Selasa, 17 Januari 2012

10 JANJI BARU UNTUK DIMUNGKIRI OEH PAKATAN.Dahsyatnya. Kalau begini janji-janji manis Pakatan, terlalulah teruja hamba untuk menentang Pakatan habis-habisan memandangkan janji-janji mereka dahulu kepada hamba pada PRU 12 masih belum tertunai. KECUALI .... Pakatan berikan jawatan PM kepada hamba. Bakal ada 12.8 juta calun Perdana Menteri nanti.

Lebih baik hamba layan Barisan Nasional ... tonton klip video ini:-
TEPUK DADA TANYA IMAN!

SAMAN RM10 JUTA RAFIZI MENGAROK RANI MUKARJEE TAK TERPILIH.

Baik punya berita. Selama ini rakyat percaya Pakatansosialis pembawa pembaharuan dan harapan baru. Rupanya indah khabar dari rupa. Hanya mereka yang rapat dengan puak elitis Pakatansosialis saja mendapat manafaat yang lain terpaksa mengadu nasib dengan Barisan Nasional. Jom kita lihat apakah Pakatan Sosialis cakap serupa bikin dalam perkara-perkara berikut yang selalu mereka cakap di sana sini.

HAK KEBEBASAN BERSUARA & MENGKRITIK.
  1. Malaysiakini melapurkan Papa Gomo dan Prapukari di saman RM10 juta setiap seorang kerana mengamalkan kebebasan bersuara dan mengkritik Pakatansosialis. Senasib dengan Hasan Ali.Papa Gomo amat muyskil kerana yang di saman adalah Nama Blog. Menurut Papa Gomo lagi beliau kesal kerana yang menyaman beliau bukan Anwar Ibrahim.
  2. Nampaknya Rani Mukarjee tidak dapat menggantikan Hasan Ali memandangkan beliau kurang membodek Khalid G dan Anwar Ibrahim.
HAK SAMARATA DALAM EKONOMI.
Rafizi amat marah bilamana takrifan 'Aset Dibekukan' tidak memenuhi citarasa dengki irihatinya. Anak ikan Anwar Ibrahim itu berpendapat takrifannya adalah tepat dan betul. Menurutnya, "aset Dibekukan' ialah bermakna tiada gaji diberikan kepada kakitangan, pengurusan diberikan kepada pihak ketiga dan pengurusan asal NFC duduk diam-diam sahaja. Prejudis sungguh Rafizi kepada NFC. Siasatan sedang dijalankan dan NFC masih belum didapati bersalah oleh mana-mana mahkamah.

Ada beribu lagi contoh-contoh di mana Pakatan Sosialis hanya cakap tak serupa bikin. Apabila tuntutan mereka tidak dilayani kerana tidak relevan mereka akan buat bermacam ugutan. Jika anda ingin mengetahui lebih lajnut, hamba cadangkan anda semua menonton rencana bersiri di History Channel bertajuk 'The Rise Of Hitler'. Anda perlu ingat Hitler adalah seorang pemimpin kepada sebuah parti yang berfahaman Sosialis Nasional seperti PKR dan DAP.

Adakah anda ingin Malaysia menjadi seperti Jerman semasa sebuah parti Sosialis Nasional pada tahun 1930an berkuasa?


TEPUK DADA TANYA IMAN!

REAKSI PEMBACA KE ATAS UGUTAN AMBIGA.


Dulu kami nak jadi pelakon Bollywood Tapi Tak Cukup Syarat .. bila buat BERSIH kami terus menjadi selebriti .. duit pun Soros kasi.

Terimakasih kepada para pemberi komen. Berikut diterbitkan tiga komen sebagai reaksi mereka kepada ugutan Ambiga mahu mencetuskan BERSIH 3.0 setelah kerajaan mengambil pendirian secara wassatiyah (kesederhanaan) dalam menamba baik sistem pilihanraya Malaysia. Inilah antara suara majoriti senyap yang bersuara dalam blog-blog sebagai pemberi komen.
Tanpa NamaJan 17, 2012 03:17 AM
Biar je mereka berarak, biar dia puas hati, SPR dan Polis banyak lagi kerja nak buat, lagi pun Pembangkang pun dah mula tidak mendapat perhatian rakyat kerana meluat dengan perangai mereka. Cuma polis kene bejaga-jaga je jangan mereka ni menimbulkan kekacauan. Kalau kacau mula-mula tangkap yang kepala dulu, lepas tu tangkap hantu berbulu putih dimuka tu. he he
****************************************
Tanpa NamaJan 17, 2012 03:36 AM
hahaha
harap pehak polis akan kasi makan free lagi macam besrih 2.0 dulu mungkin orang ramai akan ikut serta dan minta tangkap awal-awal lagi nak lantak makan free.... 
nak join join bersih x layan ler beb...
buang masa saja.....
****************************************
Tanpa NamaJan 17, 2012 04:43 AM
Mak hindu ni dah lupa daratan kot. Biarlah dia nak berdemo....org gila kuasa mmg mcm tu. Lepas ni PDRM tangkap bg diaorg mkn soup lipas atau tikus je kat dlm tahanan tu. Kita semua saman Ambiga tu biar tinggal bulu berubah dia je...
****************************************
Kesimpulannya, eloklah dibiarkan saja Ambiga melakukan BERSIH 3.0. Berikan segala kemudahan. Berikan segala kerjasama. Berikan kebenaran. Buatkan siaran lintas langsung. Berikan populariti kepada mereka. Manalah tahu kot-kot lebih ramai lagi mengundi Pakatan nanti memandangkan apasaja mereka mahu mereka memperolehinya dengan hanya membuat ugutan. Tapi jika mereka menjadi sebuah regim yang berkuasa nanti adakah mereka akan tunduk kepada ugutan yang sama jika ada kelompok minoriti melakukannya? Lihat saja apa yang terjadi kepada Hasan Ali.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AMBIGA UGUT CETUSKAN RUSUHAN.


Ambiga semakin besar kepala dan semakin angkuh. Beliau ini banyak menimbulkan pelbagai kontroversi. Dari isu murtad sehinggala ke isu seksualiti merdeka dan terkini mengugut akan mengadakan BERSIH 3.0.

Ambiga masih tidak berpuashati kerana cakapnya tidak di dengar. Apakah Ambiga ini Perdana Menteri Malaysia? Beliau ialah seorang Pengerusi sebuah pertubuhan haram BERSIH. 

Kerajaan Malaysia melalui SPR dan JTP telahpun melakukan dan sedang melaksanakan cadangan-cadangan untuk menambah baik sistem pilihanraya. Penggunaan dakwat kekal sudah dipertimbangkan. Jawatankuasa Terpilih Pilihanraya sudah ditubuhkan. Semua pihak sedang meneliti semua cadangan. Apa lagi?

Petikan daripada MPP :-

“Ia mesti dilaksanakan (oleh Suruhanjaya Pilihan Raya). Maka kita akan cuba semua itu, namun sekiranya mereka (SPR) tidak memenuhinya sebelum PRU, kami tidak menolak kemungkinan untuk menggerakkan Bersih 3,” tegas Ambiga.

Menurut Ambiga, adalah jelas SPR tidak menghormati cadangan yang dikemukakan PSC dan Parlimen sekiranya suruhanjaya itu masih tidak mahu melaksanakan lapan tuntutan Bersih.
Di sidang media sama, Sasterawan Negara, A Samad Said turut mengatakan Bersih 3.0 adalah alternatif terakhir sekiranya tuntutan itu tidak dilaksanakan.
“Sekiranya semua pilihan tidak dilaksanakan, memang tidak mustahil akan diadakan Bersih 3.0,”
Namun jika Ambia yang menjadi alat kepada Pakatan masih berdegil meneruskan BERSIH 3.0 sebagai alasan untuk mendapatkan kembali sokongan dan simpati rakyat pada fikiran hamba biarkanlah mereka berarak dan berhimpun selama mana yang mereka mahukan. 

Inilah dikatakan suara bingit minoriti yang tidak mempedulikan suara majoriti senyap. Bila kerajaan terlalu berlembut Pakatan membalasnya dengan menjadi semakin biadap dan bertindak meloyakan tekak semua pihak.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KISAH BENAR. KENAPA PEREMPUAN INI DI BELASAH?Klip video di atas di ambil dari rakan bloger Pas Beruk yang mengambilnya dari Youtube. Mohon Polis menyiasat klip video tersebut samada ianya berlaku di Malaysia atau sebaliknya. Dibimbangi perbuatan durjana itu dilakukan oleh sindiket pemerdagangan manusia. Perbuatan menzalimi wanita adalah suatu perbuatan yang dayus.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KARTEL CINA KAPIR LAKNAT PENGIMPOT DAGING SUDAH GOYAH.Ada dua reaksi yang hamba fikirkan adalah penting bagi mencerminkan impak NFC ke atas industri pengimpotan daging luar negara . Bagi hamba dua komen tersebut memberikan gambaran kepada kita bahawa kewujudan NFC sememangnya di lihat sebagai ancaman kepada survival perniagaan sesetengah pihak yang terlibat di dalam industri pengimpotan daging luar negara. Jelaslah bahawa isu NFC berkait rapat dengan kebimbangan pihak tertentu yang tidak senang dengan kewujudan NFC. Isu NFC bukan berkisar kepada penyelewengan wang pinjaman.Tidak dapat disahkan samada pemberi komen memberikan maklumat yang betul atau cuba memperlekehkan pendedahan yang di buat. Maklumlah ianya melibatkan sebuah agensi di bawah Kementerian seorang Menteri yang memegang portfolio Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Selangor.  Baca di bawah ini:-


Concern JohoreanJan 16, 2012 06:01 PM
Salam Tuan,

Kawan merupakan salah satu syarikat bumiputera yang mengimport daging dari Australia. Tak semua tuduhan pihak tuan adalah benar. Separuh betul. :-) Terlalu banyak loopholes didalam kerajaan. Pihak DVS hanya memantau tetapi pihak JAKIM yg mempunyai kata putus sama ada rumah sembelih itu lulus atau tidak. Sepanjang lebih kurang 5 tahun berurusan dengan pihak DVS, saya dapati mereka amat professional dan tidak mengamalkan sifat pilih kasih. Masalahnya ada dipihak JAKIM. Boleh dibeli dengan wang ringgit. Jika kita buat perbandingan diantara rumah sembelih di Australia, India dan Malaysia, pasti ramai yang tidak akan makan daging lembu tempatan dan juga dari India. Kebanyakan daging India dan tempatan mempunyai kandungan samonela, e-coli dan tidak bebas dr penyakit FMD. Tetapi ramai pengusahan cina menyeludup masuk daging yang tidak tahu asal usul dan halal haramnya.
Daging dari india adalah daging kerbau dan banyak diguna-pakai oleh syarikat bumiputera yang besar seperti ramli etc. Kenapa label tulis daging lembu? bukan salah ke?
Hamba tidak menyentuh soal daging impot dari India mahupun membuat tuduhan tanpa sebarang pengalaman selama 10 tahun melakukan urusan bagi pihak klien hamba. Tetapi komen di atas jelas menunjukkan kebimbangan pemberi komen mengenai survival perniagaannya mengimpot daging dari India untuk dibekalkan kepada syarikat bumiputera yang besar seperti Ramli Burger dan pasaran tempatan.

Namun begitu ada beberapa poin yang menarik didedahkan oleh pemberi komen tersebut iaitu (terimakasih kepada beliau kerana jujur) :-
  1. JAKIM di lihat tidak kompeten (Diselitkan dengan tuduhan JAKIM menerima rasuah -JAKIM di bawah JPM jadi faham-fahamlah maksud tuduhan tersebut. Adakah JVN sahaja kompeten menakala JAKIM tidak kompeten? )
  2. Taraf mutu daging impot Australia dengan daging tempatan dari segi bilangan samonela, e-coli dan FMD (daging tempatan lebih mahal dari daging impot jadi faham-fahamlah. Kita perlu ingat lembu tempatan di sembelih di bawah pemantauan JVN- Jika betul dakwaan beliau mengatakan JVN adalah kompeten kenapa beliau menafikannya pula dalam perbandingan yang beliau buat?- NFC mempunyai rumah semeblihan yang amat canggih dan bertaraf tinggi dari rumah sembelihan di luar negara seperti Australia).
  3. Beliau memuji JVN sebagai kompeten (Beliau adalah pengusaha impot daging luar negara, jadi faham-fahamlah)

Komen kedua pula lebih bersifat pro kepada kartel Cina kapir laknat pengimpot daging luar negara:-

Tanpa NamaJan 16, 2012 07:53 PM

Saudara, cari lah fakta yang benar sepatutnya dapat penjelasan dari jabatan berkenaan sebelum menulis artikel ini, didapati tulisan saudara banyak kesilapan fakta dan menafikan tugas-tugas yang dijalankan oleh mereka. Saya sebagai pengimport produk haiwan yang sering berurusan dengan mereka mendapati kerja mereka sangat profesional. Jika artikel ini bertujuan untuk menfitnah mungkin saudara tidak mahu cari kebenarannya, jika artikel ini ditulis dengan hati yang ikhlas harap dapat diperbetulkan fakta2 yang kabur dengan bertanya dengan pihak yang terlibat. Barulah saudara dapat menulis artikel yang berwibawa dan telus.
Hamba menulis mengenai kartel Cina kapir laknat pengimpot daging dari luar negara dan bukan mengenai pengimpot produk haiwan . Ada perbezaan ketara di antara 'daging impot' (Bangkaian Haiwan - isitlah perundangan yang digunapakai dengan 'Produk Haiwan - seperti kulit dan sebagainya tidak termasuk daging). Jelaslah bahawa pemberi komen pun adalah seorang yang terlibat dengan industri pengimpotan produk haiwan. Justeru itu kita faham maksud beliau yang agak terkesima dengan artikel bila menyentuh mengenai JVN. 


Nampaknya ada pihak yang tidak senang dengan artikel mempertahankan NFC dan kak Ijat dari fitnah yang dilemparkan ke atas mereka. Kenapalah agaknya ya? Anda sendiri boleh memikirkan sebab-sebabnya. Pendedahan tetap diteruskan kerana ianya sebagai menangani fitnah tidak berasas tanpa fakta ke atas kerajaan Barisan Nasional dan UMNO.

Jelas lah kepada kita bahawa kewujudan NFC banyak meresahkan dan membimbangkan ramai pihak terutama pengusaha yang terlibat secara langsung dengan pengimpotan samada daging mahupun produk haiwan dari luar negara. Ini bermakna NFC tidak gagal sepertimana yang diwar-warkan malah operasi NFC mula memberi kesan kepada kelompok pengusaha yang disebutkan tadi. 


Adakah anda nampak sekarang bahawa isu NFC bukan mengenai penyelewengan dana pinjaman tetapi lebih kepada soal survival persaingan perniagaan. Kenapa? Ini ada kaitan dengan harga dan jumlah besar pasaran industri daging impot dan daging tempatan. Kita lihat statistik yang dikeluarkan oleh JVN sendiri mengenainya.Jadual di atas adalah perbandingan harga di antara daging impot dengan daging halal tempatan. Berlakunya persaingan hebat di antara pengusaha daging halal tempatan dengan pengusaha pengimpot daging. Jelaslah industri daging impot amat berdaya saing kerana harganya yang jauh lebih murah dari daging tempatan iaitu separuh dari harga daging tempatan. Anda semua boleh berfikir secara waras kenapa dua pemberi komen membuat komen demikian. Di bawah ini pula adalah statistik dari Jabatan Perangkaan Negara mengenai jumlah impot daging.


Dari tahun 2003 -2007 industri impot daging dari luar negara mencecah sehingga bernilai berbilion ringgit. Persaingan sengit dalam perniagaan seperti inilah boleh mencetuskan pelbagai kontroversi yang menjadi punca sebenar kepada isu NFC. 


Jadi anda fikirlah sendiri dan buatlah penilaian sendiri samada hamba menulis untuk menyebarkan fitnah atau hamba menulis untuk mendedahkan punca-punca sebenar kenapa isu NFC amat hangat diperkatakan. Adakah kerana penyelewengan dana pinjaman atau kerana kewujudan NFC menjadi pesaing hebat dalam industri daging halal tempatan yang mampu mengecilkan saiz monopoli kelompok kartel Cina kapir laknat pengimpot daging luar negara. Anda tanyakan juga soalan ini adakah mana-mana individu dalam JVN sendiri turut terlibat dalam industri pengimpotan daging dari luar negara memandangkan nilai industri itu mencecah berbilion ringgit.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KARTEL CINA KAPIR LAKNAT IMPOT DAGING LEMBU MATI KENA RENJATAN ELEKTRIK.


Anda perlu tahu agensi manakah yang mengawalselia aktiviti pengimpotan daging halal dan haram (mati di renjat elektrik) dan di bawah kementerian mana. Anda juga perlu tahu apakah prosedur yang digunapakai oleh agensi tersebut benar-benar dapat memastikan daging yang di impot adalah halal atau sebaliknya.Agensi yang bertanggungjawab ialah JABATAN VETERINER NEGARA di bawah KEMENTERIAN PERTANIAN DAN ASAS TANI. Menterinya ialah Noh Omar merangkap Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor (Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Selangor ialah DS Najib) (Salah satu tugas Timbalan Perhubungan UMNO Selangor ialah menapis dan memilih calon-calon untuk bertanding dalam pilihanraya)

JABATAN VETERINER NEGARA mempunyai cawangan di setiap negeri dan di setiap daerah pentadbiran di seluruh negara. Laman sesawang rasmi JABATAN VETERINER NEGARA ialah di sini JABATAN VETERINER NEGARA

Rumah sembelihan adalah di bawah kawalselia dan pengawasan JVN (Jabatan Veteriner Negara). Penternak-penternak lembu, kambing, babi dan pelbagai jenis haiwan ternakan termasuk haiwan peliharaan juga di bawah kawalselia dan pengawasan JVN. Termasuklah pemantauan penyakit virus bawaan haiwan seperti Avian Flu (selsema burung) dan penyakit kuku dan mulut.

Industri burung walit turut dikawalselia dan di bawah pengawasan JVN. Pendaftaran bangunan yang dijadikan sarang burung walit adalah di bawah bidangkuasa JVN. Jadi bayangkanlah berapa banyak kegiatan ekonomi yang dimonopoli oleh kartel Cina kapir laknat pengimpot daging.

Untuk mengetahui Protokol Impot daging dan Haiwan ternakan Hidup sila ke pautan di bawah ini (Ianya dalam bentuk pdf dan anda perlu muaturun)

Jangan terkejut sebab daging babi turut di impot. Jadi anda sendiri boleh bayangkanlah karkas (bangkaian haiwan) babi dan lembu dalam kontena peti sejuk yang sama (maklumlah kartel Cina kapir laknat hendak kurangkan kos forwarding). 

Di sini ada contoh Protokol Impot bagi daging lembu yang mati di renjat elektrik dari negara Kanada dan USA sila klik di pautan ini:-


Istilah perundangan yang digunapakai bagi merujuk daging yang di impot ialah 'Bangkaian Haiwan' atau "Karkas Haiwan'. Undang-undang yang digunapakai adalah lapuk dan sama usia dengan arwah moyang kepada moyang lelaki sebelah tok nenek kartel Cina kapir laknat yang datang dari Tanah Tongsan. Oleh itu mereka ada rekod tersimpan sejak seratus tahun lalu.

Tahukah anda sesebuah rumah sembelihan di luar negara untuk mendapatkan pengiktirafan JVN segala kos perlu ditanggung oleh pemohon lesen impot. Oleh itu, amat mudah bagi kartel Cina kapir laknat merasuah pegawai-pegawai JVN yang melakukan lawatan pengesahan di luar negara. Perkara ini SPRM tidak pernah memantaunya. Klik di pautan ini untuk anda ketahui rumah-rumah sembelihan di luar negara yang mendapat pengiktirafan daripada JVN:-

Nasib lah kan kalau kartel Cina kapir laknat impot daging dari Belgium atau dari India atau dari China atau dari Vietnam. Bayangkanlah keadaan rumah sembelihan di sana. Semasa lawatan pegawai veteriner semuanya ok. Bila pegawai veteriner balik, kartel Cina kapir laknat akan beli 'bangkaian lembu dan babi' yang sudah lama dibekukan dalam stok peti sejuk. Bila dah jadi 'bangkaian' bagaimana kita hendak kenal lagi samada 'bangkaian' itu adalah lembu yang di sembelih secara halal atau babi? Hanya dokumentasi sahaja yang menjadi panduan. Amat mudah untuk memanipulasikan dokumentasi kerana kartel Cina kapir laknat memang pandai menipu sepertimana penipuan kualiti tepung yang di impot.

Adalah amat mudah bagi kartel Cina kapir laknat mencampuradukkan 'bangkaian lembu dan babi' bersama dalam satu kontena. Malah tidak sukar bagi kartel Cina kapir laknat mencampuradukkan 'bangkaian lembu' yang di sembelih dengan 'bangkaian lembu' yang mati di renjat elektrik' untuk memaksimakan keuntungan (harganya berbeza).

Menyedari kelemahan-kelemahan tersebut maka kerajaan UMNO/BARISAN NASIONAL semasa pentadbiran Pak Lah mahu membangunkan skim daging halal tempatan. Di mana haiwan hidup di impot masuk dan digemukkan lagi selepas itu di sembelih berdasarkan proses dan aturcara penyembelihan Islam. Ini dapat menjamin kebersihan daging tersebut dari mula di sembelih sehingga ke peringkat pembungkusan dan penghantaran ke destinasi penjualan. Salah ke?


Artikel seterusnya akan mendedahkan statistik jumlah penyembelihan lembu tempatan dan harganya.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KARTEL CINA KAPIR PENGIMPOT DAGING PEMUSNAH INDUSTRI DAGING HALAL TEMPATAN.


Mulai pada hari hamba akan mendedahkan dan membongkar nama-nama syarikat kapir Cina laknat yang menjadi kartel pengimpot daging di Malaysia. Turut didedahkan ialah pegawai-pegawai veteriner yang mengkhianati pengusaha tempatan kerana kuat makan rasuah. Kempen ini akan berterusan sehinggalah mencapai matlamat di mana semua pengguna Melayu Islam memboikot besar-besaran produk dan keluaran barangan Cina kapir laknat kurang ajar tidak sedar diri. Di samping itu kempen ini juga akan mendesak SPRM menyiasat dan DS Najib turut membekukan semua aset mana-mana pemimpin tidak kira dari parti BN atau Pakatan yang menerima kontrak daripada kerajaan Persekutuan dan negeri. Hamba tidak kira samada kontrak itu cuma membekalkan sebiji limau atau membekalkan Chinadoll untuk kegunaan Anwar Ibrahim. 


Buat permulaan baca apa The Fflying Kick menulis:-
Keputusan Najib Abdul Razak untuk membekukan aset NFC, membuatkan ramai pencacai dan pengambil upah daripada kartel daging, terutama sekali beberapa kerat KAKITANGAN VETERINAR yang berkaitan dengan AP tersenyum lebar. Kemenangan pusingan pertama telah mereka perolehi. Serangan dan kemenangan pusingan pertama ini, bukan sahaja melibatkan NFC tetapi juga Shahrizat Jalil terutama selepas Sharizat Jalil bercuti selama tiga minggu bagi memudahkan siasatan SPRM dan PDRM terhadap syarikat fidlot itu.
Bagaimanapun, kenyataan yang dikeluarkan oleh Wan Shahinur Izmir Salleh bahawa semua urusan NFC akan berjalan seperti biasa di sebalik tindakan kerajaan tersebut, pastinya akan mengundang satu lagi serangan yang lebih 'ganas' bagi pihak KARTEL-KARTEL DAGING yang sebelum ini amat terancam dengan kewujudan NFC. (BACA DI SINI)
Pasaran daging negara memberikan keuntungan sebanyak lebih RM2 bilion kepada kartel. Kartel tidak hanya dikuasai oleh pemonopoli, sebaliknya juga turut mendapat kerjasama daripada sekelompok manusia yang berada dalam perkhidmatan VETERINAR. Apatah lagi AP merupakan PERNIAGAAN yang paling menguntungkan kepada sesetengah daripada mereka.
Sebahagian besar daging yang dihasilkan oleh ladang fidlot NFC di Gemas dijual terus kepada pengguna terutama di pasar-pasar tani di seluruh negara pada kadar yang lebih rendah berbanding daging import yang sebahagian besarnya adalah daging kerbau. Hanya 5% daripada seekor lembu yang disembelih, digunakan untuk eksport dan jualan ke hotel-hotel serta restoran-restoran mewah kerana harganya. Atau dalam bahasa yang lebih mudah dan lebih tepat, 95% daripada daging yang dihasilkan oleh ladang fidlot di Gemas tlah digunakan untuk memenuhi keperluan dan maksud sebenar penubuhan NFC.
95% daging yang dijual sama ada menerusi pasaraya, hypermarket, mahupun di pasar-pasar tani yang merupakan pelanggan tetap NFC, memberikan ancaman yang bukan kecil dan sedikit kepada kartel-kartel serta talibarut mereka dalam Jabatan Veterinar. Pembunuhan NFC perlu dilakukan dengan kadar segera kerana jikalau NFC berjaya mencapai sasaran pengeluaran 60,000 ekor lembu setahun menjelang 2015, kartel-kartel yang selama ini menjadi maharaja dan penguasa pasaran daging akan terjejas teruk.
Dari awal lagi, kartel-kartel telah menyalahgunakan laporan Ketua Audit Negara yang kemudiannya dimanipulasikan dengan jayanya oleh pemimpin-pemimpin PKR seperti Zuraidah Kamaruddin, Rafizi Ramli dan Saifuddin Nasution. Ceramah yang kerap diadakan dengan liputan berita khusus untuk menimbulkan imej buruk kepada Sharizat, menjadi tekanan yang cukup kuat kepada UMNO.
Baca seterusnya di sini THEFLYINGKICK 
INDUSTRI DAGING IMPOT BERJUMLAH RM 2 BILLION SETAHUN. AP IMPOT WAJIB DIBEKUKAN DAN DIKURANGKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT BAGI MENJAHANAMKAN KARTEL CINA KAPIR LAKNAT.

 TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK IJAT MANGSA FITNAH YANG GAGAL DITANGANI DENGAN BAIK.

SPRM banyak bagus lah ikut saja apa Wa bikin fitnah.. Lu SORM Jangan Kacau Sama DAP Tau !!!

Hamba seru kepada rakyat Malaysia agar bangkit pertahankan dan membela seorang mangsa fitnah kejam Pakatan komunis. NFC adalah untuk semua rakyat Malaysia. RM250 juta adalah pinjaman yang perlu di bayar kembali. Kondo yang di beli adalah suatu pelaburan dan bukannya penyelewengan. Kak Ijat tidak ada kena mengena dengan NFC. Betul suaminya dan anaknya bekerja di NFC tapi adakah itu suatu penyelewengan yang besar? Salahkah anak dan suaminya bekerja mencari makan secara halal? Takkanlah kerana mahu memuaskan hati Pakatan komunis maka Kak Ijat mahu dimangsakan sepertimana Khir Toyo dimangsakan? Dimanakah rasionaliti dan kewarasan dalam isu ini?  Seorang pemimpin yang banyak berjasa dan memperkuatkan parti berjuang siang malam dimangsakan hanya semata timbul fitnah yang di rancang dari dalam dan dari luar. Apakah pengganti kak Ijat mampu bekerja kuat seperti Kak Ijat?

Kenapa SPRM tidak meneruskan siasatan ke atas dakwaan rasuah pemimpin-pemimpin DAP? Takut? Kenapa SPRM tidak tegas dan pilih kasih? Kenapa SPRM begitu takutkan DAP? Sebab Teng Beng Hock mati bunuh diri?

Hamba tidak berpuashati dengan cara SPRM menyiasat NFC dan menyebabkan fitnah mega Pakatan kelihatan seperti benar. Adakah SPRM menjadi alat kepada Pakatan?

Dimanakah hasil siasatan SPRM ke atas dakwaan rasuah pemimpin-pemimpin DAP? Kenapa SPRM berdiam diri? Takut kenderaan di bakar? SPRM nampaknya tak ada telor dan pilih kasih dalam pendakwaan amalan rasuah. Patutlah Ambiga kata ' Halalkan Rasuah Kecil' supaya SPRM dapat gaji buta setiap bulan.

Di satu sudut pandang SPRM ini nampaknya dikuasai sepenuhnya oleh Pakatan dan dipenuhi dengan pegawai-pegawai bengap. Hanya berani bila tiada ugutan dan kenderaan tidak di bakar. Kalau dengan DAP kemain menikus SPRM. Podah !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HAKIKATNYA RAKYAT MALAYSIA MEMBENCI PAKATAN SAMPAI MATI.


Di awal gelombang tsunami 2008, rakyat menaruh harapan besar kepada Pakatan. Akhirnya harapan tersebut berkecai seperti gelas terhempas ke batu granit. Pemerintahan kuku besi dan regim ala komunis 20an USSR amalan semua pentadbiran Pakatan meloyakan tekak setiap rakyat Malaysia. Semakin hari semakin terbongkar dan terdedah hipokrasi terlampau dalam polisi-polisi Pakatan yang hanya menguntungkan kroni dan pemimpin mereka. Malah semenjak Anwar Ibrahim dibebaskan dari sabitan hukuman, para pemimpin Pakatan kelihatan seperti hilang akal. Setiap tindakan Pakatan memakan diri mereka. Setiap usaha untuk menutup kesalahan menjadi paku-paku terakhir keranda maut Pakatan. Setiap ucapan dan kata-kata yang keluar dari mulut pemimpin Pakatan menjadi bacaan talqin kepada Pakatan. 

Pakatan hanya menjanjikan perubahan kepada kaum minoriti dalam kelompok kecil. Sepanjang tempoh pentadbiran regim Pakatan ala komunis 20an USSR dan Tanah Besar China kekayaan dan kemewahan hanya berkisar dalam golongan elitis Pakatan. 

Apabila Pakatan gagal menarik minat sebahagian besar orang Melayu dan mengekalkan sokongan di kalangan orang Tamil, Pakatan mula melakukan ugutan demi ugutan. Malangnya setiap ugutan itu di sambut dingin oleh rakyat Malaysia. 

Pembohongan dan pendustaan Pakatan sudah tidak di terima langsung oleh rakyat Malaysia. Dalam isu amalan seks bebas, rakyat menyatakan bantahan mereka dengan tidak menyambut seruan Pakatan. Dalam isu berkenaan sensitiviti agama seruan Pakatan menjadi semakin hambar dan tawar. Dalam isu rasisma Pakatan sendiri menjadi sasaran. 

Rakyat semakin membenci Pakatan kerana Pakatan hanya bercakap, berdemo dan menghalalkan rasuah. Tidak pernah Pakatan memikul tanggungjawab mereka. 

Hakikatnya Pakatan semakin menghampiri liang lahad yang mereka sendiri gali sejak 2008. Tidak salah jika dikatakan bahawa Pakatan sedang membunuh diri mereka sendiri dan tidak dapat diselamatkan lagi walaupun di peti undi.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...