Isnin, 1 Julai 2013

ADUN DAP Baca Syair Ke Angkat Sumpah?

Foto
Dewan Undangan Negeri Pahang.

Berlangsung Majlis Angkat Sumpah bagi semua Ahli Dewan Undangan Negeri Pahang, termasuklah 12 orang ADUN dari pembangkang. Dalam ramai-ramai tu adalah sekur produk DAP yang agak sukar untuk diketahui samada beliau membca syair atau angkat Sumpah. Oranglain semua angkat tangan, beliau sahaja yang tak angkat tangan....


Huhuhuhuhuhu ADUN milik siapakah beliau ini?

Keyakinan Puak Sosialis-Liberal-Plural, Putrajaya Lebih Besar Maknanya Dari Kalimah AllahSalah satu sebab kenapa Kazim Elias di larang memberikan ceramah agama di Republik Anarkis & Oligarki DAP Pulau Pinang. Kerana ceramah agama Kazim Elias bertentangan dengan ideologi sosialisma, liberalisma dan pluralisma DAP PKR. 

Siapa Yang Lebih Layak Bertanding di Kuala Besut ? PAS? PKR? DAP? CALUN CAP AYAM?

Terlebih dahulu kita hadiah al fatihah kepada arwah YB terdahulu. Dan takziah kepada ahli keluarganya. PRK Kuala Besut akan diadakan. Kemungkinan besar dalam bulan Ramadan. Pemimpin BN , terutama UMNO sudah pun menyatakan keyakinan mereka mampu mempertahankan kerusi Kuala Besut. Cuma di kalangan pemimpin sosialis-liberal-plural DAP PKR sahaja mahu memboikot PRK Kuala Besut. Boikot main-main je la. Nanti boleh hantar calun bebas yang pro DAP PKR. Mungkin, DAP PKR akan hantar calun bebas spesis khinzir untuk mencemarkan PRK Kuala Besut yang diadakan dalam bulan Ramadan. Kemungkinan besar juga, calun berkenaan akan makan dan minum di khalayak ramai dengan alasan, ianya diharuskan demi kepentingan rakyat dan melawan ketelusan SPR. 

Ketua Cina Hakka dalam Pakatan, Lim Guan Eng sudah keluarkan arahan mandatori agar PAS boikot PRK Kuala Besut. Manakala, Tuan Presiden Malaysia (jawatan ad hoc yang menggantikan Yang Di Pertuan Agong) , Tuan Besar Karpal Singh juga telah mengeluarkan arahan kepada SPR untuk menambah kerusi di beberapa buah negeri. Beliau turut memberikan arahan kepada Jusuf Kalla agar memohon maaf kerana mengkritik Anwar Ibrahim, Ketua Perhubungan Awam Pakatan. Karpal Kata, ' Itu sudah lebih lah, lu kasi hantam buruk sama Pakatan'. Kedua-dua arahan itu disambut baik tanpa bantahan oleh komponen DAP Cina Hakka, PAS. Jurucakap, komponen DAP Cina Hakka, PAS, Encik Stopa ALi berkata, 'Adalah haram bagi PAS melawan arahan-arahan tersebut'.

Pandangan, Stopa Ali di sokong oleh Naib Ketua Khadam DAP Cina Hakka dalam PAS, Husam Musa, sambil mengulangi pendiriannya terdahulu, 'Mati syahid kalau lawan pemerintahan Islam seperti BN, tapi kalau lawan Ketua Cina Hakka DAP yang kafir harbi maka syurga diharamkan terus, kerana DAP lebih Islamik berbanding PAS dan UMNO' . Pandangan yang hampir sama turut diberikan oleh ustaz khadam talam dua muka, Azhar Idrus, yakni haram menggulingkan pemerintahan sosialis-plural DAP, tapi halal tumbangkan regim Islam BN. Sudah pastilah pada kali ini, pengundi Cina Hakka tidak dapat mengundi, kerana terpaksa berkumpul di Pulau Pinang bagi meraikan Hari Perayaan Tokong Cina Hakka Guan Eng. Perayaan itu adalah wajib bagi semua pengundi Cina Hakka.

Jurucakap jemaah Syiah se-Malaysia yang mempunyai keahlian seramai 20,000 orang sudah bertekad akan memastikan PRK Kuala Besut pasti kecoh. 'Kami lawan sistem yang tak adil kerana tak membenarkan Cina Hakka DAP menang' katanya. Ketua Pengarah Strategik, Himpunan Berok-Out-of-da-way 505, pula berkata, 'Kami akan ajar cukup-cukup dan bantah sambil menonggeng di depan semua Pusat Mengundi'. Seterusnya, bagi memastikan SPR tunduk dan patuh serta taat kepada kehendak Pakatan, Ketua Khadam A.B.U. akan memastikan kempen PRK akan mengutuk dan mencerca pemimpin Islam UMNO. 'Kami akan ajar anak-anak muda sosialis didikan kami, bakar bendera Malaysia serta kibar Sang Saka Malaya'.

Kot-kot terjadi camtu lah kan ......

SPAD: Ketahui Hak Anda Sebagai Penumpang Bas Ekspres @SPADChannelBaru-baru ini, Pengerusi SPAD, Tan Sri Syed Hamid beserta pegawai SPAD membuat tinjauan penjualan tiket bas di Hentian Putra. Di samping menyebarkan risalah mengenai Hak Penumpang Bas Ekspres. Cara-cara membuat aduan. Perkara-perkara yang perlu diberikan perhatian dan diawasi oleh para penumpang bas ekspres. 

spad-cv2xx

Beliau turut memberikan cadangan agar penjualan tiket secara elektronik dimanafaatkan sepenuhnya. Betul juga, ini dapat kurang aktiviti ulat tiket dan kesesakan kepada para penumpang di stesen bas. Serta tak perlu menunggu terlalu lama. Beliau mencadangkan agar para penumpang berada di stesen bas , setengah jam sebelum waktu bas berlepas.

"Kita sudah lama mencadangkan supaya e-ticketing ini menjadi amalan lazim. Saya tengok kebanyakan masalah timbul bila ada syarikat bas yang tidak mempunyai kaunter. Mereka inilah yang selalu pakai "ulat". Kita perlu mengenalpasti syarikat-syarikat ini dan keluarkan mereka daripada sistem. Dengan cara ini kita dapat menghapuskan kegiatan ulat."

"Kita kena tegas. "Ulat" ini pun advance, siap ada walkie talkie dan tonto. Pegawai penguatkuasa SPAD sudah banyak kali hampir kena pukul. Saya sendiri pernah diekori oleh tonto. Tetapi dengan kolaborasi bersama agensi penguatkuasa seperti Polis, JPB dan DBKL, langkah-langkah penguatkuasaan kita semakin berkesan,"

Selain itu, beliau memberitahu, pengusaha bas pelancongan, bas sekolah dan bas kilang boleh memohon Lesen Perkhidmatan Sementara sebagai bas-bas tambahan di musim perayaan ini. Bas-bas berkenaan mestilah berusia 10 tahun ke bawah dan berhawa dingin serta dalam keadaan baik. Bas-bas berkenaan mestilah menjalani pemeriksaan PUSPAKOM. 

"Permohonan ini tak banyak prosedur dan karenah birokrasi tetapi saya tahu sangat sikap orang Malaysia yang suka buat kerja "last minute".

Tahun lepas SPAD meluluskan 100 permohonan, cuma pada tahun ini SPAD masih belum lagi menerima sebarang permohonan untuk LPS. Beliau berkata, rungutan tak dapat tiket bas pulang berhari raya sudah tidak kendengaran sejak tiga tahun lepas, hasil kerjasama dengan pengendali bas ekspres. Sebaliknya aduan mengenai 'ulat tiket' yang lebih banyak di terima. 

Beliau turut mengumumkan tempahan tiket bas ekspres untuk perjalanan 8 Julai sehingga 8 September, sempena hari raya puasa nanti, sudah boleh di buat mulai Jumaat. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...