Selasa, 23 Julai 2013

Realitinya PAS Memang Nak Kalah Untuk Ubah 'Natijah' Kemenangan BN.

Last Call - Ini bukan kempen. Artikel ini bukan kempen. Artikel ini nak beritahu kepada semua apa yang ada dalam kepala otak dan hati busuk DAP PKR PAS. Minit terakhir, DAP PKR PAS tarik balik semua jentera pilihanrayanya (JPR), buat kenyataan akhbar tunjuk tak puashati dengan PAS, kenyataan PAS dan PAS berlaga, mengeluarkan surat 'hadiah duit hari raya' , kenyataan media nak saman Hj Hadi dan beberapa perkara lagi akan keluar. Kesemuanya itu bertujuan untuk mengubah 'Natijah' kemenangan BN. 

DAP PKR PAS sudah awal-awal menjangkakan kemenangan BN. Mereka tahu mereka akan kalah, seperti mereka tahu mereka akan kalah dalam PRU 13 tapi menang undi popular. Apa yang mereka nak buat seterusnya ialah mencipta 'kekecohan' hasil dari kemenangan BN bagi mengubah 'natijah' keputusan PRK Kole Besout. 

Untuk apa DAP PKR PAS mahu mengubah 'natijah' kemenangan BN nanti? Segalanya untuk menjadi 'pencucuh' kepada BERSIH 4.0. Mereka sudah bersedia. Sejak dari Himpunan Hitamlegam 505 lagi. Sasaran dan objektif utama mereka ialah mengusir penjawat-penjawat utama SPR. Ofkors, DAP PKR PAS akan melakukan provokasi-provokasi kecil-kecilan semasa hari mengundi. Sikit je kecohnya, Tak banyak, tapi mampu menambah momentum kepada BERSIH 4.0 nanti. 

Ada beberapa lagi objek-objektif dan sasaran-sasaran kecil yang lain. Tak perlu ambe tuliskan di sini. Ambe fikir semua mampu mengupas sendiri dan melihat dengan mata terbuka. Selagi, Melayu -Islam tidak dipersatukan kembali, selagi itulah negara akan tetap bergolak hebat. DAP-PKR sesekali tidak mahu melihat Melayu-Islam kembali bersatu di bawah satu naungan, kerana itu akan mencabar kekuatan pengundi Cina yang bernaung di bawah CAUVINIS DAP. 

PRK KOLE BESOUT: Pesanan Sebelum Hari Mengundi, Undi Je BN Demi Maruah Islam dan Melayu.

Pesanan ambe mudah sahaja kepada semua pengundi Kole Besout. Di tangan anda kini, satu pilihan yang mampu mengembalikan semula maruah Islam dan bangsa Melayu di mata dunia. PRK Kole Besout adalah titik mula di mana penyatuan kembali Melayu bermula. Kalah atau menang mana-mana pihak, memberikan impak besar kepada penyatuan semula Melayu kedua. 

Memberikan kemenangan kepada PAS bukanlah pilihan yang tepat. Kerana PAS masih terikat dengan Tahaluf Siyasi yang tak menguntungkan kuasa politik Melayu. Kedudukan PAS tak begitu baik dalam Pakatan DAP PKR PAS, tetapi kedudukan UMNO lebih baik berbanding PAS dalam BN. 

Justeru itu, bagi membuka peluang dan pintu-pintu perdamaian dan penyatuan kedua Melayu selepas 1946 menentang Malayan Union, memberikan kemenangan kepada BN adalah pilihan yang terbaik. Kemenangan tersebut mampu membungkamkan puak-puak anwarinas dan simpatisan DAP di dalam PAS. Apabila pengaruh puak-puak syiah, anwarinas dan simpatisan DAP didiamkan, barulah boleh penyatuan Melayu kedua berlaku. 

Apakata, Rabu ini, semua pengundi Melayu mengundi BN demi memperkuatkan dan memperkukuhkan kembali keyakinan semua kepada maruah Islam dan keadilan saksama kepimpin Melayu Islam? Sila lah, pilihan di tangan anda !

PRK KOLE BESOUT:- Penyelamat Dunia - & Ahli Politik Malaysia.


Tuhan kepada ahli politik ialah wang dan jawatan. Keduanya adalah sumber kuasa politik utama bagi ahli politik. Tanpa keduanya, mana-mana ahli politik tidak akan mampu bertahan lama. Ahli politik Malaysia adalah ibarat rokok. Waima tak berfaedah tapi ramai ketagih rokok. Dan sukar membuang tabiat ketagihan rokok. Mahal macamana pun harga rokok, orang tetap menghisap rokok. Yang untung hanyalah syarikat-syarikat pengeluar rokok. Rokok adalah produk komersil yang satu-satunya tidak diperlukan tapi pasarannya besar.

SATU SUDUT PANDANG YANG JAUH BERBEZA.

BN menang tapi kalah dalam PRU13. BN menang majoriti kerusi tapi kalah undi popular. Sesuatu yang yang di luar akal munasabah, tapi ianya berlaku. Selama ini kita diberikan maklumat bahawa BN kalah undi popular kerana lonjakan sokongan rakyat dan tsunami Cina. Benarkah begitu? Sebenarnya, pada hemat ambe, ianya tidak benar samasekali. Ianya berlaku kerana BN mahukan ianya berlaku.

Mana-mana ahli politik bila diberikan wang dan jawatan akan sanggup melakukan apajua. Ada dua amalan politikal yang paling diikuti yakni:-

1. Teori 'Punca & Natijah'
2. Teori 'Di Mana Ada Perkecohan Di Situ Ada Peluang'

Bila anda memahami kedua teori politikal di atas, anda akan mampu menggabungkan kesemua 'Punca', 'Natijah' , 'Kekecohan' dan 'Peluang'.

Ambe tak berapa nak 'membeli' hujah-hujah yang mengenai komposisi 16:16. Jika ianya berlaku sekalipun, kerana ada pihak yang mahu ianya berlaku. Kerana mahu mengujudkan satu kekecohan yang membuka peluang-peluang tertentu. Komposisi 16:16 bila berlaku tetapi mampu di ubah 'natijah'nya. Mudah sahaja, tawarkan wang dan jawatan. Pasti ianya berubah sekelip mata. Keputusan selepas pilihanraya boleh berubah kerana 'natijah' itu tertakluk kepada faktor 'wang' dan 'kuasa' ahli politik dan bukan lagi kepada pengundi. 

Jika ianya berlaku, ianya amat menguntungkan bagi ahli politik. Kerana, ahli Politik mampu memberikan alasan dan jutifikasi mengekalkan kuasa dan jawatan. Ahli politik akan memainkan peranan 'Penyelamat Dunia'. Maka rakyat akan menarik nafas lega kerana 'diselamatkan'. Dengan itu, menjadi relevanlah keberadaan kuasa ahli politik dan sokongan kepada rakyat. Bukankah itu tujuan dan matlamat ahli politik pun? Mengekalkan status-quo kuasa dan jawatan mereka tanpa memprejudiskan golongan mereka?

Kerana itulah kita melihat kenapa kempen PRK Kole Besout tidak hangat dan dingin sekali. Kerana semua ahli politk sudah sepakat di antara mereka, siapakah yang akan terpilih dan siapakah yang akan terkeluar dalam mengekalkan status-qou kuasa dan jawatan mereka. Persoalannya kini, untuk dan kepada siapakah peluang tersebut diwujudkan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...