Rabu, 12 Jun 2013

RASISMA & KORUPSI: Cinabeng Didik Melayu Menjadi Rasis Kepada Bangsa Sendiri & Pegawai Korup.

INILAH 'TUHAN' KEPADA CINABENG DAN MELAYU YANG LUPA AGAMA ISLAM

REALITI/ HAKIKAT/ SEBENAR/ BETUL/ BENAR, ada dua perkara utama yang menyebabkan, ada Melayu menjadi terlalu rasis kepada Melayu sendiri; dan terlalu liberal dalam ajaran Islam. Dua perkara inilah menjadi senjata utama DAP cinabeng dan musuh Islam di negara ini. Keduanya menjadi punca utama perpecahan di kalangan Melayu di negara ini. Dalam artikel pendek ini, ambe cuba terangkan dengan seberapa ringkas dan mudah difahami. Diharapkan, pejuang yang jujur dan diberikan keikhlasan, akan bertindak berdasarkan kepada kefahaman tersebut. 

Makanan Syubahat.

Porcine adalah zat babi yang sering digunakan dalam bahan awetan dan produk lain. Hampir 80 peratus ekonomi Malaysia dikuasai oleh cinabeng yang majoritinya, samada ada agama atau agnostik (Agnostik ialah mereka yang tak percaya kewujudan Tuhan dan agama) Cinabeng juga menguasai sebahagian besar industri makanan dan minuman di negara ini. Banyak bahan-bahan mentah di impot dari negara China dan Taiwan. Status halal semua barangan tersebut memang 200 peratus diragui. Tidak ada bahan mentah dan barangan di impot dari kawasan majoriti Cina-Muslim di China.

Porcine adalah murah berbanding dengan bahan awetan lain. Dalam perniagaan, cinabeng mengutamakan keuntungan daripada kualiti barangan. Falsafah mereka berniaga mudah. Beli murah jual mahal. Projek HALAL HUB, masih jauh terkebelakang; dari menguasai pasaran makanan dan minuman di negara ini. Penguatkuasaan masih lemah, kerana kekuatan wang ringgit yang ada pada cinabeng. Cinabeng sendiri dalam upacara pengebumian, sanggup bakar duit untuk merasuah penjaga neraka. Itu bila dah mati. Apatahlagi semasa mereka hidup. Budaya korupsi dengan cinabeng berpisah tiada. 

Cinabeng seperti kita ketahui, tidak ambil pot dan kisah pun pasal Halal dan Haram. Bagi mereka semua benda yang boleh di makan, itu kira sap-sap sui lah. Tak kisahlah, samada cinabeng itu di pihak BN atau di pihak puak gila meroyan sebelah sinun. Semuanya sama sahaja; tak angkat pot dan ambil berat pasal Halal dan Haram. Mereka hanya mengutamakan, berapa banyak marginal keuntungan yang mereka perolehi setiap bulan. 

Di Malaysia ini, makanan dan produk syubahat memang banyak terdapat di pasaran terbuka. Terutamanya di Petaling Street, Jangan fikir semua barangan kulit di sana adalah halal. Semuanya haramjadah belaka. Jangan tertipu dengan harga barangan yang murah. Kerana sudah pasti ianya adalah barangan syubahat yang tidak halal langsung. Dek kerana itulah, kita dapati, sikit sebanyak kita dah termakan makanan syubahat dan menggunakan produk haramjadah. Perkara ini menyebabkan hati menjadi keras. Sikap menjadi agresif dan cepat amarah kerana termakan dan menggunakan benda haram.

Kesannya, hawa nafsu menjadi lebih kuat dari sifat-sifat taqwa dan iman. Jika tidak ada proses pembersihan pada sepanjang masa, semakin lama, semakin kuat hawa nafsu tersebut. Ini berlaku tanpa kita sedari. Oleh itu, untuk mengembalikan semula semangat dan roh Islam dalam jiwa Melayu, perkara ini mesti diambil berat. Jiwa Melayu itu hanya boleh di isi dengan kebersihan iman dan taqwa. Bagaimana nak bersih jika asik termakan benda-benda syubahat? Betul tak? Mulai sekarang jagalah makanan anda semua; setakat yang anda mampu. 

Korupsi.

Sampai kiamat lah ambe nak percaya cinabeng tolak rasuah/ korupsi. Dalam budaya pengebumian cinabeng sendiri pun, mereka bakar wang kertas (wang cina mati) untuk merasuah penjaga neraka. Di samping sebagai perbelanjaan di alam mati. Begitulah kepercayaan mereka sehingga ke hari ini. Budaya Ang pow, amalan tradisi cinabeng, merupakan penzahiran kepada amalan korupsi-di bawah-sedar. Jika kita amati kembali, budaya cinabeng, kesemuanya melibatkan wang dan pemberian wang, untuk mendapatkan sesuatu manafaat/ kebaikan.

Amalan ini terbawa-bawa dalam setiap aspek kehidupan mereka. Bagi cinabeng, korupsi tak salah. Yang menjadi salah ialah perbuatan menerima korupsi. Kan pelik pemikiran cinabeng ini. Beri korupsi tak salah, ambil korupsi itu salah. Pelik tak? Memang pelik lah. Bermakna, di situ saja kita dah tau mentaliti dan saikologi mereka. Selamanya mereka takkan akui, mereka melakukan kesalahan. Kesalahan hanya dilakukan oleh oranglain. Sebab itulah DAP cinabeng sikit pun tak rasa bersalah, bila mereka menjadi penggalak korupsi. Tapi pada masa yang sama dok hentam dan tuduh oranglain amal korupsi. Memang binawelah peel dia-orang.

Kesimpulan.

Bila Melayu mula sedar mengenai perkara di atas, maka mudahlah kita membuat Pelan Tindakan yang betul dan efektif serta berkesan. Tak guna nak tulis panjang lebar berjela-jela dalam kertas kerja dan tesis, terbit buku, walhal punca masalahnya hanyalah dua perkara tersebut. Nak perpaduan di antara Melayu, kena amalkan dan jaga pemakanan. cari yang halal sahaja. Jauhi yang syubahat. Kemudian, jauhi amalan korupsi. Jadi berani sikit, herdik sesiapa yang hulur korupsi. 

Masa berhujah dengan puak cinabeng yang merungut pasal korupsi, tanyalah balik kepada beliau, masa upacara pengebumiannya nanti, berapa juta wang kertas bakal di bakar untuk bayaran korupsi penjaga neraka? Gerenti mereka tergumam. Dan jika mereka kata itu adalah sentimen agama, katakan kepada mereka, "Lu orang bising pasal azan itu bukan sentimen agama ka?". Kita taknak lagi, cinabeng mengajar Melayu generasi muda menjadi rasis kepada bangsa Melayu sendiri. Sedangkan cinabeng dok ajar anak-anak mereka menjadi rasis kepada Melayu dan bukan kepada bangsa mereka sendiri. 

SPAD: Portal Pembangkang Bakal Hadapi Tindakan Saman Fitnah @SPADChannel

Ketua Bahagian Penguatkuasaan SPAD, Mej.Jen. (B) Dato’Paduka Che Hasni Che Ahmad 
Ketua Bahagian Penguatkuasaan  SPAD,
Mej. Jen. (B) Dato' Paduka Che Hasni Che Ahmad
 
Portal pembangkang, HarakahDaily, yang telah menerbitkan berita fitnah mengenai satu insiden yang tak pernah berlaku, bakal hadapi tindakan saman fitnah daripada SPAD. Berita fitnah tersebut, telah diterbitkan semula oleh blog pembangkang, dan kemudiannya; diraikan oleh beberapa blog mesra kerajaan. Bagi pengesahan lanjut, Ketua Bahagian Penguatkuasaan SPAD telah dihubungi unutk mendapatkan penjelasan lanjut. Dato Paduka Mej, Jen (B) Che Hasni Che Ahmad, telah menegaskan, insiden yang dilaporkan itu tak pernah berlaku pun. Beliau telah menyelidik teliti dan mengesahkan insiden tersebut adalah rekaan dan fitnah semata-mata.

“Sekiranya ada pegawai kita kena tampar ketika menjalankan tugas, pertama sekali kita akan melaporkannya kepada polis. Sudah tentu orang yang menampar itu dah kena tangkap dengan polis”. tambah beliau.

Beliau seterusnya memaklumkan bahawa Prosedur Piawaian Operasi atau “Standard Operating Procedures (SOP)”, Pegawai Operasi Penguatkuasaan SPAD tidak dibenarkan sama sekali untuk menjalankan operasi secara bersendirian.

“Yang kedua, apabila kita buat pemeriksaan atau operasi, semua pegawai kena pakai uniform atau vest kuning bersinar yang ada tulis perkataan SPAD. Kita tak pernah pakai macam orang awam untuk buat operasi (kecuali operasi penyamaran)”.

Beliau seterusnya memaklumkan, SPAD tak pernah buat operasi secara solo. “Kita mesti ada polis dan agensi agensi lain saperti Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), JPJ, DBKL dan pihak berkuasa tempatan yang lain.

Berhubung dengan dua fitnah yang disiarkan – tajuk (hari-hari makan rasuah) dan cerita pasal kena penampar tu, Che Hasni berkata “SPAD akan buat laporan polis esok”.

“Kita dah sahkan butiran dengan ‘Head of Zone’ (di Kuantan) bahawa tidak ada kejadian seumpama itu berlaku”.

Beliau seterusnya berkata “Masa operasi di Pahang hari itu, saya berada disana. Jika berlaku, mesti pegawai pegawai sudah melaporkan kepada saya. Sebab kalau mereka tak lapor, saya akan kenakan hukuman pada mereka”.

“Benda ini memang fitnah. Sebab apa? Sebab kita buat operasi dengan tegas, dia orang tak sukalah”.

“Saya akan bincang dulu apa ‘action’ lain kita nak ambil. Yang itu saya kena bincang dengan pihak pengurusan dahulu sebelum membuat apa apa keputusan” kata Che Hasni mengakhiri pertanyaan apa tindakan yang akan di ambil oleh pihak SPAD.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...