Isnin, 3 Januari 2011

KALAU BEGITU DI MANA ALLAH? Saidina 'Umar Al Khattab & Pengembala Kambing.


Daripada Abi Mas'ud Uqbah bin 'Amr al-Ansari al-Badri radiyallahuanhu berkata: Bahawa Rasulullah sallallahu-alaihis-salam bersabda: Sesungguhnya sebahagian daripada apa yang telah dikenali orang daripada ungkapan kenabian yang pertama adalah; JIKA ENGKAU TIDAK MALU BERBUATLAH SEKEHENDAKMU. (Riwayat Bukhari) 
 1. Hadis di atas berkenaan dengan SIFAT MALU. Ungkapan yang dijadikan tajuk dipetik daripada kisah saidina 'Umar Al Khattab dengan seorang pengembala kambing yang berkaitan bagaiman SIFAT MALU itu diamalkan dalam kehidupan. Ini juga berkaitan dengan mengamalkan IHSAN iaitu bagaimana RASA MALU itu diamalkan.

2. Kisahnya begini: 
Saidina 'Umar Al Khattab radiyallahuanhu pernah menguji rasa malu seorang pengembala kambing yang masih seorang kanak-kanak. Dia meminta kepada pengembala itu untuk membeli seekor kambing. Gembala itu berkata: Kambing-kambing ini bukan milikku, lagipun majikanku tidak mengizinkan aku untuk menjualnya. "Umar radiyallahuanhu berkata: Juallah seekor kambing itu kepadaku, aku akan memberikan wangnya kepadamu.Kemudian katakan kepada majikanmu bahawa seekor serigala telah memakan seekor kambingnya. 

Gembala itu menjawab: KALAU BEGITU, DIMANA ALLAH? Tingkahlaku gembala itu meninggalkan kesan yang baik kepada saidina 'Umar radiyallahuanhu yang membebaskan kanak-kanak itu laludimerdekakannya dan menghadiahkan kepada kanak-kanak itu beberapa ekor kambing.

Setelah peristiwa itu, saidina 'Umar radiyallahuanhu sering mengulang-unkangi ungkapan gembala kambingitu: KALAU BEGITU, DIMANA ALLAH?

3. Dalam hal Adun Selinsing, Perupok dan senamrobik Neo di perkarangan masjid serta kesemua fitnah-fitnah dan perkara-perkara yang yang pelik-pelik yang dipolitikkan oleh PKR PAS & DAPIGS selama 10 tahun ini termasuklah para BLOGGER ELITIS TAHAP DEWA , NADI RAKYAT juga ingin bertanya kepada pepuak & jejuak ini KALAU BEGITU, DIMANA ALLAH?


BERANI & BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/BN
UMNO ITU ISLAM TULIN
INGAT PAS INGAT ZINA
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH


 

GEMPAQ PANAS 18SX:ADUN Perupok Yang Nakal.1. Ahem, kata orang-orang tua lah .MAKIN TUA MAKIN BIANG . bukan 1 ungkapan kosong yang sengaja direka tetapi 1 ungkapan yang telah diuji kebenarannya oleh orang-orang tuha kita yang terdahulu. Pada kali ini dalam masa membuat forensik kepada kisah ADUN SELINSING TERLAMPAU ... tup-tup tanpa disengajakan walaupun ada terlintas pada gerak hati, kumpulan FORENSIK BLOGGER yang sedang bergerak telah menemui pula KISAH ADUN PERUPOK YANG NAKAL.kategori 18 SX jugak lah.

2. Setakat pada tarikh ini, 3 pembesar PAS didapati terlibat dalam skandal berkaitan .Wanita Bijak Pandai Melayu pernah berpesan kepada anak cucu keturunan MELAYU mengenai 3 TAA. TAA PERTAMA ialah TAKHTA [KUASA], TAA KEDUA ialah HARTA & TAA KETIGA ialah WANITA.


3. Kita letakkan UJIAN TAHAP 3 TAA ini sebagai kayu ukur dan Pembaris kepada semua pemimpin-pemimpin dan pembesar-pembesar Negara. Sebagai KES STUDI kita jadikan 3 Pembesar PAS itu sebagai tikus makmal. Adakah mereka lulus atau mereka gagal?.

4. Kita tahu 3 Pembesar PAS ini, 2 daripadanya sudah didedahkan iaitu Adun Selinsing YB Saifol dan Adun Perupok Hj Omar. Seorang lagi dirahsiakan terlebih dahulu, bakal didedahkan juga. Ramai sudah menyedari bahawa para Adun PAS Kelantan semuanya berharta kerana takhta. 


5. Tiga Pembesar PAS tersebut adalah orang yang ada TAKHTA & HARTA. Ketiga-tiganya terlibat pula dengan WANITA. Mari kita kaji pula, apakah mereka lakukan dengan TAHKTA, HARTA & WANITA tersebut? Adalah Mereka mempergunakan TAKHTA & dan membelanjakan HARTA itu ke jalan Allah Ta'ala? Buat ukuran berdasarkan kepada Al Quran dan Hadis kepada UJIAN TAHAP 3 TAA. 

6. YB Saifol dan YB Hj Omar telah memberikan sebuah banglo, sebuah rumah kedai dan sebuah kereta  kepada Wanita yang boleh dikategorkan sebagai KEKASIH GELAP mereka. Apakah pula tindakan POK NIK? Dalam hal Yb Saifol, Pok Nik 'ampunkan' dosanya ! Dalam hal YB Hj Omar, kita nantikan reaksi Pok Nik. 


7. PAS bukanlah jaminan mutlak dan pengukur kepada IMAN, ISLAM & IHSAN seorang yang beriman kepada Allah Ta'ala. Kefahaman yang bertunjangkan kepada kefahaman jika PAS maka semuanya bagus-bagus dan memenuhi syarat IMAN ISLAM & IHSAN adalah bukan ajaran ISLAM TULIN melainkan buatan manusia yang taksob kepada parti kerana membenci UMNO berdasarkan NAFS AMMARAH yang tak terkawal. Lihat saja dalam hal YB Saifol & YB Hj Omar. Ada Aqal pergunakan, ada hai tetapkan Pendirian. KEBENARAN PASTI TERNAMPAK JUA!.BERANI & BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/BN
UMNO ITU ISLAM TULIN!!!
INGAT PAS INGAT ZINA
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...