Khamis, 10 Februari 2011

KULTUS MAHADEWATARAYA PAS 3: Waraq atau Tidak Waras?Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: "Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)". Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui. sadaqallohu-adzhiim.1. 1950 - 1959: Disember, 1951, tarikh yang diterimapakai dalam sejarah sebagai tarikh kelahiran PAS.Hanya 3 tahun saja selepas kelahiran UMNO pada 1948. Ini bermakna PAS lahir pada tahun-tahun kritikal MALAYA merintis jalan kemerdekaan, Tapi dimanakan Mahadewataraya Nik Ajis pada masa itu? Adakah dia turut serta dalam perjuangan awal menuntut kemerdekaan atas platfom PAS? Dia hanya muncul sekitar tahun 1970 dan mengetuai Bughah terhadap Menteri Besar Kelantan pada 1977 semasa dia mengetuai DEWAN ULAMA' PAS pada masa PAS di bawah kepimpinan Datuk Mohd. Asri.

2. Menurut kacamata tukang-tukang fitnah PAS, sejarah PAS bermula semenjak tertubuhnya HIZBUL MUSLIMIIN. Siapakah HIZBUL MUSLIMIIN ini ? Siapakah yang menubuhkannya? Apakah benar PAS tertubuh hasil dan kesinambungan Hizbul Muslimiin? Mari kita kupas. 

3. Hizbul Muslimiin merupakan Sayap Agama bagi PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU MALAYA [MALAY NATIONALS PARTY singkatan MNP] kerana terpengaruh dengan tulisan-tulisan SYED SHEIKH AL HADI berkenaan idea-idea kaum Muda yang dicetuskan oleh IKHWANUL MUSLIMIN DI MESIR di bawah SYED QUTB dan SYED MUHAMMAD ABDUH.

4. Ditubuhkan pada 13hb Mac 1948 di Gunung Semanggol dan diketuai oleh Abu Bakar Al Baqir. Manakala PKMM ditubuhkan oleh Dr Burhanuddin Al Helmi yang berkelulusan dalam bidang FALSAFAH DAN SASTERA di UNIVERSITI ALIGARH, INDIA. Pendidikan agamanya tidak disempurnakan oleh nya disebabkan beliau tidak suka kaedah pembelajaran ' SISTEM TADAH' aliran tradisional yang diamalkan di sekolah-sekolah agama. Beliau menjadi Yang DiPertua PAS selepas Dato' Dr Haji Abas Alias. Tidak dapat diketahui apakah jenis gelaran 'DOKTOR' yang digunakan oleh Burhanuddin Al Helmi ini. 

5. Kita dapat melihat dengan begitu jelas, PAS ditubuhkan oleh golongan berfahaman NASIONALISMA yang terpengaruh dengan aliran MUDA IKHWANUL MUSLIMIIN. Persoalan menarik ialah latarbelakang tokoh-tokonh awal PAS ini semuanya bukan alim ulama' pun tapi tokoh-tokoh NASIONALIS BERHALUAN KIRI.

6. Kita senaraikan di sini nama-nama tokoh awal PAS berdasarkan sumber-sumber PAS terutama melalui penulisan Subky Latif dalam Harakah [ orang PAS lain main ceduk sumber ini juga]:-

6.1.  Syed Sheikh Al Hadi          bukan alim ulama' 
6.2   Dr Burhanuddin Al Helmi   Bukan seorang alim ulama' tapi seorang aktivis politik 
                                                berhaluan kiri
6.3  Abu Bakar Al Baqir             juga bukan ulama tersohor 
                                                dan tidak mengikuti mana-mana mazhab
6.4   Tuan Haji Ahmad Fuad       Hanya bekas Pengerusi Badan Agama UMNO.
6.5.  Dato Haji Dr.Abas Alias     Doktor gomen yang menguruskan jemaah haji .. 
                                                adeh bukan alim ulama'
6.6.  Datuk Mohd Asri               Ahli Politik sepenuh masa dan bukan seorang alim ulama'

Kesimpulannya, tokoh-tokoh PAS ini tidak jauh berbeza dengan tokoh-tokoh awal UMNO pun. Kesemua tokoh-tokoh awal PAS merupakan mereka yang bergiat cergas dalam politik dan ketokohan mereka dalam bidang agama hanya kerana mereka aktif dalam politik dan dianggap oleh pengikut-pengikut mereka sebagai alaim ulama' kerana mengetuai sebuah Parti yang dinamakan Parti Islam Se-Malaya. Ini lebih kepada konsep KULTUS di mana berlaku pemujaan berlebihan oleh pengikut kepada pemimpin. Kepada peminat setia, simpatetis dan ahlul bahlol PAS, korang janganlah terasa hati dengan analisa ini. Jika korang naik marah ingatlah sesungguhnya Setan itu berlari-lari dalam urat aliran darah anak Adam a.s.

Bersambung ......

DAHULUKAN RAKYAT
BERANI DAN BENAR
INGAT PAS INGAT ZINA PAEDHOPILIA CINTA CURANG TIPU MC
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMUNIS CAUVINIS RASIS TEGAR 

KULTUS MAHADEWATARAYA PAS 2: Waraq atau Tidak Waras?


1. Tuan Haji Ahmad Fuad bin Hassan, anak kelahiran Terengganu, pengerusi Badan Agama UMNO telah menulis dalam 1 artikel di dalam Suara UMNO bertajuk 'Ulama Malaya Masih Belum Bersatu dan Belum Mempunyai Organisasi' telah berjaya mencetuskan 1 persidangan alim ulama pada 15hb, Ogos 1951 diadakan di Kuala Lumpur. Ok kita berhenti seketika di sini. Mari kita selidiki fakta ini dan kupaskan.

2. Siapakah Tuan Haji Ahmad Fuad ini? Agak-agak siapa yang tahu biografi Tuan Haji Ahmad Fuad bin Hassan ini? Kita hanya tahu beliau adalah Pengerusi Badan Agama UMNO pada tahun 1950an. Apakah motif beliau mengarang artikel tersebut ? Nak bertanya kepada Tuan Haji Ahmad Fuad, beliau sudah tiada lagi. 

3. Adakah beliau menulis artikel itu atas arahan orang lain atau atas kesedarannya sendiri? 

4. Betul ke pada masa itu alim ulamak di Malaya masih belum bersatu dan belum mempunyai organisasi tersusun sepertimana yang di dakwa oleh Tuan Hj Ahmad Fuad itu? Seingat penulis, pergerakan Islam di Malaya pada masa itu lebih banyak dipengaruhi oleh kaum Muda yang berkiblatkan pergerakan IKHWANUL MUSLIMIIN di MESIR antara tokoh yang menyebarkannya ialah SYED SHEIKH AL HADI, pada awal 1900an. Pergh, dengar namanya saja dah tergambar alim ulama, tapi adakah beliau seorang alim ulama atau sekadar tokoh pemikir dan pengerak sahaja?

5. Adakah semua alim ulamak yang tersohor dan terkenal di Malaya pada tahun 1950an menghadiri perhimpunan alim ulamak di Kuala Lumpur pada 15hb Ogos 1951? Atau hanya kenalan dan rakan rapat Tuan Haji Ahmad Fuad sahaja?

6. Pada masa itu di mana Mahadewataraya Nik Ajis , Hadi Awang, Husam Musa, Awang Ahmad dan Anwar bin Ibrahim ? Mereka masih hidup dan kita berpeluang untuk bertanya kepada mereka tapi kita biarkan penganut-penganut mereka yang menjawabnya.

bersambung ...................
DAHULUKAN RAKYAT
BERANI DAN BENAR
INGAT PAS INGAT ZINA PAEDHOPILIA CINTA CURANG TIPU MC
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMUNIS CAUVINIS RASIS TEGAR 

KULTUS MAHADEWATARAYA PAS 1: Waraq Atau Tak Waras?

2:102
Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: "Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)". Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui. sadaqallohu-adzhiim.
1. Fenomena lama wujud dalam bentuk baru. Adakah benar PAS ini membawa ajaran ISLAM syariat Nabi Muhammad shallallohu-alaihi-wassalam? Pada lahirnya nampak begitulah. Hakikat sebenarnya? 

2. Benarkah Dewan Ulamak PAS dianggotai oleh orang-orang yang berkelayakan dan bertaraf ulamak serta merupakan sebuah majlis  ulamak yang diiktiraf dalam pentadbiran hal ehwal agama ISLAM di Malaysia di sisi perundangan Malaysia?

3. Apakah benar hanya PAS sahaja memperjuangkan ISLAM di Malaysia dan bukan UMNO?

4. Atau jawapan yang paling tepat bagi kesemua persoalan tersebut tersurat dan tersirat ialah PAS hanyalah sebuah parti politik sama seperti UMNO, DAPIGS, SUPP, MAKKAL SAKHTI, MCA, MIC, PKR dan parti-parti politik lain yang wujud di mukabumi ini. Apa bezanya pun PAS dengan Parti Demokrat di USA dan Parti Ba'ath Mesir ataupun Parti Buruh Israel. Serupa sahaja, sebuah parti politik.

5.  Namun, di bawah pengaruh Mahadewataraya Nik Ajis, PAS melangkah ke depan sedikit daripada entiti parti politik lain, yakni menjadi sama seperti pergerakan Zionis Sedunia dan Parti Nazi Jerman. Kenapa?

6. Pergerakan Zionis Sedunia dan Parti Nazi Jerman bukan sahaja wujud sebagai sebuah parti politik tetapi juga sebagai sebuah KULTUS yakni 1 SISTEM KEPERCAYAAN SESAT berbentuk pelampau.  Samalah seperti PAS ini. 

bersambung ............ 
DAHULUKAN RAKYAT
BERANI DAN BENAR
INGAT PAS INGAT ZINA PAEDHOPILIA CINTA CURANG TIPU MC
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMUNIS CAUVINIS RASIS TEGAR 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...