Isnin, 19 September 2011

BRAVO GAP..ALJUBURI TENTU NYESAL


Betul lah bro GAP, si Anwar Ibrahim ini sudah naik bebal kepala (errr .. semua kepala termasuk yang bengkok) hendak menepis dan menjawab segala serangan si Gomo. Setelah terlalu banyak kali Gomo mengantoikan Anwar Ibrahim  pada kali ini Anwar Ibrahim pun terpaksa mengaku kalah kepada seorang anak muda Melayu. (muda lah sebab Anwar Ibrahim lahir dulu daripada Gomo). 

Anwar yang memang terkenal dengan pelbagai kemahiran bersilap mata dan lidah pun akhirnya tersungkur di blog Gomo. Sudah terlalu ramai ahli poitikus pembangkang ditewaskan di blog-blog pro BN termasuk juga di fesbuk. 

Memang benar, Anwar Ibrahim, Joe Bendol, Wan Jijah dan Khalid Gereja berjaya diperbodohkan dan diperlekehkan dengan jayanya oleh Gomo. Siapa sangka seorang bloger mampu menewaskan retorik handalan politikus seperti Anwar Ibrahim.

Mungkin juga kerana itulah kejayaan demi kejayaan yang dikecapi oleh Gomo menjadikan beliau dicemburui oleh sesetengah pihak. Rakyat tidak menghiraukan sangat mengenai pemansuhan I.S.A. kerana itu tidak menguggat kerjaya politik Anwar Ibrahim dan kesepakatan Pakatan pro Komunis.

Apa yang Gomo lakukan berjaya menjadikan hampir keseluruhan kepimpinan dalam Pakatan Pro Komunis mula merasa jijik dan begitu fobia untuk di lihat bersama-sama dengan Amwar Ibrahim. Sumbangan Gomo juga membawa impak di mana kesepakatan Pakatan Pro Komunis semakin goyah dan goyang. 

Jika PRU 13, BN menang besar, itu bukanlah kerana dua buah yang menggantikan ISA tetapi kerana ada manusia di Malaysia ini yang mampu menyepak teloq Anwar Ibrahim secara bersahaja. Hanya melalui kekuatan huruf pada paparan komputer.


UNTUK MAKLUMAN & SEBARAN. FUZIAH SALLIH KANTOI !

Dipetik sepenuhnya daripada blog Tun Faisal.

KENYATAAN MEDIA
DATIN JARIAH MOHD. SAID
Ketua Pengarah Pendaftaran Negara
HANYA 37 RAKYAT BANGLADESH BEROLEH KEWARGANEGARAAN MALAYSIA SEJAK 1998

19 SEPTEMBER 2011

1. Dalam tempoh lapan (8) tahun sejak 1998 sehingga Ogos 2011, hanya 37 rakyat Bangladesh diberikan sijil kerakyatan negara ini dan daripada jumlah tersebut, hanya empat belas (14) layak mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang sekiranya berdaftar sebagai pemilih.

2. Daripada statisitik yang sama, pecahan jumlah kewarganegaraan paling tinggi dikeluarkan kepada rakyat Bangladesh ialah pada 2010 iaitu 18 orang; diikuti tahun 2009 (5); sehingga Ogos 2011, (4); 1999 (3); masing-masing dua (2) pada 2008, 2003 dan 1998; serta hanya seorang (1) pada 2006.

3. Hal ini merujuk kepada laporan tidak tepat di laman web Malaysian Chronicle pada 17 September lalu yang menyebut bahawa pekerja rakyat Bangladesh di negara ini diberikan taraf kewarganegaraan dengan mudah bagi membolehkan mereka mengundi pada PRU-13 akan datang.

4. Pemberian sijil kewarganegaraan ini tertakluk kepada peruntukan Perlembagaan Persekutuan di bawah Perkara 15 (1) untuk permohonan bagi isteri kepada warganegara Malaysia; Perkara 15 (2) untuk permohonan kewarganegaraan bagi anak kepada warganegara Malaysia; Perkara 15A untuk permohonan kewarganegaraan dalam keadaan khas bagi kanak-kanak berusia bawah 21 tahun; Perkara 16 bagi permohonan untuk mereka yang lahir di persekutuan sebelum hari merdeka; dan Perkara 19 bagi warganegara asing yang berumur lebih 21 tahun dan telah bermastautin tetap di Malaysia tidak kurang dari 12 tahun.

5. Di bawah pecahan peruntukan tersebut, lima (5) individu diberikan sijil kewarganegaraan di bawah Perkara 15 (1); empat individu [Perkara 15 (2)]; 19 individu (Perkara 15A); dan sembilan individu (Perkara 19).

6. Dalam perkembangan lain berhubung lebih 300 keping dokumen penting yang ditemui berserakan di sepanjang jalan dan tebing tali air di Kampung Seberang Pumpong, Alor Setar, Kedah, hasil siasatan awal mendapati 98 antaranya adalah dokumen pengenalan diri. Daripada jumlah tersebut, 92 adalah dokumen MyKad manakala bakinya adalah MyKid. 

APA DAAA .... PUZIAH REKTOR BOCOR KANTOI .. KANTOI ... KANTOI ...KANTOI ... KANTOI !!!!

MAAF YEOP! ADA LAHANAT HENDAK SABOTAJ MB PERAK BUAT PESTA MEGA MAKSIAT. YEOP INI.


Hati-hati Yeop ada orang nak sabotaj MB Perak buat Pesta Mega Maksiat ini.
TQ AAKJ kerana highlightkan benda ini sebelum puak PAS buat fitnah.

MILOSUAM DISAHKAN GILA OLEH PESURUHJAYA TINGGI BANGLADESH.

"AUWWW... TAK KOSE MAQ .." mungkin itu kata yang terpancul dari milosuam bila beliau disahkan sebagai gila oleh Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh. Dah betul tur.. di kalangan para bloger dan fesbuker pro BN pun tidak pernah mengiktiraf milosuam ini waras fikirannya. Huh ! waras ke kalau jantina sendiri pun keliru samada perempuan atau jantan.

Malaysiakini melapurkan mengenai penafian oleh Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh mengenai artikel yang memuatkan mengenai pekerja Bangladesh ditawarkan kerakyatan oleh kerajaan Malaysia, Ini Pesruhjaya Tinggi Bangla itu kata-

" Isu ini tidak berasas dan bermotif jahat. Ada pihak yang mahu menghancurkan hubungan baik antara Bangladesh dengan Malaysia"

Beliau turut dipetik sebagai berkata kerajaan Bangladesh dan pejabat Pesuruhjaya Tingginya di Kuala Lumpur langsung tidak menyedari tentang artikel kontroversi itu dan menyifatkannya adalah 'mengarut' dan kerja 'orang gila'. - MK


Selepas ini mungkin bloger milosuam akan ditinggalkan oleh kekasih Banglanya sebagai protes kepada 'kerja orang gila' dan 'mengarot' milosuam tersebut. 

Ada sesiapa sudi tekel milosuam untuk dijadikan budak kopi? Hambe tak nak !


UJIAN ASID BUAT LIM KIT SIANG SEMAKIN BINGUNG.

 
'Socialists do not claim to possess the blueprint for a fixed and ultimate society, which cannot be changed, reformed or further developed. In a movement committed to democratic self-determination, there will always be room for creativity since each and every people and generation must set their own goals.'
Terjemahan: Sosialis tidak mendakwa mempunyai cetakbiru bagi sebuah masyarakat unggul dan teratur, yang tidak boleh di ubah, tidak boleh di perbaharu atau dibangunkan lagi. Dalam pergerakan yang komited kepada penentuan demokratik sendiri, ruang untuk kreativiti sentiasa terbuka kerana setiap dan tiap-tiap orang dan generasi mestilah menetapkan halatuju masing-masing."

Itu kenyataan yang terpapar pada laman sesawang rasmi biaDAP. Tapi sejauh manakah biaDAP benar-benar mengamalkannya? Lim Kit Siang tiba-tiba bertambah berang apabila DS Najib mempamirkan kreativiti sebagai penzahiran aspirasi generasi ini bagi penentuan halatuju yang mereka mahukan. Kenapa Lim Kit Siang berang pula apabila pentadbiran DS Najib melakukan apa yang selama ini diperjuangkan oleh biaDAP sendiri?

DS Najib telah mengumumkan di Pekan Pahang semalam untuk menjadikan Malaysia ini sebuah negara demokrasi yang terbaik di dunia. Bandingkan apa yang DS Najib umumkan itu dengan kenyataan biaDAP di laman sesawang mereka, kemudian bandingkan dengan apa yang Lim Kit Siang berangkan mengenai pengumuman DS Najib tersebut:-
Najib should present a full blueprint of how he proposes to make Malaysia the “best democracy in the world” with democratic laws and truly independent institutions when Parliament reconvenes on October 3.
Pada fikiran anda adakah Lim Kit Siang mempamirkan prejudis melampau bersifat RASIS ? Sudah tentulah jawapannya adalah YA ! biaDAP sendiri mengakui bahwa mereka pun tiada sebarang CETAKBIRU 'Blueprint' unutk sebuah masyarat madani terunggul dan teratur kerana terikat dengan pendirian bahawa tiap-tiap orang dan setiap masyarat mempunyai hak kreativiti untuk menentukan corak dan niali-nilai demokratik yang mereka kehendaki sendiri. Adakah salah DS Najib mengikuti kehendak rakyat?
This will be an acid test whether he is serious about the repeal of the ISA and other draconian laws to make Malaysia the “best democracy in the world”.
Pada fikiran anda wajarkah Lim Kit Siang menentukan kepada semua rakyat Malaysia ini mengenai Ujian Asid seperti yang beliau sarankan? Tidakkah saranan beliau itu sendiri menyalahi apa yang tertulis dalam laman sesawang rasmi biaDAP? 

Tidakkah selama ini biaDAP yang menghasut sana sini dan bertindak sebagai penentu segala polisi dalam Pakatan Pro Komunis? Pada fikiran anda adakah biaDAP benar-benar mengamalkan apa yang mereka ajarkan?

Tidakkah apa yang Lim Kit Siang tuliskan mengenai cetakbiru sebagai ujian asid kepada DS Najib lebih bersifat peribadi yang berdasarkan kepada prejudis melampau kerana beliau adalah seorang sosialis yang amat rasis dalam sebuah organisasi sosialis yang ultra kiasu?

Jika Lim Kit siang bertanyakan mengenai cetakbiru tersebut, DS Najib atau DS Nazri sila bertanyakan soalan ini: "Adakah  biaDAP mengakui mempunyai cetakbiru bagi sebuah masyarakat terunggul dan teratur?" Jika Lim Kit Siang tidak mampu menjawabnya ... katakan kepadanya "Anda adalah seorang tua yang terperangkap dalam pemikiran sosialis ultra rasis kuno abad ke 18"
SYABAS PISAU ! WILLIAM CHENG AKUI KENAIKAN HARGA BARANGAN ADALAH MANIPULASI KETUANAN CINA ULTRA KIASU.

Anda patut membaca siri artikel Pisau yang bertajuk MELAYU RASIS yang banyak mengupas dan memberikan amunisi untuk menentang dan menjawab dakyah jahat BN=Barang Naik. Sila ke pautan ini untuk memudahkan anda membacanya SIRI MELAYU RASIS -PISAU.

Pada kali ini Pisau mengulas mengenai pengesahan Teori Konspirasi Manipulasi Ekonomi Malaysia.Teori Secara tersirat William Cheng mengakuinya dalam menghamburkan omelan mengenai Kedai Rakyat 1 Malaysia. Menurut omelan William Cheng, rangkaian Kedai Rakyat 1 Malaysia bakal mengugat rangkaian monopoli pekedai runcit Cina kerana harga barangan di Kedai Rakyat 1 Malaysia adalah 30% hingga 40% jauh lebih murah berbanding harga di kedai-kedai runcit biasa. 

Rungutan rakyat mengenai kegiatan monopoli pekedai runcit Cina sudah lama kedengaran. Malah di kalangan peniaga runcit Melayu dan India seringkali merungut apabila terang-terang ada amalan diskriminasi melampau harga borong yang ditawarkan kepada mereka berbanding dengan harga yang jauh lebih murah ditawarkan kepada penaga Cina. 

Sedarkah anda bahawa selama ini tanpa disedari oleh kumpulan pembeli terbesar yang terdiri daripada Melayu telah sekian lamanya membantu peruncit-peruncit dan pemborong-pemborong Cina ultra kiasu menjayakan monopoli mereka? Selama ini kaum Cina menjadikan penguasaan ekonomi sebagai tebusan kepada kekuasan politik negara. Malah mereka turut mensabotaj ekonomi negara. 

Selama ini kita ambil sikap tidak peduli dan membiarkan kita dipermainakn dengan sesuka hati oleh rantaian dan rangkaian peniaga-peniaga Cina ultra kiasu. Kita membiarkan ahli politik biaDAP mereka menuduh kita Rasis dan mengamalkan polisi diskriminasi kuota. Jika Melayu ini benar-benar Rasis sudah tentu golongan peniaga Cina sudah lama bungkus tikar dalam perniagaan mereka. 

Selama lebih dari 54 tahun golongan peniaga Cina ultra kiasu dan ahli politik biaDAP mereka mempermainkan dan memanipulasikan kita di bidang ekonomi. Sudah tiba masanya, kita memberitahu kepada mereka melalui Kuasa Beli kita sebagai tebusan ekonomi dan politik terhadap mereka. BOIKOT!

Kita sepatutnya menjadi lebih vokal dalam menyuarakan ketidakpuashati kita mengenai amalan diskriminasi yang mereka amalkan selama ini, menindas dan menghisap darah kita. Saikologi mereka amat mudah difahami. Bila terkena batang hidung mereka sendiri, mereka akan membuat bising seperti yang dilakukan oleh William Cheng. SADIS! WAN JIJAH BAKAL BONGKAR KEGIATAN HOMOSEKS ANWAR.


Tertarik dengan artikel Papa Gomo mengenai sambungan perbicaraan Aljuburi 'Can I Fuck U Today'  pada hari ini. Pasukan pendakwaraya akan menyoal balas saksi pakar DNA Aljuburi. Episod pada hari ini kurang memberangsangkan kerana dalam peringkat pembelaan peluang kita untuk mendengar sendiri penjelasan Ajuburi membela dirinya tidak dibeirkan oleh Aljuburi. Belaiu telah enggan bersumpah.

Aljuburi telah memilih untuk memberi ceramah panjang daripada berhadapan dengan soal balas pasukan pendakwaan. Kita sudah dinafikan oleh Aljuburi sendiri untuk mendengar penjelasan berwibawa daripada beliau.Hanya keterangan bersumpah mampu memberikan perjelasan berwibawa. Tetapi tidak keterangan tidak bersumpah pilihan Anwar Ibrahim. 


Papa Gomo merumuskan tindakan licik Anwar Ibrahim itu sebagai dayus dan bachol. Memang benar. Anwar Ibrahim setakat hari ini hanya mempamirkan kemahirannya menjadikan orang lain sebagai perisai. Beliau sendiri begitu takut berhadapan dengan soal balas pendakwaraya. 

Lihat sahaja bagaimana Anwar Ibrahim memperalatkan isterinya sendiri di soal balas oleh pendakwaan bagi mempertahankan dirinya. Sedangkan belaiu sendiri tidak sanggup di soal balas oleh pendakwaan. Selama mana Wan Jijah akan mempertahankan Anwar Ibrahim? 

Tidak hairan jika dalam hari-hari mendatang ini Wan Jijah sendiri memikirkan sudah tiba masanya untuk beliau mendedahkan kepada umum mengenai siapa Anwar Ibrahim sebenarnya. Isteri mana yang boleh tahan jika si suami sentiasa berlaku curang di belakang dan menjadikan kesetiaan sebagai alat manipulasi serta lesen besar untuk berlaku curang sesuka hatinya?

Akan tiba satu hari nanti Wan Jijah mengumumkan perletakan jawatannya sebagai Presiden PKR dan selepas itu membongkar segala kegiatan curang Anwar Ibrahim di dalam mahkamah sewaktu di soal balas oleh pendakwaan. Kita nantikan.

sampai bila wan Jijah sanggup hadapi pembohongannya sendiri dan menyembunyikan  hakikat bahawa aljuburi mampu balun china doll, balun bontot budak kopi balun sana sini tapi enggan ambil ujian poligraf, enggan beri DNA, enggan bersumpah laknat dan enggan bersumpah di dalam mahkamah. Jika ditakdirkan jodoh mereka berdua tidak berpanjangan adakah masih relevan segala simpanan rahsia?
PRU 13 BAKAL DIADAKAN DALAM 6 BULAN.!


Akibat mengalami tekanan mental kemungkinan kehilangan kuasa dan gaji sebagai Ahli Parlimen, Tony Pua pada hari semalam telah mencuba nasib dalam bidang kerjaya baru yakni menjadi Peramal PRU13. BiaDAP celako beso sudah dapat merasai nasib malang yang bakal menimpa mereka dan Pakatan Pro Komunis untuk tahun-tahun mendatang begitu terdesak untuk mempamirkan lakonan 'cool' dan 'macho controlled'. Rakyat semakin hari semakin melarikan diri mereka daripada sebarang aktiviti anjuran Pakatan Pro Komunis. Tony Pua berharap sangat agar umpanan ramalan nujumnya bakal di telan bulat-bulat oleh kerajaan Barisan Nasional bagi memerangkap dengan helah enggan membubarkan DUN negeri-negeri yang dikuasai oleh pihak Pakatan Pro Komunis sehingga April 2013.

Kenyataan terdesak Tony Pua ini adalah isyarat dan petanda bahawa biaDAP tidak akan memberikan kerjasam sepenuhnya kepada sekutu-sekutu rapatnya dalam Pakatan Pro Komunis. Sebaliknya pada kali ini, biaDAP akan lebih menumpukan usaha mereka di kawasan-kawasan selamat mereka. 

Secara tersirat, Tony Pua mengakui dalam kenyataannya bahawa Pakatan Pro Komunis bakal menghadapi maslaah serius dalam pembahagian kerusi di antara mereka. 

Nasihat hambe kepada Pakatan Pro Komunis jika tidak dapat kerusi anda beli sajalah meja untuk 'Yam Seng' sampai hilang kewarasan sehingga ke pagi.GOMO BERKONSPIRASI DENGAN AMK MENGENALPASTI IDENTITI ANWAR IBRAHIM DALAM KLIP VIDEO LIF..

Papa Gomo, bloger tersohor di persada pemblogeran tanahair dan juga nama teratas dalam hati-hati gersang para aweks, cikaro, srikandi, anak dara, mak dara dan juga janda. Orang yang selalu bertanggungjawab membuat Joe Bedol makan hati, Aljuburi susah hati Khalid Gereja geram hati dan Wan Jijah jatuh hati kini bakal berhadapan dengan sisatan polis.


Dek kerana terlalu mahu mengampu untuk menjadi bakal menantu si Aljuburi si Rozan Azen Mat Arsip Timbalan Penerangan AMK membuat laporan polis terhadap Papa Gomo di Balai Polis Jalan Dang Wangi Kuala Lumpur pada jam 2.00 petang semalam.

Pada kali ini berkenaan dengan klip video terbaru menayangkan dengan jelas Datuk Eskay dengan Aljuburi memasuki dan keluar lif di sebuah hotel di Ampang. Di dalam lapuran polisnya si Rozan Azen mendesak agar Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar mengeluarkan kenyataan menafikan penglibatan PDRM.

"Kami (AMK)  ingin seberapa segera KPN Tan Sri Ismail mengeluarkan kenyataan bahawa beliau tidak tahu menahu tentang dari mana Papa Gomo mendapat rakaman ini, sebab itu kami tampil membuat laporan agar  kes ini di siasat segera kerana ......

ia (rakaman klip video tersebut) mengancam Ketua Pembangkang Malaysia " 
- si Rozan akui dan mengenalpasti identiti Anwar Ibrahim dalam klip video Lif terbaru . Tahniah lah Gomo ! Si Rozan mengakui itu bos besarnya dengan relahati tanpa sebarang paksaan dan/atau saguhati berupa wang tunai / projek daripada mana-mana pihak 

Beliau turut menyebut Dato' Seri Rais Yatim agar memberikan penjelasan seberapa segera mengenai siasatan SKMM  ke atas Papa Gomo berkenaan dengan penyebaran luas klip video perzinaan Aljuburi dengan seorang pelacur China Doll. 

Ini perkembangan terbaik, nampaknya Gomo telah berjaya membuat suatu konspirasi terancang dengan AMK di mana AMK relahati membuat pengenalan identiti Anwar Ibrahim di dalam klip video lif tersebut!

Tidak perlu lagilah pakar forensik dan penganalisa video kerana amat jelas AMK sudah akui itu adalah Anwar Ibrahim dalam klip video Lif!

Tahniah Gomo ! Anda buat kerja PDRM semakin mudah dan senang!

Terimaksih Rozan kerana mengakui itu adalah ANWAR IBRAHIM ..... adalah juga kebaikan yang dilakukan oleh AMK.


HAH APALAGI? PEMUDA BN PENANG BALUN DAP TOLOL.

Selepas UMNO Negeri Pulau Pinang menampar Guan Eng dengan saman berjuta-juta ringgit, kini tiba masanya pula Pemuda BN Tanjong pula membalun membelasah meludah menyepak terajang DAP Pulau Pinang. Bloger Mat Kilau Penang melapurkan dalam gaya ala-ala Boria Padang Kota Lama, Pemuda BN Penang bersepadu tenaga menguasai dan merampas Sudut Pengucapan Awam dari mulut-mulut hancing busuk DAP Penang.Hujan renyai-renyai ternyata menyejukkan suasana panas. Penyokong tegar DAP mati akal, mati berhujah malah mati segala-galanya bila berhadapan dengan fakta-fakta yang dikemukakan oleh Pemuda BN Tanjong. Penyokong tegar DAP terasa terpukul, sakit hati dan panas telinga. Apabila penyokong tegar DAP sudah kalah berhujah mereka mula bersikap agresif.Penceramah adalah H'ng Khoon Leng pemuda Gerakan. Tahniah dan syabas kepada semua yang terlibat! 

sumber dan gambar milik bloger Matkilaupenang tapi wa cilok kejap sebab hendak fofulerkan nama beliau.

Tentu penyokong tegar DAP Penang merasai penangan Nasi Kandar Char Keoy Tiau Mee Udang paling PEDAS & BERPERISA!


KERANAMU BANG MAT SYABU KAMI RELA BLAH DARI PAS!

Dalam banyak-banyak parti politik di Malaysia ini, ahli PAS di anggap antara yang paling setia kepada parti. Amat jarang kedengaran mufarakah terjadi. Insiden keluar parti atas sebab-sebab yang benar-benar kukuh melibatkan akidah dan soal-soal penting. Maklumlah ada bai'ah, taqiyyah dan berbagai 'Aahhs' dan 'Nyaahss' Namun ianya tetap juga berlaku dan terjadi. 

Begitulah nasib yang menimpa PAS. Akibat Mat Syabu terlalu ghairah dan birahi di atas pentas ceramah sama seperti terujanya beliau semasa berada dalam bilik no 121  dahulu. janji sorga Pok Nik tiada laku lagi. Seramai 20 orang, Ya tuan-tuan dan puan-puan sekelian , 20 orang bukan dua tapi 20 orang ahli tegar PAS di Bandar Bharu Kulim Kedah telah bersepakat untuk meninggalkan janji syurga Pok Nik. 


Anda harus ingat, jumlah duapuluh orang ahli PAS tegar yang giat aktif selama 15 tahun bersamaan dengan duapuluh ribu undi. 

Keranamu bang Mat Syabu ... kami rela blah dari PAS dari menjadi komunis baru !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...