanya ialah kerana pasaran hartanah adalah sektor perkhidmatan. Ianya melibatkan pelaburan asing secara langsung. Jika perundangan diperketatkan ini akan merundumkan sektor hartanah yang memberi implikasi kepada sektor pembinaan dan kewangan. 


Pada pandangan hamba, suatu keseimbangan perlu dilaksanakan dalam polisi awam dalam pasaran hartanah. Ini amat diperlukan sangat-sangat agar kepentingan rakyat biasa untuk membeli rumah tidak terjejas teruk di masa depan. 


Tidak berguna jika ada pengundi dan penyokong tetapi mereka tiada rumah kediaman. Tiada rumah kediaman sendiri bermakna mereka tiada ALAMAT TETAP. Tiada ALAMT TETAP bagaimana mereka hendak menjadi PEMILIH TETAP di satu-satu kawasan pilihanraya?


Menteri berkenaan tolong fikir-fikirkan mengenai perkara ini.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

TAK KOSE AKAQ WAN JIJAH! RAMAI PONTENG PERSIDANGAN PARLIMEN.

Mana depa ni ??? Akaq dah tunggu kemain lama nie ..
Depa ponteng lagi kaa??????!! Tak koser akaq tau!

Berikut adalah senarai terkini nama-nama Ahli Parlimen Pakatan Tipo Rakyat yang selalu ponteng 'kelas' Persidangan Parlimen. Nasiblah bagi yang mengundi mereka dan menyokong mereka. Ketuanan Rakyatlah katakan, kuli selalu ponteng, 'Tuan' hendka buat apa? Gaji dan elaun kuli-kuli ini sapu dan sakau. 'Tuan' dapat apa?

Ahli Parlimen Yang Tidak Hadir Bersidang!! 

Kedah
P14 - Merbok - Rashid Din (PKR)
P15 - Sungai Petani - Johari Abdul (PKR)
P16 - Baling - Taib Azamudden Md Taib (PAS)

Kelantan
P19 - Tumpat - Kamaruddin Jaafar (PAS)
P20 - Pengkalan Chepa - Abdul Halim Abdul Rahman (PAS)
P25 - Bachok - Nasharudin Mat Isa (PAS)
P26 - Ketereh - Ab Aziz Ab Kadir (PKR)
P27 - Tanah Merah - Amran Ab Ghani (PKR)
P29 - Machang - Saifuddin Nasution Ismail (PKR)


Terengganu
P36 - Kuala Terengganu - Mohd Abdul Wahid Endut (PAS)
P37 - Marang - Abdul Hadi Awang (PAS)

Penang
P44 - Permatang Pauh - Anwar Ibrahim (PKR)
P43 - Bagan - Lim Guan Eng (DAP)
P45 - Bukit Mertajam - Chong Eng (DAP)
P46 - Batu Kawan - Ramasamy Palanisamy (DAP)
P48 - Bukit Bendera - Liew Chin Tong (DAP)
P49 - Tanjong - Chow Kon Yeow (DAP)
P50 - Jelutong - Ooi Chuan Aun (DAP)
P51 - Bukit Gelugor - Karpal Singh Ram Singh (DAP)

Perak
P57 - Parit Buntar - Mujahid Yusof Rawa (PAS)
P59 - Bukit Gantang - Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (PAS)
P60 - Taiping - Nga Kor Ming (DAP)
P62 - Sungai Siput - Michael Jeyakumar Devaraj (PKR)
P64 - Ipoh Timor - Lim Kit Siang (DAP)
P68 - Beruas - Ngeh Koo Ham (DAP)
P71 - Gopeng - Lee Boon Chye (PKR)

Pahang
P83 - Kuantan - Fuziah Salleh (PKR)

Selangor
P96 - Kuala Selangor - Dzulkefly Ahmad (PAS)
P97 - Selayang - William Leong Jee Keen (PKR)
P102 - Serdang - Teo Nie Ching (DAP)
P103 - Puchong - Gobind Singh Deo (DAP)
P105 - PJ Selatan - Hee Loy Sian (PKR)
P106 - PJ Utara - Tony Pua Kiam Wee (DAP)
P107 - Subang - Sivarasa Rasiah (PKR)
P109 - Kapar - Manikavasagam a/l Sundaram (PKR)
P112 - Kuala Langat - Abdullah Sani Abdul Hamid (PKR)

Wilayah Persekutuan
P114 - Kepong - Tan Seng Giaw (DAP)
P121 - Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (PKR)
P122 - Seputeh - Teresa Kok Suh Sim (DAP)
P123 - Cheras - Tan Kok Wai (DAP)
P124 - Bandar Tun Razak - Abdul Khalid Ibrahim (PKR)

Negeri Sembilan
P128 - Seremban - John Fernandez (DAP)
P130 - Rasah - Loke Siew Fook (DAP)
P132 - Telok Kemang - Kamarul Bahrin Abbas (PKR)

Sabah
P172 - Kota Kinabalu - Hiew King Chew (DAP)

Sarawak
P195 - Bandar Kuching - Chong Chieng Jen (DAP)
P212 - Sibu - Wong Ho Leng (DAP)

Makan Gaji buta. Rembat elaun buta. Segala-galanya 'Membuta'. Apa sudha jadi? Ke mana pergi? Takkan sibuak sepanjang hari? Kena lagi Rakyat berulang kali! Selamat menolak Pakatan Tipo Rakyat pada PRU 13 nanti.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

wOOiiTTT ADA PATUT KA ASTRO?

Hey Lancau Cibai ... Lu tak mao maki sama GSC ka ?
Lu takot maki GSC ka? Pondan la lu Lancau.

Hamba ingatkan bila rangkaian GSC memberhentikan tayangan Nasi Lemak Basi 2 kali arahan namebabewee budak tersangat kurang ajar maka ianya terus dibasikan menjadi tapai. 

Sangkaan hamba meleset! Rupa-rupanya, ASTRO pula menayangkan filem lancau cibai itu di saluran Astro First! RM15.00 hengget pulak tu selama 48 jam. Timbul pula gejolak keinginan memaki dan carotkan ASTRO ini puas-puas. Apa punya keymaq pemikiran ASTRO ini. Sepatutnya ASTRO lebih sensitif daripada GSC dalam hal ini. Bukan ASTRO tidak tahu majoriti orang Melayu menyampah dan cuak dengan budak namebabewee ini. 

Inilah yang terjadi di Malaysia. Apasaja berkaitan dengan sensitiviti orang Melayu tidak ada sekur haranjadah hendak ambil peduli. Cukup-cukuplah menguji kesabaran orang Melayu ini. Jangan sampai ASTRO gulung tikar dan terpaksa jual lesen pula selepas ini. 

Kalau ASTRO tidak tarik balik penayangan filem lancau cibai itu dari saluran ASTRO FIRST, jom kita kempen boikot dan balun ASTRO kow-kow! Jangan fikir maruah orang Melayu ini mudah diperkotak-katikkan ikut sukahati mak bapak diaorang!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...