Selasa, 3 Januari 2012

ADAKAH AZHAR IDRUS KENAL MANGKUK TANDAS WANITA INI?Bagi mereka yang mahu menyucikan jiwa dari dosa-dosa lampau perbuatan itu amatlah dialu-alukan. Namun dalam perjalanan yang penuh berliku duri ranjau kadangkala menyapa jua kisah-kisah sila. Nama Azhar Idrus tiba-tiba mendadak naik di pentas ceramah-ceramah. Beliau terkenal dan dikenali di kalangan anak muda sebagai penceramah. Gaya persembahan ceramahnya begitu mengasyikkan. Di selang seli dengan lelucun dan kadangkala diselitkan sumpah seranah maki hamun berbakul-bakul sebagai gurauan melampaui batas. Begitulah menurut mereka yang pernah menjadi pendengar-pendengarnya. Hamba tidak pernah sekalipun mendengar ceramahnya kecuali dalam youtube. Itupun sekali sahaja. Beliau tidak memilih bulu. siapa sahaja pemimpin pada pandangannya adalah salah bakal menjadi bahan ceramahnya. Di sebalik itu semua siapakah beliau sebenarnya?

Kisah silamnya tidak seindah kisah saidina 'Umar Al khattab mahupun syeikh Abdul Qadir Jailani mahupun selucu Abu Nawas di zaman silam. Atau seperti biodata Muhammad Ali, Malcolm X dan DJ Dave. Mungkin kita perlu bertanya kepada Bob Lokman ataupun kepada Salim Iklim takpun kepada penyu bertelur. 

Terasa pelik juga bilamana nama Azhar Idrus di sebut di perkarangan sebuah masjid di Kampung Jambu Bongkok Terengganu namanya turut dikenali oleh sebuah mangkus tandas di dalam tandas wanita.

Apakata kita bertanya kepada Tok Janggut yang suka menyanggah mengenai perkara tersebut? Assalamualaikum warrahmatullahi-wa-barakatuh SANGGAH TOK JANGGUT

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SAFWAN ANANG WILCAR.WILCAR menjadi satu mercu tanda kepada ajaran Anwar Ibrahim dan Mat Syabu. Barangsiapa berdemo kemudian masuk hospital maka wajiblah mereka berwilcar. Mari kita lihat gambar-gambar aksi wilcar beberapa pemimpin pakatan sebelum ini.
DAN TERKINI ............
Gambar-gambar di atas sudah cukup menerangkan segala lakunan dan drama bersiri untuk meraih simpati rakyat. Inilah salah satu kemahiran pakatan BERLAKUN!

Jadi kita amat mengharapkan pada 901 nanti kerajaan BN menyediakan secukupnya kerusi-kerusi roda untuk semua para demonstran. Kalau tak cukup stok nanti sukar pula kita hendak menyaksikan penghabisan drama WILCAR.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AL KISAH BOBOI MASUK UMNO , SAMAN 10 JUTA & 10 RIBU PADA 901

ALKISAH PERTAMA:-

Kumpulan boboi, Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik masuk UMNO. Ini bagi menggantikan dua ekor haprak yang bakal mengucar ngacirkan DAP tidak lama lagi. Mamposlah kepimpinan DAP hendak melayan karenah dua ekor haprak tersebut nanti. Buat Afdlin dan Salim Harun Bachik .. WELKAM BRADER !

ALKISAH KEDUA:

Akhirnya Nga kor ming membuktikan beliau masih bertelor walaupun teloq tembelang. Hari ini dikatakan beliau telah memfailkan saman RM10 juta terhadap bloger SekupangDua Pak Ya. Ok lah tur. Baru RM10 juta. Selepas ini pasti ngetop Sekupang Dua. Apalah hendak dihairankan sangat dengan RM10 juta berbanding dengan kerosakan yang telah berlaku kepada maruah Nga Kor Ming dan DAP rasis. Namun satu hal yang pasti ialah maruah Nga Kor Ming cuma bernilai RM10 juta. Siapa ada wang boleh beli Nga Kor Ming suami isteri.

AL KISAH KETIGA.

Azmin Ali bakal mengarahkan paling ramai pun 10 ribu ekor lembu PKR untuk mengamuk pada 901 di kompleks Mahkamah Jalan Duta. Jangan terkejut, 10 ribu ekor lembu bukan manusia atau ahli PKR. Kemungkinan besar Azmin Ali akan menyewa lembu fidlot NFC. Agak malanglah bagi Azmin Ali kerana kami terlebih dahulu sudah membuat 'Tempahan Awal' 20 ribu ekor lembu fidlot NFC. 

Apapun sudah pasti lah akan berlaku keganasan terancang dan para demonstran akan membiarkan diri mereka di belasah polis setelah membuat provokasi dan memanggil Polis sebagai barua dan anjing UMNO. Tak mengapa. Pada kali ini kita cadangkan agar pihak polis gunakan saja Unit Anjing Polis.

Kalau boleh biarkan saja demonstrans melakukan kerosakan awam dan hartabenda. Sediakan saja peguam untuk memfailkan terus saman gantirugi sejam selepas kejadian. Kalau tidak nanti sukar untuk menyerahkan saman tersebut.

Kepada Azmin Ali, jangan fikir bila pemimpin UMNO berdiam diri maka orang UMNO akan turut sama berdiam diri. Orang UMNO tidak akan membiarkan mana-mana orang pun untuk mencetuskan huru hara dalam negara. Ini negara milik orang Melayu Islam dan kami tidak merelakan perogol penzina dan pengamal seks luar tabie' menguasainya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SERTAI DAP PILIHAN BUAT MEREKA YANG KECEWA DALAM UMNO.


Khabar angin yang bertiup sebelum ini mengenai dua pemimpin UMNO ternyata adalah benar. Veteran UMNO dan bloger Aspan Alias dan bekas ADUN Pulau Manis Mohd Ariff Sabri Aziz disahkan menyertai DAP. Keduanya adalah bekas pemimpin UMNO dari Pahang. Rupanya ramai pemimpin UMNO kecewa dari Pahang. Sebelum mereka sudah ramai telah menyertai PKR. Itu adalah pilihan mereka. Tidak semestinya pilihan mereka tepat dan patut diikuti. Memanglah ianya mengaibkan DS Najib apabila ada bekas pemimpin UMNO dari Pahang menyertai DAP. Tidak perlu menafikannya. Mereka menyertai DAP kerana jiwa mereka memberontak tidak mendapat habuan walaupun telah menerima nikmat.

Walaupun penyertaan mereka ke dalam DAP merupakan satu tamparan kepada UMNO namun ianya menaikkan lagi moral kepada yang lain. Molek juga orang-orang sebegini keluar UMNO dan menyertai DAP. 

Diharapkan mereka berdua mampu mengucar-ngacirkan DAP sepertimana mereka melakukan onar di dalam UMNO. Jika dahulu mereka memberikan aib dan malu kepada perjuangan UMNO, kini DAP juga bakal menerima nasib yang lebih teruk. Tahniah kepada DAP dan kepada keduanya. Tindakan anda membuktikan bahawa DAP PKR PAS hanyalah tempat 'pembuangan segala kekotoran najis di dalam UMNO'.

Lao Tze dan Sun Zhi pernah menulis bahawa pengkhianat dari pihak musuh perlu di terima untuk sementara waktu. Selepas itu mereka perlu dihapuskan. 

Pada hari ini Dr Chen Man Hin dan Lim Kit Siang mampu tersenyum tetapi di dalam lubuk hati mereka tersimpan kerisuan maha hebat. Pemimpin-pemimpin veteran DAP Pahang sudah tentu merasai bahang dengan kemasukan kedua bekas pemimpin UMNO tersebut. 

Bagi UMNO pula kemasukan keduanya merupakan sebuah nikmat tak terhingga. Tak perlu mendisplinkan mereka. Tidak perlu mencantas mereka. Mereka sendiri terkeluar dari UMNO. Benarlah sejak 2008, PAS DAP PKR banyak membantu membersihkan UMNO. 

Kepada Lim Kit Siang dan Dr Chen Man Hing apakah anda berdua fikir pemimpin-pemimpin veteran DAP Pahang tidak akan memberontak dan bersetuju dengan keputusan anda berdua menerima masuk virus penyakit UMNO?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANWAR IS NOT TRUSTWORTHY -WORRIED DR CHEN MAN HING.

THE END OF THE CIRCLE.

I am not at all convince that Dr Chen Man Hing trusts Anwar Ibrahim as a good and loyal political ally to DAP. In fact, DAP efforts to manipulate Anwar Ibrahim to topple UMNO seemed fruitless. Dr. Chen Man Hing is too aware of Anwar's political animal side. Anwar is truly the Machiavillain Prince at heart. There is nothing to hold Anwar loose cannon attitude. 

In fact Anwar is too dangerous to be trusted by DAP. Dr Chen Man Hing is haunted by the fact that when you make a pact with the devil you know what is coming to you in the end. Anwar is above the devil. Being a jesuit priest, Dr Chen Man Hing has long realized to sacrifice Anwar when the time comes but surely he is having nightmares with his eyes wide open. 

No one in DAP is capable enough to replace his postiton in DAP. He is not looking for a Chinese Christian but he is looking for a Malay Christian that match Anwar's personality. It's too hard a task to find a needle in the haystack. So what is the best thing for DAP to do? What else except keep on harping on racial and religion issues.

MALU LAH DIK BUAT BEGINI.


Dahulu kita dikejutkan dengan kisah Safiah, kemudian kisah anak Melayu berkahwin sesama jantina. Kini timbul pula kisah Nur Amalina. Apakah untung nasib yang telah menimpa kepada anak-anak muda-mudi Melayu kita? Baik yang berada di luar negara mahupun yang berada di dalam negara. Mereka sentiasa terdedah kepada perangkap-perangkap yang di pasang oleh musuh-musuh Melayu Islam. 

Di dalam negeri pula, kisah Safwan Anang dan Adam Adli merupakan aib besar kepada anak-anak muda-mudi Melayu Islam. Kisah DUMC turut mempalitkan aib kepada masyarakat. Kisah buang bayi , kisah rogol kisah mat rempit dan kisah penagihan dadah. 

Di semua peringkat usia dan tahap kecerdikan, anak-anak muda mudi Melayu Islam di serang habis-habisan. Hamba fikir sudah tiba masanya untuk menyedarkan mereka semua. 

Kesedaran mengenai asal usul keturunan Melayu Islam. Kesedaran mengenai betapa peri pentingnya Melayu Islam ini. Kesedaran mengenai permusuhan beribu-ribu tahun yang menghambat bani Jawi ke sebelah sini. 

Srivijaya (yang bermaksud CAHAYA KEMENANGAN) yang kemudianya melahirkan bangsa yang dikenali oleh 'Arab Islam sebagai bani Jawi. Sebelumnya telah lahir beberapa kerajaan-kerajaan kota

Bani Jawi inilah yang kembali mempertautkan keturunan sebelah anak Nabi Adam a.s. yang telah lama berhijrah ke sebelah sini. Proses pertautan kembali susur galur keturunan telah lama berlangsung. 

Kepada anak-anak muda-mudi Melayu Islam, sedarlah kamu semua adalh dari benih-benih keturunan baik-baik. Janganlah kamu semua memberikan aib kepada namabaik keturunan dan sejarah Melayu Islam.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SAFWAN ANANG SIMBOL KEGANASAN YANG DIHALALKAN.SAFWAN ANANG. Anak didik Anwar Ibrahim di bawah pengaruh idealisma revolusioner ajaran Isham Rais. Dramanya tidak berakhir setakat pada tengahmalam 31hb Disember 2011. Setelah puas merusuh. Setelah puas memaki hamun polis. Setelah puas bertindak pengecut. Setelah jelas provokasinya. Setelah melanggar semua tatasusila kesopanan. Setelah menyalahgunakan kebebasan yang diberikan. Setelah membuat kacau ganggu di tempat awam. Setelah menjadi perancang kepada perhimpunan haram.Setelah melakukan keganasan terancang. Setelah melaksanakan pelan tindakan terancang. Ibu mertuanya turut berbangga dengan keganasan yang telah dilakukannya. 


Klinik As Shifa' Yang Telah Dipecahkan Oleh Perusuh SMM & Kumpulan Safwan Anang.

Safwan Anang tanpa segan silu dan berasa malu mahu tindakan curangnya dihalalkan.Mahu tindakan curangnya diiktirafkan. 


Kewarasannya, bila Safwan Anang pukul orang kerana kejahatannya sendiri maka yang bersalah dan jahat adalah mangsa yang Safwan Anang pukul itu.

Di bawah ini adalah adalah penjelasan daripada TNC HEP UPSI.

Paling memalukan kesemua mereka adalah anak melayu,kita tidak nampak mana mana anak keturunan cina atau pun India di dalam demo ini. Mereka lebih berasakan hebat apabila dapat melakukan kekecohan dan melawan pihak berkuasa daripada berasa hebat menjadi pelajar yang berakhlak dan berilmu.Malang buat bangsa melayu.

Pada jam 5pm UPSI dapat maklumat bahawa kumpulan mahasiswa Solidariti Mahasiswa Malaysia akan berkumpul di UM untuk mengadakan demonstrasi di UPSI. Demonstrasi ini adalah untuk mendesak kerajaan memansuhkan AUKU dan menuntut pertuduhan pada Adam Adli digugurkan.

Jam 10pm , kumpulan SMM dari UM dengan 3 kenderaan telah menuju ke UPSI. Wartawan dan beberapa kumpulan kecil mewakili pembangkang berkumpul di depan pintu utama UPSI dan kawasan sekitar.

Pihak Keselamatan UPSI telah menutup semua laluan masuk ke upsi sepenuhnya, berkawal bersama bantuan suksis. Pihak polis berpakaian freeman mengawasi jalan-jalan utama di bahagian pintu timur dan utama selain rondaan traffic serta peronda (show force)

Demi menjaga maruah UPSI seramai 80 pelajar UPSI daripada beberapa kolej yang cintakan keamanan bersedia mempertahan UPSI dari gangguan pihak luar – dengan slogan “we love upsi “. Majoriti pelajar tidak suka dengan cara pihak luar campur tangan hal dalaman upsi. Upsi bertindak tanpa mana-mana tekanan pihak luar. Rata-rata Face book dan blog yang cintakan upsi, menyatakan sokongan agar bumi upsi tidak diganggu oleh pihak luar dan pelajar berhak pertahan nama baik institusi pendidikan ini.

Sekitar jam 2.10 pagi pelajar-pelajar akhirnya memulakan demonstrasi di depan pintu utama dengan melaungkan slogan menentang kerajaan dan menuduh upsi dan tnc mengugut pelajar, dan mereka mengeluarkan kata kesat (barua, anjing) terhadapPerdana Menteri, Kementerian Pengajian Tinggi, kerajaan, UMNO dan pemimpin UPSI.

Mereka membawa kain rentang putih dan keranda daripada kotak serta membawa gambar PM sebagai simbolik pemansuhan AUKU. Polis membenarkan dengan pengawasan untuk mereka melaksanakan ucapan, jeritan, bacaan puisi dan upacara simbolik pemansuhan AUKU. Pada waktu ini Adam Adli dibawa terus ke depan pagar upsi dijulang utk berucap berkaitan kebebasan akademik, ada dikalangan mereka juga menjerit agar pagar dibuka dan memanjat pagar pintu utama.

Mereke terus melaungkan slogan power mahasiswa selang seli dengan ucapan, tanpa henti dengan nada suara jeritan. Mereka disokong oleh beberapa wakil dari parti pembangkang sepanjang demo berlaku.

2 20am Polis menempatkan kenderaan dan anggota LSF (light strike force – bukan FRU) bagi menghadapi sebarang kemungkinan dan apabila LSF tiba mengambil tempat didepan simpang klinik shifa, kumpulan mereka (lelaki dan wanita) telah mengambil tindakan baring di atas jalan raya, bertindak sebagai perisai manusia serta konfran polis supaya tidak mengapa-apakan mereka atau berdepan tindakan revolusi pelajar seperti mesir dan Tunisia. Yang paling lantang antara mereka adalah Khalid Ismet, pelajar undang2 um (pakai baju merah, muka macam cina) cuba provokasi pihak LSF dan polis. Polis sekadar mengawasi, tiada sebarang kekerasan atau apa-apa tindakan provokasi.

235am mereka telah bergerak menghampiri pintu pagar utama dan melaungkan “Buka Pintu” dan mereka telah memanjat pintu pagar dan menjerit supaya “membuka pintu dan jangan menjadi barua UMNO”. Pintu pagar upsi telah digegarkan oleh mereka , ada yang memanjat pagar untuk memasuki dan apabila masa yang diberikan tamat, ocpd mengarahkan polis penangkap membuat tangkapan kepada kelompok tersebut selain ingin mengelakkan mereka menceroboh ke dalam upsi dan dibimbangi akan bergaduh dengan anggota pelajar suksis upsi, serta pemimpin pelajar yang berada dalam kampus. Pelajar-pelajar UPSI di dalam pagar tidak rela kampus mereka dicerobohi oleh para pelajar luar.

Oleh kerana mereka tidak mengindahkan arahan polis supaya bersurai dengan aman, mereka telah bergelut dengan pihak polis untuk membebaskan rakan mereka yang telah ditangkap dan waktu itulah rusuhan berlaku dan ada di antara mereka telah memecahkan pintu kaca (berkunci) Klinik Syifa dengan alasan rakan mereka sakit sesak nafas untuk dapatkan rawatan. Mereka dengan ganas memecahkan 3 panel dinding cermin klinik shifa. Polis tidak sesekali menggunakan kekerasan masa nak menangkap dan tidak memukul, mereka yang melawan sehingga terjatuh, malah anggota polis juga terjatuh semasa usaha menangkap mereka.

Kecederaan berdarah yang dialami salah sorang dari mereka bukan kerana kekerasan polis tetapi terluka semasa mereka memecahkan dinding cermin klinik panel. Pihak polis telah menangkap 17 orang dan membawa mereka ke Balai Polis Tanjung Malim untuk ditahan, termasuk Adam Adli.

Keadaan kembali tenang selepas polis menahan 17 orang tersebut dan mengarahkan semua bersurai, polis tidak menahan pelajar wanita kecuali seorang pelajar upsi yang hadir ke balai dengan sukarela dan ditahan di sana. Polis meneruskan pengawasan terutama jalan utama depan upsi sehingga pagi bagi mengelak perkara tidak diingini berlaku.

Tindakan sepenuh pada tanggungjawab polis kerana diluar kawasan upsi dan tnchepa mengarahkan agar staf/pelajar berada didalam dan tidak membuat provokasi, sekadar memerhati walaupun dituduh dengan pelbagai kata-kata kesat.

ACP/KS DATO’ DR JUNAIDY ABU BAKAR
TIMBALAN NAIB CANSELOR (HAL EHWAL PELAJAR)
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
TANJONG MALIM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...