Rabu, 4 Mei 2011

GUAN ENG SUNDALAN HITLER & C.A.T. ( Cuai, Angkuh, Teruk - Careless, Arrogant, Terrible )

NEPOTISMA TULIN
DAP HANYA UNTUK
DINASTI LIM ANAK BERANAK

EDISI RINGKAS.

Apakah sebenarnya Takrifan 

C.A.T ?

Apakh benar-benar diamalkan oleh 

DAP?

Jawapannya ialah 

TIDAK !

Sebaliknya

DAP

Amalkan 

C. A. T 

yang ini 

CUAI

ANGKOH

TEROK

*********
CARELESS

ARROGANT

TERRIBLE

JANGAN TERPEDAYA DENGAN DAP, BILA BERKUASA MEREKA BAKAL MEMULAKAN PENINDASAN DAN BERSIFAT MAHAZALIM KE ATAS ETNIK BUMIPUTERA,TERMASUK KAUM CINA & INDIA SAMADA YANG MENYOKONG ATAU YANG TIDAK MENYOKONG MEREKA  

PKR BAKAL KEHILANGAN IBUPEJABAT ! SUDAH JATUH , HILANG IBUPEJABAT!


Gambar Ihsan Keris Putera blogspot


1. Mengikuti blog rakan JS yang lain terutamanya Panglima Perang Cyber
SAH BANGUNAN PKR AKAN DI LELONG 10 SEN KERANA DI BELI ZAID IBRAHIM -BLOGER KERIS PUTERA 

dan artikel asalnya di sini dari blog Keris Putera

PEJABAT PKR TOPICANA DI LELONG 10 SEN

2. Zaid Ibrahim telah membeli bangunan ibupejabat PKR dan selama PKR menumpang di situ, sewanya tidak berbayar , mungkin kerana di atas Ihsan pemilik terdahulu. Kini Zaid Ibrahim hendak menjadikan bangunan itu sebagai ibupejabat PARTI KESEJAHTERAAN INSAN TANAHAIR [KITA]


3. Begitulah nasib jika mempunyai pemimpin seperti Anwar ini dan halatuju parti yang mengutamakan keganasan, fitnah, adu domba serta suka berdusta malah bersekutu dengan musuh-musuh Islam dan agama, bangsa dan negara. Akhirnya menerima pembalasan yang begitu mengaibkan. Bukan salah sesiapa tetapi PKR sendiri yang berusaha untuk mengaibkan PKR sendiri.  Tak nak insaf lagi?

SEMOGA AHLI PKR BAKAL MENDAPAT HIDAYAH PETUNJUK DAN BERTAUBAT SECARA BERAMAI-RAMAI SEBELUM TERLAMBAT UNTUK BERTAUBAT. SESIAPA PUN YANG MENERAJUI PKR SELEPAS ANWAR SUDAH TENTU KEHILANGAN AIRMUKA. TINGGALKAN PKR ! PKR SUDAH ROSAK TEROK MELAMPAUI PEBAIKAN.


WAJIB BACA! DAP BAKAL BALUN PAS & PKR ? MEMILIKI MALAYSIA TANPA UNDI MELAYU!

1. Baca lah analisa terkini daripada GAP Gerakan Anti-PKR yang padat dengan informatif terkini mengenai gerak-kerja terbaru DAP dan keputusan muktamad yang telah di ambil oleh DAP LANGKAH TERBARU MEREKA.

2. Berdasarkan kepada maklumbalas dan maklumat yang di terima oleh GAP, para pemikir politik DAP yakin serta percaya mereka boleh menjadi sebuah kerajaan berdominiasi Cina 100% tanpa bantuan dan memperkudakan PAS dan PKR. Mereka sudah bersedia bergerak maju ke depan tanpa ANWAR! Tanpa PAS ! Tanpa PKR!

3. Jika diteliti dan dianalisakan kedudukan kerusi 222 Parlimen di Malaysia, DAP hanya perlu meletakkan calun Melayu nya yang sudah bersedia dan di didik dengan Semangat Nanyang Tulin [MengCinakan Melayu] di kesemua kawasan majoriti Melayu untuk melawan BARISAN NASIONAL calun daripada UMNO memandangkan sentimen kebencian kepada UMNO oleh simpatisan dan penyokong PAS serta PKR mampu memberikan undi kemenangan kepada DAP. Ini bagi memecahkan penguasaan kerusi BARISAN NASIONAL.

4. DAP sudah dapat Formula Tepat untuk merampas kekuasaan politik orang Melayu di Malaysia tanpa memerlukan undi Melayu ! Begitulah keazaman mereka, Berhati-hati dan berwaspadalah.

ORANG MELAYU JANGANLAH LEKA LAGI. DAP SUDAH MENEMUI CARA UNTUK BERKUASA TANPA MEMERLUKAN WALAUPUN 1 UNDI MELAYU PUN!


PDRM Sila Umumkan Hasil Siasatan, Wan Jijah Tidak Sabar Menunggu Lelama!1. Kasihan sungguh isteri mithali lagi taat setia kepada Aljuburi, Kak Wan Jijah. Agak lama dia menunggu hasil siasatan PDRM berkenaan pengesahan identitas Lelaki Y dalam video salahlaku seksual Aljuburi. Adalah mustahil bagi Kak Wan Jijah untuk mengesahkan lelaki Y dalam video salahlaku seksual Aljuburi adalah suaminya sendiri sudah tentu dia akan menafikannya. Namun jauh di lubuk hati sanubari Kak Wan Jijah menanti pengumuman pihak ketiga seperti PDRM untuk disambutnya dengan penuh ceria dan gumbira sekaligus melepaskan dirinya dari cengkaman Aljuburi yang amat menzalimi dan menguris hati Kak Wan Jijah. Baca seterusnya di blog papagomo http://www.papagomo.com/2011/05/pdrm-main-silap-mata-ke-bila-nak.html
2. Sejauh ini, PDRM telah mengesahkan dan rakyat sudah teramat arif perkara-perkara berikut:-

(a) ketulinan video itu disahkan.

(b) identiti China Doll sudah dikenalpasti adalah seorang pelajar warga China.

(c) China Doll telah memberi keterangan secara sukarela kepada PDRM.

(d) pengesahan oleh pakar penyiaran Korea mengesahkan secara kaedah Biometrik, lelaki Y mirip Anwar

(e) Bloger Papagomo telah dipanggil memberikan keterangan

(f) Datuk Eskay telah dipanggil memberi keterangan 

(g) Datuk Eskay telah memberikan sampel DNA

(h) Anwar juga telah dipanggil dan memberikan keterangan. 

(i) Datuk Eskay telah bersumpah laknat dalam masjid.

(j) Datuk Eskay telah menyahut cabaran Ujian Poligraf daripada Husam Jamnapuri

(k) Jam Omega masih belum dikemukan oleh Wan Jijah.

(l) Sehingga sekarang Aljuburi masih tidak menyaman Datuk T


3. Rakyat pun telah mendapat akses meluas melihat kebenaran video salahlaku seksual Aljuburi dan begitu yakin 100% bahawa lelaki Y dalam video salahlaku Aljuburi adalah Anwar Ibrahim mantan Timbalan Perdana Menteri merangkap Ketua Umum PKR yang berangan-angan hendak jadi PM Malaysia. 

KESIMPULANNYA, PDRM HENDAK TUNGGU APALAGI? SEMUA ORANG KAMPUNG SUDAH PUN TAHU. UMUMKANLAH IDENTITI LELAKI Y. PDRM WAJAR BELAS KASIHAN KEPADA KAK WAN JIJAH. AKHIRILAH PENANTIAN YANG MENYIKSAKAN DAN PENDERITAAN KAK WAN JIJAH SELAMA INI, DENGARLAH JERITAN BATIN WAN JIJAH WAHAI PDRM !

RM 137.5 JUTA LESAP DALAM AKAUN PDC...? MINTA AKAUNTAN BERTAULIAH SAHKAN

Guan Eng: Appa suruh ....
Kit Siang : Bolo punya anak !

1. Pendedahan melalui posting di FB di laman NADI RAKYAT, oleh Fuad Omar, berkenaan dengan penemuan penyelewengan dalam akaun PDC melalui Lapuran Tahunan PDC [Penang Development Corporation (Pening Dysfunctional Center)] Baca di bawah ini pendapat yang dikemukakan.
Fuad Omar Sila maklum Apek DAPigs telah misled dgn Green Light daripada Auditor General....AG hanya buat operational audit dan wang keluar masuk adalah hak Lembaga Pengarah yg di Ketuai oleh Apek Melaka dan semua ahli drpd PR....so kalau BOD dah clear, AG tak akan questions.....AG hanya audit supaya wang yg dikeluarkan mengikut prosedur. Selalunya badan corporate mempunyai Audit Committee nya sendiri ( selalunya dilantik oleh BOD)....so mcm lutut tanya buku lali le.....mesti consistent punya.....

2.  Sila klik ke pautan yang berkenaan untuk membuat perbandingan Lapuran Tahunan PDC pada 2007 dengan 2009 , amat ketara perbezaannya. Apapun kita mendesak agar Lapuran Tahun PDC ini disahkan kembali oleh Akauntan Bertauliah bebas. Kita tidak mahu diperbodohkan oleh Guan Eng Si Sundalan Hitler ini. Bahlol punya KM dalam sejarah senagkatan dengan MB PKR Selangor juga!

PENEMUAN TERKINI INI MEMBUKA MINDA KITA SEMUA BETAPA DAP HANYA CAKAP KOSONG MENGENAI C.A.T. DAN LAPURAN TAHUNAN PDC PADA 2007 DAN 2009 MEMPERJELASKAN BAHAWA C.A.T. YANG DIAMALKAN OLEH DAP IALAH CORRUPTION, ANONYING, TROUBLESOME.

SIDANG AKHBAR TERGEMPAR PADA HARI INI, JAM OMEGA DIJUMPAI! PETALING STREET PUNYA MARI


1. Sepertimana yang telah di duga , PKR Pusat telah memakan umpanan kumpulan facebooker dan bloger bebas  pro Barisan NASIONAL yang sengaja dalam beberapa hari ini mempermainkan emosi penyokong Aljuburi dalam blog dan di facebooker dengan soalan DI MANAKAH JAM OMEGA ALJUBURI?

2. Pada hari ini tepat jam 2 petang di ibupejabat PKR Tropicana, Wan Jijah dan Nurul Izzah akan buat Sidang Akhbar Tergempar dan jam Omega milik entah siapa bakal di pertontonkan oleh Wan Jijah sebagai bukti bahawa Aljuburi memang berada di lokasi dan masa dia membalun China Doll.

3. Bukan Sidang Akhbar yang tergempar tapi PKR yang buat gempar serta Aljuburi digemparkan manakala Wan Jijah dan Nurul Izzah menggemparkan suasana. Itu saja. Lakonan terkini Wan Jijah dan Nurul Izzah sudah tidak bermakna apa-apa dah. Jelas sangat pembohongan mereka selama ini megenai jam Omega. 

WAN JIJAH DAN NURUL JIJAH BAKAL DIKANTOIKAN DALAM SIDANG AKHBAR PADA HARI INI. PIHAK BLOGER DAN FACEBOOKER BEBAS SUDAH BERSEDIA DENGAN PERANGKAP DNA, JERANGKAP BUAT WAN JIJAH DAN NURUL IZZAH, KALI INI KAMI NAK TANYA BERAPA SAIZ KASUT ALJUBURI?

EDISI SARAPAN: Guan Eng KM Paling Inteligen ???

Sebuah kapal terbang nak jatuh.... Ada 5 orang kat dalam tu, tapi cuma ada 4 payung terjun. 
Penumpang pertama berkata, "Aku Shafee Sali, Harimau Malaya perlukan aku, tak patut aku mati kerana perjuangan masih panjang." Dia capai payung terjun dan meloncat keluar. 
Penumpang kedua, Rosmah Mansur berkata, "Saya isteri DS Najib Razak, isteri Perdana Menteri. Saya mempunyai banyak idea untuk pembangunan generasi negara kita". Dia pun ambil payung terjun dan melompat keluar.  
Penumpang ketiga, LIM GUAN ENG , "Saya Ketua Menteri P.Pinang dan saya memerintah ALA Khalifah UMAR dan saya Ketua Menteri Paling Bijak." dia capai satu dan meloncat keluar. 
Penumpang keempat, Mufti PERAK, berkata kat penumpang kelima, budak sekolah umur 10 tahun, "Aku dah tua, esok lusa mungkin aku mati, aku berikan payung terjun terakhir ni kepada kamu".  
Budak tu jawab "Tak per tuan MUFTI, masih ada satu lagi payung terjun. Ketua Menteri paling bijak dah ambil beg sekolah saya."
Dipetik daripada blog MediaPermatangPauh yang menciloq cerita ini dari blog budak sekolah yang kemudiannya diciloq kembali oleh JS sebagai santapan dalam Edisi Sarapan. Budak sekolah pun dah reti , Guan Eng ini KM paling bangang dalam sejarah.

PENGUNDI CINA PULAU PINANG AMATLAH BIJAK KERANA SANGGUP PINGGIRKAN ANAK TEMPATAN UNTUK AMBIL ORANG LUAR JADI KM.

KAUM CINA MULA MERASA TERPINGGIR DAN TERANCAM (8):Silap & Khilaf

1. Jangan bertanya kepada kaum Cina apa yang mereka mahu atau apa yang mereka inginkan, tapi bertanyalah kepada pemimpin-pemimpin kaum Cina samada dalam mana-mana parti politik dan persatuan suku Cina, apakah kemahuan mereka?

2. Komuniti kaum Cina yang bukan beragama Islam mengamalkan budaya resam berasaskan kepada keperluan kebendaan semata-mata. Ini pula diperkuatkan dengan sokongan amalan kekuatan jasmani melalui seni mempertahankan diri mereka. 

3. Mereka ada satu penyakit sosial yang amat teruk dan paling huduh sekali, iaitu memandang rendah kepada bangsa lain. Sekiranya, bangsa itu lebih maju dan lebih handal daripada mereka, mereka akan menganggapnya sebagai satu ancaman besar yang perlu diseimbangkan kekuatan itu dan mereka akan menyisihkan diri mereka dari kelompok tersebut. 

4. Sejarah membuktikan bahawa kaum Cina ini hanya boleh disatukan melalui peperangan dan kekerasan. Seterusnya, sejarah membuktikan bahawa orang luar Empayar Qing menguasai mereka selama 268 tahun. Setiap pemberontakan bermula dari kaum petani mereka. 

5. Kaum Cina Malaysia mengalami terlalu banyak trauma sejarah dan penjarahan sejarah yang melahirkan satu penyakit sosial yang memerangkap pemikiran mereka. Penyakit sosial ini ialah Sifat Memberontak, Sifat Angkuh, Sifat Sombong dan Sifat Tamak. Kesemuanya dizahirkan di dalam perlakuan disebutkan sebagai KIASU - Sifat Tidak Mahu Mengalah. 

6. Kiasu ini berpunca daripada diaspora kaum Cina yang menjadi kelompok nanyang yang terbuang dari Tanah Besar China. Kebanyakan mereka adalah pemberontak dan kelompok agresif contohnya seperti Kapitan Cina Yap Ah Loy, kumpulan kongsi gelap Ghee Hin dan Hai San.

7. Diaspora Nanyang bermula sejak jatuhnya Dinasti Ming pada 1644 seterusnya mengalami lagi diaspora besar-besaran pada tahun -tahun penguasaan bangsa Eropah dalam abad 17, 18 dan 19. Empayar British merupakan pelindung dan sekutu kuat kepada imigran Cina yang menjadi kumpulan Nanyang. Kumpulan Nanyang di anggap sebagai subversif dan pengkhianat oleh Tanah Besar China tetapi bagi China Taiwan, kumpulan Nanyang adalah sekutu mereka. Tanah Besar China tetap menjadi impian dan cita-cita mereka. 

8. Kaum Cina Malaysia meneruskan tradisi Kiasu dan amat bergantung kuat kepada sifat ini kerana terperangkap dalam pemikiran mereka bahawa orang Melayu mahu menindas dan menzalimi mereka pada setiap masa serta mahu menafikan hak-hak mereka sebagai manusia termasuk menyekat kebebasan mereka. 

9. Pada masa Dinasti Ming, telah berlaku pelayaran hebat oleh Laksamana Cheng Ho yang telah meletakkan benih-benih kaum Cina di Tanah Melayu di bawah jagaan dan amanah Sultan Melaka.Kaum Baba dan Nyonya selama ini tidak dipernah difikirkan oleh pemerintah Melayu untuk dijadikan sebagai pemampan kepada sifat Kiasu kelompok Nanyang. 

10. Budaya Baba dan Nyonya merupakan percantuman budaya Cina dan Melayu yang bermandatkan kekuasan Maharaja Cina dan Sultan Melayu. Jika diikutikan, perjanjian antara Maharaja Ming dengan Sultan Melayu Melaka ialah Menantu dengan Bapa Mertua. Bermakna,waris sah kepada kesultanan Melayu pada masakini adalah sememangnya sejak 1414 dahulu merupakan Pelindung dan pewaris kepada takhta Dinasti Ming.Dinasti Ming sudah tiada tapi yang ada kekal sehingga kini ialah Sultan-sultan Melayu yang mempunyai pertalian darah dengan Sultan Melaka. 

JS BERHENTI DI SINI DAHULU. JANGAN FIKIR SULTAN-SULTAN MELAYU INI TIADA TAHU. INI ADALAH ENTRI TERAKHIR JS DALAM PERSOALAN INI BUAT MASA INI SEBAGAI PEMBUKA MATA DAN MINDA UNTUK SEMUA. HIDUPKANLAH KEMBALI LEMBARAN SEJARAH, JANJI TETAP JANJI WALAUPUN IANYA DI BUAT 600 TAHUN DAHULU ATAU 53 TAHUN DULU. SAMA SAJA. 

JS SUDAH PUN BERKIAS MENGENAI PENYELESAIAN MASALAH KAUM CINA MALAYSIA. TUMPASNYA PEMBERONTAKAN KAUM CINA MELALUI PKM, DAP DAN SETERUSNYA ADALAH KERANA LEMBARAN SEJARAH LAMPAU. 

JIKA MASIH TIDAK PERCAYA, BERTANYALAH KEPADA WARIS-WARIS BABA DAN NYONYA, KENAPA BUKIT CINA DI MELAKA ITU TIDAK BOLEH DI USIK ? KENAPA PERIGI PUTERI HANG LI PO MASIH BERAIR? 

INGAT, DALAM BUDAYA KAUM CINA, SEGALA HARTA BENDA DI TANAM BERSAMA. TERFIKIRKAH KITA APAKAH YANG TERTANAM DALAM JIRAT-JIRAT BABA DAN NYONYA  TERSEBUT?

SELEBIHNYA ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA YANG LEBIH MENGETAHUI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...