Selasa, 20 September 2011

AGENDA PENGHAPUSAN ETNIK REJIM biaDAP HAMPIR TERLAKSANA.


Berdasarkan kepada maklumat pendedahan bloger Pisau, PDC sudah dibersihkan daripada pegawai-pegawai eksekutif Melayu dan digantikan dengan pegawai-pegawai eksekutif Cina. Bermakna penghapusan etnik sudah terlaksana di dalam PDC di bawha rejim biaDAP Sosialis yang sellau mendakwa mereka tidak rasis tapi sebenarnya lebih Rasis daripada REJIM APARTHEID.

Selepas ini MPPP dan MPSP bakal menerima nasib yang sama dari POLISI MERITOKRASI RASIS yang bersifat PENGHAPUSAN ETNIK.

Sama-samalah kita tunggu. 


HANCUS JAHANAM BANG NUO ! MCDONALD AKUI SPERMA BOLEH TAHAN SELAMA 113 JAM DALAM REKTUM.

Dr Brian McDonald mengatakan bahawa TIDAK MUSTAHIL sperma boleh bertahan selama lebih 113 jam di dalam rektum walaupun beliau tidak bersetuju dengan cadangan pendakwaraya bahawa sperma boleh bertahan selama 100 jam dalam rektum berdasarkan kepada tiga jurnal perubatan unutk dijadikan rujukan kerana amat jarang berlaku. 

Maknanya Dr Brian McDonald berpendapat ianya TIDAK  MUSTAHIL dan mengakui bahawa ianya boleh berlaku. Jawapan Dr McDonald tersebut sudah mencukupi untuk menamatkan sebarang keraguan munasabah bahawa sperma mampu bertahan selama lebih 113 jam di dalam rektum. 

Yusof merujuk kepada artikel 1997 yang bertajuk 'Sexual Assault and Semen Persistence' yang ditulis oleh GM Willot dan JE Ellard dan telah diterbitkan dalam jurnal perubatan.

Yusof: Berdasarkan jurnal ini, bukan sesuatu yang luar biasa untuk menemui air mani pada calitan kapas yang diambil dari dubur selepas empat hingga 113 jam?

McDonald: Saya bersetuju.

Dalam artikel 1982, Ellard menyatakan penemuan bahawa air mani boleh bertahan selama 65 jam di dalam rektum. Perkara itu, bagaimanapun telah menjadi satu pertikaian di kalangan pengamal perubatan dan komuniti saintifik.
Bukan mustahil

Yusof juga sebelum itu merujuk kepada tiga jurnal perubatan kes rogol luar negara yang menyatakan sel sperma mampu bertahan lebih daripada 100 jam.

Dr McDonald yang mempunyai pengalaman selama 30 tahun dalam mengendalikan ujian DNA mendapati perkara tersebut adalah mustahil dan enggan bersetuju dengan cadangan Yusof.

Beliau yang disoal peguam bela Ram Karpal Singh sebelum ini berkata penemuan berkenaan amat jarang berlaku dan ia tidak boleh dijadikan rujukan.

Namun beliau tidak menafikan perkara tersebut bukan mustahil.

Suasana juga tegang seketika apabila Yusof cuba memaksa pakar Australia itu supaya bersetuju dengan penemuan dalam jurnal yang dikemukakan termasuk menyuruhnya membuat andaian ia rujukan sahih.

"Saya tidak boleh baca kerana ia tiada rujukan untuk perbandingan. Melainkan ada orang boleh terjemah. Saya yakin orang dalam perbicaraan ini tidak boleh baca jurnal itu (yang dalam bahasa Thailand)," katanya di hadapan hakim Datuk Zabidin Mohd Diah.

Peguam Ram Karpal kemudian membantah tindakan Yusof.

"Anda tidak boleh suruh saksi untuk buat andaian maklumat dalam bahasa Thai," katanya dan dibenarkan hakim.

Mahkamah Tinggi sebelum ini diberitahu spesimen yang diperolehi dari dubur pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan telah mencecah tempoh masa hampir 100 jam sebelum diuji makmal Jabatan Kimia Malaysia.

Malah peguambela mendakwa sampel berkenaan tidak dikendalikan dengan baik dan berlaku pencemaran.

Bagaimanapun laporan pakar kimia, Dr Seah Lay Hong dan pembantu Dr Nor Aidora Saedon yang dikemukakan kepada mahkamah menyatakan sperma berada dalam keadaan baik ketika diuji walaupun telah terdedah kepada persekitaran.

sumber: mediapermatangpauh.

GEMPAR TERKINI!!! APA LAH BANG NUO BAWAK SAKSI PAKAR BUAT BURGER MCDONALD.

HELO ! SILA KE PAUTAN INI:_


Terbukti apabila di soal balas oleh pendakwaraya, Brian McDonald bukanlah pakar DNA sebaliknya hanya seorang saintis yang tidak pernah belajar pasal DNA. Pernah di tolak sebagai saksi pakar di Mahakamah AUstrali dan di Brunei! Haprak punya saksi! Saksi Anwar Ibrahim pun kuat berbohong! 


Transkrip di bawah di ambil dengan keizinan mediapermatangpauh. Sebarkan secara meluas ke merata-rata alam maya. Kasi hantam sama itu Aljuburi dan peguambela mereka!


Sial punya kelompok pembohong hendak memperlekehkan MARTABAT DAN MARUAH MAHKAMAH MALAYSIA!


9.00 pagi: Kelihatan hadir di mahkamah pihak saksi pembela Dr Brian McDonald, peguambela Anwar Sankara Nair dan CV Prabhakaran


9:07pagi: Kelihatan Pihak pendakwa diketuai oleh Mohd Yusof Zainal Abiden. Turut kelihatan hadir di mahkamah ialah Ahli Parlimen Sungai Petani, Johari Abdul atau lebih dikenali dengan nama Joe bendul turut memberi sokongan moral pada Bosnya Anwar Ibrahim.


9:20 pagi: Mahkamah bermula perbicaraan dengah hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah memulakan prosiding. Peguam Ram Karpal Singh bangun memberitahu mahkamah bahawa beliau mempunyai satu soalan untuk ditanya kepada McDonald tentang satu kes di Australia.


9.27 pagi: Pihak pendakwa memulakan soalbalas didahului dengan peguam cara negara II, Mohd Yusof Zainal Abiden. Yusof menyentuh kes pada tahun 2007 yang belaku di Australia iaitu mahkamah rayuan telah menolak rayuan dalam satu kes melibatkan McDonald.sebagai pakar dan Mahkamah menolak Mc Donald sebagai pakar DNA dan Yusof berkata beliau akan menunjukkan McDonald bukan pakar.


9.30 pagi: Yusof berkata dunia DNA telah maju kehadapan. Beliau mendakwa beberapa kelayakan McDonald sudah tidak boleh dipakai lagi dan sudah terlalu usang.


9.34 pagi: Peguamcara II Yusof bertanya lagi samada pada 2002, Adakah McDOnald menghadiri mana-mana program-program peperiksaan bagi memperbaharui kepakarannya itu?. McDonald menjawab tiada


9.37 pagi: McDonald berkata kelayakan beliau diperakui penilai NATA makmal forensik untuk pensijilan ISO 17025.


9.40 pagi: Yusof terus mengasak lagi, adakah kelayakan McDonald seperti terkandung dalam biodatanya?


9.42 pagi: McDonald berkata beliau tidak pernah menghadiri sebarang kursus forensik DNA.


9.43 pagi: Yusof bertanya lagi Adakah anda dilatih secara rasmi? Untuk mentafsir, analisis?


9.44 pagi: McDonald menjawab Saya dilatih secara rasmi sebagai saintis sahaja.


9.45 Yusof bertanya lagi, Adakah kamu melatih orang lain?


9.46 McDonald menjawab Ya, di semua lapangan kecuali tafsiran DNA.


9.48 pagi: Yusof meminta penjelasan bagaimana McDonald telah memperoleh kepakaran beliau. Mc Donald berkata pada 2004. “Saya seorang senior saintis dengan kerja-kerja itu dilakukan junior saya dan robot.


9.50 pagi: Yusof berkata lagi dalam ISO 17025, mereka akan melawat dan kenali ahli-ahli sains dan sama ada mereka mempunyai syarat-syarat perlu.


“Saintis, sebagai sebahagian daripada akreditasi, saintis Seah Lay Hong (betul) dan Nor Aidora, mesti dengan konsisten diuji,” kata Yusof.


McDonald dengan teragak-agak menolak pendapat Yusof. beliau berkata hanya ahli-ahli saintis kanan dibenarkan untuk mentafsirkan keputusan-keputusan.


10.10 pagi: McDonald berkata dia tidak menahu bahawa samada akreditasi makmal dijalankan setiap dua tahun.


10: 38 pagi: McDonald sekali lagi tergamam bila Yusof mengatakan bahawa dalam satu kes di Brunei, mahkamah telah menolak McDonald sebagai saksi kerana kepakaran beliau tidak diikhtiraf.UDA DIPERSALAHKAN GUAN ENG UNTUK BERI LALUAN KEPADA KORPORAT SINGAPURA?

Perkumpulan bloger pro BN Pulau Pinang telah melahirkan seorang lagi bloger bersifat pejuang di alam maya tahniah! Bloger tersebut menamakan dirinya sebagai BADARKHUBRO mungkin mengambil sempena keberkatan selawat Badar dan peristiwa besar peperangan Badar pada bulan Ramadan. Tahniah! Silalah kunjugi blognya selalu, sentiasa panas berapi menghentam Guan Eng!


Melalui entri pendedahannya mengenai isu pembohongan oleh apek muda ah chai Guan Eng, beliau tanpa membuang masa terus membogelkan Guan Eng sehingga ternampaklah 'anu' Guan Eng yang masih berkulup. Bukan itu saja, beliau turut menyepak kerandut teloq Guan Eng sampai senak benak Guan Eng. 

Anda wajib tahu bahawa sebelum ini Guan Eng mendedahkan pembohongan mengenai kerugian akibat projek UDA di Pulau Jerejak kerana .... ya tuan-tuan, puan-puan rakan taulan sekelian (cikaro termasuk juga) Guan Eng mahu membuka laluan kepada korporat Singapura menguasai Pulau Pinang dan membantu beliau menjadikan Pulau Pinang sebagai medan esksperimen agenda Ketuanan Cina Sosialis. 

Apakah yang didedahkan oleh Badar Al Khubro? 


Projek yang menjadi sasaran pembohongan Guan Eng ialah TROPICAL ISLAND RESORT singkatannya (TIR) dibangunkan oleh UDA bersama PDC (Penang Development Corporation) pada kadar UDA (51%) dan PDC (49%). Guan Eng berbohong , antara lain:-
  1. TIR menyebabkan kerugian RM 30 juta kepada rakyat Pulau Pinang;
  2. Premium tanah berjumlah RM 10.6 juta masih belum berbayar.
  3. Pinjaman RM3.6 juta kepada UDA masih belum berbayar.
Oleh itu Guan Eng menuntut agar UDA pulangkan wang dan Pulau Jerejak kepada beliau atas nama rakyat Pulau Pinang. Bijak kan? Merompak melalui berbohong di atas nama dan kuasa rakyat Pulau Pinang, Walhal adakah rakyat Pulau Pinang diberikan keizinan meneroka Pulau Jerejak secara percuma sepertimana biaDAP berikan kepada ECO MERIDIAN dalam projek SPICE?  Sudah tentu tidak samasekali! Lantas,apakah motif sebenar Guan Eng menuntut UDA memulangkan wang dan pulau Jerejak? Adakah pegangan ekuiti PDC sejumlah 49% dalam TIR itu bukan mewakili kepentingan rakyat Pulau Pinang? Adakah Guan Eng berjustifikasi bahawa PDC itu bukan milik rakyat Pulau Pinang? Apa punya bengong Guan Eng !

Adakah benar projek TIR membawa kerugian kepada PDC? 

Setakat ini projek tersebut dibangunkan mengikut jadual pembangunannya. Oleh itu wang yang dilaburkan oleh PDC digunakan sebagai kos pembangunan yang telah dilaksanakan. Jika Guan Eng hendak UDA memulangkan semula TIR kepada PDC, maka sewajarnya Guan Eng memulangkan semula setiap sen kos pembangunan dan perbelanjaan UDA yang telah hangus dalam projek TIr akibat ketamakan Gun Eng. Adakah Guan Eng akan mengenakan bebanan tersebut kepada rakyat Pulau Pinang pula melalui kenaikan cukai pintu dan cukai tanah? Maklumlah Guan Eng kata hendka pulangkan kepada rakyat Pulau Pinang.

Dalam soal premium tanah pula, bukanlah UDA tidak membayar sesen pun premium tanah tersebut kerana pembayaran di buat secara ansuran selama 10 tahun bermula dari 2004-2013. Jumlah besar premium tanah yang perlu di bayar oleh UDA adalah sejumlah RM 12.95 juta. UDA telah membuat pembayaran sebanyak RM 4.63 juta termasuk faedah sejumlah RM 0.47 juta. Jumlah masih berbaki ialah RM10.60 juta termasuk faedah sejumlah RM1.81 juta. Tempoh pembayaran masih berbaki selama setahun lagi. UDA masih mampu membayarnya. Adakah ianya sebuah bentuk kerugian? Putar alam kuat pembohong betul Guan Eng!

Bandingkan pula dengan kerugian yang dialami oleh kerajaan Pulau Pinang kerana kehilangan permium tanah yang diberikan secara percuma kepada ECO MERIDIAN dalam projek SPICE! RM 27 juta tur brader !!!!

Jadi pada fikiran anda semua apakah motif sebenar Guan Eng mengacau projek TIR sebagaimana beliau mengganggu projek PGCC dan digantikan dengan SPICE di mana pemaju memperolehi TANAH PERCUMA dan WANG RAKYAT SEJUMLAH 50 JUTA !!! KERAJAAN NEGERI SAH KEHILANGAN RM 27 JUTA & RM 50 JUTA!

Udah ler apek tu berbohong , apek itu juga tak pandai hendak mengira! Pulangkanlah balik ijazah ekonomi tu Guan Eng. Dasar PEMBOHONG!


AL KISAH POK NIK BOHONG PASAL HIV & MAT SYABU BOHONG PASAL SMS KEJADIAN CUBAAN BAKAR PINTU PAGAR.


Al kisah pada kali ini mempaparkan kepada semua sebagai tauladan agar jika anda ditakdirkan menjadi ahli politik yang tidak menyokong UMNO dan berserban di kepala berjubah di badan, minta tolong sangat jangan jadi pembohong tegar sepenuh masa bergaji dan berelaun setiap bulan seperti kedua orang pembohong tegar PAS yakni Pok Nik dan Mat Syabu.

Kisah Pembohong Utama Pok Nik & HIV.


Bagi menutup kemaluan dan keaiban kelemahan gerak kerja dakwah Islam jalan 1 -73 , Pok Nik menyalahkan Tun Dr Mahathir di atas kejuaraan Kelantan menjuarai tangga teratas dalam bilangan pembawa HIV tertinggi di Malaysia selama tiga tahun berturut-turut.

Pok Nik berkata ianya terjadi begitu kerana Hudud Politik PAS gagal dilaksanakan. Jika Hudud Politik PAS dilaksanakan sudah pastilah penghidap HIV lebih ramai lagi. Beliau kesal kerana selama 21 tahun pembohongannya didedahkan oleh Allah SWT melalui pencapaian Kelantan menjadi juara dalam HIV secara hatrik.

Sebagai perbandingan, Allah swt memnunjukkan di negeri-negeri dan bandar-bandar besar yang tiada Hudud Politik cuma hanya ada Enakmen Pentadbiran Islam Negeri-negeri penghidap HIV jauh lebih rendah angkanya walaupun bilangan penduduk lebih ramai berbanding Kelantan'

Sebagai contoh di Kuala Lumpur dalam 100,000 hanya 18 orang penghidap HIV manakala di Kelantan dalam 100,000 orang seramai 28.8 orang adalah penghidap HIV.

Tiada berkatlah pemerintahan Pok Nik selama ini. Rakyat Kelantan hendak tunggu apalagi? Buatlah demonstrasi jalanan membantah tiadanya perlaksanaan Hudud Politik di Kelantan.

Kisah Pembohong Kedua Afdal Mat Syabu & Pintu Pagar Besi kena Bakar.Tanpa ada perasaan malu dan 'aib setelah kantoi berbohong mengenai dirinya di langgar landrover polis dan selepas itu dikantoikan mengenai penyelewengan pembayaran kos rawatan akibat kecederaan, Mat Syabu memikirkan adalah WAJIB SYARIE' keatasnya meneruskan pembohongan memandangkan beliau menerima gaji dan elaun bulanan sebagai ahli Lembaga Pengarah PBAPP untuk berbohong semata-mata kepada seluruh rakyat Malaysia.

Setelah memikirkan cara yang terbaik untuk membuat permbohongan yang paling selamat, maka pintu pagar besi ... diulangi pintu pagar besi rumahnya di bakar orang setelah kununnya ... kununnya menerima sms ugutan berbunyi seperti berikut:-
"Awak patut bertaubat cakap tanpa fakta .... Awak pembohong mulut celupar. Mungkin awak tak serik, jangan sampai ada masa akan di simbah asid ke atas isteri dan anak perempuan awak. Batalkan segala debat.Sejarah adalah fakta bukan untuk di debat. Yang pasti awak putar alam"
Kejadian itu disedari oleh jirannya yang baru hendak bersolat pada jam 12.30 malam. (Solat apa tur?) Beliau turun ke bawah dan memadamkan api (dalam keadaan bertelekung seorang diri?) Mat Syabu dan famili tiada di rumah pada waktu itu?

Baiklah dalam sms tersebut ada dinyatakan mengenai DEBAT, tidakkah itu pelik? Apa kaitan debat pula dalam ugutan sms? Apakah relevannya disebutkan mengenai membatalkan debat?

Kedua, yang terbakar adalah Pintu Pagar Rumah Besi ... besi brader .. yang mampu dipadamkan oleh seorang jirannya seorang diri dalam keadaan bertelekong pada tengahmalam. Hebat!

Pada fikiran anda yang waras anda, jika ada yang benar-benar berniat hendak memberikan pengajaran kepada Mat Syabu tidakkah penjahat itu akan terus membakar rumah Mat Syabu dan bukan hanya PINTU PAGAR BESI? 


Anda perlu ingat, Mat Syabu ini sudah terbukti adalah seorang kaki pembohong. Setakat sms begitu apa susah sangat untuk Mat Syabu reka? Beli  kad prabayar lain, guna hanfon lain kemudian hantar.

Sudah semakin teruk sindrom berbohong pemimpin-pemimpin PAS apabila berada dalam keadaan terdesak. Selepas ini apakah kita bakal mendengar pula pembohongan-pembohongan ajaib yang lain pula daripada Mat Syabu?

KERANA MU BANG NUO, KAMI RELA BLAH DARI PKR -PKR SARAWAK.


Rakyat Sarawak tetap mempercayai bang Nuo yang berzina kak Wan oiii
Pemimpin PKR Sarawak sudah ramai tak sanggup tanggung malu dan terasa terhina.

Selain isteri dan ibu mitahli si Wan Jijah yang mengharapkan pembalasan terbaik buat kesetiaannya kepada bang Nuo, mereka yang tidak mempunyai sebarang ikatan perhubungan mukah dengan bang Nuo baik melalui saluran belakang dan depan, mereka ini sudah tidak sanggup lagi menanggung malu, aib dan kehinaan akibat perzinaan dan perogolan bang Nuo. 

Seorang bloger pro BN dari Sarawak melapurkan bahawa PKR Sarawak bahagian Bandar Aman sudah memasang niat dan melaksanakan niat tersebut untuk keluar PKR. Disahkan beberapa pemimpin kuatPKR Srawak sudah mengucapkan Selamat Tinggal kepada bang Nuo. 

Berikut adalah senarai nama para pemimpin PKR Sarawak yang keluar PKR untuk mencari ketenangan jiwa dan kesucian dalam perjuangan mereka:-

1. Jimmy Donald, Ketua PKR Sri Aman,
2. Munan Laja, Ketua PKR Kapit,
3. Jonas Riong, Ketua PKR Serian,
4. Matthew American 
5. Dr John Brian
6. Bloger Dayak Baru.
7. Beberapa pemimpin PKR lagi yang bakal menyusul mereka.


Jimmy menjelaskan bahawa alasan mereka keluar PKR adalah seperti berikut:-

1. Halatuju parti yang hanya mementingkan Baru Bian menjadi Ketua Menteri Sarawak; dan 
2. Halatuju parti yang hanya menumpukan usaha mempertahankan reputasi Anwar Ibrahim dalam video zina
    dengan China Doll sahaja; dan 
3. Menerima MALU , 'AIB dan terasa HINA akibat gagal memberikan jawapan memuaskan kepada rakyat 
    Sarawak berkenaan video zina Anwar Ibrahim dengan China Doll; dan 
4. Majoriti rakyat Sarawak mempercayai Anwar Ibrahim berzina dengan china doll; dan 
5. Tidak mempercayai kepimpinan PKR Pusat dan Sarawak; dan 
6. Hanya menumpukan kepada perkara-perkara membabitkan kepentingan politik Anwar Ibrahim sahaja;
7. Kesemua perkara di atas telahjauh menyimpang dari perjuangan asal PKR Sarawak.

Oleh itu menurut Jimmy, mereka mengambil keputusan berani untuk keluar PKR secara beramai-ramai. PKR Sri Aman bakal gulung tikar terus. Ramai lagi akan menyusul mereka.

Kepada mereka yang telah keluar PKR sila berjuang di dalam parti-parti politik yang berasaskan kepada aspirasi anak watan dan berjuanglah di dalamnya bersama-sama dengan Barisan Nasional. Suara anda di didengari.

Sumber maklumat : http://cetusankenyalang.blogspot.com


Keluar PKR BAGUSSS !
Nanti akak nyusul yea.
Terimakasih beri semangat kepada akak untuk keluar PKR

Patutlat abang Mat Syabu awal-awal mengupah orang lain untuk membakar rumahnya. Dah gerun rupanya.Bertaubatlah bang Mat Syabu. 


JOM LAYAN KLIP VIDEO ZINA ANWAR IBRAHIM BONUS DARIPADA PAPA GOMO!

Klip video pertama ini merupakan pemusnah kepada pembohongan kelompok pencacai Pakatan Pro Komunis yang mempertikaikan kesan gambar menjadi hitam putih. 


Klip video di bawah mempamirkan kesan kamera IR (infra red) ke atas warna gelap dan warna terang. Bandingkan dengan klip video lif (rakaman kamera CCTV) yang di adun bersama klip video zina Anwar Ibrahim (rakaman melalui kamera jenis IR berteknologi tinggi) ini pula, jelas bukan isu berkenaan warna seluar Anwar Ibrahim.dan untuk klip video bonus bagi video zina Anwar Ibrahim sila ke pautan ini :-


Bagi klip video zina Ibrahim Anwar di Siam, kami hanya menunggu masa sesuai untuk mendedahkan tertakluk kepada sikap Anwar Ibrahim sendiri, Jika beliau masih berdegil beliau terpaksa berhadapan dengan SIRI TERBARU KLIP VIDEO ZINANYA DI SIAM - MADE IN THAILAND.

Kak Wan Jijah jangan terkedu pula nanti yea. Kami sudah bersedia untuk di hukum di sisi perundangan negara apabila kami mendedahkannya nanti.


HOI APEK LU MUHONG LAGI ..MANYAK MAHAI LU PUNYA MUHONG HARGA RM480 JUTA LOO.

Cepat-cepat jangan ketinggalan dua posting paling menarik pada hari ini di blog Empayar Pemuda dan Pisau. Empayar Pemuda mendedahkan pembohongan Pok Nik dan PAS mengenai hudud berkaitan kes HIV. Pisau pula mendedahkan maklumat yang diterimanya mengenai penyelewengan dalam projek pembangunan antara MPPP dengan ECO MERIDIAN dalam projek SPICE [ Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa Pulau Pinang]

Berdasarkan kepada maklumat yang diterima oleh Pisau, projek SPICE Pulau Pinang bernilai RM300 juta telah mengakibatkkan kerugian berjumlah RM480 juta di pihak kerajaan negeri Pulau Pinang. Faktar-faktor yang membawa kepada kerugian itu kerana di dalam perjanjian bertarikh pada 19hb Ogos 2011 di antara Eco Meridian dengan MPPP (Majlis Perbandaran Pulau Pinang) antara lain menyebutkan:-

1. Pemberian tanah secara percuma kepada ECO MERIDIAN untuk pembangunan 450 unit rumah kos murah dan sederhana rendah. Ini menjadi faktor kerugian kepada MPP dan rakyat kerana:-

(a) menyebabkan MPP kerugian RM 10 juta kerana penyediaan tapak rumah dan pemberian tanah percuma.
 
(b) Pemberian tanah percuma yang sia-sia. Sepatutnya tanah diberikan percuma kepada penduduk yang benar-benar memerlukan seperti penduduk Kg Assam, Kg Buah Pala, Kg Permatang Tinggi Damar Laut dan beberapa kampung lagi.

(c) Rumah yang di bina adalah jenis rumah teres dan bukannya rumah pangsa, Saiznya berkeluasan 650 kaki persegi pada harga minimum RM 72, 500.00 se unit. Berapa ramaikah rakyat Pulau Pinang yang mampu membelinya? Kenapa tidka meminta pemaju membina rmah pangsa sahaja bagi keperluan penduduk?

2. Kebenaran penambahan pembinaan 1 500 unit rumah. 

3. MPPP melabur sejumlah RM50 juta tetapi memberikan tanah percuma dan tanah berpremium rendah bagi pembinaan hotel mewah yang jauh lebih rendah dari harga pasaran semasa. Ini menyebabkan kerugian berjumlah RM27 juta di pihak negeri Pulau Pinang.

Pemaju bakal memperolehi keuntungan sejumlah RM450 juta disebabkan pemberian tanah percuma.

Setrusnya menurut sumber pemberi maklumat Pisau, beliau akan mendedahkan pembohongan biaDAP yang mendakwa MPSP kerugian RM 230 juta dan kaitannya Ismail Mamat, MPSP dengan Anwar Ibrahim. Kita tunggu aje la Pisau mendedahkannya.

Memang terer dan cukup mahir pepuak Pakatan Pro Komunis inin berbohong. Berbohong itukan suatu kewajipan kepada mereka, yea tak?


HOI APEK WA SUDAH JEMU DENGAR LU PUNYA MUHONG!


Kita ini manusia biasa. Sejahat mana pun manusia itu pembohongan merupakan dosa tidak termaaf. Cubalah sentiasa berbohong kepada kepala gengster di jamin jadi arwah. Malah isteri kepada kepala gengster pun mampu baling kuali kepada suaminya si kepala gengster jika di dapati berbohong selalu. Ahli-ahli dan kumpulan-kumpulan gengster pun berikrar janji bersumpah setia tidak berbohong sesama sendiri. Jika memungkirinya maka kematianlah padahnya. Itu dalam lingkungan dunia manusia jahat.

Peliknya dalam dunia orang baik-baik (dunia politik/ ahli politik) pembohongan bukanlah dosa tetapi suatu kewajipan! Fitnah adalah suatu jenis pembohongan. Baru-baru ini Guan Eng berbohong di luar negara. Di hadapan mahasiswa/i di sebuah universiti di Melbourne Australia, Guan Eng berbohong dalam siri ceramah berbohong di sebut sebagai MAP (Minsterial All Pembohong) mendakwa Malaysia ini sebuah negara yang kurang kebebasan berbohong.

Guan Eng membohongi para hadirinnya mendakwa rakyat Malaysia tidak dibenarkan membuat kritikan-kritikan kritis kerana itu di anggap sebagai berunsurkan hasutan. Di dalam pembohongannya, isu kes liwat, isu FDI dan pujian Ketua Audit Negara kepada beliau turut menjadi tajuk-tajuk utama. 

Itulah sikap ahli politik dan kepimpinan Pakatan Pro Komunis, berbohong adalah suatu kewajiban kepada mereka. Mat Syabu berbohong mengenai sejarah negara. Isham Rais berbohong mengenai fakta sejarah. Anwar Ibrahim berbohong mengenai banyak perkara. Hj Hadi dan Nik Ajih berbohong mengenai agama.

Persoalan seterusnya kepada kita ialah mampukah kita menjadi sejahtera dan aman sentosa jika kelompok pembohong tersebut menguasai ekonomi dan politik negara?

Sendiri mahu ingat.


biaDAP hentam PAS, PKR bukak kain biaDAP, PAS balun biaDAP.

PAS dengan isu Mat Syabu cabul mulut sokong komunis kemudian Karpal Singh membalun beliau termasuk PAS. Selepas itu PKR mengamok dengan biaDAP mengenai pembahagian kerusi di Pulau Pinang dan Johor. PKR Johor balun DAP Johor mengenai penyelewengan dana politik. Tidak lama selepas itu Manokharam Meliarputaralam keluarkan kenyataan menghina bendera Malaysia. Jadi PAS tidak melepaskan peluang membalun pula biaDAP sebagai membalas dendam kesumat kepada Karpal Singh membalun Mat Syabu.

Ceramah Perdana PKR dan PAS di stadium bandaraya Pulau Pinang pula di boikot oleh biaDAP dengan pemergian Guan Eng ke Singapura. Begitulah episod mutakhir balun membalun antara PAS, biaDAP dan PKR. Selepas pihak ini balun pihak lain pula membalasnya. 

Kepimpinan Pakatan Pro Komunis ini benar-benar suka menyusahkan rakyat dan orang lain dengan perkara-perkara imiginasi mereka. Belum pun menguasai negara, mereka sudah acapkali menyukarkan keadaan. 

Terkini PAS membalun Manokharam Meliarputaralam mengenai isu bendera Malaysia seperti berikut:-

KUALA LUMPUR, 19 Sept — Dewan Pemuda PAS pusat menegur Majlis Presiden Pakatan Rakyat tidak memberi perhatian ke atas ucapan dan pandangan diberikan pemimpin mereka sehingga mencetuskan kontroversi lalu merugikan perikatan itu.
Naib Ketuanya Raja Ahmad Al-Hiss berkata, pihaknya berharap Majlis Presiden Pakatan Rakyat akan lebih tegas dan berhati-hati dalam mengamalkan sikap memberi pandangan atau keputusan masing-masing.
“Kami melihat Majlis Presiden Pakatan Rakyat kurang memberi keprihatinan terhadap ucapan-ucapan dan pandangan-pandangan samada pimpinan dan wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat supaya selari dengan dasar Pakatan Rakyat dan parti masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan petang ini.
Raja Ahmad merujuk kepada pandangan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Kota Alam Shah, M. Manoharan yang mengatakan akan mengubah Jalur Gemilang jika Pakatan Rakyat mengambil alih kepimpinan negara.
“Bagi kami, tulisan tersebut keterlaluan dan tidak pernah sekali-kali dibincang mahupun terlintas difikiran Pakatan Rakyat untuk dilakukan.
“Hatta Kami akan terus mempertahankan nilai-nilai dan ciri-ciri jati negara yang sedia terdapat dalam Jalur Gemilang sedia ada,” katanya.
Raja Ahmad menambah pihaknya menganggap tulisan tersebut adalah imiginasi dan khayalan Manoharan tersendiri dan terlanjur dalam kenyataannya.
“Namun imiginasi seperti itu tidak boleh dibiarkan kerap dibiarkan tanpa sebarang peringatan dan tindakan.
“Kami juga ingin mengingatkan parti-parti dalam Pakatan Rakyat agar tidak ghairah mengeluar kenyataan yang mewakili Pakatan Rakyat tanpa merujuk Majlis Presiden Pakatan Rakyat terlebih dahulu tanpa mengira jawatan dan status mereka,” katanya lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...