Isnin, 3 Oktober 2011

MOHON SAMPAIKAN HAJAT LELAKI TERTUA DI PAHANG MAHU BERTEMU DS NAJIB.Gambar di atas adalah seorang lelaki tertua di Pahang. Seorang penduduk di Kampung Bantal Jerantut Pahang. Namanya Ayah Long Abu Zaman bin Yusuf (110 tahun) ahli UMNO paling lama. Sejak UMNO tertubuh pada 1946 lagi. Beliau hidup dalam tiga zaman pemerintahan Sultan Pahang. Masih gagah dan seperti orang berumur 60 tahun walaupun usianya mencecah 110 tahun. Bermula dari PRU Pertama sehingga PRU 12. Betullah warga berusia lebih 110 tahun pun masih menjadi pemilih. BUKTINYA JELAS DI ATAS HIDUP LAGI TAU! Jadi SPR TAK SALAH! Pakatan Haramjdah MENIPO! Berbalik kepada PERMINTAAN AYAH LONG ABU ZAMAN ini, mohonlah kepada mana-mana rakan blogers sampaikan hajat orang tua ini kepada DS Najib secepat mungkin. DS Najib mungkin masih mengenali beliau. Di ambil sepenuhnya dari blog WZWH

TEPUK DADA TANYA IMAN!

EDISI SEBELUM TIDUR: KAK WAN AZIZAH KESALI ANWAR IBRAHIM LIBATKAN DS NAJIB & ISTERI.

Hang kontrol senyum Jijah ......
Tengah kontrol lah ni bang oiii .. tapi hati ceq didih paneh nie ..awat buat lagu tu bang oiiii!!!!

Isteri mana yang mampu bertahan dengan kecurangan suaminya? Lebih-lebih lagi bila 1 dunia tahu. Bukan melalui gosip liar tapi dengan BUKTI VIDEO!

Tentunya bila kita menyelami hati akaq Wan Jijah, kita dapat merasai kekesalan pada dirinya. Kesal kerana DS Najib dan isteri di heret oleh Anwar Ibrahim ke kancah skandal liwatnya sendiri. 

Fikirkanlah, Anwar Ibrahim punya kerja, punya kecurangan dan air mani-nya ditumpahkan bukan pada rahim wanita tetapi dalam rektum seorang lelaki jambu budak kopinya sendiri. Kenapa pula DS Najib dan isteri pula di panggil sebagai saksi? Apakah relevannya?

Karpal Singh sebagai seorang ahli politikus, sosialis dan peguam (satu kombinasi lebih merbahaya dari loji nuklir bocor) sudah tentu mahir berputar belit. Takkanlah hanya kerana pertemuan antara pembantu khas DS Najib dengan Saiful ianya relevan dengan keberadaan air mani Anwar Ibrahim dalam rektum Saiful? Cuba fikir secara logik. Bukankah lebih relevan akaq Wan Jijah di panggil menjadi saksi alibi kerana akaq Wan Jijah akui Anwar Ibrahim berada disampingnya waktu kejadian? Ya la kantoi kerana rakaman cctv.

Dulu Anwar Ibrahim dakwa ada gambar DS Najib dengan Altantuya sampai sekarang sekeping pun takde ditunjukkannya. Rakyat semakin mual dan muak dengan karenah Anwar Ibrahim dan rekayasanya. Sehinggakan ada tuntutan di buat terhadapnya oleh 100 000 orang mahasiswa agar Anwar Ibrahim mengambil Ujian Poligeraf.

Ambil mudah sahaja, tidak perlulah mengundi Pakatan DAP-PAS-PKR lagi. Macam-macam keganjilan dan keanihan karenah mereka lakukan. Eloklah kita menjauhi mereka dengan cara yang baik kerana Allah Ta'ala yang membalas segala perbuatan mereka membantah itu dan ini.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KONFEM KONSPIRASI KAK WAN AZIZAH & PAPA GOMO. INI BUKTINYA!

Setelah didedahkan mengenai skandal-skandal yang melanda ALPHA KLINIK dan rakan kongsi DR Thomas Hoogland, di sini didedahkan lagi TRELER SASPENS BUKTI kewujudan KONSPIRASI TIDAK BOLEH DIPADAMKAN dari SEJARAH hidup ANWAR IBRAHIM. Saksikan!Fikirkan...Dalam klip TRELER SASPENS di atas amat jelas akaq Wan Jijah menyatakan ' SIAPA MAKAN CILI DIA TERASA PEDAS...' Adakah kita masih mahu mempercayai PKR-DAP-PAS serta ANWAR IBRAHIM anak beranak? Konspirasi Cah Keting DAP-PKR-PAS semakin HANGAT!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

'CAH KETING' ANTARA DAP-PKR , KAK WAN AZIZAH DALANG UTAMA?

Wa tatak muhong ... wa tatak ciakap itu macam .. itu pisau kasi pusing sama Utusan Malaysia .. wa sutak hampir suwey dan siaaah (mati) .. wa saman lah .. wa mao cali itu rakaman ..

Menyedari beliau telah terperangkap dalam mainan strategi politik IKD, Guan Eng terpaksa menyaman Utusan Malaysia. Dalam sambutan ke 60 tahun PAS (dah tua rupanya PAS nie tapi masih boleh diperbodohkan oleh DAP-PKR) Guan Eng tanpa segan silu melakukan pembohongan di samping penyokong taksob PAS terlopong mulut. Baca selanjutnya di sini PISAU.NET.

Guan Eng dikantoikan oleh sebuah rakaman mengenai kenyataannya menghina Johor. Sultan Johor pun murka. Tebal muka Guan Eng terpaksa mohon maaf. Tapi KEROSAKAN TELAH BERLAKU.

Sebelum itu, PKR sungguh berang dengan tuntutan DAP mahu KUOTA CINATOKRASI ditambah dalam pembahagian kerusi di Pulau Pinang dan di Johor. Mengakibatkan orang PKR mula bertindak balas mendedahkan penyelewengan dana oleh DAP Johor.Kemudian terdedahnya kenyataan penghinaan Guan Eng ke atas Johor. Siapa punya kerja tu? UMNO? Mustahil.  

DAP sekali lagi dikejutkan dengan ISU HUDUD. Tidakkah ini semua membawa kita kepada kesimpulan berlaku CAH KETING antara DAP-PKR di mana PAS dijadikan BATU ROYSTON. Siapakah dalang utama? Kata pepatah DIAM-DIAM UBI BERISI, akaq Wan Jijah ....? Begini ke kesepakatan DAP-PKR-PAS? Naik seram hendak mengundi mereka dalam PRU 13, macam-macam boleh terjadi! Guan Eng lu tak payah susah-susah cari bukti ... ni klip video wa kasi PERCUMA sama LU!


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KONSPIRASI KAK WAN AZIZAH & BLOGER UMNO.Semakin menarik episod teori konspirasi antara kak Wan Jijah dengan bloger UMNO. Kebanyakan anda mungkin telah membaca dua entri THE UNSPINNERS mengenai skandal Alpha Klinik dan Dr Thomas Hoogland. Begitu cepat THE UNSPINNERS memperolehi maklumat mengenai Alpha Klinik dan Dr Thomas Hoogland.

Selain daripada entri THE UNSPINNERS itu sila klik ke pautan ini kerana forum ini mengesahkan semua maklumat yang didedahkan oleh THE UNSPINNERS.


Berikut adalah beberapa petikan daripada pemforum yang membicarakan mengenai skandal-skandal ALPHA KLINIK sejak 2008 lagi. ANDA TERPAKSA KLIK IMEJ UNTUK DIBESARKAN. 

JOB13- kiriman pada 2008 mengesahkan mengenai kes pesakit Alpha Klinik menyaman atas kausa tindakan 'Kecuaian' dan skandal Gangguan Seksual di tempat kerja.


mmglobal kiriman pada 2008 mengesahkan adanya gosip mengenai Alpha Klinik seterusnya beliau berjumla sendiri dengan Dr Thomas Hoogland dan gosip itu disahkan sendiri oleh DR THOMAS!
lihat di bawah.


mmglobal kiriman pada 2008 mengesahkan Alpha Klinik diambil alih oleh ATOS dan Dr Thomas Hoogland bersara.

Kredibiliti DR Thomas Hoogland sebagai saksi bolehpercaya mungkin dapat dijejaskan oleh pendakwaraya. Ini kerana reputasinya sudah tercemar bersama tercemarnya reputasi ALPHA KLINIK.

Inilah jenis-jenis saksi yang Anwar Ibrahim panggil untuk membela kesnya. Nampak desperado pasukan pembela dan Anwar Ibrahim sendiri. Atau sebenarnya Anwar Ibrahim memang sudah diperangkap oleh DAP dan orang dalam PKR sendiri? Anda fikirkanlah. Motif bagi sebuah konspirasi tersebut sudah jelas sejelas air mineral. 

Anwar Ibrahim mendakwa ada KONSPIRASI terhadap dirinya, YA BENAR .. tetapi bukan dilakukan oleh UMNO/BARISAN NASIONAL tetapi oleh DAP dan 'Orang Dalam' PKR sendiri. Anwar Ibrahim cuma masuk jerat dan terperangkap dalam PEMBOHONGANNYA SENDIRI. 

Masih RELEVANKAH perjuangan dan slogan menuntut KEADILAN oleh PKR-DAP-PAS?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KONSPIRASI PAPA GOMO DENGAN KAK WAN AZIZAH JATUHKAN ANWAR.

PRELUDE KEPADA A 1 PUNYA VIDEO PASAL ANWAR IBRAHIM LAGI ........... MAMPU MENGUGAT KESETIAN AKAQ WAN JIJAH !
JOM LAYAN KLIP VIDEO INI SEBAGAI PRELUDE KEPADA APA YANG BAKAL DIDEDAHKAN OLEH PAPA GOMO NANTI. A1 PUNYA VIDEO. PEMBONGKARAN MENGENAI SIAPAKAH ANWAR IBRAHIM SEBENARNYA. BERKAITAN DENGAN PERMAINAN DAN STRATEGI POLITIK PAKATAN 'TIPO' RAKYAT. ANDA FIKIRKANLAH DENGAN DALAM-DALAM MAKNA KLIP VIDEO INI. DAP BERJAYA MEMPERALATKAN DAN MEMANIPULASIKAN ANWAR IBRAHIM SEHINGGA KE TAHAP MEMPENGARUHI ANAK-ANAK MUDA MELAYU MEMBENCI SATU-SATUNYA WADAH PERJUANGAN ORANG MELAYU. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

AGENDA DAP BUAT KAK WAN JIJAH BERANG!Suatu persoalan menarik yang diutarakan oleh sahabat bloger hamba nama KERIS 7 LOK. Persoalannya ialah mengenai apakah AGENDA SEBENAR DAP untuk masa depan orang Melayu kaum bumiputera dan pribumi Melayu Islam dalam tahun-tahun mendatang?

Kekuatan DAP dalam PRU 12 dan dalam senario politik Malaysia banyak bergantung kepada kekuatan Melayu di dalam PKR dan PAS. Malah PAS lah yang banyak menyumbang kepada kekuatan DAP. 

Anwar Ibrahim pula hanya banyak membuka pintu-pintu dominasi DAP. Hairannya, kenapa peranan PAS di dalam Pakatan 'Tipo' Rakyat begitu kecil sekali dan semakin mengecil?

Berbeza dengan peranan proaktif yang dimainkan oleh parti-parti komponen di BARISAN NASIONAL mengikut dasar PERKONGSIAN KUASA yang sebenar, DAP nampaknya menjadi PEMBUAT POLISI dan dasar kepada Pakatan 'Tipo' Rakyat. 

Mutakhir ini, DAP lebih berperanan menjadi PEMBULI dan OPURTUNIS dalam Pakatan 'Tipo' Rakyat di mana penyokong PAS dan PKR dari kelompok pengundi Melayu mula di 'rompak' dan di 'rembat' oleh DAP dalam diam-diam. 

UMNO lebih setia dan ikhlas kepada rakan sekutu berbanding DAP dalam soal Perkongsian Kuasa. DAP kelihatan lebih kecinaan dan rasis berbanding UMNO. Ibarat kata pepatah Melayu, DAP ini bersikap HABIS MANIS , MELAYU & ISLAM TERBUANG HABIS. Pengundi Melayu fikir-fikirkanlah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KENALI MUSUH BUKAN BERMUSUH. NASIHAT UNTUK SEMUA.


Dalam peperangan samada menggunakan senjata dan peluru atau hanya bersenjatakan 'laptop' dan internet, kita wajib KENAL SIAPA MUSUH.

Pertama, kita wajib ada ILMU MENGENAL MUSUH. ILMU MENGENAL ini di sebut dalam bahasa Arab sebagai ILMU HAKIKAT. Kita perlu tahu TAKRIF & TAFSIR perkataan MUSUH. Ciri-ciri musuh. Sifat-sifat musuh. Jenis-jenis musuh. Sudah tentulah panduan dan penilaian kita berdasarkan kepada al Qur'an dan Hadis.

Ada tiga jenis kategori musuh mengikut al Qur'an dan Hadis.

Pertama, MUSUH YANG NYATA, yakni iblisetanirojim laknatullah. Ini jelas. Kita kena kenal siapa iblisetanirojim laknatullah ini. Bagaimana modus operandinya. Apakah kelemahannya dan bagaimana hendak mengatasinya. 

Kedua, MUSUH ISLAM yakni kafir Harbi / puak SATANISMA. Termasuk dalam kategori ini ialah DAJAL AL MASIKH dan perkumpulannya. 

Ketiga, MUSUH DALAM SELIMUT yakni puak munafiquun, MUSANG BERBULU AYAM, GUNTING DALAM LIPATAN dan perisik serta agen pihak MUSUH. Kelompok ketigalah yang paling kerap kita hadapi akibat pengaruh daripada MUSUH YANG NYATA. Ada diterangkan di dalam hadis mengenai ciri-ciri munafiq tetapi bila seseorang itu meninggalkan sifat-sifat tersebut, orang itu bukan lagi dalam kategori itu melainkan jika kembali semula kepadanya.

Selain daripada kategori di atas, mana-mana pihak bukanlah MUSUH tetapi hanyalah PESAING sahaja. Apakah yang di tuntut dalam ISLAM dalam menangani PESAING dan PERSAINGAN?

Dalam sebuah hadis sahih dikatakan bahawa baginda Rasullullah s.a.w. menyebutkan bagaimana hendak menjadikan PERSAINGAN itu sihat di mana pihak yang tidak berpuashati wajib menjadikan kejayaan pesaing yang dicemburui itu sebagai pemangkin kepada kejayaannya. Tidak di tuntut menjadikan PESAING sebagai MUSUH. Ini jelas.

Dalam isu terbaru mengenai sebuah klip video skandal seks seorang pemimpin yang menjadi Ketua Bahagian di sebuah negeri di Pantai Timur, sudah terdapat PERSAINGAN antara dua pihak.

PERSAINGAN tersebut bakal merugikan BARISAN NASIONAL terutama UMNO. Ini semua berpunca semata-mata kerana sikap pemimpin-pemimpin terbabit dalam negeri tersebut yang berlumba-lumba hendak mencari pengaruh. Akhirnya, pihak tentera menjadi mangsa keadaan dalam perkecohan tersebut.

Kepada kedua-dua belah pihak, fikirlah sedalam-dalamnya dan semasak-masaknya perkara ini. Jangan mulakan PERANG SAUDARA SESAMA SENDIRI. Hambe berkecuali dalam perkara ini tetapi akan bertindak sebagai PENDAMAI.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TEKS PENUH UCAPAN DS NAJIB DALAM PERHIMPUAN AGONG MCA.


Di petik sepenuhnya dari blog Olexxs (Kamaruddin's Blog) Otai kepada Otai-otai Bloger UMNO. TQ Pak Din! Bila nak ngeteh nie?
2hb Oktober 2011.
Persidangan agung MCA pada kali ini diperkatakan oleh presiden MCA sebagai yang terakhir sebelum PRU akan datang. Sebenarnya ia mungkin terakhir dan mungkin tidak. Apapun yang akan berlaku, masa akan menentukan. Tetapi yang penting dalam perhimpunan ini saya dapat melihat satu semangat baru. Satu gambaran bahawa keadaan dalam MCA semakin pulih. Biarlah kita jangan menoleh ke belakang lagi. Apa yang perlu kita lakukan ialah untuk menentukan bahawa sebagai parti komponen yang kedua terbesar dalam BN, nasib BN bergantung kepada kekuatan parti MCA. Saya telah menyatakan dan ingin menegaskan sekali lagi bahawa saya ingin melihat MCA yang baharu dan kuat.
Apa gunanya kepada BN kalau MCA berpecah belah…ada team A, B, C. apa gunanya kalau parti ini yang begini besar yang memainkan peranan penting dalam pembentukan negara kita, dan perjuangan kita untuk membawa perubahan kepada negara jika  kita tak dapat menentukan kesatuan dan perpaduan sehinggakan parti kita ini boleh terus menerus mendapat kepercayaan masyarakat kaum Cina dan kaum-kaum lain pada keseluruhannya?
Oleh itu saya merasakan satu signal yang amat jelas daripada perhimpunan ini…kot-kot perhimpunan terakhir sebelum pilihanraya. Just in case. MCA mesti menggambarkan bahawa parti ini berada dalam keadaan bersatu padu dan bersedia.
Untuk perkara ini, kita mesti melihat soal luaran dan juga soal dalaman. Ada juga faktor-faktor yang boleh kita kawal dan ada juga yang kita tak boleh kawal. Sekurang-kurangnya faktor dalaman kita boleh kawal oleh pemimpin MCA di semua peringkat, dalam menentukan kejayaan dalam pilihanraya.
Yang pertama, asasnya di mana setiap ahli mana-mana parti komponen BN wajib menyokong calon BN. Ada masanya dalam kawasan kita calon itu mungkin bukan calon MCA, tapi calon BN.
Kita mesti, kalau nak menang dan nak pertahankan Putrajaya, kalau kita tak nak ”senario mimpi ngeri” (pembangkang memerintah) berlaku sepertimana yang dilakarkan oleh presiden MCA. Kot kot orang tertentu  “sebelah sana” yang tak berani lagi nominate siapa bakal Perdana Menteri mereka.
Kalau kita tak mahu berlaku “senario mimpi ngeri” , persidangan MCA pada kali ini mesti buat ketetapan, sesiapa calon BN, kita akan sokong.
Begitu juga, dalam persidangan UMNO yang akan datang, saya sebagai presiden UMNO akan juga mengatakan kalau sekiranya kawasan itu tidak diwakili oleh UMNO, ahli-ahli parti wajib sokong calon-calon BN.
Mengapa Tunku Abdul Rahman, Tun Razak, Tun Tan Cheng Lock, Tun Sambanthan dalam tahun sebelum Merdeka, berbincang semeja kerana apa? Kerana inilah formula permuafakatan politik yang boleh menjamin masa depan negara kita yang tercinta.
Dan kita sebagai pewaris-pewarisnya, jangan ubah prinsip. Parti pembangkang, prinsip boleh ubah. Sejarah pun boleh ubah. Bendera pun boleh ubah. Tapi BN tetap dengan prinsip permuafakatan politik antara kaum melalui BN.
Jika kita ada kerjasama sesama sendiri, kita akan dapat kekuatan baru sebab tidak ada satu-satu kaum pun yang boleh mendominasi. Walaupun UMNO parti terbesar, tetapi UMNO juga mesti bersikap terbuka, mesti bersikap inklusif kerana itu merupakan aku-janji pemimpin-pemimpin yang mengasaskan perikatan dulu. Mereka ingin melihat negara kita ini dalam keadaan yang harmoni, bersatu-padu, politiknya stabil dan negara ini terus mahu sebagai negara yang bersatu.
Saya nak kita bersikap inklusif dalam ertikata mengambil kira kepentingan mana-mana kaum dan kelompok dalam masyarakat. Inilah di antara prinsip tonggak dalam gagasan 1Malaysia, iaitu bersikap inklusif untuk menentukan keadilan sosial dan apapun ia tetap berpaksi kepada perlembagaan negara kita.
Kalau ada yang kurang betul atau tak betul, kita tak akan khuatir. We are not afraid of admitting our mistakes. Tak ada gunanya waktu pilihanraya, kita kata “I am sorry to the people”. Kalau kita sedar ada satu tidak betul, inilah masanya memmbuat pembetulan. Kita mesti berani buat pembetulan.
Sebab itulah saya melihat segenap aspek dalam kelakuan kita supaya kita berlaku adil. As as muslim, I am enjoying my job to be fair and just to all. This is the principle of Islam.
Negara kita ini kompleks dan tak mudah untuk mentadbir Malaysia. Sebab itulah saya kata, sejak mengambilaih tugas, hari siang saya semakin panjang dan malam pula semakin singkat.
Saya sedar bahawa cabarannya besar. Tetapi kalau kita sentiasa konsisten, parti kita sentiasa dilihat sebagai dinamik dan bila kita dilihat sebagai dinamik, fresh looking with fresh thinking, kita akan sentiasa relevan pada setiap zaman dan masa.
Hanya bila kita takut nak berubah mengikut arus, kita akan jadi tak relevan sebagai sebuah parti politik.
Jangan macam orang lain kata nak berubah…dia kata “time will change”. Tapi sebenarnya parti dialah yang banyak tak konsisten.
Dia kata…mereka percaya kepada kebebasan media…sidang media hanya suratkhabar tertentu sahaja boleh hadir. Suratkhabar yang dia anggap “pro-government”.
Persidangan kita, sama ada sidang media BN atau UMNO yang lalu, saya tengok ada “muka-muka”. Saya tahu muka-muka siapa. Tapi kita benarkan mereka hadir. Sekali lagi menunjukkan mereka cakap tak serupa bikin.
Apabila kita bercakap mengenai sistem dua parti, kita ada kabinet bayangan siapa yang jadi menteri, timbalan menteri dan semualah. Tapi “sebelah sana” sampai hari ini, tiga tahun lebih selepas pilihanraya 2008, tak nampak bayang langsung kabinet bayangan mereka.
Bukan sahaja soal siapa Perdana Menteri pada sebelah sana, dia nak allocate post pada Haji Hadi apa post? Menteri undang-undang? Menteri Hal Ehwal Agama? Kalau ada problem dengan Haji Haji, Mat Sabu ada. Apa post nak allocate pada Mat Sabu? Menteri Pelajaran? Dia Timbalan Presiden parti yang besar.
Tak kan nak bagi dia small portfolio. Kena bagi dia big portfolio. Lim Kit Siang, apa nak bagi dia? The veteran politician…Perdana Menteri? Timbalan Perdana Menteri?
Anwar Ibrahim apa post dia? He talks about democracy, but he is not an elected president. I am an elected president.
Anwar Ibrahim adalah “de facto”. De facto… suami. De Jure… isteri. Naib presiden…anak. What kind of party is this? You talk so much about democracy, but your party is family based. You talk about ideals and logic. Your practice is quite different from what you preach. Jadi, stop preaching!
Bila orang kata masa sudah tiba kita buat perubahan, ya, kita buat perubahan. Saya mula dengan GTP dan kompetetif  indeks global kita pun naik dari nombor 26 ke 21.  Timbalan Perdana Menteri sebut, kadar jenayah kita sudah turun 23.6 peratus tahun ini berbanding 2009. Jenayah jalanan juga menurun 39.7 peratus, termasuk di negeri Johor.
Selepas itu kita buat ETP dan catat RM171 billion pelaburan. Dalam masa beberapa tahun akan datang ini semua akan jadi kenyataan dan realiti sebab kita amat fokus. Macam manapun kita mesti menjadi maju. Sebab itu kita buat perancangan yang berpaksi kepada realiti, bukan Buku Jingga.
Like somebody says, you cannot judge a politician on the basis of what he said when he is running for office. Because when he is running for office, he will promise the sun, the moon and the galaxy.
Tapi kita sebagai sebuah parti dalam kerajaan mesti penuhi janji yang kita mampu beri. Kita tak boleh janji lebih daripada yang kita tak mampu nak buat. Bila kita dah buat transformasi ekonomi dan kerajaan, saya rasa tak lengkap lagi sebab kita hendak Malaysia bukan sahaja maju di segi ekonomi, tetapi menjadi negara demokratik yang mempunyai persekitaran sosial yang selesa. Sebab kita nak orang lain hormati kita sebagai sebuah negara yang sudah matang.
Sebab itulah saya telah buat pengumuman pada malam Hari Malaysia apa yang boleh disifatkan sebagai Transformasi Politik kepada negara Malaysia. Dan untuk menunjukkan bahawa apa yang kita sebut pada malam itu, kita akan tunaikan,  esok saya sendiri akan bawa di Dewan Rakyat, usul bacaan hari pertama untuk memansuhkan the restricted resident act 1933 dan bacaan kali kedua pada hari Rabu minggu akan datang. Kita akan beri gambaran bahawa kita serius melakukan transformasi politik yang telah kita janjikan untuk negara.
Prinsip yang kerajaan pegang, ialah mesti ada pengimbangan di antara hak asasi dan hak sivil serta kesejahteraaan rakyat dan keselamatan awam> kita tak boleh sewenang-wenangnya tangkap, ugut atau buang oraang, Tapi kalau orang itu rosakkan keharmonian negara kita, masih ada undang-undang dan tindakan terhadap mereka.
Bukan kita tak nak ada peaceful demonstration, tapi kalau ada demonstrasi jalanan, akan termasuk orang yang akan tumpang semangkuk nak buat kacau. Kalaulah di London, yang kononnya memperjuangkan demokrasi moden boleh berlaku rusuhan, mengapa ia tidak boleh terjadi di Malaysia? Siapa boleh jamin?
Kalau nak tunjuk rasa tak puashati, kita boleh aturkan tempat. Cakaplah dan melalak sepuas-puasnya. Inilah konsep yang kita ada perimbangan, kalau tak huru-hara negara kita. Jadi kita mesti ada undang-undang yang melindungi nyawa dan harta-benda rakyat.
Saya dah bagi komitmen, kita tak akan tangkap orang semata-mata kerana dia mempunyai idelogi yang berbeza. Tetapi jika mereka mahu menjatuhkan kerjaan atau nak bakar kedai, itu sudah menyalahi undang-undang.
Parti-parti pembangkang sudah hilang momentum sebenarnya sebab kebelakangan ini semua pilihanraya kecil kita menang. Majoriti bertambah di Bagan Pinang. Hulu Selangor dan Galas kita rampas balik. Tenang kita menang dan selepas itu di Kerdau. Jad dia buat Bersih 2 kononnya pilihanraya di negara kita tak bersih.
Minggu lepas kebetulan saya berjumpa Dr Chandra Muzzafar, bekas Timbalan kepada pemimpin de facto itu. Bila dia letak jawatan, orang tanya kenapa, dia kata kalau Anwar Ibrahim jadi Perdana Menteri, ia akan jadi satu malapetaka besar.
Dia kata bila dia jadi calon lawan BN di Bandar Tun Razak, undi pos dia lebih daripada calon BN walaupun dia kalah. Sebab itulah dia kata ia satu pembohongan untuk menuduh sistem pilihanraya di negara kita tidak telus.
Dia (pembangkang) kata tak cukup masa, tapi bila dah habis pilihanraya dulu, tiap-tiap malam berkempen sampai sekarang. Ada permit ke tidak, dia berkempen. Di Malaysia kita benarkan. Jadi tak betul lagi ke sistem kita? Sebab itu kita buat jawatankuasa terpilih. Kalau ada kelemahan, kita perbaiki.
Dia tak nak biometrik dan nak pakai dakwat kekal. Nanti bila kita pakai dakwat kekal dia nak biometrik pula. Mereka sering berubah fikiran.
Kalau nak jadi pembangkang, tak bolehlah segala-galanya buruk kepada kita. Kita dah buat banyak. Kalau tuang minyak, satu liter 82 sen subsidi kita berikan.Ini tak masuk minyak masak, gula, LPG, disel, beras dan ubat.Mana ada tempat di dunia kalau kita pergi ke hospital, jumpa pakar bayar RM3, x-ray percuma, ubat pun boleh dapat. Ini baru bagi RM100 pada warga emas, nampak besar sangat.
Menerusi Program KAR1SMA kita bagi RM1.4 billion untuk bina rumah mampu milik. Ini semua adalah manipulasi pembangkang supaya kita dapat gambaran seolah-olah yang dia buat sikit itu bagus.
Macamlah bantuan sekolah Cina dan Tamil. Bangunan kita bagi, gaji kita bayar, peralatan kita beri, bila PIBG minta duit, dia datang bawa cek RM30 ribu, oi bagus sangat pembangkang ni! Yang berjuta-juta kita bagi dia tak sebut. Malaysia adalah satu-satunya negara di Asia Tenggara yang mengamalkan sistem pendidikan vernakular.
Berwaspadalah dengan “political chameleon” yang sering bertukar warna. Apa yang penting ialah kepercayaan. Boleh kah rakyat mempercayai ahli politik Barisan Nasional?
Saya tak janji bulan bintang dan galaksi tetapi saya janji negara Malaysia akan terus maju dan makmur di bawah Barisan Nasional. Saya akan terus mendengar rungutan rakyat, termasuk komuniti masyarakat Cina.
Mengenai permintaan presiden MCA, kalau Kolej Tunku Abdul Rahman (TAR) cukup syaratnya untuk ditingkatkan sebagai Kolej Universiti, saya tak ada halangan. Saya ambil keputusan ini atas semangat Barisan Nasional. MCA adalah keluarga BN.
Kita mesti beritahu rakyat Malaysia bahawa harapan masa depan mereka hanya akan terjamin sekiranya Putrajaya kekal di bawah pemerintahan Barisan Nasional. – 2/10/11
TEPUK DADA TANYA IMAN! 

DIMANAKAH KEJAYAAN TARBIYAH PAS KEPADA DAP? KAK WAN AZIZAH BERTANYA.

Wan Jijah ... u dont talk soo much ... your hasben has made enuff trouble for the country alredi .. YOU PLIS SHUDDUP!

I can take a bit humilation but not ALL HUMILATION ... YOU PEOPLE WANT HUDUD ... plis LANGKAH MAYAT DAP DULU!Hey Karpal ! ... U think u big aaa??? ...Jez becoz I quiet-quiet only doesn't mean I dont have a brain (a tiny one) .. PKR want HUDUD you know ... I fedup alredi with bang Nuor ..Go to Hell with DAP!

Oleh kerana akaq Wan Jijah tak mahu bercakap. Tiada ahli biasa PKR hendak menegur. Jadi biarlah bloger UMNO tolong tegurkan dan bercakap bagi pihak akaq Wan Jijah. Selaku jurucakap tidak rasmi kepada akaq Wan Jijah atas kapasiti beliau sebagai PRESIDEN maka dengan ini BLOGER UMNO MENGAMBILALIH TUGAS-TUGAS AKAQ WAN SELAKU PRESIDEN PKR. Selama ini bukankah PKR dan bloger PKR telah memainkan peranan yang sama untuk UMNO?

Akaq Wan Jijah hendak bertanya kepada PAS. Dimanakah kejayaan PAS menterbiyah DAP mengenai Hudud? Dulu kemain Pok Nik bersembur air liur mengakui di dada Karpal ada BULAN. Menaiktarafkan Guan Eng sebagai KALIPAH UMAR AL KHATTAB. Sekarang ini kenapa Karpal masih berkata beliau sanggup terima hudud tapi setelah beliau mati!

Akaq Wan Jijah tidak berpuashati dengan pendirian Karpal tersebut. Mana boleh tolak Hudud. Mana boleh Pakatan 'Tipo' Rakyat perlu mengikut 'Arahan' Karpal Singh dan DAP sahaja! Ini sudah melampau!

Jika begitu pendirian DAP dan Karpal Singh, akaq Wan Jijah akan tinggalkan slogan KETUANAN RAKYAT sebaliknya akan memperjuangkan bersungguh-sungguh KETUANAN MELAYU.

Lagipun KETUANAN RAKYAT adalah kosmetik untuk CINATROKRASI manakala KETUANAN MELAYU adalah ADIL SAKSAMA kepada semua. Karpal Singh ... PKR SAYS GOODBYE TO YOU!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...