Khamis, 4 Ogos 2011

DATO HASAN ALI KATOK KHALID SAMAD .. TERESA KOK GIGIL.

Golden Dragon avatarAKHIRNYA DATO HASAN ALI terpaksa bertindak bersendirian di atas kapasitinya sebagai EXCO HAL EHWAL AGAMA ISLAM menangani pelbagai kegiatan yang menyalahi ENAKMEN-ENAKMEN AGAMA ISLAM SELANGOR. Penyerbuan ke atas sebuah gereja yang disyakki melakukan kegiatan penyebaran agama di kalangan umat Islam melalui suatu penganjuran Majlis Berbuka Puasa oleh seorang beragama Islam di gereja tersebut telah mengakibatkan orangramai membuat lapuran kepada JAIS. Berdasarkan kepada lapuran tersebut Dato Hasan Ali telah mengarahkan sepasukan penguatkuasa JAIS dan polis membuat siasatan awal, pemerhatian & pemantauan terbuka semasa majlis diadakan walaupun diberikan halangan-halangan oleh pihak penganjur.Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah digunakan ke atas duabelas orang Islam yang hadir ke majlis tersebut. Lapuran lanjut di blog semuthitam80.blogspot.com


Pergh memang pandai Dato Hasan Ali memilih masa untuk bertindak. Pada kali ini kita akan mendengar puak Sosialisma Cauvinis DAP seperti Teresa Kok dan PKR melalak bagaikan Anjing Edan. Di Malaysia ini, sentimen agama masih merupakan soal sensitif memandangkan banyak pendatanng asing dan juga Ahli Parlimen pembangkang yang dulunya Permastautin Tetap kini warganegara mula membawa budaya-budaya amalan keagaman yang tidak sihat ke negara ini. 

AKHIRNYA DATO HASAN ALI TERPAKSA BERTINDAK SENDIRIAN MENGIKUT APA YANG BELIAU FIKIRKAN BETUL TANPA SOKONGAN PAS PUSAT KERANA BELIAU TAHU KEPIMPINAN PAS SUDAH MULA 'MASUK SOSIALISMA' YANG MEMBAHAYAKAN UMAT ISLAM. MUJURLAH KHALID SAMAD TIADA DI LOKASI KALAU TIDAK SUDAH TENTU KITA BAKAL MENYAKSIKAN PERTEMBUNGAN KEDUA PUAK PLURALISMA DENGAN AS SUNNAH.

HAMBE MELIHATNYA SEBAGAI TINDAKAN SEORANG EXCO HAL EHWAL AGAMA & ADAT ISTIADAT ISLAM SELANGOR DAN BUKANNYA SEORANG PEMIMPIN PAS.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAKEJ SKIM PENIPUAN POLITIKAL PUAK SO-SIALis.

Golden Dragon avatarBLOGER medaninfokita (MIK) telah menulis mengenai kisah 9 Nyawa Ajaib Anwar Ibrahim. Memang menarik. Nanti hambe berikan pautannya kepada para pembaca sekelian. Artikel berbentuk sedemikian sudah sepatutnya diperbanyakkan. Selain menganalisa mengenai isu-isu kontemporari, rentetan peristiwa-peristiwa lepas juga amat perlu dianalisakan. Pembangkang masih menggunakan modus operandi yang sama sejak sebelum merdeka untuk menggulingkan UMNO / BARISAN NASIONAL. Pembangkang masih lagi menawarkan dan menjual Pakej Skim Penipuan Politikal lapuk yang dikitar-semula.
KISAH 9 NYAWA AJAIB ANWAR IBRAHIM -blog medaninfokita


PAKEJ SKIM PENIPUAN POLITIKAL PEMBANGKANG.


Ringkasnya di bawah ini dinyatakan penipuan-penipuan Politikal Utama yang dilakukan oleh pembangkang sejak sebelum dan pasca 2008.

  1. BERSIH / BEERSHIT RM200 merupakan salah satu Pakej Skim Penipuan Politikal Pembangkang pasca 2008 selepas berjaya menjualnya kepada rakyat sebelum 2008. Temanya adalah sama yakni membuat tuntutan palsu kepada SPR bertujuan memberikan imej buruk kepada SPR seterusnya menjayakan Skim Penipuan Politikal yang lain. Telah dibuktikan bahawa lapan tuntutan BERSHIT RM200 merupakan penipuan di siang hari dan alasan yang sengaja di reka.

  2. BUKU JINGGA merupakan penipuan pembangkang mengenai Pakej Ekonomi semata-mata untuk menyaingi MODEL EKONOMI BARU yang terkandung di dalam PELAN TRANSFORMASI EKONOMI (Pasca 2008) bagi menggantikan DASAR PEMBANGUNAN NEGARA (1991) DASAR EKONOMI BARU(1974) yang telah menerima banyak kritikan walaupun ianya merupakan sebuah pakej sosioekonomi bersifat menyusun semula strusktur masyarakat rakyat Malaysia berbilang kaum. Ianya ditentang hebat oleh DAP sebagai sebuah wadah SOSIALISMA yang sentiasa mencurigai apasaja kebaikan kerajaan yang bukan SOSIALISMA.

  3. KETUANAN RAKYAT adalah slogan propaganda pembangkang bagi mengatasi kepopulartiti KONSEP 1 MALAYSIA yang dihidupakn kembali dan bertujuan meremehkan KETUANAN MELAYU dan SOSIAL KONTRAK yang telah lama dipersetujui oleh generasi lama sebelum merdeka dan menjadi asas kepada pembinaan MALAYSIA MODEN. KETUANAN MELAYU / SOSIAL KONTRAK bukanlah bermaksud RASISMA tetapi ianya hanya sekadar penekanan sejarah ketamaddunan awal kependudukan Melayu di Tanah Melayu. DAP yang SOSIALIS menggunakan isu ini untuk membangkitkan RASISMA di kalangan pengundi Cina dan India yang ULTRA KIASU dan CAUVINISTIK. KETUANAN RAKYAT pula merupakan slogan lama KOMUNISMA yang pernah diperjuangkan oleh PKM kerana mahu menubuhkan sebuah negara KOMUNISMA.

  4. NEGARA KEBAJIKAN adalah slogan propaganda bersifat REVOLUSIONER KOMUNISMA yang diberikan nafas baru melalui SIJIL HALAL PAS. Konsep NEGARA KEBAJIKAN pembangkang adalah lebih menjurus kepada dasar-dasar dan nilai-nilai SOSIALISMA mengikut PIAGAM SOCIALIST INTERNATIONALE. Kerajaan BN telah lama mengamalkan Dasar Ekonomi Campuran yang meberikan penekanan kepada kebajikan rkayat melalui pemberian subsidi barangan keperluan, mekanisma pengawalan harga barangan keperluan dan polisi-polisi Fiskal di dalam BELANJAWAN NEGARA. 

  5. C.A.T / KREDIBILITI, AKAUNTABILITI KETELUSAN yang menghentam dan membalun PDRM, SPRM dan kerajaan BN dalam soal amalan rasuah yang diperbesarkan oleh pembangkang. INDEKS RASUAH yang dikeluarkan oleh SOCIALIST INTERNATIONALE digunakan dalam propaganda pembangkang sedangkan kredibiliti  INDEKS tersebut begitu meragukan kerana hanya digunakan oleh SOCIALIST INTERNATIONALE yang bersifat prejudis terhadap negara-negara yang bukan SOSIALISMA seperti MALAYSIA dan bukannya suatu INDEKS yang digunapakai oleh dunia.
SKIM PENIPUAN POLITIKAL PEMBANGKANG yang selalu dikitar semula ialah mengenai soal RASISMA. Pembangkang menuduh UMNO mengamalkan Dasar Rasisma melalui DASAR EKONOMI BARU dan menyalahgunakan pemberian kontrak untuk Bumiputera bagi kegunaan para pemimpin dan ahli UMNO sahaja. 

Sebetulnya, DEB telah banyak membantu golongan usahawan Cina dalam perniagaan mereka hasil daripada peningkatan ekonomi dan kuasa beli Bumiputera. Usahawan Cina lah yang paling mendapat keuntungan daripada DEB berbanding Bumiputera sendiri. Pemansuhan DEB sebenarnya banyak merugikan peniaga Cina. Akibatnya, peniaga Cina kini mengalami Krisi Sindrom Penafian yang amat teruk. 

DEB banyak membuka peluang pekerjaan kepada Bumiputera dan ini memberikan peningkatan Kuasa Beli Bumiputera yang membantu persatuan-persatuan perniagaan Cina untuk maju. DEB juga berjaya mengimbangi penguasaan ekonomi daripada dikuasai oleh etnik tertentu sahaja sepertimana yang berlaku pada masa kini di Selangor, Pulau Pinang , Kedah dan Kelantan. Di Kelantan kegiatan ekonomi dikuasai oleh kroni-kroni tertentu puak PAS sahaja manakala rakyat pendapatan rendah lebih banyak mengharapkan bantuan daripada kerajaan Pusat atau melakukan migrasi ke negeri-negeri di bawah pentadbiran BN.

Kelembapan kegiatan ekonomi sekarang adalah akibat DEB dimansuhkan. Bumiputera yang merupakan kumpulan pembeli yang terbesar telah kehilangan banyak PARITI KUASA MEMBELI manakala etnik India dan Cina yang Ultra Kiasu dan Cauvinistik terus menerus menaikkan harga barangan dan perkhidmatan akibat jualan yang lembab.

SKIM PENIPUAN POLITIKAL PEMBANGKANG TELAH MENYUMBANG HAMPIR 80% KEPADA KELEMBABAN EKONOMI SETEMPAT DAN MENGURANGKAN DAYA SAING NEGARA MELALUI KEMPEN-KEMPEN MENCEMARKAN NAMABAIK NEGARA DI LUAR NEGARA DAN DEMONSTRASI JALANAN.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WOW! BULK SMS YANG KANTOIKAN PAS ! PENDEDAHAN UPAH RM100 KEPADA PESERTA BEERSHIT RM200.

Golden Dragon avatarPATUTLAH AMBIGAL, MAT SABU DAN PEMBANGKANG beriya-iya hendak teruskan BEERSHIT RM200 dan BEERSHIT V3 rupa-rupanya banyak duit masyuk untuk mereka. Ternyatalah BEERSHIT RM200 bukanlah untuk perjuangkan PILIHANRAYA YANG BERSIH tetapi untuk mereka MENJANA PENDAPATAN BERSIH. Sesialah mana-mana pihak yang bersimpati kepada mereka dan mereka sanggup korbankan nyawa rakyat demi WANG RINGGIT ! Berikut hambe sajikan kepada semua untuk tatapan dan sebagai iktibar bagaimana pihak SOSIALIS DAP PKR PAS PSM memanipulasikan rakyat demi kepentingan wang ringgit dan bukti menunjukkan yang hadir pada 9hb Julai 2011 bukanlah kerana menyokong dan menuntut pilihanraya yang bersih tetapi kerana mendapat upah wang ringgit ! Hambe menerima bukti ini daripada kiriman emel salah seorang pembaca hambe. 63365 merupakan perkhidmatan BULK SMS. Bulk sms di atas ditujukan kepada semua ahli PAS di mana mereka dikehendaki ke ibupejabat PAS di Jalan Raja Laut jika selamat sampai di KL untuk mengambil bekalan makanan dan wang saku RM100.00 seorang !

Kalau dicongakkan ini bermakna PAS membelanjakan hampir RM 6 juta untuk BERSIH 2 saja ! Dari mana PAS mempunyai dana yang sebegitu banyak kerana selama ini PAS mendabik dada ianya sebuah parti zuhud dunia akhirat. Patulah Suhardi sanggup berlakun mati dua kali. Berapakah upahnya untuk lakunannya itu?

Ini juga membuktikan bahawa BERSIH adalah kotor dan jijik dan kemungkinan campurtangan asing sudah pun berlaku. Kalau DAP boleh membelanjakan RM300 untuk wang saku, PKR kita boleh ambil pada kadar yang sama di campu dengan PAS bermakna wang saku yang dicongakkan ialah hampir RM18 juta ! Itu wang saku saja , bagaimana pula dengan pengangkutan dan makanan ? Senang-senang mereka membelanjakan RM 30 juta sahaja !

RM30 juta dibazirkan oleh puak Sosialis di jalanraya !INILAH CONTOH KLASIK POLITIK WANG PUAK SOSIALISMA DAPKRPASM !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WOW ! SELAMA INI PEMBANGKANGLAH YANG PALING BANYAK IMPOT PENGUNDI LUAR YEA.

Golden Dragon avatarJumlah 29,290 orang bertaraf Pemastautin Tetap menjadi warganegara dalam tempoh 9hb April 2009 sehingga 15 Julai 2011 (806 hari) daripada 72,334  pemohon dalam tempoh yang sama dijadikan alasan oleh tukang fitnah puak sosialis untuk mencetuskan prasangka secara histeris kelompok memburukkan imej JPN SPR dan KDN. Mesej mereka mudah sahaja iaitu mempermainkan dan memperolokkan kenyataan akhbar JPN melalui manipulasi jumlah 29 290 orang PR tersebut. Mereka menggunakan maklumat yang ada dalam kenyataan akhbar tersebut sebagai senjata propaganda mereka yang tak masuk dek akal bagi membuktikan kerajaan BN telah meluluskan permohonan PR untuk jadi warganegara sebagai tindakan terdesak meraih sokongan undi. Mana lagiknya ? Fikirkanlah sendiri. Kesimpulan yang di buat oleh pembangkang ada logik ke? Kalau ada logiknya mana hujahnya? Bergantung hanya kepada suatu dakwaan saja tidak mencukupi syarat mengatakan ianya suatu kebenaran Hakiki.

Manakah bukti-bukti sokongan lain bagi menyokong dakwaan yang didakyahkah oleh pembangkang? Kesimpulannya, pembangkang hanya berdakyah tanpa bukti sama seperti mereka dakyahkan mengenai DS Rosmah dan cincin serta perkara-perkara lain.

Mustahil 29 290 orang tersebut mampu memberikan kemenangan berganda dan cemerlang kepada BN dalam mana-mana PRU. Lagipun permohonan-permohonan yang diluluskan adalah di buat sebelum PRU 12.Kalau betul-betul BN hendak menang sudah tentu kelulusan diberikan kepada semua permohonan. Kenapa hanya 29 290 permohonan sahaja diluluskan dari 72, 334 permohonan? Sudah tentulah kelulusan yang diberikan bukanlah di atas alasan sepertimana prasangka pembangkang sebarkan.

BLOGER PEMBANGKANG TAK BERANI HENDAK MENYENTUH FAKTA BAHAWA 3 AHLI PARLIMEN MEREKA SEBELUM INI BERTARAF PERMASTAUTIN TETAP DILULUSKAN PERMOHONAN UNTUK MENJADI WARGANEGARA DAN AHLI PARLIMEN.

FAKTA INI MENJADI BUKTI KUKUH BAHAWA KELULUSAN PERMOHONAN PENUKARAN STATUS PR KEPADA WARGANEGARA TIDAK DICEMARI OLEH SEBARANG NIAT JAHAT.

INI JUGA BERMAKNA ISU YANG DIBANGKITKAN OLEH PEMBANGKANG MENGENAI PERMOHONAN TERTANGGUH PENUKARAN STATUS SEBELUM INI RUPANYA KERANA MEREKA MAHUKAN PEMOHON-PEMOHON YANG MENYOKONG MEREKA DAPAT MENGUNDI MEREKA PADA PRU 13.

RAMAI JUGA PENGUNDI IMPOT PEMBANGKANG INI YEA. MASAKAN TIDAK, BUKANKAH 3 AHLI PARLIMEN MEREKA YANG BERSTATUS PERMASTAUTIN TETAP MENDAPAT MANAFAAT BESAR DARIPADANYA? JADI ISU DAKWAT KEKAL JUGA ADA MUSLIHATNYA TERSENDIRI..

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH SETUJU BELIAU TAK SEHEBAT DS ROSMAH.

Golden Dragon avatarKALAU KAK WAN JIJAH MAMPU DAN BOLEH SERTA DIBENARKAN berkelakuan masuk lif tekan butang naik sendiri, takkan perkara yang sama hambe tidak boleh lakukan? Tidak lama dulu, hambe keluarkan artikel memuji dan membandingkan Kak Wan Jijah dengan DS Rosmah dan menyebarkannya secara luas melalui rangkaian  grup NADI RAKYAT di Fesbuk. WAN JIJAH PUN TAK SEHEBAT WANITA INI. Dek kerana sifat cemburu sebagai seorang wanita yang tidak dihargai oleh seorang bloger nyamuk seperti hambe maka Malasnyakini pun mengambil inisiatif berarahan agar mengukuhkan kembali imej simpati belas kasihan kepada Wan Jijah melalui temubual dengan beliau.

Dalam temubula tersebut, Kak Wan Jijah mengatakan ' Mintak jauhlah saya jadi seperti Rosmah' sebagai membalas kenyataan hambe ' Kak Wan Jijah Pun Tak Sehebat Wanita Ini'  Jadi Kak Wan Jijah bersetujulah secara tersirat bahawa beliau TIDAKLAH SEHEBAT DS ROSMAH dalam serba serbi. DS Rosmah tidak perlu menipu, berbohong, berputar alam dan berpura-pura seperti Kak Wan Jijah lakukan. 

Kak Wan Jijah terpaksa memegang jawatan di dalam parti politik yang menyokong suaminya untuk mendapat perhatian dan kasih sayang yang selama ini beliau amat kekurangan tetapi DS Rosmah tidak perlu berbuat demikian pun. 

Kak Wan Jijah terpaksa memburukkan peribadi DS Rosmah sedangkan DS Rosmah hanya dengan selamba menyindir 'Saya bukanlah Presiden parti seperti pihak sebelah sinun' 

Kak Wan Jijah terpaksa dikelilingi oleh ramai jejuak jika membuat sebarang kenyataan. DS Rosmah sorang-sorang saja membuat kenyataan. Seluruh jentera pembangkang menghentam dan memfitnah DS Rosmah setiap hari tanpa henti tapi Kak Wan Jijah hidup dalam keperitan setiap saat.Ya betullah kata Kak Wan Jijah ' Mintak jauhlah saya jadi seperti Rosmah' kerana beliau tahu beliau tidak akan mampu bertahan di kritik secara hebat dan berterusan setiap hari seperti DS Rosmah hadapi kerana Kak Wan jijah Tak SEHEBAT DS ROSMAH!

"semakin laju sesuatu jirim itu bergerak semakin berat jisimnya
Alam ini diciptakan kerana KASIH & SAYANG oleh itu mustahil 
pendustaan dan pembohongan mampu mengubah Alam ini."

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...