Isnin, 30 Mei 2016

BIADAP & BEBAL EKSTRIM BILA PERCATURKAN HUKUM HAKAM SYARA' DALAM POLITIK.

BISMILLAHI 

" Jangan Ikut Bebal dan Jadi Lagi Bebal Wahai Strategis Politikal" 

Ini bukanlah soal samada calon PRK Kola Kangsoe tak boleh berkempen atau keterbatasan dalam had hukum-hakam syara'.

Tapi ini adalah soal cara dan kaedah pemikiran bebal dan kebiadapan strategis politikal BN yang meletakkan hukum-hakam syara' dalam percaturan politik.

Calon PRK Kole Kangsoe tak salah. Jentera tak salah. Mufti pun tak salah. Yang bersalah ialah Strategis Politikal BN yang duduk di atas awang-awangan di langit bumi.

Kesalahan Strategis Politikal BN ialah kerana mereka meletakkan hukum-hakam syara' dalam percaturan politik.

Politik bukan berasal dan bersumber kepada al Quran Nur Karim kalam Allah dan bukan daripada mana-mana sunnah baginda Rasul Allah Mohammad bin Abdullah shallallahu 'alaihis salam.

Menyokong dan mempertahakan kebebalan dan kebiadapan itu samalah seperti bersyubahat dan menjadi dua kali bebal dan biadap terhadap Agama.

Sepatutnya, strategis politikal BN tak gunakan alasan hukum-hakam syara' bagi menjustifikasikan ketidakupayaan calon untuk berkempen. Carilah alasan-alasan lain. Jangan letakkan hukum hakam syara' dalam percaturan Politik.

Politik adalah ciptaan musuh utama manusia yakni azazil laknatullah. Sebarang usaha untuk meletakkan hukum-hakam syara' di dalam percaturan politik adalah perbuatan bebal dan biadap ekstrim. Kalau masih tak paham, tidak mengapalah kerana Hidayah itu milik Allah Hu Ta'ala.

Namun jika tiada bersetuju dengan pendapat yang enggan tunduk patoh kepada kebebalan dan kebiadapan ekstrim Strategis Politikal BN , jangan lah pula menjadi tiga kali ganda bebal dan biadap ekstrim mempertahankan strategis politikal BN yang bebal dan biadap itu.

Amat memalukan dan mengaibkan kepada pihak yang mengaku membawa perjuangan Allif Baa Taa ciptaan Politik bilamana berbuat begitu. Perbuatan itu samalah seperti pekerjaan orang nak membasuh kain putih dengan air kencing.

Ada banyak alasan-alasan lain yang boleh dipergunakan bagi menjustifikasi ketidakupayaan calon berkempen. Dan menggunakan alasan hukum-hakam syara' bukanlah termasuk dalam alasan-alasan yang banyak itu.

Diulangi sekali lagi, bukan calon yang bersalah tetapi Pakar Strategis Politikal BN yang bebal dan biadap ekstrim menggunakan hukum-hakam syara' dalam politik bongok mereka. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...