Isnin, 26 Disember 2011

KAK WAN JIJAH KATA ANWAR BAHLOL SAMPAI 560 AMK HULU KELANG MASUK UMNO.

560 ORANG AMK HULU KELANG  telah bersepakat keluar PKR secara beramai-ramai. Ada yang kata 500 orang AMK. Takpe lah janji beratus-ratus keluar AMK. Antara sebab-sebab yang diberikan ialah :- 
Jurucakap kumpulan itu, Mohd Jefry Sallehuddin berkata, beliau dan rakannya keluar parti kerana tidak sanggup lagi ditipu oleh pimpinan pembangkang.

“Saya kenal (Ketua Umum PKR Datuk Seri) Anwar Ibrahim sejak 13 tahun… dua kali saya masuk ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) dan 16 kali saya masuk penjara… tapi mulai 2 Oktober, saya bersama 500 anggota AMK nekad keluar parti untuk sertai UMNO,” katanya kepada pemberita selepas menyerahkan borang berkenaan.

Dalam pada itu, Abdul Rahim berharap lebih ramai anggota pembangkang menyertai UMNO kerana perjuangan pembangkang hanyalah sia-sia.
Dalam fesbuk para tukang fitnah mega pakatan buat dakwaan kononnya anak muda masih ramai yang menyokong PKR dan pakatan. Rupa-rupanya ramai yang keluar AMK dan masuk UMNO.

Anwar kata mereka adalah katak bekas ahli UMNO dalam hati Anwar kata " Cilakak habis semua anak muda sokong balik UMNO yang tinggal semua dah kerepot macam aku nie "

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HENJUT MENGENJUT DAP PPINANG RAMASAMY SUDAH MARAHLAH.


DAP PULAU PINANG, hab rejim sosialisma yang tidak berperikemanusiaan dan amat kejam. Ini disahkan oleh Ramasamy dan ramai lagi. Tidak ada kebebasan bersuara dan mengkritik para dewata sosialis seperti Karpal Singh, Lim Kit Siang (penasihat DAP), Guan Eng (Setiausaha Agung) dan Dr Chen Man Hin (Penasihat sampai mampos DAP)

Malah dalam selingan berita di NTV7 sebentar tadi Ramasamy meluahkan perasaan mualnya kerana hak kebebasan bersuara di sekat oleh kepimpinan DAP rasis. Sosialisma mana mengamalkan kebebasan pun. 

Rayer pula terasa hati manakala Karpal Singh mencabar Ramasamy meletak jawatan kerana cakap ikut sedap mulut. LKS. LGE dan Dr Chen sudah tentu panas hati dan panas telinga kerana di kritik dan arahan mereka tidak dipedulikan. 

Rayer kata Ramasamy angkuh. Karpal kata Ramasamy biadap. Apa hendak bising-bising pun? Sikap angkuh dan sombong serta biadap adalah amalan semulajadi semua orang DAP termasuklah para pemimpinnya yang sudah menjadi Tuhan dan dewata-dewata agung.

Inilah tololnya puak sosialisma. Itupun ada juga orang Melayu yang hendak menganut sosialisma. Sosialis terjun dengan ....?????

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AK KISAH PADERI DENGAN PROFESOR KANGKUNG.

Gambar Hiasan

AL KISAH nya, di Malaysia ada spesis kangkung (bukan nama sebenar, pupu papat dengan Ngangkung ada bau-bau bangkai dengan Jerangkung yang pipinya cengkung dari Ceruk To' Kun) berjaya mendapat gelaran profesor di atas bantuan kerajaan Melayu di sebuah pusat pengajian Islam dekat dengan plaza tol Gombak lebuhraya Karak-Kuala Lumpur. 

Akan kangkung ini berasal dari kampung juga. Dapat gelaran profesor sebab rajin belajar bukan sebab rajin berdemonstrasi. Entah macamana si kangkung ini suka bercakap pasal kebebasan. Tu-tup tertiba selalu mengeluarkan pendapat senada dengan tiga buah parti tupperware. Mungkin si kangkung selalu mendapat bayaran saguhati agaknya. Dapatlah tampung apa-apa perbelanjaan lebihan untuk benda-benda lain. Apa susah, bercakap dapat duit, gaji bulanan dan elaun tetap dapat juga. 

Walaupun bertaraf tinggi dan dapat pekerjaan mulia namun beliau tetap kangkung. Jadi kangkung hanya diminati oleh mata sepet dan golongan sotong. Di situ lah beliau merempat dan mengadu nasib menumpang kasih sayang. Lama kelamaan terpengaruh pula. 

Selalulah si kangkung ini mencabar perundangan negara mengenai kedaulatan institusi Raja-raja Melayu sebagai Ketua Agama Rasmi. Pasal Perkara 10 dan macam-macam lagi. Akhirnya diberikan amaran oleh majikan agar tidak melampau. Mengamuklah anak-anak tunas kangkung lain yang di bela dan disemai oleh puak sotong dan mata sepet menyokong si kangkung. Kemudian si kangkung tak boleh tahan lalu berhentilah. Sejak berhenti dikatakan adalah pihak yang menajanya untuk bercakap bertuah si kangkung.

Rupa-rupanya, si kangkung diperalatkan oleh seorang paderi yang berpolitik. Paderi itu pula kurang ajar dan biadap. Dipersoalkan Perkara 153 sebagai membuli hak rakyat lain. Maka oleh si kangkung pula menyokong beriya-iya macamlah berketurunan biji kangkung dari Tanah Besar China. Sila baca seterusnya di sini MYMASSA dan di sini AIDC Lalu diperbuatkan oleh orang Melayu akan lagu mengenai si kangkung ini (digubah semula mengikut yang lama disesuaikan dengan cerita sang kangkung) Beginilah lagu itu:-

Lenggang-lenggang Kangkung 
Kangkung tepi telaga
Memang jenis tak sedar diri di untung
Sang Kangkung jadi ayam laga.

Kisah ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Sekian terimakasih.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAPA GOMO THE CHOOSEN ONE .. TAPI BUKAN WARGA EMAS YEA.


SKIM JOM SKIPPING ... EHHH JOM SHOPPING 
(Pakatan Rakyat TERPILIH)
Yang memohon 160,000 orang warga emas. 
Yang di bawa membeli belah dan dapat kupon RM100.00 ialah 20,387 orang TERPILIH membeli belah di PASARAYA TERPILIH. (Banyak KOMISYEN TERPILIH untuk Pihak TERPILIH tak?)
Lagi 120,000 orang pemohon warga emas?
Nak tahu jawapannya kenapa?
Jom tontoni klip video di bawah ini. Kalau begitu jom PLIH BARISAN NASIONAL yang memberikan bantuan tanpa perlu mencari dan menapis YANG TERPILIH.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH KATA ROBERT KUOK BIADAP MACAM NURUL IZZAH.


PISAU mengupas dan mendedahkan mengenai isu kempen pemboikotan Gardenia. Kempen ini dilancarkan oleh Robert Kuok bilionir Cina Malaysia yang melupakan jasa Tun Dr Mahathir. Robert Kuok mengasaskan kekayaan beliau melalui peluang yang diberikan oleh Tun Dr Mahathir. Robert Kuok adalah pemegang ekslusif AP yang mana pihak lain tidak memperolehinya. Berbeza dengan AP yang diperolehi oleh orang Melayu yang tidak bersifat ekslusif seperti itu. Beliau turut mendedahkan terjemahan kiriman dinding beberapa fesbuker Cina Malaysia yang pro Robert Kuok menghina Melayu sebagai 'pencuri' 'tidak mampu buat apa-apa' dan 'orang Cina beri Melayu duit'. Lihat di bawah ini:-

Terjemahan.
23 NOVEMBER 2011
11:28PM BUTTER LAUMEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI? 
24 NOVEMBER 2011
1:37AM DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOWCLASS!! 
24 NOVEMBER 2011
2:49PM BECKY WONG: TANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA?? 
24 NOVEMBER 2011
5:14PM STEVEN LONG: MATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!

PISAU turut mendedahkan emel pembaca di lama Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Di dalam emel itu didedahkan secara sindiran mengenai sikap komuniti Cina Malaysia yang cukup anti Melayu dan Islam serta amalan diskriminasi melampau yang diamalkan oleh persatuan-persatuan peniaga Cina ke atas produk barangan bumiputera.


Menurut komen salah seorang pembaca di blog Persatuan Pengguna Islam Malaysia,  (probro) menulis seperti berikut:
Dalam hal ini, nampak sangat orang cina berpakat mencari pasal dengan org melayu. Mereka mungkin tidak berani melakukan serangan secara terbuka. Tetapi mereka secara berpakat melancarkan serangan halus dengan memboikot dan memburuk-burukkan perniagaan milik melayu, 
Perkara ni saya rasa memang dah berlaku sekian lama dan mungkin kita saja yang tidak sedar atau mengambil pot memandangkan ianya tidak secara direct ditujukan kepada keluarga kita. Namun jika kita tanya kawan-kawan yang berniaga, mereka dengan mudah boleh cerita betapa mereka sekian lama menghadapi boikot secara pakat oleh bangsa cina.

Kalau beli bahan mentah untuk diproses jadi produk keluaran melayu seperti makanan ayam, telur, beras,tepung, susu, kopi, ikan, sayur, buah-buahan atau bahan keperluan pembinaan seperti simen, kayu, paku, skru, besi, atau apa saja yang kita beli daripada mereka. Mereka akan mengenakan harga lebih tinggi daripada bangsa lain.

Ini menjadikan kos pengeluaran dan pembinaan kita lebih tinggi. Para pengguna melayu pula macam tak ada hati langsung untuk menolong sesama kita usahawan melayu sebaliknya hanya mencari yang lebih murah dan mudah.

Akhirnya perniagaan melayu menjadi malap dan bungkus. Akibatnya amat kuranglah institusi perniagaan melayu dan anak-anak kita terpaksa bekerja jadi kuli batak bangsa lain. Salah melayu tidak sokong melayu dan akibatnya anak-anak kita yang tanggung jadi bahan maki hamun cina sampai mati.

Malah ada kes yang dilapurkan anak-anak melayu jadi habuan seks bos-bos cina mereka. Diajaknya anak kita yang kerja sebagai marketing atau pembantu pejabat ke luar negara untuk urusan perniagaan dan diperdaya untuk ditiduri dan dijadikan habuan seks sampai puas dikerjakan mereka.

Dendam mereka kini makin membara kerana mereka melihat melayu semakin lemah dan berpecah, tiada siapa nak pertahankan nasib anak2 melayu.

Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi.

Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.

Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi.

Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun.

Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.

Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.

Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.

Sebagai seorang journalist melayu, saya memiliki network besar untuk mengorek aktiviti robert kuok. Saya kira, segala kekayaan dia dengan harta berbillion dengan bot bernilai 20 billion adalah memang betul dia ni tycoon.

Saya amat sakit hati ketika wawancara dengan robert pengimpot tepung babi ini. Adakah patut dia kata kekayaannya bukan berasas dari malaysia sahaja kerana dia memiliki harta perniagaan berbillion di china dan seluruh asia.

Apa yang benar dan pasti, robert memang memulakan perniagaannya dari malaysia dengan bantuan tun mahathir. Kalau tun tidak membuka peluang untuknya nescaya dia masih duduk jual hand phone di petaling street.

Dalam career saya tidak boleh melepaskan geram saya. Tetapi di bog ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang terpendam selama ini tanpa perlu bahasa persuratan sangat.

Saya kira kerajaan dah terlebih bagi muka.

Robert dah kaya vincent tan dah kaya, ananda pun dah kaya, apa lagi mau bagi special ap. Bagilah pada orang lain pulak.

Melayu punya ap bukan macam mereka special ap, ertinya tiada orang lain boleh impot. Melayu punya ap boleh impot kalau mampu dan orang lain juga boleh dapat ap yang sama.

Mereka punya ap lain, exclusive ap. Tiada siapa boleh import melainkan mereka.

Kalau beginilah caranya, lebih baik kerajaan cari satu daerah dan bagi mereka jadi raja, malah kuasa mereka lebih dari raja kerana raja melayu pun tidak dapat special ap.

Produk roti massimo pula sudah sah menjadi senjata mereka menyerang kepentingan dan perniagaan melayu.

Dalam senario lain, robert kuok yang menguasai golden screen cinema dengan rakusnya menghalau semua stall outlets jenama 1901 milik melayu dan menciplak konsep yang sama diletakkan dalam rangkaian panggung wayang gsc. Produk makanan diambil dari sumber yang kita tak tau halal ke haram.

Jelas mereka ini benci dan anti melayu.

Puas hati saya dapat menulis seperti ini, tidak dalam akhbar yang saya bekerja sekarang. Namun atas rasa cintakan agama dan bangsa saya luahkan jua perasaan ini. Maaf kalau saya terkasar bahasa.

Soalnya, apakah tindakan kita? Fikirkanlah bersama.

Boikot tetap boikot massimo.
Read more: http://www.pisau.net/2011/12/kita-harus-lawan-persatuan-pengguna.html#ixzz1hcoSBxU2
Inilah sebenarnya senario yang berlaku di Malaysia dewasa kini akibat tsunami politik pada tahun 2008 di samping diperhangatkan lagi oleh pihak-pihak luar negara yang terlalu ingin menguasai Tanah Melayu. 

Kemudaratan yang di bawa oleh pakatan DAP PKR PAS inilah yang wajib ditentangi habis-habisan kerana mereka tidak menyuburkan perpaduan sebaliknya memecah belah rakyat Malaysia. 

Dalam semua kempen pilihanraya dan siri ceramah oleh DAP rasis, isu sentimen perkauman diapi-apikan oleh DAP rasis sepanjang masa. Cara DAP rasis ini telah memburukkan lagi keadaan. Di tambah lagi dengan sikap hipokrasi PKR dan PAS. 

Orang Melayu wajib sedar bahawa mereka adalah bersendirian dalam mempertahankan hak-hak mereka. Melayu wajib vokal dalam menentang usaha-usaha sabotaj dan jahat pihak-pihak pelampau perkauman di kalangan kaum lain. 

Kita perlu bersatu hati dan mula menguasai semua bidang ekonomi tanpa perlu bergantung harapan kepada kelompok persatuan peniaga Cina Malaysia. Kita lakukan ini sehinggalah mereka insaf dan sedar bahawa mereka perlu mengikis sikap anti Melayu dan anti Islam yang mereka panuti selama ini. Bangkitlah Melayu!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

APABILA KEBENARAN TIBA: MENYANGGAH REFORMASI.


Artikel ini bukan bertujuan untuk mencari gaduh. Ianya bertujuan untuk memperbetulkan pandangan dan persepsi mengenai gerakan REFORMASI atau pembaharuan. Ada seorang penulis blog menulis:- 
`Reformasi’ bermaksud `pembaharuan’. Sejarah UMNO menunjukkan proses pembaharuan telah berlaku secara terus menerus sejak dari zaman Tunku Abdul Rahman lagi. Dr Mahathir merupakan salah seorang tokoh `reformasi’ atau `mujaddid’ di dalam UMNO. Dr Mahathir telah membuktikan kepada semua orang Melayu, rakyat Malaysia, umat Islam dan juga penduduk-penduduk seluruh dunia, usaha pembaharuannya telah banyak yang mendatangkan hasil. 

Sememangnya terdapat ramai tokoh-tokoh reformasi tulen di dalam UMNO. Cuma, berbeza degan tokoh-tokoh reformasi palsu, tokoh-tokoh reformasi tulen ini berupaya melakukan perubahan dalam kerangka tradisi tanpa merosakkan kekuatan parti, umat Melayu dan umat Islam. Semangat patriotik mereka juga tinggi dan mereka tidak akan sekali-kali rela melutut dan meletakkan maruah bangsa dan agama di kaki kuasa-kuasa asing.
Penulis yang menulis rangkap-rangkap di atas pernah mengakui kepada Hamba bahawa beliau adalah bekas reformis yang telah insaf dan bertaubat. Malah beliau mengatakan bahawa beliau pernah mendapat didikan di IKD. Kini beliau berada dalam hirarki kepimpinan muda UMNO. 

Hamba kurang bersetuju dengan buah fikirannya yang terkandung di dalam dua perenggan di atas. Ianya adalah kekeliruan mindanya sendiri. Menyamakan perubahan yang berlaku di dalam UMNO dengan konsep gerakan REFORMASI adalah sesuatu yang berniat  curang dan sengaja diputarbelit bagi mempopularitikan idealisma REFORMASI 98 dan diri sendiri sebagai calun PRU 13.

Menyamakan Reformis dengan Mujadid adalah suatu bida'ah yang amat jahat serta mengakibatkan salahfaham yang amat serius dalam Islam. 

Tajdid dan Mujadid yang disebutkan dalam hadis sahih Rasullullah s.a.w bukan merujuk kepada gerakan Reformasi ataupun mana-mana orang bekas reformis atau bukan reformis. 

Pembaharuan adalah berbeza dengan perubahan. Baharu membawa maksud menggantikan yang ada dengan yang lain. Perubahan pula ialah pembaikan dan penambah baik yang sedia ada menjadi sesuatu yang lebih baik.

Gerakan perubahan memang ada di sebut dan di tuntut di dalam Islam yakni kita sentiasa di suruh memperbaiki segala kelemahan dan menambahbaikkan mutu ibadah.

Idealisma Reformasi sebenarnya tidak berpunca dan bersumberkan al Quran dan hadis sebaliknya ianya adalah kelahiran dari falsafah gerakan pembaharuan kristian seperti Martin Luther terhadap penguasaan Vatikan. 

Penambaikkan juga merupakan nilai budaya di dalam alam nusantara yakni Melayu. Idealisma reformasi tidak pernah ada dalam budaya Melayu malah ianya amat bercanggah dari nilai-nilai budaya Melayu yang bercirikan Islam berteraskan al Qur'an dan hadis.

Di dalam UMNO tidak ada yang memperjuangkan idealisma Reformasi atau merupakan tokoh-tokoh reformasi tulen. Kenyataan itu adalah satu fitnah dan pendustaan yang sengaja di reka bagi mengelirukan pemikiran ahli dan pemimpin muda UMNO yang bukan bekas reformis atau jenis opurtunis.

Tiada proses pembaharuan mengikut acuan gerakan reformasi di dalam UMNO sejak dulu sehingga sekarang sepertimana di dakwa oleh penulis tersebut. 

Apa yang berlaku di dalam UMNO sejak dulu sehingga sekarang ialah penambahbaikkan dan pemulihan serta pembaikan kelemahan-kelemahan yang ada. Ini adalah proses kematangan dan kedewasaan UMNO yang sentiasa progresif. Disebabkan inilah UMNO sentiasa relevan pada setiap masa.

Jangan terkeliru dengan gerakan reformasi 98 yang merupakan virus kepada pemikiran sihat dan amalan budaya transformasi UMNO sejak dulu.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


MAT MASLAN BALUN TIBAI FITNAH MEGA TERANCANG PAKATAN HARAM.


Mungkin ada yang akan mengkritik Mat Maslan yang berjaya tibai dan balun dua ftinah mega terancang Pakatan Haram dalam isu kes rasuah Khir Toyo dan NFC. 


Perbandingan yang Mat Maslan buat adalah wajar dan benar. Kes rasuah Khir Toyo adalah masalah peribadi Khir Toyo sendiri. Tindakan Khir Toyo membeli hartanah tersebut tidak direstui atau menerima arahan kepimpinan Barisan Nasional dan UMNO untuk melakukannya. Malah beliau tidak di didik untuk mengamalkan rasuah pun. Hakim mungkin terkhilaf dan tersalah pandang mengenai nilai sebenar hartanah tersebut semasa pembelian di buat.

Dalam isu NFC pula, perbandingannya ialah sama seperti pemberian pinjaman PTPN yang perlu di bayar. Mungkin ada yang merasionalisasikan bahawa mahasiswa tidak membeli kondo. Ya tidak membeli kondo tapi ada yang membeli motor buat merempit. 

Mungkin juga pecacai tukang fitnah mega Pakatan haram mengatakan bahawa kenyataan Mat Maslan itu mempertahankan salahlaku dan amalan rasuah serta mengkambinghitamkan Khir Toyo. Apa yang hendak dikisahkan pun? Sudha tentulah pecacai tukanfg fitnah mega Pakatan haram akan mengatakan begitu kalau mereka bersetuju dengan Mat Maslan buat apa mereka menjadi pecacai Tukang Fitnah Mega pakatan haram. Yea tak?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH TERKEJUT BILA ORANG KUAT PAS KATA .......

Rakan bloger KLBOYZWANGSA mendedahkan tindakan seorang orang kuat PAS yang telah mengkritik hebat Pok Nik di atas pentas FELDA. Tontonilah klip video di bawah ini.
Apa sudah jadi ini? Sewaktu Pakatan Haram memperhebatkan serangan ke atas FELDA tiba-tiba muncul seorang pejuang penegak kebenaran yang datang dari pihak PAS sendiri mengutuk tindakan PAS mensabotaj usaha memperkasakan peneroka FELDA.

Dengarkata, abang Nuo sedang melakukan siri jelajah seluruh kampus IPT dan kerapkali melakukan perjumpaan dengan mahasiswa di rumah kediamannya. Mereka yang hadir adalah muka-muka yang sama.

Antara FTINAH MEGA yang disebarkan oleh bang Nuo ialah mengenai AUKU. Kononnya mahasiswa telah diperbodohkan oleh AUKU. Malangnya, fitnah mega tersebut hanya dipercayai oleh segelintir mahasiswa yang kurang cemerlang dalam pengajian mereka memperolehi skor CGPA di bawah 2.5. Mereka yang cerdik pula berhubung terus dengan DS Najib melalui twitter dan fesbuk.  

Betullah mengikut kajiselidik UiTM yang mengatakan 70% anak muda semakin sukakan DS Najib yang menggunakan media sosial untuk berhubung terus dengan mereka. Pemimpin UMNO lain bila hendak mencontohi DS Najib?

Petunjuk yang ada menunjukkan bahawa BARISAN NASIONAL bakal memperolehi majoriti melebihi dua pertiga pada PRU13. Hanya pecacai tukang fitnah Pakatan Haram masih bermimpi bahawa kemenangan adalah milik Pakatan Haram. Fitnah Mega terancang mereka tidak akan mampu mengalahkan kebenaran walaupun sebesar debu berterbangan.


TEPUK DADA TANYA MEREKA!

85 PERKARA MEMALUKAN PAS KELANTAN.PENDEDAHAN 85 KEBAJIKAN TAK TERTUNAI OLEH PAS KELANTAN.

Apabila PAS Kelantan menukar arah perjuangannya dari Negara Islam ke Negara Kebajikan ianya bukanlah berlandaskan kepada ajaran ISLAM sebaliknya lebih kepada fahaman Sosialisma Komunis.Takrifan Negara Kebajikan yang di war-warkan oleh PAS bukanlah sama seperti konsep kebajikan yang dituntut di dalam Islam.

Perancangan yang di buat pada kertas adalah semudah melilit kain serban di kepala. Tetapi perlaksanaan apa yang tertulis itu tidak semudah yang disangkakan. Ternyata sehingga kini 85 kebajikan itu gagal dilaksanakan oleh PAS Kelantan.

PAS Kelantan berlaku tidak adil apabila menyalahkan kerajaan UMNO/BN di atas kegagalannya sendiri. 

"Kita tak ada wang. Memang benar. Masjid2 di Kelantan hampir semua dibina Kerajaan Pusat. Terima Kasih." Itu kenyataan bekas Exco PAS Kelantan yang telah diturunkan pangkatnya dalam pentadbiran PAS Kelantan.

Bagi melihat penyenaraian 85 kebajikan tersebut sila ke pautan ini GELOMBANGKICK dan untuk ulasan bernas mengenainya di sini GELOMBANG RAKYAT.

Benarlah seperti kata Hasan Ali bahawa PAS dikuasai oleh golongan profesional yang membelakangkan agama. Sebaliknya mereka mengamalkan politik akomodasi. Namun berdasarkan kepada al Qur'an dan hadis, sebarang perjuangan songsang seperti PAS akan tetap berakhir dengan kesesatan. Sejak awal lagi perjuangan PAS sudah banyak lari dari ajaran Islam.Kita tidak boleh menilai Islam pada pakaian, jubah, serban dan hanya semata kepada amalan-amalan. Islam itu dinilaikan pada apa yang berada di dalam lubuk hati.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SEWA TAPAK PERNIAGAAN KOMPLEKS PKNS NAIK 2 KALI GANDA.

BANTULAH PARA PENIAGA MELAYU YANG SEDANG DIANIAYAI DAN DIZALIMI SESUKA HATI OLEH GEROMBOLAN ANWAR IBRAHIM YANG BERCITA-CITA MAHU MENJADI TUHAN.

Kenaikan kadar sewa tapak perniagaan di kompleks PKNS Shah Alam bukan lagi satu rahsia. Kini kadar sewa tersebut menjadi hampir RM7,000.00 sebulan. Ini kerana pentadbiran Khalid G melalui nasihat Penasihat Ekonomi berbayar RM1.00 mahu menjahanamkan ekonomi Melayu.Ini semua gara-gara si Anwar Ibrahim kepingin menjadi TUHAN sama seperti Firaun pada zaman nabi Musa a.s. dan nabi Harun a.s. 

Apabila politik dicampuradukkan dengan amalan-amalan songsang seperti yang si Anwar Ibrahim lakukan maka ianya mengundang kecelakaan dan kemurkaan yang begitu melata. Pada akhirnya rakyat menderita keperitan dalam kepayahan serta kesulitan berpanjangan. Wahdatul Wujud amalan Anwar Ibrahim sudah menampakkan kesan negatif kepada seluruh kehidupan rakyat. Inilah akibatnya apabila mengamalkan ilmu yang bukan diwarisi daripada Rasullullah s.a.w.

Para peniaga Melayu di kompleks PKNS Shah Alam amat wajar sekali diberikan bantuan oleh kerajaan Barisan Nasional. Pihak pengurusan baru PKNS Shah Alam wajar di tegur dan diberikan amaran keras agar tidak menyebabkan kerugian jangka panjang kepada para peniaga Melayu.

Kita juga boleh membantu mereka dengan memberikan sokongan moral sehingga perjuangan mereka berjaya. Mereka boleh berkhemah dan berdemonstrasi di bangunan SUK Shah Alam sehinggalah tuntutan mereka dipenuhi oleh Khalid G. Kita perlu memberi tekanan yang hebat ke atas pejabat penasihat ekonomi yang mana Rafizi sedang menggila dalam kecintaan ketamakkan harta dunia.

Malah mereka juga perlu berdemonstrasi di hadapan pejabat PKR di Tropicana, di depan pejabat DAP rasis, di semua rumah kediaman pemimpin-pemimpin Pakatan yang bebal.

Marilah kita saling bantu-membantu dalam perkara kebaikan dan menjauhi REVOLUSI BUNGA RAYA yang mahu menabalkan Anwar Ibrahim sebagai MANUSIA TUHAN, na'uzubillahi min zalik.
TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...