Ahad, 17 April 2011

ANWAR KE LONDON KERANA OMEGA

PKR
Tanding 49 kerusi
Dapat 3 meja
Hilang 7 wang pertaruhan
Tak 'UBAH' Langsung !
PAS DAPAT TELO OMEGA

1.    Tahniah kepada PKR kerana menjayakan agenda Cauvinisma Dapigs ala Dinasti Qing. Sekalung tahniah juga kepada toghut PAS kerana turut serta membantu dan menjayakan usaha-usaha Dapigs untuk menghancurkan Melayu dan Islam di Malaysia. Toghut PAS yang sebelum pasca merdeka cukup membenci sebarang kerjasama yang terbina antara UMNO dengan MIC dan MCA, kini mendahului UMNO pula dalam bekerjasama malah menjadi contoh teladan kepada orang Melayu bagaimana hendak bertuankan pihak lain.2.    Aljuburi pula mengajarkan kembali kepada orang Melayu bagaimana hendak menjadi Si Kitol dan Penderhaka Handalan kepada Agama, Bangsa dan Tanahair. Aljuburi juga turut mendidik kembali orang Melayu untuk membenci dan menganyang Agama, Bangsa dan Tanahair sendiri. Aljuburi juga turut mengajarkan kembali kepada orang Melayu betapa Melayu ini perlu hidup merana dan merempat di tanahair sendiri dan perlu malu menjadi Melayu. Menurut ajaran Aljuburi, Melayu itu hanya wajar jadi Hamba Abdi kepada Ketuanan lain. 

3.   Selanjutnya toghut PAS dan Aljuburi turut mengajarkan kembali kepada orang Melayu bahawa orang Melayu ini hanya akan jadi gagah dan terkenal bila menyerahkan Ketuanan mereka kepada pihak lain. Orang Melayu tidak perlu bersusah payah untuk mengekalkan Hak Istimewa mereka kerana pihak lain boleh menjaga kebajikan dan kepentingan orang Melayu lebih dari orang Melayu sendiri, dogma sama seperti diajarkan oleh pihak British dahulu. 

Jika 
PKR & PAS hendak mengemis kepada
Ketuanan DAPIGS 
serta 
Mempertahankan Cauvinisma DAPIGS
Lebih elok mereka
menjadi 
TUAN
kepada 
DAPIGS !


 
GANTI DAPIGS


PENELITIAN PRN SARAWAK 10 ; POLITIK & AMALAN PEMISAHAN DAP.


1.   PRN SARAWAK ke 10,  merupakan pertarungan antara AMALAN POLITIK MATANG & RETORIK CAUVINISMA 60an DAP. Gagasan PERPADUAN ditentang hebat oleh DAP melalui IDEALISMA CAUVINISMA.yang mahukan PEMISAHAN MUTLAK bagi mengubah 100% Kerangkan Perlembagaan dan semua institusi sediada kepada FAHAMAN SOSIALISMA CAUVINIS. Bagi mencapai matlamat itu, DAP tidak segan silu menzahirkan sifat angkuh dan besar kepala untuk menjustifikasi kepada kaum Cina Bandar bahawa mereka mempunyai kekuatan fizikal, material dan mental untuk menjadi KUASA DOMINAN yang mampu menundukkan kesemua unsur-unsur lain.

2.    'DOMINAN' yang ingin dizahirkan oleh DAP adalah berbentuk ABSTRAK bagi membangkitkan semangat KESEDARAN / AWAKENINGS mengikut acuan mereka. Pada peringkat awal pembentukan semangat Kesedaran ini, DAP menawarkan pakej berikut:-

a.    Pembebasan Hak.
b.    Pembelaan Hak
c.    Pilihan Hak
d.    Perubahan Hak.

Sudah tentulah tidak ada pemangkin yang lebih mudah diterima secara masal dan masif oleh audiens sasaran DAP melainkan melalui penciptaan-penciptaan gelombang-gelombang kesedaran melalui pencetusan suasana-suasana fiktif berlatarbelakangkan fakta rawak seperti berikut:-

a.   Represif Hak,
b.   Diskriminasi Hak
c.   Kelapukan Hak
d.   Kebelengguan Hak.

3.   Audiens Sasaran dihipnosiskan melalui persembahan-persembahan kekuatan Oraltikal Memukau cara penyampaian bertenaga dan vokal. Ini mampu mengubah unsur ketidakpuashati ke atas perkara yang selama ini di anggap remeh dan kecil walau sekecil mana pun diamplifikasikan menjadi besar dan tidak terkawal. 

4.    Dalam menzahirkan kesemua perkara-perkara tersebut, titik pemfokusan diperlukan bagi mengarahkan kesemua gelombang energi/ tenaga yang dicetuskan ke SASARAN UTAMA iaitu pihak musuh/lawan. Ini bertujuan bagi menghapuskan terus pengaruh dan dominasi pihak musuh/lawan ke atas audiens sasaran.

5.    Kecenderungan sifat manusiawi yang lebih terarah kepada Sifat Berontakan inilah yang difokuskan oleh DAP bagi menghasilkan satu gelombang kesedaran bersifat negatif kerana jenis gelombang inilah yang paling mudah dicetuskan iaitu melalui LEDAKAN EMOSI MARAH DAN BENCI TERHADAP PIHAK LAWAN/MUSUH. Semakin kecil Titik Pemfokusan tersebut semakin efektif gelombang yang dicetuskan. Oleh itu, Serangan Personaliti pihak musuh merupakan pilihan utama DAP.
DI ATAS ALASAN INILAH, DAP PKR & PAS TIDAK PERNAH BERTANDING DI ATAS NAMA & KAPASITI SATU ENTITI YANG BERNAMA ' PAKATAN RAKYAT'. ENTITI INI HANYA DIWUJUDKAN SECARA ABSTRAK DAN SEBARANG BENTUK ABSTRAK AMAT SUKAR DIMUSNAHKAN MAHUPUN DISERANG OLEH PIHAK MUSUH. IANYA JENAMA YANG DIABSTRAKKAN BAGI MENYUKARKAN PIHAK LAWAN/MUSUH MEMFOKUSKAN SERANGAN BALAS. INI MENGAKIBATKAN SERANGAN BALAS PIHAK MUSUH/ LAWAN TAMPAK LEMAH DAN TIDAK BERTENAGA AKIBATNYA KELEMAHAN INI DINILAIKAN OLEH AUDIENS SASARAN SEBAGAI KEKUATAN AMPUH DI PIHAK DAP.
6.    DAP menggunakan kaedah ini bagi mencetuskan ledakan gelombang yang dikehendaki dan pada masa yang sama memberikan satu gambaran ilusi DOMINASI ke atas pihak lawan/ musuh. Tidak sukar untuk DAP mendominasi pemikiran golongan muda belia kerana golongan muda belia inilah yang mempunyai paling tinggi Tenaga Berontakan. Terlalu banyak vakum yang boleh diisikan oleh DAP ke dalam emosi kaum muda belia. 

7.   Penyelesaian bagi menangani DAP dan bagi meraih kembali sokongan penuh pengundi-pengundi Cina Bandar bukanlah terletak kepada berapa besar dan berapa banyak sekolah Cina di bina mahupun berapa ramai bilangan orang Cina diberikan peluang untuk bersaing di semua lapangan ataupun penghapusan Hak Istimewa Bumiputera; secara umum adalah seperti berikut:-

(a) Mendidik golongan belia Cina Bandar melalui program sosial kemasyarakatan.
(b) Membentuk dan membentur jatidiri golongan belia Cina Bandar.
(c) Menghapuskan dan mengecilkan semua punca-punca jurang perbezaan Taraf Sosial.
     Inilah sebab utama Pengasingan kelompok belia Cina Bandar dengan kelompok belia-belia lain di pinggir
     bandar dan di luar bandar.
(d) Mengisi kesemua vakum-vakum yang ada dan menjadikan setiap perbezaan itu merupakan titik kekuatan.
(e) Melenturkan persepsi dan tanggapan negatif terhadap sejarah, budaya, gaya hidup dan agama kaum lain.
(f)  Mendidik bahawa persaingan sosial dan persaingan budaya merupakan sesuatu yang tidak bertamaddun.

KESIMPULAN:

A
DAP tidak boleh dibiarkan menyuburkan dan menyemai benih-benih pengasingan dan dominasi bagi mengisi vakum-vakum dalam masyarakat Cina. Parti komponen Barisan Nasional wajar memainkan peranan yang lebih efektif dan peka menyampaikan semua mesej-mesej kerajaan kepada masyarakat Cina dan tidak lagi hanya bergantung kepada faktor rangkaian kuno yang wujud dalam masyarakat Cina sahaja.  Mereka wajib mengisi semua vakum-vakum yang ada dalam masyarakat Cina dan menjadi lebih peka kepada sebab musabab punca wujudnya sesuatu vakum itu dengan justifikasi penyelidikan dan praktik yang lebih pragmatik. DAP lebih berusaha mengasingkan masyarakat Cina dari terus berasimilasi secara aman di dalam arus perdana masyarakat dan ini amat merbahaya dan mendatangkan musibah berpanjangan kepada masyarakat Cina itu sendiri. 

B
DAP lebih tertumpu kepada Pendominasian Memaksa daripada Pengasimilasian Aman. Oleh itu, parti-parti komponen Barisan Nasional yang bertunjangkan kepada representasi kaum Cina wajar mendidik kaum Cina bahawa hidup bersama dan tidak mengasingkan kehidupan, budaya dan agama mereka daripada rakyat Malaysia lain adalah pilihan terbaik buat mereka. Mereka boleh memilih untuk berdominasi tetapi itu akan mengakibatkan tercetusnya Konfrontasi Berpanjangan yang tiada Kesudahan.SUDAH TIBA MASANYA PARTI-PARTI 
KOMPONEN BARISAN NASIONAL
MELAUNGKAN DENGAN PROAKTIF
SERUAN INI 

1 MALAYSIA GANTI DAP !


KEPUTUSAN RASMI PILIHANRAYA NEGERI KE 10 SARAWAK 2011. [ Butiran Penuh]


Rakyat Sarawak Tujukan Lagu ini Untuk DAP PKR PAS & SNAP
Terutama Aljuburi.

Keputusan rasmi Pilihan Raya Negeri Sarawak 2011
N.1 OPAR
1 . STEPHEN ANAK SAGIR SNAP 674 HILANG DEPOSIT
2 . JOSEPH JINDY ANAK PETER ROSEN BEBAS 475 HILANG DEPOSIT
3 . BONIFACE WILLY ANAK TUMEK PKR 1,354
4 . RANUM ANAK MINA BN 3360 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,099
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 68
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,931
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,950
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 19
PERATUS PENGUNDIAN : 73.47%
MAJORITI : 2,006

N.2 TASIK BIRU
1 . PETER NANSIAN ANAK NGUSIE BN 5829 MENANG
2 . FRANKIE JUREM ANAK NYOMBUI SNAP 825 HILANG DEPOSIT
3 . JOHN TENEWI NUEK @ JOHN TENEWI PKR 3,757
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 15,100
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 120
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,531
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,557
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 26
PERATUS PENGUNDIAN : 69.91%
MAJORITI : 2,072
N.3 TANJUNG DATU
1 . ADENAN BIN SATEM BN 4218 MENANG
2 . GILBERT ASSON ANAK KULONG BEBAS 215 HILANG DEPOSIT
3 . NANI BT SAHARI PAS 1,002
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,936
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 62
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,497
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,517
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 20
PERATUS PENGUNDIAN : 69.52%
MAJORITI : 3,216
N.4 PANTAI DAMAI
1 . SUHAINI BIN SELAMAT BEBAS 111 HILANG DEPOSIT
2 . ABDUL RAHMAN BIN JUNAIDI BN 7425 MENANG
3 . WAN ZAINAL ABIDIN BIN WAN SENUSI PKR 2,354
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,104
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 105
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 9,995
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,038
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 43
PERATUS PENGUNDIAN : 71.17%
MAJORITI : 5,071
N.5 DEMAK LAUT
1 . HAZLAND BIN ABG HIPNI BN 5522 MENANG
2 . ALI HOSSEN BIN ABANG PKR 1,770
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 10,437
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 98
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,390
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,403
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 13
PERATUS PENGUNDIAN : 70.93%
MAJORITI : 3,752
N.6 TUPONG
1 . DAUD BIN ABDUL RAHMAN BN 8304 MENANG
2 . BAHARUDDIN @DIN SHAH BIN MOKHSEN PKR 3,753
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 17,796
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 135
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 12,192
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 12,192
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 68.51%
MAJORITI : 4,551
N.7 SEMARIANG
1 . SHARIFAH HASIDAH BT SAYEED AMAN GHAZALI BN 8008 MENANG
2 . ZULRUSDI BIN MOHAMAD HOL PKR 2,577
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 15,942
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 144
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,729
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,769
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 40
PERATUS PENGUNDIAN : 67.55%
MAJORITI : 5,431
N.8 SATOK
1 . ABG ABD RAHMAN ZOHARI BIN ABG OPENG BN 4691 MENANG
2 . AHMAD NAZIB BIN JOHARI PKR 1,891
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 10,431
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 79
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,661
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,717
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 56
PERATUS PENGUNDIAN : 64.39%
MAJORITI : 2,800
N.9 PADUNGAN
1 . NG KIM HO BEBAS 439 HILANG DEPOSIT
2 . WONG KING WEI DAP 11957 MENANG
3 . SIM KIANG CHIOK BN 4,073
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 23,576
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 69
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 16,538
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 16,558
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 20
PERATUS PENGUNDIAN : 70.23%
MAJORITI : 7,884
N.10 PENDING
1 . SIM KUI HIAN BN 6,780
2 . VIOLET YONG WUI WUI DAP 14375 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 29,488
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 119
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 21,274
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 21,310
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 36
PERATUS PENGUNDIAN : 72.27%
MAJORITI : 7,595
N.11 BATU LINTANG
1 . SIH HUA TONG BN 4,854
2 . SEE CHEE HOW PKR 13235 MENANG
3 . SOO LINA BEBAS 290 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 27,833
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 61
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 18,440
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 18,475
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 35
PERATUS PENGUNDIAN : 66.38%
MAJORITI : 8,381
N.12 KOTA SENTOSA
1 . CHONG CHIENG JEN DAP 12594 MENANG
2 . YAP CHIN LOI BN 7,770
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 27,301
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 195
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 20,559
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 20,589
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 30
PERATUS PENGUNDIAN : 75.41%
MAJORITI : 4,824
N.13 BATU KAWAH
1 . CHIEW WANG SEE DAP 7439 MENANG
2 . TAN JOO PHOI BN 6,896
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 20,664
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 184
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 14,519
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 14,606
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 87
PERATUS PENGUNDIAN : 70.68%
MAJORITI : 543
N.14 ASAJAYA
1 . ABD. KARIM RAHMAN HAMZAH BN 7597 MENANG
2 . ARIP BIN AMERAN PKR 3,108
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 13,799
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 148
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,853
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,881
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 28
PERATUS PENGUNDIAN : 78.85%
MAJORITI : 4,489
N.15 MUARA TUANG
1 . DATO` SRI HAJI MOHAMMAD ALI MAHMUD BN 11039 MENANG
2 . NORAINI BINTI HAMZAH PAS 3,196
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 18,820
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 299
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 14,534
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 14,570
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 36
PERATUS PENGUNDIAN : 77.42%
MAJORITI : 7,843
N.16 BENGOH
1 . WILLIE ANAK MONGIN PKR 4,447
2 . WEJOK ANAK TOMIK BEBAS 1,007 HILANG DEPOSIT
3 . RICHARD@PETER A/L MARGARET SNAP 928 HILANG DEPOSIT
4 . JERIP ANAK SUSIL BN 8093 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 21,955
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 275
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 14,750
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 14,830
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 80
PERATUS PENGUNDIAN : 67.55%
MAJORITI : 3,646
N.17 TARAT
1 . ATENG ANAK JEROS SNAP 567 HILANG DEPOSIT
2 . ROLAND SAGEH WEE INN BN 6287 MENANG
3 . PETER ATO ANAK MAYAU PKR 4,292
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 16,352
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 209
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 11,355
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 11,382
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 27
PERATUS PENGUNDIAN : 69.61%
MAJORITI : 1,995
N.18 TEBEDU
1 . KIPLI BIN ALE BEBAS 260 HILANG DEPOSIT
2 . MICHAEL MANYIN ANAK JAWONG BN 6196 MENANG
3 . CHRISTOPHER ANAK KIYUI PKR 2,130
4 . ANTHONY ANAK NAIS SNAP 468 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 12,497
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 149
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 9,203
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 9,219
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 16
PERATUS PENGUNDIAN : 73.77%
MAJORITI : 4,066
N.19 KEDUP
1 . LAINUS ANAK ANDREW LUWAK PKR 4,211
2 . MACLAINE BEN @ MARTIN BEN BN 6476 MENANG
3 . AMIN ANAK BANTI BEBAS 397 HILANG DEPOSIT
4 . BELAYONG ANAK JAYANG SNAP 666 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 17,466
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 165
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 11,915
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 12,128
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 213
PERATUS PENGUNDIAN : 69.44%
MAJORITI : 2,265
N.20 SADONG JAYA
1 . AIDEL BIN LARIWOO BN 4008 MENANG
2 . MAHAYUDIN BIN WAHAB BEBAS 402 HILANG DEPOSIT
3 . ABANG EDDY ALLYANNI BIN ABANG FAUZI PAS 1,074
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,656
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 89
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,573
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,589
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 16
PERATUS PENGUNDIAN : 73.00%
MAJORITI : 2,934
N.21 SIMUNJAN
1 . MOHD NARODEN BIN MAJAIS BN 5465 MENANG
2 . MASHOR BIN HUSSEN PKR 1,417
3 . ZAINI BIN LE’ BEBAS 179 HILANG DEPOSIT
4 . MAC PALIMA ANAK NYAMBIL PCM 237 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 10,104
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 85
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,383
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,405
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 22
PERATUS PENGUNDIAN : 73.29%
MAJORITI : 4,048
N.22 SEBUYAU
1 . ALI BIN SEMSU BEBAS 67 HILANG DEPOSIT
2 . ADAM BIN AHID PAS 1,769
3 . JULAIHI BIN NARAWI BN 4045 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,042
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 87
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,968
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,979
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 11
PERATUS PENGUNDIAN : 74.35%
MAJORITI : 2,276
N.23 LINGGA
1 . SIMOI BINTI PERI BN 3652 MENANG
2 . ABG AHMAD ARABI BIN ABG BOLHASSAN PKR 1,146
3 . ABANG OTHMAN BIN ABANG HAJI GOM SNAP 359 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,745
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 83
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,240
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,240
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 67.66%
MAJORITI : 2,506
N.24 BETING MARO
1 . RAZAILI BIN HAJI GAPOR BN 3069 MENANG
2 . ABANG AHMAD KERDEE BIN ABANG MASAGUS PAS 2,678
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,868
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 61
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,808
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,808
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 73.82%
MAJORITI : 391
N.25 BALAI RINGIN
1 . IBI ANAK UDING PKR 1,260
2 . SNOWDAN LAWAN BN 4145 MENANG
3 . DAN A/K GIANG SNAP 765 HILANG DEPOSIT
4 . LIPEH ANAK MAWI PCM 126 HILANG DEPOSIT
5 . COBBOLD AK LUSOI BEBAS 85 HILANG DEPOSIT
6 . SUJAL ANAK GANSI BEBAS 32 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,798
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 110
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,523
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,544
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 21
PERATUS PENGUNDIAN : 74.38%
MAJORITI : 2,885
N.26 BUKIT BEGUNAN
1 . MONG ANAK DAGANG BN 3671 MENANG
2 . LIAS ANAK JULAI BEBAS 188 HILANG DEPOSIT
3 . JIMMY LIM @ JIMMY DONALD PKR 898
4 . IVANHOE ANTHONY ANAK BELON SNAP 638 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,778
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 56
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,451
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,472
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 21
PERATUS PENGUNDIAN : 70.35%
MAJORITI : 2,773
N.27 SIMANGGANG
1 . LEON JIMAT DONALD DAP 2,311
2 . FRANCIS HARDEN ANAK HOLLIS BN 4758 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 10,488
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 67
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,136
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,171
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 35
PERATUS PENGUNDIAN : 68.37%
MAJORITI : 2,447
N.28 ENGKELILI
1 . JOHNICHAL RAYONG ANAK NGIPA BN 4928 MENANG
2 . JIMMY SIMON MAJA BEBAS 414 HILANG DEPOSIT
3 . SEMIJIE ANAK JANTING SNAP 393 HILANG DEPOSIT
4 . MARUDI @ BARUDI ANAK MAWANG PKR 1,121
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 9,444
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 70
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,926
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,926
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 73.34%
MAJORITI : 3,807
N.29 BATANG AI
1 . NICHOLAS BAWIN ANAK ANGAT PKR 1,719
2 . MALCOM MUSSEN ANAK LAMOH BN 4460 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,728
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 83
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,262
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,281
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 19
PERATUS PENGUNDIAN : 71.96%
MAJORITI : 2,741
N.30 SARIBAS
1 . RICKY @ MOHAMMAD RAZI BIN SITAM BN 3865 MENANG
2 . ABANG ZULKIFLI BIN ABANG ENGKEH PKR 2,137
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,054
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 76
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,078
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,107
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 29
PERATUS PENGUNDIAN : 75.83%
MAJORITI : 1,728
N.31 LAYAR
1 . JOE ANAK UNGGANG SNAP 183 HILANG DEPOSIT
2 . STANNY EMBAT PHAROH ANAK LAJA PKR 1,787
3 . NGUMBANG @ KIBAK ANAK DATU BEBAS 170 HILANG DEPOSIT
4 . ALFRED JABU ANAK NUMPANG BN 3703 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,109
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 91
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,934
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,977
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 43
PERATUS PENGUNDIAN : 73.71%
MAJORITI : 1,916
N.32 BUKIT SABAN
1 . DAYRELL WALTER ENTRIE SNAP 641 HILANG DEPOSIT
2 . JERAH ANAK ENGKIONG @ EDWARD JERAH PKR 1,125
3 . ROBERT LAWSON CHUAT BN 3899 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,657
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 78
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,743
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,761
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 18
PERATUS PENGUNDIAN : 75.24%
MAJORITI : 2,774
N.33 KALAKA
1 . ISMAIL BIN HUSSAIN BEBAS 1,665
2 . ABDUL WAHAB BIN AZIZ BN 6835 MENANG
3 . MOHD YAHYA BIN ABDULLAH PKR 1,511
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,167
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 120
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,131
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,202
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 71
PERATUS PENGUNDIAN : 72.01%
MAJORITI : 5,170
N.34 KRIAN
1 . LIMAN ANAK SUJANG SNAP 216 HILANG DEPOSIT
2 . PETER NYAROK ANAK ENTRIE BN 3,088
3 . BANYI ANAK BERIAK BEBAS 125 HILANG DEPOSIT
4 . ALI ANAK BIJU PKR 5178 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 11,016
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 67
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,674
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,688
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 14
PERATUS PENGUNDIAN : 78.87%
MAJORITI : 2,090
N.35 BELAWAI
1 . ABDUL WAHAB BIN ABDULLAH PKR 618 HILANG DEPOSIT
2 . KIPRAWI BIN SUHAILI BEBAS 133 HILANG DEPOSIT
3 . TALIF @ LEN BIN SALLEH BN 5164 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,623
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 91
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,006
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,049
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 43
PERATUS PENGUNDIAN : 70.15%
MAJORITI : 4,546
N.36 SEMOP
1 . ABDULLAH BIN SAIDOL BN 4814 MENANG
2 . ONG CHUNG SIEW PKR 564 HILANG DEPOSIT
3 . AJIJI BIN FAUZAN BEBAS 419 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,891
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 114
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,911
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,917
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 6
PERATUS PENGUNDIAN : 66.55%
MAJORITI : 4,250
N.37 DARO
1 . MURNI BIN SUHAILI BN 3867 MENANG
2 . JAMALUDIN BIN IBRAHIM PKR 475 HILANG DEPOSIT
3 . MOHAMAD ZAMHARI BIN BERAWI BEBAS 670
4 . NOH @ MOHAMAD NOH BIN BAKRI @ BAKERI BEBAS 129 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,305
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 105
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,246
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,265
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 19
PERATUS PENGUNDIAN : 72.07%
MAJORITI : 3,197
N.38 JEMORENG
1 . ASBOR BIN ABDULLAH BEBAS 77 HILANG DEPOSIT
2 . ABDUL HAFIZ BIN NOH BEBAS 1,579
3 . GANI @ ABU SEMAN BIN JAHWIE BN 4505 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,635
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 120
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,281
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,295
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 14
PERATUS PENGUNDIAN : 72.90%
MAJORITI : 2,926
N.39 REPOK
1 . WONG HUA SEH DAP 7900 MENANG
2 . DAVID TENG LUNG CHI BN 5,221
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 18,481
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 243
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 13,364
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 13,387
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 23
PERATUS PENGUNDIAN : 72.44%
MAJORITI : 2,679
N.40 MERADONG
1 . LING KIE KING BN 4,197
2 . TING TZE FUI DAP 6884 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 15,337
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 107
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 11,188
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 11,205
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 17
PERATUS PENGUNDIAN : 73.06%
MAJORITI : 2,687
N.41 PAKAN
1 . WILLIAM IKOM BN 3938 MENANG
2 . JAMAL BIN ABDULLAH @ TEDONG ANAK GUNDA SNAP 2,741
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 9,274
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 83
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,762
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,785
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 23
PERATUS PENGUNDIAN : 73.16%
MAJORITI : 1,197
N.42 MELUAN
1 . JOHN BRIAN ANTHONY ANAK JEREMY GUANG PKR 2,973
2 . WONG ANAK JUDAT BN 4615 MENANG
3 . LABANG ANAK JAMBA SNAP 312 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 11,487
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 119
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,019
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,041
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 22
PERATUS PENGUNDIAN : 70.00%
MAJORITI : 1,642
N.43 NGEMAH
1 . ALEXANDER ANAK VINCENT BN 2361 MENANG
2 . YAKUP BIN KHALID BEBAS 278 HILANG DEPOSIT
3 . ADEH AK DENONG PCM 1,366
4 . MICHAEL ANAK LIAS SNAP 577 HILANG DEPOSIT
5 . ARIS ANAK ALAP PKR 650 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,058
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 92
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,324
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,329
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 5
PERATUS PENGUNDIAN : 66.13%
MAJORITI : 995
N.44 MACHAN
1 . AUGUSTINE ANAK LIOM @ AUGUST KIOM SNAP 338 HILANG DEPOSIT
2 . KONG TAT KIM PCM 696 HILANG DEPOSIT
3 . GRAMONG JUNA BN 3683 MENANG
4 . CHEN NGUK FA PKR 2,054
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 9,944
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 109
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,880
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,895
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 15
PERATUS PENGUNDIAN : 69.34%
MAJORITI : 1,629
N.45 BUKIT ASSEK
1 . HII TIONG HUAT BEBAS 180 HILANG DEPOSIT
2 . CHIENG BUONG TOON BN 4,700
3 . WONG HO LENG DAP 13527 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 26,926
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 97
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 18,504
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 18,518
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 14
PERATUS PENGUNDIAN : 68.77%
MAJORITI : 8,827
N.46 DUDONG
1 . YAP HOI LIONG DAP 9649 MENANG
2 . TIONG THAI KING BN 9,332
3 . APANDI BIN ABDUL RANI BEBAS 174 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 26,251
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 211
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 19,366
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 19,470
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 104
PERATUS PENGUNDIAN : 74.17%
MAJORITI : 317
N.47 BAWANG ASSAN
1 . ALICE LAU KIONG YIENG DAP 5,508
2 . WONG SOON KOH BN 7316 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 16,743
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 106
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 12,930
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 12,936
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 6
PERATUS PENGUNDIAN : 77.26%
MAJORITI : 1,808
N.48 PELAWAN
1 . GOH CHUNG SIONG BN 6,927
2 . WONG KEE WOAN DAP 13318 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 28,808
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 91
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 20,336
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 20,379
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 43
PERATUS PENGUNDIAN : 70.74%
MAJORITI : 6,391
N.49 NANGKA
1 . ANNUAR BIN RAPA`EE BN 7710 MENANG
2 . NORISHAM MOHAMED ALI PKR 2,408
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,197
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 152
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,270
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,270
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 72.34%
MAJORITI : 5,302
N.50 DALAT
1 . FATIMAH BT ABDULLAH @ TING SAI MING BN 6288 MENANG
2 . SYLVESTER AJAH SUBAH @ AJAH BIN SUBAH PKR 1,298
3 . SALLEH BIN MAHALI BEBAS 257 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 11,857
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 195
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,038
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,069
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 31
PERATUS PENGUNDIAN : 68.05%
MAJORITI : 4,990
N.51 BALINGIAN
1 . SURIATI BINTI ABDULLAH PKR 871 HILANG DEPOSIT
2 . PEHIN SRI HAJI ABDUL TAIB BIN MAHMUD BN 6210 MENANG
3 . SALLEH BIN JAFARUDDIN BEBAS 1,056
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 11,792
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 116
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,253
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,280
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 27
PERATUS PENGUNDIAN : 70.22%
MAJORITI : 5,154
N.52 TAMIN
1 . JOSEPH MAUH A/K IKEH BN 4998 MENANG
2 . MENGGA ANAK MIKUI PKR 3,706
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 12,244
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 181
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,885
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,895
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 10
PERATUS PENGUNDIAN : 72.65%
MAJORITI : 1,292
N.53 KAKUS
1 . DICK @ LAURANCE DICK SEKALAI PCM 186 HILANG DEPOSIT
2 . PAUL ANYIE RAJA PKR 2,764
3 . JOHN SIKIE ANAK TAYAI BN 3366 MENANG
4 . ENTALI ANAK EMPIN BEBAS 141 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 9,604
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 105
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,562
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,574
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 12
PERATUS PENGUNDIAN : 68.45%
MAJORITI : 602
N.54 PELAGUS
1 . STANLEY NYITAR @ UNJA ANAK MALANG BN 2,903
2 . GEORGE ANAK LAGONG BEBAS 5740 MENANG
3 . EDWARD SUMBANG ANAK ASUN PKR 1,171 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 15,322
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 172
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 9,986
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,014
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 28
PERATUS PENGUNDIAN : 65.36%
MAJORITI : 2,837
N.55 KATIBAS
1 . AMBROSE BLIKAU ANAK ENTURAN BN 3326 MENANG
2 . TOH HENG SAN SNAP 897
3 . MUNAN ANAK LAJA PKR 1,070
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,542
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 85
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,378
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,397
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 19
PERATUS PENGUNDIAN : 63.18%
MAJORITI : 2,256
N.56 BALEH
1 . JAMES JEMUT MASING BN 5242 MENANG
2 . BENDINDANG ANAK MANJAH PKR 1,344
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 11,287
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 98
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,684
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,684
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 59.22%
MAJORITI : 3,898
N.57 BELAGA
1 . JOHN BAMPA SNAP 368 HILANG DEPOSIT
2 . MATHEW AK MUNAN BEBAS 27 HILANG DEPOSIT
3 . BASAH KESING @ ALI BASAH KESING PKR 1,046
4 . MICHAEL JOK BEBAS 94 HILANG DEPOSIT
5 . KENNETH ADAN SILEK BEBAS 330 HILANG DEPOSIT
6 . LIWAN LAGANG BN 3974 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 8,463
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 74
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,913
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,913
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 69.87%
MAJORITI : 2,928
N.58 JEPAK
1 . RAMLI ANAK MALAKA SNAP 433 HILANG DEPOSIT
2 . ABDUL JALIL BIN BUJANG PKR 2,342
3 . DATUK HAJI TALIB BIN ZULPILIP BN 5470 MENANG
4 . ABDUL KUDDUS BIN RAMLEE BEBAS 477 HILANG DEPOSIT
5 . AWANG ABDILLAH BIN AWANG NASAR BEBAS 89 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 12,979
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 133
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,944
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 9,002
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 58
PERATUS PENGUNDIAN : 69.36%
MAJORITI : 3,128
N.60 KEMENA
1 . LIAM ANAK RENGGA BEBAS 197 HILANG DEPOSIT
2 . BERNARD BINAR BAYANG ANAK RADING PKR 3,020
3 . STEPHEN RUNDI ANAK UTOM BN 6369 MENANG
4 . UNGUN ANAK BAYANG SNAP 285 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,082
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 162
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,033
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,039
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 6
PERATUS PENGUNDIAN : 71.29%
MAJORITI : 3,349
N.61 BEKENU
1 . ROSEY BINTI YUNUS BN 4946 MENANG
2 . DYG JULIANA BINTI AWG TAMBI PCM 284 HILANG DEPOSIT
3 . THONY ANAK BADAK SNAP 570 HILANG DEPOSIT
4 . ISHAK BIN MAHWI PKR 1,232
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 10,672
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 103
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,135
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,135
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 66.86%
MAJORITI : 3,714
N.62 LAMBIR
1 . RIPIN BIN LAMAT BN 4625 MENANG
2 . JOHARI BIN BUJANG SNAP 693 HILANG DEPOSIT
3 . ZOLHAIDAH BINTI SUBOH PKR 3,104
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,144
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 143
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 8,565
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 8,588
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 23
PERATUS PENGUNDIAN : 60.72%
MAJORITI : 1,521
N.63 PIASAU
1 . LING SIE KIONG DAP 5998 MENANG
2 . GEORGE CHAN HONG NAM BN 4,408
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 16,600
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 73
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 10,479
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 10,479
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 63.13%
MAJORITI : 1,590
N.64: PUJUT
1. Andy Chia Chu Fatt (BN-SUPP)……………….5,271
2. FONG PAU TECK (DAP)……………………….9,120
Jumlah mengundi/Votes Cast…………………..14,458
Peratus/Percentage…………………………..64.17%
Undi rosak/Spoilt votes…………………………67
Majoriti/Majority……………………………3,849
Penyandang/Incumbent: Andy Chia Chu Fatt (BN-SUPP)
Undi diperolehi/Votes polled: 6,493
Majoriti/Majority: 1,370
N.65: SENADIN
1. Michael Teo Yu Keng (PKR)………………….7,276
2. DATUK LEE KIM SHIN (BN-SUPP)……………….7,334
Jumlah mengundi/Votes Cast…………………..14,796
Peratus/Percentage…………………………..66.05%
Undi rosak/Spoilt votes………………………..186
Majoriti/Majority………………………………58
Penyandang/Incumbent: Datuk Lee Kim Shin (BN-SUPP)
Undi diperolehi/Votes polled: 7,173
Majoriti/Majority: 4,799
N.66 MARUDI
1 . SYLVESTER ENTRI ANAK MURAN BN 4578 MENANG
2 . MICHAEL DING TUAH BEBAS 122 HILANG DEPOSIT
3 . GERANG ANAK DAGOM PKR 1,376
4 . EDWIN DUNDANG ANAK BUGAK SNAP 281 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 13,093
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 86
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 6,443
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 6,443
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 49.21%
MAJORITI : 3,202
N.67 TELANG USAN
1 . NGAU LAING PKR 2,752
2 . KEBING WAN SNAP 705 HILANG DEPOSIT
3 . JOK DING BEBAS 623 HILANG DEPOSIT
4 . DENNIS NGAU BN 3597 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 13,623
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 86
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,763
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,785
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 22
PERATUS PENGUNDIAN : 57.15%
MAJORITI : 845
N.68 BUKIT KOTA
1 . LEONG KWANG YEW DAP 1,774
2 . USOP BIN JIDIN BEBAS 398 HILANG DEPOSIT
3 . ABDUL RAHMAN BIN ISMAIL BN 6835 MENANG
4 . LADIS BIN PANDIN BEBAS 353 HILANG DEPOSIT
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 14,471
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 65
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 9,425
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 9,470
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 45
PERATUS PENGUNDIAN : 65.44%
MAJORITI : 5,061
N.69 BATU DANAU
1 . LAU LIAK KOI PKR 1,348
2 . LAWRENCE COSMAS SUNANG ANAK SIMPANG SNAP 140 HILANG DEPOSIT
3 . PALU @ PAULUS PALU ANAK GUMBANG BN 3667 MENANG
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 7,636
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 72
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 5,227
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 5,227
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 68.45%
MAJORITI : 2,319
N.70 BA’KELALAN
1 . BARU BIAN PKR 2505 MENANG
2 . WILLIE LIAU BN 2,032
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 6,958
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 37
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 4,574
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 4,585
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 11
PERATUS PENGUNDIAN : 65.90%
MAJORITI : 473
N.71 BUKIT SARI
1 . TENGAH B. ALI HASSIN BN 6018 MENANG
2 . JAPAR BIN SUYUT PKR 955
JUMLAH PEMILIH BERDAFTAR : 9,983
JUMLAH KERTAS UNDI DITOLAK : 94
JUMLAH KERTAS UNDI DALAM PETI UNDI : 7,067
JUMLAH KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 7,067
JUMLAH KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 0
PERATUS PENGUNDIAN : 70.79%
MAJORITI : 5,063

kredit to sarawakpage.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...