Rabu, 3 Disember 2014

POLOTIKUS CHA DAP DIBIARKAN SAJA MENGHASUT & MAJLIS PEGUAM AMALKAN SISTEM UNDIAN MISTERI.


Polotikus Cha DAP Dibiarkan Saja Menghasut & Majlis Peguam Amalkan Sistem Undian Misteri. 

Dalam sebuah negara majmuk dan berbilang kepercayaan (malah ada yang tiada kepercayaan) seperti Malaysia, sentimen perkauman dan keagamaan bila tidak dikawal akan mengakibatkan ketidakstabilan.

Dalam suasana politik sekarang di mana majoriti polotikus Malaysia tidak fokus dan hilang arahtuju; terlalu korup, terlalu haloba; perlumbaan mendapatkan undi menjadi matlamat utama dan bukan perkhidmatan terbaik kepada rakyat yang disasarkan oleh mereka. 

Polotikus Malaysia menjadi terlalu taksob dan tidak beretika dalam memperolehi dan mempengaruhi pengundi. Polotikus cha DAP, contohnya, sanggup mempersoalkan dengan cara menghina hak-hak Melayu, Raja-raja Melayu serta insitusi agama Islam secara melampau-lampau.

Anihnya, perbuatan polotikus cha DAP itu dibiarkan sahaja oleh polotikus Melayu yang nampaknya lebih berminat mengupah blogers yang sentiasa memuji mereka. 

Setiaphari, ada saja kenyataan daripada polotikus cha DAP yang menghina melampau hak-hak Melayu, Raja-raja Melayu dan institusi agama Islam. Kita tidak lupa bagaimana polotikus cha DAP menghasut komuniti cha membuat provokasi pada setiap bulan Ramadan, pada setiap perayaan Aidilfitri dan Aidiladha. 

Namun begitu semuanya didiamkan sahaja oleh polotikus Melayu. Kenapa? ada banyak sebabnya. Begitulah jugalah dengan latahan Najib menyelar Bloger bangang. Ada sebabnya. Bila anda amati betul-betul, peranan polotikus cha dap ini bersifat sementara. Mereka dijadikan boneka oleh tangan-tangan ghaib puak liberal dalam UMNO BARU sendiri untuk mencetus satu evolusi pemikiran bagi mengubah minda lama kepada minda liberal dan plural. 

Golongan konservatif yang dilabel oleh puak liberal dan plural dalam UMNO BARU dineutralkan oleh puak Liberal yang diwakili KJ. Bagaimana dineutralkan? Dineutralkan melalui tiada tindakan dikenakan ke atas polotikus cha DAP. Dan membiarkan serangan berterusan terhadap hak-hak istimewa Melayu, Raja-raja dan institusi agama Islam. Merekalah membuka Pintu Kota dari dalam. Apakah senjata utama mereka?

Senjata Utama mereka ialah WANG , Sifat Haloba dan Adu Domba. Mereka bijak dan licik mengatur pergerakan mereka dalam UMNO BARU. Mereka pandai mencetuskan kontroversi sebagai peledak dan pemangkin untuk mereka naik memperolehi kepercayaan dan keyakinan kepimpinan tertinggi. 

Kemudian mereka akan melaksanakan dan mengisi semangat Liberal Progresif ke dalam jiwa ahli UMNO BARU. Maka akan tertolaklah semangat dan jatidiri asal perjuangan UMNO 1946. 

Menentang puak Liberal Progersif dalam UMNO BARU adalah sama seperti menentang dan menembak Trojan Kuda PKR-DAP. Kerana mereka adalah PKR-DAP yang memakai baju UMNO BARU. 

Dan ini mengenai MAJLIS PEGUAM yang sudah menjadi Peralatan barua politikal kepada DAP.


Adalah jelas, proses pengiraan undi dan undi pos amalan Majlis Peguam lebih terok dan lebih tak telus dari sistem pilihanraya Nigeria. Pengiraan dibuat secara rahsia dan tertutup serta terhad. Hanya 1 CCTV dihalakan ke 8 pusat pengiraan UNDI POS. Calun-calun bertanding juga dipaksa menandatangani Surat Perlepasan yang tak masuk akal sekiranya mahu menyaksikan pengiraan undi dijalankan.

Dan inilah puak-puak yang kata nak Amalkan Meritokrasi dan Kesamarataan Hak mengikut Piagam Hak-hak Asasi Manusia? Cehhhh mereka bacol dan pengecut ! HIPOKRIT !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...