Khamis, 15 Disember 2011

SAKSI ALIBI ANWAR IBRAHIM - MEREKA PERLU MENANG.

KENAPA ANWAR IBRAHIM TIDAK KEMUKAKAN SAKSI ALIBI?
(Analisis Faktor Luar Jangkaan)

Perlukah kita bergembira kerana Anwar Ibrahim tidak kemukakan sebarang saksi alibi yang di sebut-sebut olehnya? 

Anda tentu ingat mengenai kenyataan sidang akhbar akaq Wan Jijah dan Nurul Izzah yang menafikan Anwar Ibrahim berada di lokasi kejadian pada waktu yang di sebut berlakunya kejadian liwat suka sama suka? 

Terfikirkah anda kenapa kes ini mengambil masa selama 24 bulan dan bukannya 24 hari? Kenapa barisan peguambela Anwar Ibrahim tidak memfokuskan kepada pembelaan secara saksi alibi? 

Kenapa barisan peguambela Anwar Ibrahim yang diketuai oleh Karpal Singh memfokuskan kepada pembelaan di sudut teknikaliti dan keterangan saksi pakar? 

Terfikirkah anda kenapa bekas reformasi 98 tiba-tiba mendiamkan diri mereka dan enggan bekerjasama dengan Anwar Ibrahim?

Terfikirkah anda kenapa kempen Anwar Ibrahim melabelkan kes liwat II sebagai Fitnah II gagal samasekali?

Terfikirkah anda kenapa kalihan Anwar Ibrahim memperalatkan Syed Yusoff Qardawi dan kepada isu Qazaf gagal samasekali?

Terfikirkah anda kenapa Anwar Ibrahim memberikan keterangan dari kandang tertuduh tanpa bersumpah?

Terifkirkah anda bagaimana air mani nya boleh berada dalam dubur Saiful?

Kita selalu memikirkan bahawa sesuatu kejadian lain tidak ada perkaitan dengan kejadian yang lain. Sebenarnya kita silap perhitungan. 

Kes liwat II Anwar Ibrahim bermula pada 7hb Ogos 2008 dan perbicaraannya tamat pada Disember 2011. Jatuh hukum pada 9hb Januari 2012. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANWAR IBRAHIM ARAHKAN HAKIM MEMBEBASKANNYA BERDASARKAN KEPADA FAKTA DAN UNDANG-UNDANG.

'KAMI BERJUANG UNTUK KEADILAN DAN REFORMASI ' KATA ANWAR IBRAHIM MEMBERIKAN ISYARAT.


Mahkamah menetapkan 9hb Januari 2012 sebagai tarikh jatuh hukum. Anwar Ibrahim dalam temuramah di luar bangunan mahkamah pada hari akhir pengulungan hujah memberikan isyarat kepada semua bekas Reformasi 98 untuk melaksanakan fasa terakhir dalam rampasan kuasa di Malaysia. Di dalam klip video di atas Anwar Ibrahim begitu yakin bahawa agendanya akan berhasil. Ya memang beliau telah menjangkakan beliau akan ke penjara sejak berada dalam penjara. Kesemua senario telah difikirkan kemungkinannya. Sekarang terpulanglah kepada kesetiaan bekas Reformasi 98 di dalam UMNO untuk menggerakkan momentum terakhir bagi membebaskan Anwar Ibrahim. 

Bagaimanakah caranya mereka akan merampas kuasa? Tersangatlah mudahnya. Apa guna bekas Reformasi 98 berada dalam UMNO dan memegang jawatan penting dalam kerajaan sejak 2004 sehingga kini? 

Peristiwa Anwar Ibrahim ke penjara akan digunakan untuk mencetuskan suatu perhimpunan demonstrasi jalan. Tidak perlu ramai pun. Cukup untuk memberikan impak dan kesan serta alasan kepada kumpulan reformasi 98 dalam UMNO untuk melakukan desakan meletakkan calun pilihan mereka untuk bertanding dalam PRU 13. 

Pelbagai lapuran tidak benar serta maklumat palsu akan sampai kepada kepimpinan atas untuk memberikan gambaran seolah-olah jika calun-calun mereka tidak diletakkan bertanding BN akan kalah teruk. 

Jika kepimpinan BN tidak mempercayainya apa mereka hendak susah hati pun. Kalau BN kalah mereka tetap hidup kerana mereka sememangnya sehati sejiwa dengan PKR. 

Kalau BN menang mereka beruntung juga kerana berjaya menguasai BN dan UMNO. Lagi mudah kerja mereka. Sudah tentulah kepimpinan BN akan menerima pandangan mereka kerana bimbang kehilangan kuasa dan keistimewaan. 

Akan bermulalah gerakan mencantas semua kelompok yang mereka fikir dan label sebagai ortodoks di dalam UMNO. Apa ada hal pun dengan kekuatan DAP dan PAS. Bagi mereka kacang je dua ekor parti itu.

Mahu tak mahu terpaksalah kepimpinan BN dan UMNO menerima cadangan dan usul puak Reformis 98. Lagipun bila Reformis 98 berkuasa apa ada hal pun dalam penjara bagi Anwar Ibrahim ibarat kata macam pergi holiday je ler. 


Hamba mengarut dan merepek? Tengok lah nanti, sejak 2004 kita orang uMNO kena tipu dengan puak Reformis 98 dalam UMNO.

Baca selanjutnya di sini PAPA GOMO


TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE MALAYSIAN POLITICS; FROM FEDERATION TO AN AUTHORITARIAN REPUBLIC?

THE 1967 SETAPAK DECLARATION & THE 13TH MAY 1969.
(The DAP Racist Dream of An Authoritarian Republic)

DAP is a socialist democrat newborn. Its parents are dictatorship and Unitarian communism. It has nothing to do with any notion of federation form of government. It has only one aim and that is to change the present federation system of the day to that an authoritarian republic which ousted monarchy parliamentary system. Socialist prefers to be supreme above all institutions. There is no check and balance mechanism but only final directives from the Supreme Head of the State. The State itself acts like the Supreme Ruler. Nobody is above the Supreme Ruler and the Supreme Ruler is not subjects to anything. The Supreme Ruler shall have absolute executive, legislative and judicial powers. Only he has the power to appoint any members of the executive, legislative and judicial at his own pleasure without anyone can question that powers. Interesting isn't ? The will be only an electoral system in so far as to legitimate the Supreme Ruler and nothing else matters. Anyone who is against the Supreme Ruler shall be deemed the enemy of the state. Freedom of expression. speech and assembly is limited only to speech corners measured 10 ft by 10 ft without no roof above your head. But once you step out from that box your freedom is automatically relinquish by the state. You talk as a free man and you walk as an enemy of the state. Comprende? Be careful as this is the kind of the change that DAP wants to replace with the existing system of governance.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HAMBA SOKONG KAK IJAT LETAK JAWATAN DENGAN SYARAT SEMUA PEMIMPIN POLITIK TAK KIRA DARI PIHAK MANA YANG PERNAH DAPAT PROJEK DARIPADA KERAJAAN NEGERI DAN PUSAT TURUT MELETAK JAWATAN SEKARANG JUGA!


MANA SETIAKAWAN DALAM PERJUANGAN KALAU TAK SANGGUP NAK PERTAHANKAN RAKAN SENDIRI DARI DI FITNAH?
(Malu La Macam Ini !)

Sikap suka melepaskan diri daripada berlaku jujur kepada rakan seperjuangan merupakan sindrom paling teruk dalam politik Malaysia. Tak kiralah dari mana parti pun. Biasanya jalan mudah akan di ambil dengan mendesak rakan seperjuangan meletakkan jawatan. Bila jawatan kosong ada peluang lah hendak berebut jawatan. Soal samada rakan seperjuangan itu di fitnah atau berada di pihak yang benar bukan keutamaan lagi. Yang penting ialah bila jawatan kosong dan projek dikosongkan ada peluang lah nak masuk line nak melobi jawatan dan projek sekali. Jijik sungguh sikap begitu.

Apa nak susah-susah lagi , infrasturktur pun dah ada, pekerja pun dah ada, lembu pun dah ada ... main sambung je la projek tu.  

Ketua Audit Negara sahkan takde penyelewengan 
SPRM pun dah sahkan takde penyelewengan
PDRM pun dah sahkan takde penyelewengan
Habis tu siapa yang menyeleweng sebenarnya?
Dah tentulah rakan-rakan seperjuangan kak Ijat sendiri yang tak nak bantu kak ijat. 
Dewan muslimah pas pun sokong kak Ijat. 

Kompeni mat salleh australia pun blah tinggalkan suami Kak Ijat sorang diri handle projek NFC.  Soal kejujuran ini memang semakin menipis di kalangan ahli UMNO bahkan ianya turut menjangkiti dalam grup-grup siber pro UMNO di mana kakitangan kerajaan dan ahli UMNO seringkali berlaku tidak jujur kepada pejuang-pejuang yang tidak bertuan. Berlaku JUJURLAH SESAMA SENDIRI. Fikirkanlah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WOOOOO PEJABAT PAS PUSAT JALAN RAJA LAUT DI SERANG PENEROKA FELDA!


PEJABAT PAS PUSAT JALAN RAJA LAUT DI SERANG OLEH PENEROKA FELDA YANG TIDAK BERPUASHATI?

Gambar hiasan

Pada waktu ini dikatakan berlakunya demonstrasi di depan pejabat PAS Pusat jalan Raja Laut. Suasana dikatakan semakin hangat. Para pendemo akan berarak ke pejabat FELDA untuk menyerahkan memorandum sokongan kepada FELDA. Menurut maklumat, suatu sidang akhbar akan diadakan di hotel Grand Seasons. Kita tunggu je la nanti apa ceritanya. sudha tiba masa lebai-lebai kera puak PAS Pusat diberikan pengajaran seperti itu. bagi mereka sedar.

Gambar Betul TEPUK DADA TANYA IMAN!

ISU BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA (BR1M) SURAT LAYANG & BORANG PALSU.

Borang Asli BR1M Boleh Didapati Di Laman Sesawang LHDN.

TERPULANGLAH KEPADA ANDA..
(Tiada Paksaan Untuk Menerima BR1M , Tak Mohon Anda Yang Rugi Sendiri)

Sebenarnya isu BR1M ini tak lah berapa menarik sangat pun. Orang Malaysia ini pasal wang ringgit semuanya main tutup mata. Selepas mengujudkan perkhidmatan kesihatan Klinik 1Malaysia kemudian disusuli dengan Kedai Rakyat 1Malaysia selepas itu pemberian wang RM100 tunai sebagai bantuan terus kepada pelajar sekolah dan kini Bantuan Rakyat 1Malaysia sebagai menunaikan janji di buat dalam Bajet 2012 lalu.

Dikatakan bahawa terdapat borang BR1M palsu yang beredar di kalangan rakyat bagi mengelirukan rakyat, dalam borang asli tidak diperlukan mengisi butiran nombor akaun tetapi dalam borang palsu butiran itu ada. Itu biasalah perbuatan-perbuatan sabotaj ini (sapa suruh mansuhkan ISA kan).

Dikatakan lagi tersebar surat layang dari 'Orang Dalam' mendedahkan bahawa wang tersebut akan dikenakan cukai pendapatan dan orang berpendapatan RM1500.00 tidak akan menerima bantuan tersebut. 

Apa ada hal pun benda-benda seperti ini. Lagipun perbuatan sabotaj bukan sahaja dilakukan oleh pembangkang tetapi juga oleh kuda-kuda trojan dalam UMNO. Samalah seperti dalam isu NFC dan desakan perletakan jawatan Shahrizat. Jika skim sabotaj ini gagal maka mereka akan mensabotaj pula PRU13. 

Kepada rakyat Malaysia di luar sana terpulanglah kepada anda sendiri samada mahu menerima rezeki yang datang bergolek atau mahu mempercayai ftinah jahat yang datang. Sekali menolak rezeki berkali-kali tertolak rezeki. Firkirkanlah. Kalau hamba takde firkir dua kali punya ... orang dah nak beri .. ambil je la .. bukan di suruh buat kerja pun.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KELUAR ... JANGAN TAK KELUAR ... LIM BOO CHENG

BERITA DAH BASI TAPI MASIH MENARIK
Lim Boo Chang Keluar PKR masuk GERAKAN


Apa Mao Bikin Lagi ? Itu DAP Rasis Manyak Rasis, Ini PKR manyak Suwey Wa Keluar lahhh masuk GERAKAN.

14/12/2011. Lim Boo Chang, 56, Ketua Cabang PKR Bukit Gelugor Pulau Pinang isytihar keluar PKR. Beliau meletakkan semua jawatan dalam PKR dan sebagai ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang. Alasan yang diberikan ialah beliau hilang keyakinan kepada parti yang gagal menepati janjinya untuk mereformasikan rakyat, persaingan sesama sendiri yang melampau dan tindakan parti yang sering mengenepikan ahlinya.

Ya la mana boleh tahan asik kena kencing dek Anwar Ibrahim dan Goon End. Perjuangan PKR adalah bersifat transit / persinggahan untuk Anwar Ibrahim kembali ke dalam UMNO setelah pepuak Reformis 98 berjaya mereformasikan UMNO mengikut acuan Anwar Ibrahim. 

Jangan fikirlah pepuak Reformis 98 dalam UMNO mempercayai Anwar Ibrahim itu kaki liwat dan sebagainya. Apa mereka peduli pun janji Anwar Ibrahim menjadi PM kemudian bolehlah mereka merompak rakyat sesuka hati. Sebab itulah pepuak Reformis 98 dalam UMNO kuat mengencingkan orang UMNO.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

APA LAH YANG DIREBUTKAN SANGAT OLEH REFORMIS 98?

REFORMIS 98 TIDAK PERCAYA ADANYA HARI KIAMAT & QADA' DAN QADAR ?
(Sengaja Bertanya .... Jangan Marah )

Apakah sebenarnya diperjuangkan oleh Reformis 98 pada masakini? Pernahkah kita mendengar sebarang sebarang bentuk pernyataan yang positif-positif belaka daripada mereka? Sejauh ini tidak ada melainkan kita hanya mendengar keluhan-keluhan hati mereka. 

Hairan sungguh kerana apakah keistimewaan bakat mereka? Mereka mendakwa mendapat kepercayaan ramai anak muda. Betul ke? Hamba amat tidak mempercayai kata-kata mereka ini kerana mereka adalah anak-anak didik Anwar Ibrahim , cukup pandai berlakun dan menipu. Pada masakini barangsiapa pandai menipu dan berbohong merekalah akan di sanjung.

Pada 1998 mereka amat setia kepada Anwar Ibrahim maka adakah kesetiaan itu masih ada? Sudah tentulah. Mustahil pada hukum akal kesetiaan mereka terpisah daripada Anwar Ibrahim. Mereka adalah pemuja Anwar Ibrahim dan bukannya penyembah Allah swt. 

Mereka memperhambakan diri mereka kepada idealisma yang ntah mana mereka kutip melainkan di dalam buku-buku falsafah yang entah siapa pula guru mereka. 

Apabila ada di antara mereka menyusup masuk ke dalam UMNO , apakah tujuan, matlamat dan niat mereka sebenarnya? Dimanakah pendirian mereka berdiri ? Di atas Tauhid atau di tepi sedikit dari Tauhid?

Kepada siapakah mereka meletakkan kepercayaan mereka? Kepada perjuangan atau kepada peningkatan kerjaya mereka?

Hamba perhatikan bahawa pembawaan mereka ini adalah licik dan amat pintar berbohong. Bersikap angkoh dan begitu sombong serta terlampau menyanjung tinggi pemikiran mereka, katalain mereka fikir merekalah orang yang paling bagus di dunia ini. 

Mereka fikir mereka mampu mengubah itu dan ini dengan segala perancangan mereka. Mereka lupa bahawa Allah swt itu Maha Besar dan Maha Mengetahui. 

Manusia boleh berusaha tetapi manusia tidak diberikan sebarang kekuatan melawan takdir. Pada pandangan hamba selepas PRU 13 puak-puak ini akan menjadi keciwa dan pada akhirnya mereka akan bertelagah sesama sendiri. Kini pun mereka sedang menuju kepada kehancuran. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TERESA KOK PERNAH MAKAN JASA MCA & DAKWA GOON END & LKS ATHIES.

MEMANG BEBAL MEMANJANG PUAK CAUVINIS ULTRA KIASU DAP RASIS.

Teresa Kok pernah belajar di TAR sebuah institusi tajaan MCA dan bukan Dap rasis pun. selama ini Teresa Kok dan DAP Rasis mengatakan bahawa MCa tidak pernah melakukan apa-apa untuk orang Cina. Ternyata dia salah. sila baca seterusnya di sini http://stopthelies.my/?p=759.


Manakala dalam kebebalannya sendiri Teresa Kok menyatakan bahawa Goon end anak beranak tidak mempunyai sebarang agama/ kepercayaan. Tu diaaaa ... big blunder daripada Teresa Kok.

Bak kata omputih "Anda tidak boleh menutup sebuah pembohongan dengan pembohongan yang lain akhirnya anda terpaksa bercakap benar"

Justeru itu benarlah DAP Rasis adalah sebuah parti politik yang tidak ada agama dan dipenuhi dengan minoriti aktivis Sosialis Religus seperti Teresa Kok yang tak tau mengenang jasa MCA.

Lagi mau percaya ka ini DAP Rasis?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SKANDAL AZMIN ALI DENGAN MAQ LEMPIRA ZURAIDA.


PAK MAIL KIJO MENDEDAHKAN SKANDAL AZMIN ALI & MAQ LEMPIRA ZURAIDA.
(Bukan Skandal Seks Tapi Skandal Sama-sama Tak Buat Kerja)

Sumber rakan bloger semuthitam. Bacalah petikan di bawah ini:-
PETALING JAYA: Ketua Umno Ampang, Datuk Ismail Kijo mencabar pemimpin menyenaraikan projek yang dibuat di kawasan itu sejak mengambil alih pemerintahan kerajaan negeri dalam pilihan raya umum 2008.
 Bekas Adun Lembah Jaya tahun 1995 hingga 2004  berkata, tidak ada satu pun projek yang dibuat di Ampang.
“Saya tanya kepada Azmin Ali dan Zuraida Kamaruddin apa yang kamu buat sejak menjadi Adun dan ahli Parlimen?
“Jalan berlopak semakin parah, sampah sarap tidak diambil. Dulu Alam Flora yang angkat sampah tetapi kini kini Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) tetapi sampah tidak terangkat.
“Mereka pandai bercakap tetapi tidak pandai buat. Macam-macam mala petaka telah berlaku di Selangor,” katanya.
Azmin merupakan ahli parlimen Gombak dan juga timbalan presiden PKR manakala Zuraida adalah ahli parlimen Ampang dan ketua wanita PKR.
Tuntut janji
Menurut Ismail lagi, kerajaan Selangor pernah berjanji mahu menurunkan cukai pintu tetapi sebaliknya pula yang berlaku iaitu dinaikkan sebanyak 20 peratus.
Beliau berkata, banyak harta milik syarikat kerajaan negeri telah dijual untuk kepentingan mereka.
“Rakyat Ampang tuntut janji dari Azmin dan Zuraida, rakyat Selangor pula tagih janji Pakatan Rakyat” katanya.
Ismail berkata, dari tinjauan yang dibuat di kawasan Ampang, ramai penduduk yang mengatakan mereka menyesal kerana menyokong Pakatan Rakyat dalam pilihan raya umum lalu.
“Mereka menangis apabila pemimpin Umno menemui mereka dan menyatakan akan mengundi BN dalam pilihan umum akan datang,” kata beliau.

Dah kenalah gandingan dua orang ini. Dulu semasa dalam UMNO, si Azmin Ali buat hal dengan kekasih gelapnya Anwar Ibrahim. Kini bila bertemu dengan Maq Lempira Zuraida hambuih kemains erasi sama-sama tak buat kerja. Apa Pkr Selangor ingat pengundi boleh di rasuah dengan lambakan projek pembaikan semasa PRU13 ke?
TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...