Jumaat, 6 Januari 2012

AGEN-AGEN PROVOKATOR DI BELASAH TERUK OLEH DR NOVANDRI.

Nampaknya agen-agen provokator pakatan memang tidak ada kewarasan di dalam berhujah. Isunya ialah adakah perbuatan perusuh SMM di UPSI itu satu kewarasan ? Berdemo pada waktu tengahmalam dan menuntut hak tanpa ada sebarang memorandum bertulis? Seterusnya adalah benar negara ini bukan Taliban tetapi para perusuh SMM merupakan penganut Talibanisma. Manakala agen-agen provokator pakatan adalah pencetus Talibanisma. 


Kita perlu melihat kepada rentetan kejadian dan berlaku benar. Apakah niat dan matlamat sebenar SMM merusuh di UPSI? Kenapa  ianya dilakukan di tengahmalam? Biasanya di Malaysia yang buat kerja-kerja di tengahmalam adalah penjenayah sahaja. Justeru itu pihak manakah yang sebenarnya mahu kejadian itu berlaku? Atas rasionalisasi apakah?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PERBUATAN VANDALISMA SEDANG DILAKUKAN OLEH MONYET PKR DI SEKITAR IBUNEGARA????

Belum apa-apa perbuatan vandalisma (khianat) telah berlaku di sekitar Kuala Lumpur.Sebuah bangunan milik UMNO telahpun disemburkan dengan cat merah. Inilah sukarnya bila berhadapan dengan pepuak monyet PKR. Diberikan salah tidak diberikan pun salah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TERKINI : SYARAT-SYARAT PDRM KE ATAS MONYET TAK BERTAMADUN PKR 901
FACEBOOK PDRM 


PDRM telah mengeluarkan syarat-syarat yang dikenakan ke atas para monyet tak bertamadun PKR bagi 901. Sila sebarkan seluas-luasnya dan pastikan mereka benar-benar memahaminya.


Anda juga boleh menalipon OCPD IPD Sentul untuk keterangan lebih lanjut lagi.


Mampu ke monyet-monyet PKR mematuhi syarat-syarat bertamadun PDRM itu?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AZHAR IDRUS PUNCA TAKSOB YANG TIDAK BERTEMPAT.


Bloger tukang fitnah mega tersohor pakatan, sozcyili menulis "-
Bagi aku larh kan, aku nak ulang balik apa yang ali abu [admin rosmah mansur] pernah bagitau aku beberapa hari lepas. Benda neh pun anwar ibrahim sebut semalam ketika aku hadir dalam perjumpaan bloggers.

Ahli2 umno neh sebenarnya baik2 belaka. Mereka neh tak salah. Jangan serang ahli2 umno. Yang salah neh pemimpin2 mereka. Makan duit rakyat, songlap, tak amanah dan sebagainya. Kebanyakkan ahli2 umno neh terseret dengan fitnah atas peranan media massa. Jadi tanggungjawab kita ialah terangkan kepada mereka dengan fakta, dengan hujah, bukan dengan maki hamun.

Jadi, sama macam dalam kes di atas neh. Aku tahu ahli2 umno pun tak suka dengan fitnah2 yang dibawakan oleh bloggers umno. Tapi janganlah disebabkan mereka umno maka korang tutup mata pula dengan fitnah2 tersebut. Buktikanlah anggapan ali abu dan anwar ibrahim terhadap korang neh adalah fakta dengan menolak fitnah2 di atas neh. Kali neh mari kita bersatu menolak fitnah.

Minta tolong sesangat pada kawan2 umno agar buka mata, buka ahti, memanglah kita faham tak semua dalam umno itu jahat tetapi yang menguasai umno kini adalah orang jahat. Sebab tue bloggers umno berani buat posting macam neh sebab bos mereka pun menerima budaya2 fitnah neh. Aku tak pasti lah benda neh betul ke tak, tapi dengar citer nama ustaz kini dah naik bukit aman pasal kuliah takde tauliah. Harapnya andai ustaz ditahan kelak, kali neh marilah kita bersatu mempertahankan ustaz youtube kita yang satu neh. Bai.
Marilah kita selidiki samada sozcyili menulis perkara yang benar atau hanya memfitnah sahaja. Beliau sendiri pun memfitnah pemimpin UMNO yang di anggap olehnya sebagai jahat. Di atas dasar apa pun kita tak tahu. Sedangkan kita sendiri tahu bahawa pemimpin Pakatan terlebih jahat manakala ahli dan penyokong Pakatan sendiri terlebih taksob kepada pemimpin mereka sendiri.

Manakala di bawah ini di sebutkan sebagai sejarah perjalanan Azhar Idrus menuntut ilmu. Ternyata di dalam klip video di bawah ini beliau mengakui beliau menuntut ilmu untuk menjadi Tok Guru. Beliau mengakui belajar berdasarkan kaedah sendiri selama 12 tahun. Mengaku bahawa pelajar Malaysia dari Mesir memintanya membuka kitab-kitab muktabbar (tidak diketahui samada beliau ada mempelajari kitab-kitab tersebut dan beliau pun tidak mengesahkan beliau ada belajar kitab-kitab tersebut secara khusus)Niat yang baik untuk membuka minda dan hati orang muda menyintai ilmu adalah bagus. Namun kita perlu ingat bahawa mengajarkan ilmu dengan cara pendekatan Azhar Idrus mampu menjadi punca kepada ketaksoban melampau. Pada akhirnya, ilmu tiada diperolehi tetapi hanya keseronokan mendengar persembahan Azhar Idrus. Wal hasil balik asal. 

Menyampaikan ilmu dan mengajarkan ilmu ada kaedah dan tertibnya. Jadda Man Jadda itu pengertiannya lebih luas dan mendalam. Kesungguhan belajar ilmu dan memperolehinya berbeza dengan kesungguhan menyampaikan ilmu dan mengajarkannya kembali.

Teguran dan kritikan ke atasnya bukanlah fitnah tetapi adalah nasihat-nasihat berguna kepadanya. Sozcyili dan para bloger tukang fitnah mega Pakatan sendiri pun gagal membezakan antara fakta dan auta. Malah merekalah merupakan penyubur fitnah-fitnah melata di alam siber. 

Kita mintalah agar hati-hati dan minda-minda para bloger Pakatan seperti sozcyili ini menilik terlebih dahulu dalam dirinya sendiri sebelum terlalu pantas menghukum tanpa ada ilmu yang benar.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

NURUL IZZAH SAHKAN SEMUA KEPUTUSAN MAHKAMAH MALAYSIA ADALAH TEMPANG.

Cantik Tak Posing I nie? Maaf lah Senget Sikit .. Mental I 'Tempang" Sikit .. Kui kui kui 

Anak perempuan sulong kepada perogol bontot bersiri berkata :-
KUALA LUMPUR: Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar menyifatkan kes mahkamah yang dihadapi bapanya Datuk Seri Anw ar Ibrahim menunjukkan institusi kehakiman di negara ini sebagai ‘tempang’.
Nurul Izzah mendakwa sistem keadilan didukung Suruhanjaya Diraja, namun beberapa kes yang dilaporkan membabitkan individu tertentu tidak di ambil tindakan.
“Sebaliknya apa yang berlaku, wujud individu yang menyusun pelantikan hakim-hakim. Oleh itu, harus ada reformasi terhadap sistem kehakiman bagi mempastikan keadilan dapat ditegakkan,” kata beliau yang juga ahli parlimen Lembah Pantai.
Ini bermakna beliau turut mengakui bahawa keputusan mahkamah membebaskan Papa Hebatnya adalah tempang. Keputusan memihak kepada Papa hebatnya dalam saman kepada KJ adalah tempang. Keputusan mahkamh terhadap Khir Toyo adalah tempang. Keputusan mahkamah yang memihak kepada Guan Eng ke atas saman Utusan Malaysia adalah tempang.

Kepala tengkorak Nurul Izzah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

901 : MELARIKAN DIRI DARI PERSOALAN SEBENAR.

Tinju Adalah Sukan Merbahaya Di Mana Jika Pesertanya Mati Akibat Tumbukan, Tiada Jenayah Membunuh Tanpa Niat Dikenakan Ke atas Pelakunya.

Apa yang menarik pun? Kita sudah ada Akta Perhimpunan Aman 2011 yang sudah berkuatkuasa. Akta Perhimpunan Aman sudah memberikan keizinan agar rusuhan ... maaf .. perhimpunan aman beserta jerit pekik terlolong dibenarkan. Ini hasil pertemuan dengan puak perusuh dengan pihak Bukit Aman yang diberikan kuasa mandat baru agar orang politik boleh melepaskan tangggungjawab mereka jika berlaku huru-hara. 


Para perusuh dibenarkan 'berhimpun secara aman' (mengikut cara kebiasaan mereka) di kawasan tempat letak kereta kompleks Mahkamah Jalan Duta. Di dalam Akta Perhimpunan Aman 2011 tidak menyatakan dengan jelas bilakah taraf 'perhimpunan aman' bertukar menjadi 'perhimpunan tidak aman' lagi. 

Justeru itu kita bakal menyaksikan juga pertempuran antara perusuh 'perhimpunan aman' dengan polis yang menjaga keamanan mengikut arahan dari Bukit Aman di bawah Akta Perhimpunan Aman. Kita pasti bahawa orang politik juga mendapat keuntungan dari suasana 'aman' ini nanti.

Agak memalukan. Setelah beberapa tokoh masyarakat dan agamawan memberikan fatwa bahawa rusuhan 901 adalah haram ianya tidak digunakan sebagai panduan. Akta Perhimpunan Aman 2011 menyatakan sebaliknya. Nampaknya takrifan 'Perhimpunan Aman' ditakrifkan mengikut selera dan kehendak para sosialis dan revolusioner di Malaysia. Manakala pihak polis 'terpaksa' akur dengan kehendak selera orang politik.

Kasihan pihak polis yang sentiasa di tindas oleh kezaliman kehendak orang politik, pihak sosialis dan pihak revolusioner. Kita bakal dimomokkan dengan cerita-cerita dan dongengan mengenai kezaliman polis dan tidak berperikemanusiaan apabila polis bertindak mengikut Akta Perhimpunan Aman 2011. 


Akhirnya pihak polis menguatkuasakan sebuah Akta Parlimen yang diluluskan oleh orang politik yang enggan memikul tanggungjawab. Eloklah selepas ini kita benarkan pula pihak polis bertanding menjadi pengubal undang-undang negara. Kadangkala perkara-perkara seperti ini membuatkan kita terfikir apakah perlunya Akta Pehimpunan Aman 2011 jika perusuh dibenarkan merusuh. Manakala orang politik melepaskan tanggungjawab kepada pihak polis? Apa gunanya memberikan 'kebebasan' kepada pihak perusuh, anasir subversif, puak sosialis dan puak revolusioner jika mereka sendiri pun menerima Teori Dialektika?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

CONTOH TINDAKAN & KEMATANGAN DI USM P.PINANG,


Malam semalam di USM, pro aspirasi dan beberapa pemimpin UMNO Pulau Pinang berjaya melakukan TINDAKAN. Cubaan untuk melakukan demonstrasi bagi mengutuk kononnya kekejaman polis ke atas perusuh UPSI berjaya dineutralisasikan. Apabila kehadiran mahasiswa hanya sekitar 10 orang ianya bertukar menjadi sesi perbincangan (studi grup).


Kehadiran beberapa orang wartawan dari portal pakatan adalah amat dikesali. Perbuatan salah seorang wartawan portal pembangkang yang cuba menafikan berlakunya provokasi di pihak perusuh UPSI telah berjaya dineutralisasikan oleh Dr Novandri. Sejuta tahniah kepada Dr Novandri yang telah bertindak demikian!

Segala usaha-usaha agen-agen provokator pembangkang berjaya dipatahkan kerana adanya TINDAKAN dari pemimpin UMNO seperti Dr Novandri dan pemimpin mahasiswa yang matang dari pro aspirasi.Inilah tindakan-tindakan yang hamba nyatakan sebelum ini. Tahniah kepada semua yang terlibat!


Pada hari semalam, hamba dimaklumkan oleh beberapa orang otai dan orang kuat UMNO Selangor bahawa mereka akan turun beramai-ramai di pusat bandaraya Kuala Lumpur bagi menyerahkan pamplet dan risalah menyeru orangramai tidak menyertai rusuhan terancang 901.  Tahniah ! Tahniah ! Tahniah! 

Malah beberapa ratus ribu keping risalah dan pamplet telah diedarkan sejak semalam di beberapa buah kompleks membeli-belah dan tempat-tempat tumpuan awam. Ada juga yang telah dimasukkan ke dalam kotak pos setiap rumah kediaman. Bagus!

Di samping itu juga beberapa gabungan ngo telah turut membantu usaha tersebut. Amat membanggakan kerana sambutan komuniti bandar begitu menggalakkan dan rata-rata mereka menyatakan persetujuan untuk tidak menyertai rusuhan terancang 901.

Beberapa siri rapat umum dan ceramah turut diadakan bagi menyeru orangramai agar tidak terlibat dan terpedaya dengan provokasi rusuhan terancang 901. Tahniah!

Siri solat hajat dan majlis tahlil memohon keamanan dan agar perancangan rusuhan terancang 901 turut diadakan di surau-surau dan masjid-masjid. Tahniah!

Semoga segala usaha ini akan membuahkan hasil dan yakinlah bahawa setiap usaha ke arah kebaikan pasti akan menghasilkan kebaikan juga.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...