Selasa, 28 Februari 2012

LYNAS, NFCORP, GARDENIA & KFC - SEKTOR EKONOMI MELAYU YANG DI SABOTAJ.


Bila sebut sahaja isu NFCORP ramai Melayu dalam PKR DAP PAS turut serta membantu puak komuniti monopoli pasaran daging halal tempatan dan pengimpot daging kerbau India mari punya. Bila sebut sahaja KFC ramai yang turut serta dalam pesta memaki hamun Melayu. Bila sebut sahaja Lynas teringat kes khalwat Badrul Amin. Bila sebut sahaja Gardenia teringatkan Robert Kuok hendak sabotajkan Syed Mokhtar Al Bukhary. 

Paling kelakar ialah bilamana ramai yang terlupa bagaimana isu NFCORP ini boleh timbul. Cuba anda kaji semula dan teliti semula kenapa isu NFCORP ini dibangkitkan dan berpunca daripada siapa dan kerana apa. Semasa pembentangan bajet 2012 oleh DS Najib ianya merupakan suatu kejutan maut buat pakatang. Ianya juga menjadi igauan ngeri buat puak-puak pensabotaj dalaman.

Bajet 2012 merupakan titik mula di mana isu NFCORP dibangkitkan. Setelah puak dan jejuak pakatang gagal menyakinkan rakyat bahawa Bajet 2012 adalah gula-gula pilihanraya kerana pakejnya amat telus dan berintregriti, tiba-tiba Lapuran Ketua Audit Negara lewat dikeluarkan. Kenapa?

Di dalam pakej Bajet 2012, adanya pakej SBPA untuk kakitangan awam. Betul tak? Pakej SBPA ini telah sengaja disabotaj oleh beberapa pegawai JUSA. Tidak lupa juga Ketua Audit Negara merupakan figura bermasaalah dalam skandal makmal komputer. Baiklah. Jika anda seorang pemimpin politik yang tidak ada jawatan dalam kabinet tetapi memegang jawatan di dalam parti dan anda bercita-cita tinggi apakah yang anda akan lakukan?

Pertama anda perlulah mencari bloger yang boleh dipengaruhi mindanya kerana terbuku hatinya.Kemudian? Anda perlulah menggerakkan rangkaian anda terutama mereka yang mencari kesempatan untuk menyerapkan idealisma reformasi dan Anwarinas.Setelah itu? Anda tunggu. 

Apabila Lapuran Ketua Audit Negara dikeluarkan. Maka bermulalah salakan pembangkang episod-episod pembaziran dan sebagainya. Tapi tahukah anda seminggu sebelum itu sudah keluar di fesbuk isu NFCORP? Wow bagaimana itu boleh terjadi? Sedangkan Lapuran Ketua Audit Negara masih belum dikeluarkan?

Tahukah anda sekumpulan AMK termasuk Rafizi telah pergi ke PFN dan kemudiannya menginterbiu pekerja di sana serta mula melakukan putar belit? Pertama kali ianya keluar sebagai artikel di blog Ketua AMK. Setelah Lapuran Ketua Audit Negara dikeluarkan ianya bertambah hangat apabila ada rangkap di dalam Laporan tersebut yang menyebutkan dan ditafsirkan sebagai mengesahkan projek PFN  tidak mencapai sasarannya. 

Setelah tiga bulan dan di desak memperjelaskannya Ketua Audit Negara mohon maaf kata beliau tersilap tapi jangan persoal intergriti pasukan auditnya. Kelakar bukan? Katakunci INTERGRITI. Kepala hotak beliau. itu baru cerita di pihak Ketua Audit Negara, Belum lagi masuk ceerita pasal PDRM. Ada kaitan dengan pendedahan GAP mengenai hanki panki kontrak berkaitan perkhidmatan internet. Melibatkan juga figura penting dalam grup siber.

Sebenarnya banyak lagi hendak di tulis ini mengenai kronologi isu NFCORP yang jelas ada unsur-unsur sabotaj dari luar dan dari dalam. Banyak pihak boleh disyakki. Banyak pihak menjadi saspek utama. Banyak pihak layak di gelar dalang.

Paling menyedihakan ialah bagaimana isu ini diperalatkan oleh pihak saboteur bagi mempengaruhi minda dan perasaan seorang bloger yang menggelarkan dirinya Cicak Man bagi menjatuhkan reputasi seorang bloger terkenal di Malaysia. Seronok kan? 

Tapi sabarlah, pertama sekali Hamba hendak mengingatkan semua mengenai bagaimana isu NFCORP ini boleh timbul. Apabila anda mengkaji setiap satu insiden yang mendahului isu tersebut anda boleh bayangkan dengan jelas beberapa wajah-wajah 'Kesayangan Tuan Hamba' yang muncul dalam benak fikiran masing-masing.

Anda juga perlu ingat mengenai amaran bloger The Unspinners sebelum dari itu mengenai Strategi Bliztkrieg Anwar Ibrahim.Anda juga perlu ingat bahawa semasa NFCORP ditubuhkan dan di awal operasi seorang agen saboteur dari pihak DAP dan pihak saboteur telah diletakkan di dalam pengurusan NFCORP.

Anda perlu bertanya soalan ini dan jawablah dengan penuh KEJUJURAN dan INTERGRITI:-
  1. Projek PFN dan keberadaan NFCORP adalah hasil polisi semasa pentadbiran Pak Lah. (Ahaa ! ada kaitan dengan bloger yang telah terpengaruh dan diperalatkan )
  2. Siapakah figura UMNO yang muncul memperrtahankan isu tersebut? (Ahaaa ! ada kaitan dengan sebuah grup siber)
  3. Kenapa isu ini menjadi bertambah hangat selepas pemergian Dr Lo'Lo' ? (Ahaa!)
  4. Kenapa di dalam PAU 2012 pemimpin lama di dalam UMNO di bidas oleh ketua-ketua muda?
  5. Kenapa tiba-tiba ada figura yang kontroversi kelihatan semasa PAU 2011 dan selepas itu figura itu bersama figura penting di dalam grup siber berinterbiu bertepuk tampar secara manja gitu-gitu dalam studio kerusi hangat?
Sekarang ialah 2012. PFN bermula pada 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 (Hanya hasil audit pada 2010 Ketua Audit kata tak mencapai sasaran sedangkan sebelum itu tidak timbul pun di dalam mana-mana Lapuran Ketua Audit Negara pada 2008, 2009,) Malah sebelum itu juga tidak pula Rafizi dan Mak Lempira sibuk hendak melawat dan menziarahi ladang PFN. Kenapa ya? 

Cukuplah dulu yea setakat ini, Lainkali Hamba sambung lagi. Malah segala isu-isu politik lain turut diperbincangkan dari sudut pandang sebegini. Setiap peristiwa yang berlaku bukanlah secara kebeetulan. Ianya berangkaian dan berkait di antara satu sama lain. 

Cuma renungkan keputusan Jawatankuasa Displin Pusat DAP yang 'mensucikan' taik lembu pada Nga Kor Ming kerana menurut mereka ' kewujudan pertalian dengan pemberi kontrak dan penerima kontrak tidak melayakkan sebarang aduan mengenainya dijadikan bermerit untuk siasatan penyelewengan'. Agak-agak anda adakah ianya sebuah keputusan dan jujur dan berintergriti?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TERAMAT WAJIB DI BACA.- THE UNREASONABLE MAN.Ramai yang pandai berckap dan pandai menulis tentang Intergriti tetapi berapa ramai pula yang benar-benar mengamalkannya? KEJUJURAN seperti Tun Dr Mahathir merupakan yang terbaik. Bernard Shaw pernah berkata, 
The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man.
Amat jarang sekali kita mempunyai pemimpin seperti Tun Dr Mahathir yang berada dalam kategori 'Reasonable Man'.  Di Malaysia dan di blogsfera, terlalu ramai jenis manusia dalam kategori ' The Unreasonable Man' yang mahu dunia itu menyesuaikan dengan kehendak mereka. Inilah perjuangan puak Reformis dan Anwarinas di mana-mana jua. Artikel di bawah di tulis oleh Tun dr Mahathir dalam membicarakan dan mengkritik sikap sesetengah pihak yang mendabik dada membawa intergriti tetapi sedikitpun tidak memahaminya.


KAITAN BANGSA DENGAN BISNES
JAN25 2012 
WRITTEN BY CHEDET


1. Seorang pengerusi badan Kerajaan berkata pembangunan negara ini akan tergendala selagi ada usaha mengaitkan bangsa dengan bisnes.

2. Kita akui yang pengerusi berkenaan mempunyai kebolehan tertentu yang menyebabkan ia dilantik oleh Kerajaan sebagai pengerusi, tetapi orang lain tidak mempunyai sifat tertentu dan masih perlu diberi pertimbangan dalam perniagaan dan lain-lain berasas kepada bangsa mereka.

3. Benarkah pengambilan kira bangsa dalam perniagaan di Malaysia melalui dasar DEB menghalang pertumbuhan ekonominya? Dunia mengakui bahawa Malaysia yang berbilang kaum ini lebih cepat dan tinggi tahap pembangunannya dari negara-negara membangun yang lain yang tidak mempunyai masalah bangsa untuk diambilkira.

4. Memang mungkin jika masalah kaum tidak menghantui Malaysia pertumbuhannya menjadi lebih pesat. Tetapi apabila agihan kekayaan begitu luas di antara kaum, besar kemungkinan permusuhan akan berlaku antara kaum yang miskin dengan kaum yang kaya.
5. Permusuhan ini sudah tentu akan menyebabkan ketegangan dalam masyarakat dan menjadikan negara tidak stabil dan terdedah kepada huru hara dan rusuhan.

6. Keadaan seperti ini akan menghalang pelaburan, dagangan dan perusahaan. Dalam iklim seperti ini ekonomi tidak mungkin tumbuh dengan baik. Pembangunan akan terjejas.

7. Yang jelas ialah mengenepikan masalah bangsa dalam negara berbilang kaum, tidak juga menjamin kepesatan pembangunan.

8. Kata pepatah Melayu, telan mati pak, luah mati emak.

9. Namun adalah lebih baik pembangunan terlewat sedikit daripada kehancuran akibat rusuhan.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

BADRUL AMIN: KALAU DI BARAT SEKIRANYA ADA SKANDAL SEPERTI INI MEREKA TIDAK TERAGAK-AGAK LETAK JAWATAN.

Ini tidak mungkin pernah berlaku di Malaysia.. tapi kalau di Barat, sekiranya ada skandal seperti ini  mereka tidak teragak-agak letak jawatan .. saya tidak sampai ke situ lagi -Badrul Amin temuramah dalam klip video di bawah.
KAH .. KAH ... KAH ... KAH ... mati hidup balik sepuluh kali pun Badrul Amin dan mana-mana pemimpin Porno Regim (PR) tidak akan samasekali meletak jawatan. Pengampunan daripada pelbagai pihak akan berkumandang dengan tema 'teraniaya' 'konspirasi terancang' 'kaunseling tuala' ooopsss. 

Antara lain Badrul Amin kata tidak berlaku khalwat malah apa yang dilapurkan di dada Kosmo adalah tidak benar. Ya betul memang tidak berlaku khalwat di antara Badrul Amin dengan akaq Wan Jijah ataupun dengan Nurul Izzah ataupun dengan Elizabeth Wong ataupun dengan Ambiga Sreenivasam. Beliau cuma didapati berdua-duaan dengan seorang isteri orang pada jam 2 pagi di dalam bilik hotelnya. Ehh itu bukan khalwat itu adalah sesi Kaunseling Tuala Mandi.Perbuatan itu tak salah. Ianya dilakukan secara privasi dan bukan di tempat awam jika menurut pandangan Anwar Ibrahim mengenai kesalahan seks luar tabie'.

Lagipun menurut perundangan di Malaysia (menurut Badrul Amin) sebarang tangkapan bagi pencegahan maksiat mestilah di buat pada waktu pejabat sahaja dan pada hari bekerja. Mana-mana tangkapan yang dilakukan selain dari waktu dan hari tersebut adalah di kira sebagai konspirasi jahat dan terancang oleh UMNO.

Menurut Badrul Amin, beliau hanya dinasihatkan bercuti sebulan dan bukan diarahkan bercuti. Kenyataan beliau boleh kita fahami sebagai membawa maksud cuti rasmi tahunan beliau sudah habis untuk tahun ini.Lagipun bukankah beliau baru sahaja selesai bercuti di Swiss Garden sempena menghadiri majlis yang bukan tajaan kerajaan Negeri Selangor? Jadi cuti yang dicadangkan adalah cuti sakit. Sakit apa? Sakit hati kerana tertangkap semasa melakukan perbuatan keji.

Samalah seperti Mat Syabu dahulu semasa menghadiri BERSIH 2.0. Beliau sedang bercuti dan mendapat kecederaan. Jadi PBAPP wajib menanggung kos perubatan beliau. Begitu jugalah dalam hal Badrul Amin.. Kerajaan negeri Selangor wajib membayar sebarang kos perubatan bagi rawatan kecemasan di atas kecederaan yang dialami olehnya di pukul oleh 20 orang. Hamba pun hendak tahu hospital swasta dan doktor pakar mana yang begitu handal mampu menyembuhkan semua kesan-kesan parut dan lebam akibat di pukul dalam tempoh 48 jam sahaja.

Kita layan sajalah omelan Badrul Amin di dalam klip video ini.


TEPUK DADA TANYALAH IMAN!

RETURN OF THE JEDI. PERMULAAN BARU.


Bali ?
Siapa ?
Ehh salah ker ke Bali?
Guna duit sendiri hasil perniagaan sendiri tanpa pergunakan broker projek ?

Kesilapan ketara manusia ialah selalu fikirkan bahawa pihaknya sahaja benar dan betul. Bangga , angkuh dan terlalu sombong dengan pangkat dan kuasa yang ada. Mendiamkan diri bukan bermakna mengalah. 

Ada kuasa yang Maha Hebat daripada rangkaian kuasa manusia.

Kena beringat selalu, tidak semestinya gendang yang di palu lantai akan turut menari.

Kalau kail hanya panjang sejengkal lautan dalam jangan sesekali di duga.

Tempang harimau bukan sebarang tempang apatahlagi harimau tepok

Menyusuri akar takkan sang Naga Ular kehilangan bisa.

Ketuk papan kekunci Tanyalah Akal Budi.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TERKINI GAMBAR BADRUL AMIN LEBAM-LEBAM KENA PUKUL KEPALA HOTAK BELIAU.


Mana lebamnya ?????


Mana lebamnya???? Tapi wajah Badrul Amin jelas HITAM LEGAM.Gambar sumber Bernama - gambar petang tadi di JAIP, beginilah keadaan Al Fadhil Ustaz Dr Badrul Amin setelah di belasah dan di serang oleh 20 orang pemuda....

MANA LEBAMNYA???????


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KENAPA PAKATANG MENYERANG LYNAS ?


KILANG LYNAS merupakan suatu pelaburan yang besar kepada negara di dalam industri bahan galian Nadir Bumi.Industri ini penting kerana bahan galian tersebut banyak digunakan bagi barangan dan produk teknologi yang digunakan seharian oleh seluruh penduduk dunia. Jumlah pelaburan dan pemindahan teknologi serta rangkaian pasaran terbuka luas bagi Malaysia untuk menjadi pemain di dalam bidang industri ini. 

Semua pakar nuklir samada pakar tempatan dan luar negara mengakui dan mengesahkan bahawa kilang Lynas tidak mendatangkan sebarang mudarat dan kesan radioaktif. Malah semua peraturan menurut piawaian antarabangsa telah dipenuhi. 

Pihak pakatang menggunakan isu Lynas ini semata-mata di atas dasar kepentingan politik sempit mereka bagi mensabotaj usaha-usaha kerajaan serta menakut-nakutkan pelabur asing bona fide datang melabur ke negara ini. 

Malah seorang pakar nuklir tempatan yang juga seorang ahli PAS sendiri mengakui bahawa kilang Lynas tidak mendatangkan sebarang mudarat kesan radioaktif sepertimana yang di dakwa oleh Fuziah Thoron. Pada pandangan Hamba serang dilakukan ke atas Lynas antara lain kerana:-
  1. Pelaburan di buat di negeri Pahang di mana merupakan negeri kelahiran PM DS Najib; 
  2. Mensabotaj usaha kerajaan menarik pelabur yang mampu memberikan kerjasama kepada kerajaan; untuk mencapai 'Negara Berpendapatan Tinggi';
  3. Mengagalkan matlamat Wawasan 2020;
  4. Mahu mencetuskan ketegangan di dalam negara sepertimana yang terjadi di Pulau Pinang.
  5. Sengaja membangkitkan konflik yang difikirkan mampu mempengaruhi rakyat untuk melakukan revolusi seperti Arab Spring.
Kempen Anti-Lynas bukanlah berdasarkan kepada perlindungan alam sekitar dan kepentingan rakyat. Kempen tersebut bermotifkan politik semata-mata dan kepentingan Pakatang yang mahu melihat ekonomi negara terus merundum dan rakyat sengsara.

Apabila anda fikirkan kempen anti Lynas anda fikirkan pertelingkahan yang tercetus dan provokasi yang dilakukan oleh KM regim sosialis pakatang di Pulau Pinang. Itulah yang sebenarnya dikehendaki oleh pakatang melalui kempen anti-Lynas.

TEPUK DADA TANYALAH IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...