Selasa, 23 Ogos 2011

MARAHKAN ETHOS & COMPANY??? OMAR MUSTAPHA ONG PUNYA CERITA.


MACAM BIASALAHKAN. SEBELUM SPEKULASI LIAR MENJADI FITNAH MEMBARAH LEBIH BAIK KITA PIJAK-PIJAK DULU SPEKULASI LIAR TERSEBUT. DI MALAYSIA INI BUDAYA GOSIP JIKA DIJADIKAN KOMODITI BERHARGA DUNIA, MALAYSIA BAKAL MENJADI PEMAIN UTAMA. 99.99% RAKYAT MALAYSIA INI BERBAKAT DAN MEMPUNYAI POTENSI JADI PENGGOSIP TERHANDAL. BARRACK HUSSEIN OBAMA PATUT MEMILIH RAKYAT MALAYSIA MENJADI PERUNDINGCARA KEMPEN PRESIDENNYA. 

Baru-baru ada artikel mengenai perlantikan seorang anak muda berbakat besar mengetuai PETRONAS. Anak muda tersebut bernama OMAR MUSTAPHA ONG. Beliau dikatakan dari sebuah firma perundingcara tempatan bernama ETHOS CONSULTATION (ETHOS & COMPANY). Firma ini dikatakan telah digunakan perkhidmatannya oleh berbagai agensi kerajaan, GLC dan sektor awam melibatkan kerajaan.

Tidak diketahui sejauhmana kebenaran dakwaan penulis gelagatanwar mengenai maklumat yang didakwanya diterima daripada sumber dalam inner circle Anwar Ibrahim. Anda kena faham, maklumat yang di terima oleh penulis blog tersebut bersumberkan daripada seorang manusia yang enggan bersumpah di dalam mahkamah, terkenal dengan sifat pembohong dan pencuri, enggan bersumpah mubahalah, enggan mengambil ujian poligeraf, seorang yang sedang membela kes rogol bontot jantan, yang kantoi berbohong mengenai 16hb september, yang disyakki pelaku seksual dalam video panas seks dan seorang yang memang terkenal pandai manipulasi serta buat gosip liar. Bolehkah kita mempercayai kata-kata seorang pendusta dan pencuri seperti Anwar Ibrahim?

Berdasarkan kepada maklumat rasmi laman sesawangnya ETHOS & COMPANY http://www.ethos.com.my/ profil firma tersebut sungguh impresif sekali. Biasalah. Sila tengok gambar laman sesawangnya di bawah ini. ingat anda sedang melihat sebuah firma perundingcara tempatan bukan impot punya.memang patutlah anak muda berkenaan dan firmanya menjadi sasaran. Budaya orang Malaysia, jarang hendak menghargai bakat orang lain yang lebih berbakat besar daripadanya. 


ETHOS & COMPANY ini diterajui oleh tiga orang anak muda yang berbakat dan berpengalamn luas Memang mereka bertiga mempunyai untung nasib yang lebih baik. Alhamdu-illahirobbil'alamiin. . Dua orang lelaki dan seorang perempuan. Anda bacalah sendiri di laman sesawang yang diberikan sebelum anda membaca artikel mengenai salah seorang daripada mereka di blog gelagatanwar. Klik di sini untuk membaca artikelnya gelagatanwar.wordpress.com.

Hambe amat menghargai bakat-bakat besar anak-anak muda yang berjaya seperti mereka bertiga. walaupun hambe tidak pernah bersua muka dengan mereka bertiga tetapi pembacaan hambe di laman sesawang mereka sudah cukup mengagumkan sekali. Jelas kita boleh membaca maksud tersirat betap professionalnya mereka bertiga. DS Najib memang bijak dan pandai mencungkil bakat-bakat besar anak-anak muda rakyat Malaysia ! WA CAYA LU LAH BRADER!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SERONOK TINGGAL DI MALAYSIA, LEPAS BALUN KOW-KOW BOLEH MINTA MAAF JE.

DI MANA SILAPNYA? BUDAYA HALUS PERIBADI MULIA MELAYU DIJADIKAN SANDARAN DAN ALASAN PALING MEMUALKAN UNTUK MEMBERSIHKAN KESALAHAN FITNAH. MUDAHNYA. SEPANJANG HAYAT BUAT FITNAH, KEMUDIAN SELEPAS MATI DIKATAKAN KEPADA ORANGRAMAI, AMPUNKANLAH DOSA SI ARWAH. KALAU TAK AMPUN DITUDUH TIDAK ISLAMIK DAN DI ANCAM ' NANTI BILA KAMU MATI NANTI ALLAH SWT BALAS!' SEDANGKAN DI DALAM AL QUR'AN DIPERINTAHKAN OLEH ALLAH SWT AGAR DIKENAKAN HUKUMAN BUNUH KE ATAS TUKANG FITNAH DI MANA SAJA DIJUMPAI. BAHKAN ATOK KEPADA PAK LAH SENDIRI PERNAH MENEKANKAN PERKARA YANG SAMA SELEPAS MERDEKA. 

Budaya Amalan Maaf Bermaafan yang diamalkan oleh orang Melayu kini dipermainkan dan dijadikan bahan senda gurauan sahaja. Sebenarnya amalan bermaaf-maafan ini perlu ada batasnya dan bukan diamalkan tanpa batas seperti hari ini. Ya KOMPAS mohon maaf, tapi KOMPAS mohon maaf setelah banyak kerosakan berlaku akibat fitnah yang disebarkan. Kerosakan yang telah berlaku itu tidak akan dapat diperbaiki oleh MAAF! Dosa melakukan Fitnah ini sama dengan membunuh. Paling tidak wajib dikenakan Wang Darah ke atas KOMPAS. Hanya memohon maaf nampaknya begitu murahnya harga kerosakan fitnah yang telah dilakukan.

Memerangi fitnah dan mengambil tindakan ke atas tukang fitnah adalah kewajiban pemerintah yang berkuasa. Ada beza dan batasan antara kebebasan bersuara untuk mengkritik dan melakukan fitnah. Fitnah adalah suatu perbuatan yang disengajakan untuk memburukkan dan menjatuhkan maruah pihak yang di fitnah. Perbuatan Fitnah tidak seharusnyanya dilepaskan begitu saja hanya dengan permohonan maaf.

Memanglah mulia pekerti memaafkan kesalahan orang lain tetapi memaafkan Fitnah ? Terlebih mulia pekerti apabila MENGHUKUM PEMFITNAH SEBAGAI KIFARAH KEMAAFAN YANG DIBERIKAN. MAAF JUGA KAN. Yea tak?

SIRI VIDEO YANG BIKIN PAKATAN so-SIAL-is JADI LAKNATULLAH.

PADA HARI INI, TIDAK BANYAK PERKEMBANGAN YANG DIPERKATAKAN MELAINKAN SAMBUNG BICARA KES LIWAT ANWAR IBRAHIM.  DI FESBUK PENCACAI LUMBU PAKATAN so-SIAL-is IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH SUDAH MULA MENYEBARKAN KEMBALI FITNAH BASI MENGENAI DR. OSMAN. 

Berikut adalah video #3 dalam siri Pendedahan Siasatan JAIS ke atas GDMU.


Kelompok pencacai Pakatan sosialis sudah semakin kepanasan dengan kes liwat kedua Anwar Ibrahim. Isu GMDU tidak banyak membantu mereka dalam menyebarkan dakyah-dakyah. Malah, berdasarkan kepada satu posting di fesbuk yang memetik sumber Freemalaysiakini.com, sudah ada keresahan nyata mengenai tindakan siberturper pakatan sosialis pembangkang dalam isu GDMU.

Kepada pencacai pakatan sosialis pembangkang tegar, sampai bila ler korang sanggup menerima 'air kencing' pakatan sosialis pembangkang ???

DS NAJIB SEMAKIN TEGUH.

SOKONGAN DAN KEPERCAYAAN RAKYAT KEPADA DS NAJIB SEMAKIN MENGUKUH. PIHAK SOSIALIS DAN MELAYU LIBERAL TIADA PILIHAN MELAINKAN MELANCARKAN KEMPEN ANTI NAJIB. PADA HUKUM AKAL & ADAT ADALAH MUSTAHIL KELOMPOK ANTI NAJIB MAMPU BERJAYA DUA KALI. Bermula dengan kemenangan berturut-turut dalam PRK dan PRN Sarawak serta janji-janji yang terlaksana memberikan banyak kelebihan kepada kepimpinan DS Najib. Kempen memburukan imej DS Najib semakin hari semakin menemui jalan buntu. Tamparan paling hebat apabila KOMPAS memohon maaf kepada DS Najib sekeluarga. 

Dalam lawatan kedua ke Hulu Langat, DS Najib bercadang untuk melupuskan salah satu dari dua tol yang membebankan rakyat di sana. Saranannya di sambut baik oleh para penduduk Hulu Langat. Pada masa yang sama Anwar Ibrahim semakin tertekan dengan kes liwat keduanya. Keengganannya bersumpah di dalam mahkamah menjadikannya sebagai Bahan Lawak Terbaik buat mana-mana calun RAJA LAWAK ASTRO musim akan datang. Rakyat akan mengenang kejadian itu sebagai KEAIBAN ANWAR IBRAHIM. Sendiri sepak masuk gol sendiri. 

Dato' Seri Rais Yatim mencabar bloger pakatan sosialis pembangkang memohon maaf dan menyindir kelompok tersebut dengan halus. Beliau menyatakan alangkah baiknya jika bloger pakatan sosialis pembangkang mempunyai kewibawaan seperti KOMPAS. 

KDN pula bakal mengambil tindakan terhadap Zuraida (Geng Kod 71) dakwaan palsu tanpa  bukti mengenai SURAT AKAUN dalam Program 6 P kerajaan. Kejayaan sistem Biometriks telah menampakkan hasil positif bilaman tertangkapnya enam orang yang terlibat di dalam pemerdagangan manusia. 

Semakin hari, Pakatan Sosialis Pembangkang menghadapi tekanan demi tekanan. Provokasi yang mereka lancarkan kini menimpa diri mereka sendiri. Padan muko !

ANWAR ENGGAN BERSUMPAH, FOBIA!BAB INI HAMBE SENTUH SIKIT SAJALAH. PADA PERBICARAAN SEMALAM, ISNIN ANWAR IBRAHIM ENGGAN MENGANGKAT SUMPAH SEPERtIMANA YANG DIPERUNTUKKAN DALAM UNDANG-UNDANG. SESEORANG ITU MESTI BERSUMPAH SEBELUM MEMBERIKAN KETERANGAN. ANWAR IBRAHIM MEMILIH TIDAK MAHU BERSUMPAH DI DALAM MAHKAMAH SEBELUM MEMBERIKAN KETERANGAN ! SUNGGUH AJAIB DAN BEGITU MENGAIBKAN PAKATAN HARAMJADAH!Tindakan Anwar Ibrahim enggan bersumpah sebelum memberikan keterangan di dalam mahkamah mengakibatkan keterangannya tidak mempunyai sebarang kredibiliti dan kebolehpercayaan. Kewbawaan Anwar Ibrahim diperendahkan oleh keengganan Anwar bersumpah. Walauapapun alasan yang cuba diberikan oleh Pakatan Haramjadah mengenainya. Ianya adaalh sesuatu yang MEMALUKAN!

Semakin jelas dan nyata bahawa kredibiliti Anwar Ibrahim bolehlah kita campakkan saja ke dalam longkang dan tangki najis IWK. Hilangnya kewibawaan beliau boleh dijadikan pengukur kepada kredibiliti para pencacainya di blog, portal dan di fesbuk. Termasuklah kepimpinan Pakatan Haramjadah, 

Begitulah fobianya Anwar Ibrahim dengan perkataan SUMPAH! Kita sudah tidak boleh lagi mempercayai walaupun satu huruf daripada pertuturan Anwar Ibrahim termasuklah akan segala yang diperkatakan oleh pencacai bahlolnya di alam maya. SELAMAT TINGGAL PAKATAN HARAMJADAH !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...