Sabtu, 17 Januari 2015

SEMANGAT JUANG JENTERA PR SEMAKIN LUNTUR HAMBAR TAWAR RABAK

Kalau dulu, merekalah paling kuat menyalak siang malam di jalanraya dan di media sosial memperjuangkan Keadilan Sosial & Reformasi plus Revolusi. Kononnyalah. Setelah merasai betapa darah rakyat itu sedap dan manis selama dua penggal sejak PRU 12 & PRU 13, maka suara-suara dan perjuangan mereka mulai luntur dan hambar.

Kalau dulu mereka menyalak pasal hak rakyat, kini merekalah penjarah hak rakyat nombor Wahid dalam negara.

Kalau dulu mereka berslogan anti Rasuah, kini Rasuah dengan mereka ibarat aur dan Tebing.

Kalau dulu mereka berteriak kuat Allah Hu Akbar ! Kini mereka kata orang lain pun boleh guna kalimah Allah.

Kalau dulu mereka berguling-guling di atas jalanraya mahu harga minyak turun, kini mereka bergulung-gulung lidah mahu harga minyak dinaikkan semula.

Kalau dulu mereka menjerit sekuat hati mereka mahukan ketelusan tender terbuka, kini Tender Terbuka hanya di kalangan mereka sahaja.

Kalau dulu mereka terjelir lidah berceramah mengenai keruntuhan moral dan akhlak, kini mereka lah Agen Penyokong seks bebas, LGBTX dan murtad. 

Kalau dulu merekalah menggengam tangan mahukan amar makruf nahi mungkar, kini merekalah Pelindung pusat urut batin dan premis judi haram serta penjenayah. 

Kalau dulu mereka pandai dan cekap bercakap mengenai hak samarata, kini mereka menjadi Pembuli Besar terhadap hak-hak Melayu dan Islam.

Kalau dulu mereka menjulang jalur gemilang, kini mereka membakar jalur gemilang dan penuh dengan agenda anti Malaysia. 

Kalau dulu merekalah paling kuat bercakap di pentas forum, seminar dan sidang akhbar mengenai pelbagai isu rakyat, kini mereka hanya diam membisu bila rakyat di timpa musibah dalam banjir baru-baru ini.

Kalau dulu merekalah paling lantang dan keras suara menentang amalan kronisma dan nepotisma ; sekarang merekalah melantik dan lebih mengutamakan anak, isteri dan ahli keluarga mereka 

Setelah mereka menguasai P Pinang dan Selangor, yang kita lihat dan tengok semakin tembelang dan betapa hipokritnya puak PR dap pkr pas ini. Selama ini, mereka hanya beretorik dan pandai memburukkan umno dan BN. Bila mereka diberikan kepercayaan oleh rakyat, ternyata mereka amat mengecewakan.

Prestasi pentadbiran dan gaya pentadbiran PR dapigs pkr pas penuh kepuraan, pembohongan, penipuan dan kelentong 24 jam sehari, Kerja mereka tak seberapa. Tapi diaorg punya gebang dan kuat sembang macam boleh bikin bangunan 100 tingkat dengan duit satu sen.

Kemahiran oratari @ bercakap yang menyakinakn pendengar bukanlah kriteria untuk mentadbir dengan baik. Pandai gebang saja cam apek apek di kopitiam takkan menaikkan taraf hidup anda. Atau menyelesaikan sebarang masalah. Itulah yang dinamakan Cakap Tak serupa Bikin dan cuma tunjuk pandai di lidah., Isi ubi kayu takkan besar dengan hanya bercakap kepada batang ubi kayu.

So tolak lah PR dapigs pkr pada PRU 14 nanti yer . Sebab depa cuma pandai bercakap tapi depa sendiri pun tak percaya dan amalkan apa yang depa cakap. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...