Jumaat, 30 November 2012

PUAK PAKATAM AHZAB SASAULISMA NGAMOK MASJID DIBAIKI PADA HARI KEEMPAT MELAYU ISLAM BERSATU BERHIMPUN.JUMAAT, 30/11/2012 bersamaan 16 Muharam 1434 Hijri.

Dah masuk hari keempat umat Melayu Islam Bersatu berkumpul di PWTC. Pengunjung semakin bertambah ramai. Gerai-gerai semakin meriah. Pakatam ahzab sasaulisma semakin sasau dan berjiwa kacau sehinggakan Anwar Berahim menjerit-jerit Daulat Rakyat sambil Bapa 13 Mei Kit Sialan tersenyum puas dendam hampir berbalas. Apapun malam semalam adalah 'Malam Permintaan Kaum Ibu' bagi para ibu yang bukan di bawah kibaran bendera Jepun (sendiri mahu faham).

Semalam, PWTC di gegar oleh suara DS Najib menyampaikan ucapan dasar Presiden. Menyuntik semangat dan memberikan semangat, kus semangat! Di sambut gegak gempita oleh para perwakilan dan calun wannabe. Bersemangat dan terus bersemangat. Moga-moga ianya bukanlah sama seperti 'Semangat Wali Jantan Malam Semahat'.

Lisan adalah Senjata lebih tajam daripada mata pedang dan mata pena. Lebih menghiris pilu dan lebih memilukan. Bak kata pepatah 'Kata Di Kota, Janji DiTepati' dan bukannya 'Manifesto Bukan Janji'.

Solat Hajat selepas solat fardhu Jumaat yang berlangsung sebentar tadi di PWTC menyaksikan bahawa amalan ibadah Islam oleh Melayu Islam Bersatu jauh lebih baik dan beradab sopan berbanding puak pas pakatan ahzab sasaulisma.

Photo: Student UM dan ahli pas berdemo tolak pembaikan masjid arRahman. Mereka ni berjemaah disini setahun 2 atau tiga kali. Yang tanggung masjid reput dan putus letriknya orang Lembah Pantai.Hari ini berlaku satu episod cemas di Lembah Pantai berhadapan dengan Masjid Ar Rahman yang sedang dibaiki. Puak-puak taksob sasaulisma ala Taliban tidak berpuashati masjid tersebut dibaiki. Mereka mahu masjid itu di buka walaupun merbahayakan keselamatan orangramai semasa kerja-kerja baikpulih dijalankan. Bagi mereka biar masjid roboh takpa asalkan mereka tidak 'miss-soru' memperalatkan masjid. Depa jenis manusia yang sukar nak gunakan akal dan otak. Tapi mereka lebih cekap menggunakan lidah dan emosi untuk tujuan kebinasaan sesama sendiri.

Seminggu yang lepas, sebuah binaan altar Hindu dalam kawasan rumah kediaman dirobohkan oleh kerajaan pakatam ahzab sasaulisma di Taman Seroja in Bandar Baru Salak Tinggi . Itu puak Kristian Sasaulisma yang jadi Eks-K.O Dr Xavier Jeyakumar kata pihaknya berkuasa merobohkan sebarang binaan altar keagamaan jika tidak diluluskan. Dulu kemain sebelum menjadi Eks-K.O. malaon itu juga dok hingar dan hasut kaum India memberontak jika mana-mana kuil dirobohkan atas alasan yang sama. Kini bila dah jadi Eks-K.O. Tidur suka-suka hatinya melarang dan menguatkuasakan undang-undang rimba ke atas penganut agama lain. Hipokrit puak pakatam ahzab sasaulisma sebeginilah yang memualkan dan menjemukan rakyat.

Pakatam ahzab sasaulisma memang akan mengamalkan diskriminasi agama. Ini kerana pakatam ahzab sasaulisma membawa Doktrin Kesamarataan agama dan Doktrin Kebebasan Teologi. Kedua doktrin setannirojim laknatullah ini menjadikan Sasaulis Religus seperti Dr Xavier Jeyakumar, Teresa Kok, Guan Eng, Pok Nik, Mat Syabu , Anwar Ibrahim dan Nurul Izzah menjadi sasau dan menyimpang dari semua ajaran-ajaran asal semua agama.

Jadi kita nak maju ke hadapan dan satu-satunya jalan maju ke hadapan ialah menolak sikap dan fahaman serta mentaliti puak-puak pakatam ahzab sasaulisma.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...