Sabtu, 28 Julai 2012

TANDA PUTERA - DEDAHKAN DAP KENCINGKAN BENDERA SELANGOR !


Dalam Kertas Putih Tragedi 13 Mei 1969 dibentangkan dengan sepenuh kebenaran bahawa Kit Siang dan DAP ada menyebutkan kata-kata ini :-
Melayu Balik Kampung Selangor Kita Punya !
Malai Si ! (Melayu Pergi Mati!)
Kit Siang dan DAP sengaja mencetuskan tragedi 113 Mei 1969 dan berkemungkinan besar bersengtongkol dengan anasir subversif komunis bagi menggulingkan kerajaan BN pimpinan UMNO. Tapi sebelum matlamat itu tercapai, Melayu mestilah di bunuh dnegan seberapa ramai yang boleh melalui huru hara dan pergadohan kaum.  

Sejarah Hitam tersebut dan semua darah-darah yang menjadi korban kebodohan berpolitik Kit Siang dan DAP paa 1969 masih mengalir deras dan basah di kedua tapak tangan Kit Siang. 

Anaknya, Guan Eng menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang pun takkan mampu membersihkan semua darah-darah yang masih mengalir dan membasahi kedua tapak tangan Kit SIang. 

Tujuh ratus keturunan Kit Siang pun takkan mampu membersihkan darah-darah korban tragedi 1969 yang mengalir deras dan masih hangat membasahi tapak tangan Kit Siang.

Tahukah anda bahawa puak Komunis Pujaan Mat Syabu, Fahmi Rezzza dan Seluruh Kepimpinan PAS dan PKR Sosialis pada hari ini pernah MENEMBAK DAN MEMBUNUH KETUA POLIS NEGARA dan mencederakan KETUA POLIS PERAK dari jarak dekat. 

Kini para PEMBUNUH RAKYAT MALAYSIA YANG TAK BERDOSA PADA 1969 DAN PUAK SOSIALIS KOMUNIS PEMBUNUH KETUA POLIS NEGARA MENJADI PEMERINTAH BERSAMA DENGAN PUAK PAS DAN PKR DI SELANGOR.

DI PERAK, KOMUNIS YANG PERNAH MENEMBAK KETUA POLIS PERAK , DAP diberikan peluang oleh RAKYAT untuk memerintah sekejap PERAK. Apa jadi ? Nizar sampai sekarang masih dalam keadaan tidak begitu sihat akal nya. 

Jadi HAMBA NAK FILEM TANDA PUTERA INI DITAYANGKAN SECEPAT MUNGKIN TANPA ADA SEBARANG POTONGAN ADEGAN ! FAHAM TAK ???? !!!!

SEBAB HAMBA NAK TENGOK PARA HANJING DAP BERANI KE TIDAK NAK MENAFIKAN DAP LAH PENCETUS TRAGEDI 13 MEI 1969 DAN MENJADI PEMBUNUH TERBESAR DI NEGARA INI TAPI KINI DI ANGGAP WIRA DAN HERO PULA. BODOH PUNYA DAP.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP MUSUH ISLAM & MELAYU 
PKR KAKI PENIPU 
PAS TIDAK MEMBELA ISLAM & MELAYU 

LULUSKAN SAHAJA PENAYANGAN 'TANDA PUTERA' TANPA PEMOTONGAN.


OST TANDA PUTERA. Dengarkan Dengan Baik-baik.

TANDA PUTERA sebuah filem garapan Suhaimi Baba. Diolah melalui kajian dan studi terperinci sejarah benar negara semasa di bawah arwah Tun Abdul Razak dan Tun Dr Ismail. Turut dipaparkan babak-babak cetusan tragedi 13 Mei 1969 yang digarapkan dengan teliti oleh Suhaimi Baba agar tidak menyinggung perasaan mana-mana pihak. 

Filem ini masih belum ditayangkan. Masih dalam peringkat menunggu kelulusan penapisan filem negara, Sudah terdengar pihak sibertruper DAP yang berpusat di Komtar Pulau Pinang kepanasan bontot. Filem ini mampu memperjelaskan banyak isu-isu yang diselewengkan dengan sengaja oleh DAP PKR dan PAS. 

Rakyat perlu tahu mengenai sejarah sebenar negara. Generasi muda mempunyai HAK MENGETAHUI. Filem ini mampu memberikan kepuasan kepada golongan tersebut. KEBENARAN HAKIKI itulah mesej yang hendak disampaikan oleh FILEM TANDA PUTERA.

Menurut para sahabat bloger yang menonton prebiu filem ini mereka telah mengalirkan airmata kerana begitu terusik sekali dengan jalan cerita dan garapan filem tersebut mempaparkan KEBENARAN HAKIKI. Kalau para bloger bebas yang di cap sebagai Hati Batu boleh menangis terisak-isak cam budak kecil (menurut kata rakan bloger lah ... jangan kecik hati yea) apatahlagi rakyat jelata yang bakal menonton filem ini. Dengan syarat JANGANLAH DI POTONG-POTONG SAMPAI 30% (menurut dakwaan sesetengah pihak).

Berikut adalah treler pendek filem tersebut ... Menonton treler tersebut pun Hamba dah rasa nak menangis dan meremang bulu roma penuh semangat ! Bayangkan kalau hamba menonton filem itu ! Gerenti semua tisu yang di jual di pawagam akan kehabisan !


Nak Menangis Dan Meremang Bulu Roma Naik Semangat Tengok Treler !

Kesetiakawanan, Pengorbanan dan Ketegasan dua orang insan terhebat yang pernah memimpin negara ini di waktu anasir-anasir subversif dan unsur komunisma serta semangat revolusioner cuba dicetuskan oleh komunis dan sosialis

Sedih pilu .... menyayatkan hati. Nilai-nilai yang terlalu ingin kita realisasikan pada waktu di mana nilai-nilai tersebut semakin menghilang di waktu rakyat negara ini di uji dengan begitu hebat.

Jadi apa salahnya jika filem ini DILULUSKAN SAHAJA PENAYANGANNYA TANPA PEMOTONGAN MANA-MANA ADENGAN ?

Biarlah rakyat sendiri menilainya. 

Lagipun DAP dah panas bontot . Belum lagi ditayangkan. 

Filem ini mampu menepis fitnah dan fakta yang diselewengkan oleh Fahmi Reza dalam dokumentarinya "10 Tahun Sebelum Merdeka'. Projek tersebut dibiayai oleh anasir-anasir sosialis dan subversif. Kalau hendak tahu siapakah mereka ... elok lah Filem ini kita ddesak agar diluluskan tayangannya tanpa pemotongan pun!

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU 
DAP MUSUH ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS TAK PERJUANGKAN ISLAM & MELAYU!

DAP KALAU LU BERANI .. LU SOKONG INI FILEM TANDA PUTERA !


Kit Siang Masa Muda ... Muak Cam Komunis Tak Siap !

Anasir Komunisma Yang Mengamok .. Spesis Kit Siang. 

Hamba Nak Nonton Benda Betul Pasai Kit Siang Cetuskan Tragedi 13 Mei 1969 !

Itu Bapok Komunis Mao Kasi Ajar Sejarah Semula !

Tayangkan TANDA PUTERA tanpa POTONGAN !

JANGAN PERTIKAIKAN PERANAN BLOGER BEBAS BANTU BN.


Artikel pada kali ni bukan artikel Cari Gadoh, tapi artikel ini menengahkan sudut pandang alternatif kepada Sudut Pandang artikel terbitan PJO sebuah laman sesawang milik pasukan Tun Faisal di bawah UMB. Bukan nak cari gadoh atau nak bantai sesiapa , cuma nak ketengahkan sudut pandang yang berbeza agar kesemua pandangan di ambilkira dan menjadi seimbang. 

Berikut adalah petikan artikel berkenaan , tumpukan kepada tanda hashtag # dan perenggan yang berwarna merah kerana akan di jawab satu persatu.:-
#MindaPjO : Implikasi Kebergantungan UMNO Terhadap Blogger Bebas 
IMPAK daripada keputusan PRU12 yang lalu terhadap kemerosotan majoriti Barisan Nasional di kerusi Parlimen telah menyedarkan UMNO daripada terus terlena dari hanya sekadar meyakini keampuhan kaedah propaganda konvensional semata-mata bagi meraih sokongan pengundi.
Kenyataan DS Najib Razak pada 18 Disember 2011 menjelaskan desakan beliau agar Barisan Nasional mengiktiraf medium media sosial sebagai salah satu elemen propaganda alternatif dalam transformasi kempen parti.
"Permintaan untuk maklumat begitu tinggi di kalangan masyarakat dan sebab itu komunikasi dengan rakyat perlu menggunakan pelbagai kaedah tambahan, tidak semestinya pakai media rasmi, tetapi perlu babitkan media sosial sebagai tools of engagement (alat komunikasi) terutama orang politik dan mereka yang terlibat dalam pentadbiran," 
Kejayaan besar pakatan rakyat yang sangat signifikan dari keputusan PRU12 yang lalu adalah kerana mereka berjaya menguasai jaringan media sosial dengan sangat berkesan. Terdapat analisa statistik yang menyatakan bahawa viral propaganda dari jaringan media sosial pada ketika itu sekitar 24%.
Justeru terkejut dari kemenangan tipis Barisan Nasional di Semenanjung Malaysia iaitu tidak lebih dari 6 kerusi Parlimen, UMNO mengambil tindakan untuk menerima medium media sosial sebagai salah satu elemen harapan bagi memulihkan kredibiliti propaganda parti.
# (1) Begitupun, adalah sangat malang kerana UMNO menceburi bidang media sosial dengan agak 'semberono' iaitu tidak dirancang, tidak teratur dan yang paling teruk sekali ialah ianya tidak distrukturkan dengan baik agar langkah kerjanya terorganisasi. 
JAWAPAN: Persepsi di atas adalah tidak benar. Pengalaman UMNO mentadbir negara selama 64 tahun memustahilkan UMNO membuat sebarang keputusan dengan sembrono. Penulis artikel nampaknya cuba memburukkan pemimpin UMNO. Ini tidak molek. 
 # (2) Akibatnya, pelaburan tinggi yang dibelanjakan sekadar memberi pulangan yang sedikit disamping beberapa 'kerosakan' yang semakin mencalarkan reputasi media Barisan Nasional.
JAWAPAN: Ini juga tidak benar. Sebaliknya, keyakinan rakyat mampu diseimbangkan melalui gerak kerja bloger bebas yang pro UMNO. Walaupun mereka tidak menerima sesen duit pun berbanding dengan jentera rasmi seperti UMB dan PJO. Bloger Bebas lebih dipercayai rakyat kerana bukan menjadi Jentera Rasmi Parti. Malah imej UMNO menjadi semakin pulih disebabkan oleh kejujuran bloger bebas yang tidak mengharapkan wang ringgit. 
# (3) Isu NFC baru-baru ini adalah kes yang wajar dijadikan rujukan bagi analisa kesan media sosial UMNO. Begitu juga dengan kenyataan penafian yang terpaksa dikeluarkan oleh Polis Malaysia di Raja Malaysia (PDRM) terhadap penyebaran berita palsu oleh jaringan media sosial UMNO berhubung kononnya terdapat laporan seorang mahasiswa telah diliwat oleh Ketua Pembangkang.
JAWAPAN: Apa kaitan pulak dengan isu NFC dengan laporan mahasiswa kena liwat?   Tak ke pelik tur? Nampaknya penulis tersebut pun mindanya agak celaru dan keliru. Isu NFC berjaya dipertahankan oleh bloger bebas manakala bloger di bawah UMB seperti APA lebih banyak menyerang NFC daripada mempertahankannya. Kini APA mendakwa beliau 'Bebas' tapi ada cerita disebaliknya. 
# (4) Imej UMNO juga tercalar teruk apabila propaganda UMNO dilabelkan selari dengan unsur porno kerana kaedah propaganda media sosial yang tidak bermoral.
JAWAPAN: Penglabelan tersebut tidak mencemarkan imej UMNO. Malah penglabelan tersebut telah berjaya menonjolkan sikap hipokrasi dan ketololan sibertruper Pakatam sendiri. Imej kelucahan yang cuba ditonjolkan oleh sibertruper pakatam akhirnya memakan diri mereka sendiri apabila penglabelan tersebut berjaya dibuktikan sebagai Penafian Kosong belaka. 
# (5) Kebergantungan UMNO terhadap blogger bebas dilihat sebagai kelemahan jentera penerangan UMNO dalam mengawal berita yang disebarkan. Akibatnya, kekuatan, kebenaran dan keikhlasan UMNO disorot secara negatif di mata para pengundi.
JAWAPAN: UMNO tidak bergantung 100% kepada bloger Bebas. Malah banyak sumber-sumber penerangan lain yang turut membantu UMNO memperjelaskan banyak isu-isu. Adalah salah mengatakan UMNO bergantung 100% kepada Bloger bebas. 
# (6) UMNO harus berbuat sesuatu terhadap perbelanjaan menyara blogger bebas yang kelihatan sangat bebas dari justifikasi KPI keberkesanan propaganda. Banyak konvensyen dan program media sosial dibuat tetapi ia sekadar satu program yang tidak lebih daripada wayang ataupun 'show off'.
JAWAPAN: Ini juga tidak benar. Sebenarnya konvensyen media sosial bukan program bloger Bebas pun. Ianya adalah program kerjasama semua agensi kerajaan. Hanya di bantu oleh bloger bebas mempromosikannya sahaja. Setahu hamba dalam penglibatan program tersebut, KPI turut diambilkira. Peranan Bloger Bebas hanya mempromosikannya sahaja. Tidak lebih daripada itu.
Apa yang dimaksudkan dengan jaringan media sosial sebagai transformasi kempen parti seharusnya membantu pengundi untuk lebih memahami politik dengan cara yang lebih rasional, memandu pemikiran mereka ke arah yang lebih berhala tuju dengan tujuan membangunkan politik negara yang positif selain mampu menjadi agen penafian bagi menangkis fitnah dari sebarang serangan tidak berasas terhadap dasar-dasar kerajaan Barisan Nasional.
# (7) Akhirnya, UMNO harus kembali kepada asas bagi membina dasar jaringan media sosial sebagai transformasi penerangannya. UMNO harus membangunkan jentera sokongan dan komuniti yang menyeluruh selain tidak mengkelompokkan dana yang besar dalam bentuk sumbangan yang dimonopoli oleh sekumpulan blogger besar tertentu yang sekadar mengejar upah dan tidak mustahil oleh kerana visi mereka yang berasaskan orientasi upah maka mereka mungkin akan membelot dari UMNO satu masa nanti apabila aliran politik beralih arah.
JAWAPAN: Tidak molek mempersalahkan sayap dan jentera penerangan UMNO. Mereka telah melakukan banyak program-program yang efektif dan berkesan. Juga tidak benar samasekali dakawan pengkelompokkan dana tertentu kepada sekumpulan bloger besar. Mana ada dana pun ! Orientasi Upah pun salah. Setahu Hamba bloger jentera parti lah yang paling banyak menerima dana besar-besar. Betul lah kerana dana tersebut adalah Dana Parti bukan Dana Awam pun. Jadi sudah tentulah jentera rasmi parti yang wajar menerimanya berbanding bloger bebas. Setahu hamba juga satu-satunya bloger yang derhaka dan membelot ialah seorang bloger di bawah naungan UMB sendiri yakni APA. Beliau tidak pernah menganggotai mana-mana kumpulan Bloger Bebas Pro UMNO. Kami Bloger Bebas pun tak bising-bising nak membalun APA kerana sudah kami jangkakan beliau akan bertindak begitu. Ada cerita disebaliknya. Belum ada lagi mana-mana Bloger Bebas yang membelot dan akan membelot seperti di dakwa. Jahat dakwaan tersebut.
POLITIK AYAM
(Aktivis Media Sosial)
Kesimpulannya , tidak molek menangguk di air keroh dan mengerohkan keadaan. Ini lah satu sebab kenapa Bloger Bebas menyampah dengan Tun Faisal. Hamba akui Tun faisal memang efektif menggerakkan jentera siber nya, namun itu bukan bermakna memberikan beliau 'LESEN' untuk membantai dan menghentam sesuka hati Bloger Bebas yang juga tersusun dan berorganisasi. 

Sebenarnya, apa yang penting ialah GERAK KERJA KERJASAMA di antara semua pihak. Mana-mana pihak yang hendak membantu UMNO dan BN mengekalkan Perpaduan dan Kententeraman Awam serta menangkis fitnah Pakatam sepatutnya di alu- alukan. 

Janganlah melayan mereka seperti sampah dan memperlekehkan mereka. Mereka tak minta upah seduit pun daripada UMNO. 

Jangan juga berhasad dengki dengan mereka. Jangan tamak dan irihati dengan Bloger Bebas. 

Hamba berharap agar perkecohan yang takde manafaat seperti ini dihentikan saja. Jika hendak mengusulkan sesuatu tak perlu lah kita menghentam dan membantai pihak lain. Melainkan jika berlaku pengkhianatan yang tidak wajar. 

Perlulah diingatkan bahawa Bloger Bebas tidak ada sebarang kepentingan peribadi mengejar jawatan di dalam parti. 

Lebih baik menerima kritikan dan teguran daripada sahabat daripada menerima makian dan kutukan daripad apihak musuh. 

Bloger Bebas adalah sahabat dan bukannya Musuh kepada UMNO/BN. Tetapi Bloger Bebas adalah Musuh Kepada Pakatam. 

Bukankah selama ini pemimpin UMNO/BN melaungkan POLITIK IALAH NOMBOR?
Bukankah Bloger Bebas Menambah Jumlah Nombor Di Dalam Sokongan Kepada UMNO/BN?

Fikirkanlah .....

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP MUSUH ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU 
PAS ADA NABI PALSU.

HAMBA NAK NONTON TANDA PUTERA, LPN KASI LEPAS LAH.


 Weyyyyyyy !!!!! 

Hamba Nak Nonton TANDA PUTERA 

LPN ... Lu Kasi Lepas lah Ini Filem !

Hamba Nak Nonton Filem Ini Yang TAKDE 30% POTONGAN !

Kalau Namewee Boleh Buat Filem Nasi Lemak Bahlol ...

Fahmi Rezza Buat Dokumentari Tolol .....

Ini Filem BAGUS !

Buat Apa Nak Sekat-sekat ????

Nak Potong-potong ???????

Kasi Lepas Tayang La ......

Ini RAYA HAMB NAK TENGOK !


CONTOH EXCO SELANGOR PERJUANGKAN ISLAM - KENCINGKAN RAKAN.


SHAH ALAM – Mahkamah Tinggi Shah Alam memerintahkan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor, Dr Ahmad Yunus Hairi, membayar RM100,000 kepada bekas rakan niaganya, Md Azmi Mohamed.

Jumlah bayaran tersebut adalah sebagai bayaran kepada wang yang dilaburkan oleh Md Azmi bagi membuka Pusat Dialisis Sijangkang (PDS) bermula tahun 2002.

Dalam tuntutan saman yang difailkan pada 8 September 2011, Md Azmi meminta mahkamah memutuskan bahawa beliau berhak ke atas syer PDS sebanyak 25 peratus.

Beliau juga menuntut kira-kira keuntungan tahunan berdasarkan jumlah pelaburan dari tahun 2005 hingga 2010.

Md Azmi yang juga seorang Pembantu Perubatan turut menuntut pembayaran balik wang sebanyak RM100,000 sebagai ganti rugi khas dan ganti rugi am yang akan diputuskan Mahkamah.

Keputusan penghakiman dibuat oleh Hakim Datuk Zainal Azman Abd Aziz di dalam kamar. Md Azmi diwakili peguam Syahredzan Johan, manakala Dr. Ahmad Yunus diwakili Hanipa Maidin.
sumber mysuara.net. 

Komen JS : Beginilah cara dan didikan para pemimpin PAS di mana jua di seluruh negara. Perjuanggkan Islam dengan mengencingkan semua orang yang rapat, kenalan dan memungkiri amanah kepercayaan orang lain. 

Pemimpin Pakatam turut 'sampai hati' menghalau isteri tua sendiri dalam bulan Ramadan. Kepada anda semua yang masih terbuai dengan persepsi 'Akhlak Serban dan Jubah' buka minda dan hati anda .... memakai serban dan jubah serta duduk dalam PAS atau PKR atau DAP serta membenci UMNO ... itu belum lagi cukup syarat dan kelayakan untuk menjadikan anda seorang yang lebih berakhlak daripada mana-mana orang di mukabumi ini. 

Jangan fikir orang Serban dan Jubah tak mampu melakukan kejahatan yang teramat jahat. Walaupun mereka nampak pergi ke masjid setiap waktu dan bersolat serta berwajah manis itu bukan jaminan bahawa mereka sentiasa 'Bersih lagi Suci'. 

Fikirkan, bila mereka mampu menganiayai dan melayani secara kasar dan kejam terhadap ahli keluarga dan rakan karib mereka sendiri .... apa kamu fikir mereka akan melayani baik dan menjaga amanah kepercayaan rakyat kepada mereka ?

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP MUSUH ISLAM DAN MELAYU 
PKR KAKI PENIPU 
PAS JANGAN HARAP NAK PERJUANGKAN ISLAM & MELAYU


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...