Rabu, 25 Mei 2011

WAAAHHHH HARGA 3 BAHAN BAKAR KEKAL PADA HARGA SEKARANG. TERIMAKSIIIH KERAJAAN BN !TERIMAKASIH KEPADA 

PENTADBIRAN DS NAJIB 

KERANA 

MENGEKALKAN HARGA 3 BAHAN BAKAR!

TERIMAKASIH BARISAN NASIONAL 

ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA BERSAMA 

BARISAN NASIONAL!1. Kepada para pencacai rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS , jangan lah bersedih hati serta merasa keciwa kerana kerajaan Persekutuan mengekalkan harga 3 bahan bakar tersebut.


2. Anggap sajalah ianya sebagai seruan kepada anda semua untuk bertaubat nasuha. 

KASIHAN ...jejuak Rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS terperangkap dengan penipuan dan pendustaan mereka sendiri. Kini, kewibawaan dan intergriti mereka sudah hancur ! Jangan percayai mereka lagi. Pendusta belaka pencacai Rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS. TEPUK DADA TANYA IMAN.

WAAAAHHHHH REJIM TOGHUT SATANISMA DAPKRPAS BAKAL SAHUT CABARAN DATUK AHMAD MASLAN

Datuk Ahmad Maslan telah berulangkali memberikan cabaran kepada rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS agar menanggung subsidi RON 95, RON 97, Disel dan gas memasak dan menurunkan harga barangan dan perkhidmatan di semua negeri-negeri di bawah pentadbiran mereka jika benar-benar mereka adalah sebuah pentadbiran yang Telus, Akauntabel dan Transparen serta mengamalkan NEGARA KEBAJIKAN. Sehingga kini cabaran Datuk Ahmad Maslan tidak bersahut oleh mana-mana pemimpin Rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS.

1. Datuk Ahmad Maslan dengan lantang dan penuh keberanian mengulangi cabarannya kepada rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS agar menanggung subsidi petrol dan disel serta menurunkan semua harga barangan keperluan di semua negeri-negeri di bawah pentadbiran Eskekutif Rejim Toghut DAPKRPAS.Ketika ini modal yang paling hangat bagi pembangkang adalah kenaikan harga di mana BN diertikan sebagai Barang Naik. Saya cabar mereka berikan subsidi sama seperti Kerajaan Persekutuan.

Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang di dakwa kaya raya mungkin boleh memulakan langkah melalui Penasihat Ekonomi negeri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hanya kerajaan Malaysia yang ada barang kawalan berjadual , Skim Kawalan Harga Musim Perayaan seta pemberian subsidi yang berjumlah lebih RM10 billion.

Itu pun pembangkang mahu minta turun lagi. Kalau mampu , mereka tambahlah subsidi kerajaan Persekutuan di negeri masing-masing untuk jual kepada rakyat dengan harga murah. Kalau tidak, tak payah gunakan isu itu sebagai modal ceramah politik mereka. 
UTUSAN MALAYSIA. MEI 25, 2011. 

2, Jadi oleh kerana pentadbiran rejim toghut satanisma DAPKRPAS takut untuk menyahut cabaran Datuk Ahmad Maslan tersebut dan memandangkan rejim tersebut mengiktirafkan KETUANAN RAKYAT yang mana rakyat adalah TUAN MEREKA, JS dengan ini menyambut cabaran Datuk Ahmad Maslan bagi pihak pembangkang atas kapasti TUAN di dalam KETUANAN RAKYAT DAPKRPAS. 

3. Bahawa dengan ini REJIM TOGHUT SATANISMA DAPKRPAS akan memberikan PERCUMA RON 95 RON 97 DISEL GAS MEMASAK DAN SEMUA BARANGAN DAN PERKHIDMATAN DI SELANGOR, KEDAH, PULAU PINANG DAN KELANTAN DENGAN SERTA MERTA SEHINGGALAH KE PRU 13. 


4. Kepada pentadbiran Rejim Toghut Satanisma DAPKRPAS sila laksanakan ARAHAN TUAN ANDA INI mengikut KETUANAN RAKYAT, Jika tidak, SAHLAH DAN BENARLAH KATA DATUK AHMAD MASLAN, TAK PAYAH LAH DAPKRPAS GUNAKAN ISU HARGA BARANG NAIK INI SEBAGAI MODAL DALAM CERAMAH POLITIK MEREKA. 


Rejim Toghut DAPKRPAS hanya tahu mengkritik dan menghasut tettapi mereka tidak akan melakukan sebarang contoh teladan yang menunjukkan mereka mampu berbuat lebih baik daripada kerjaan BARISAN NASIONAL. Betul tak ?  Oleh itu, masihkah kita mahu memberikan sokongan kepada sebuah Rejim seperti Rejim Toghut Staanisma DAPKRPAS yang hanya pandai menuding jari tapi tidak akan melakukan kebaikan yang mereka desak orang lain buat? TEPUK DADA TANYA IMAN.

KEPALA HOTAK KAU LAH RONNIE TIU NIA SENG UNTUK KALI KE 2.


Ronnie Tiu Nia Seng seperti biasa di atas sikap bongkak sombong bahlonya mempersalahkan pengurusan rumah anak yatim Hidayah Madrasah At Taqwa kerana melanggar peraturan. Beliau mendakwa ianya bukan tanggungjawab  PBT kerana rumah anak yatim tersbut tidak membayar cukai pintu. Cilanat punya Ronnie Tiu Nia Seng.
1. Tahniah lah kepada REJIM TOGHUT SATANISMA DAPKRPAS yang BERKEBAJIKAN TELUS KREDIBILITI dan AKAUNTABILITI yang mengamalkan MERITOKRASI HAKSAMARATA. Ronie Tiu Nia Seng di petik sebagai berkata seperti berikut , antara lain, "-
Kawasan itu di luar kawasan dan operasi Majlis Perbandaran Kajang, Kita tidak buat pemantauan. Lagipun kawasan tersebut di luar bandar dan rumah anak yatim itu juga tidak membayar cukai pintu" - 
Utusan Malaysia m/s 10 Mei 25, 2011. 
Lapuran penuh teks sila lihat Utusan Malaysia. 

 2. Ya para pembaca, begitulah HABATNYA pentadbiran rejim toghut satanisma DAPKRPAS di Selangor. Apasaja berkaitan dengan orang Melayu dan Islam itulah sikap yang mereka pamirkan. Mereka tidak ambil peduli apapun kerana cukai pintu tidak di bayar dan tak perlu buat pemantauan, ianya berada di kawasan luar bandar.

3. Begitulah taraf dan tahap KREDIBILITI, KETELUSAN & AKAUNTABILITI pentadbiran rejim toghut satanisma DAPKRPAS di Selangor. Anda perlu berada dalam kawasan bandar, membayar cukai pintu dan pastikan anda berada dalam kawasan pentadbiran mana-mana PBT, barulah pentadbiran rejim toghut satanisma DAPKRPAS akan mengambil berat ke atas anda itupun jika anda adalah seorang bukan Melayu dan bukan Islam. Negeri Berkebajikanlah kononnya. Patutlah Khalid G pun tak nampak mukanya. 

4. Jadi jelaslah kepada kita semua mengenai had ketelusan, akauntabiliti dan kredibiliti pentadbiran rejim toghut satanisma DAPKRPAS di Selangor dan di mana-mana jua ialah setakat mana anda bayar cukai pintu, setakat mana anada bermastautin dan hanya setakat kawasan bandar-bandar sahaja. 

Jadi itulah tahap dan taraf meritokrasi haksamarata DAP, jika anda berada di luar bandar, beragama Islam, berbangsa Melayu dan tidak membayar cukai pintu, anda bukanlah tanggungjawab pentadbiran rejim tohgut satanisma DAPKRPAS. Anda masih mahu menerima mereka sebagai kerajaan negeri mahupun kerajaan Persekutuan? TEPUK DADA TANYA IMAN.

APA SUDAH JADI KEPADA PENTADBIRAN EKSEKUTIF SATANISMA PAS?

Setahun dulu terjadi pembunuhan ke atas pengawal peribadi KDYMM Sultan Kelantan. Penyiasatan dilakukan dan inkuiri di buat. Namun setelah setahun berlalu, tiada apa-papa perkembangan yang dilapurkan. Apakah status perkara itu sekarang? Bacalah penerangan daripada blog Papa Gomo mengenainya.

SILA KE PAUTAN INI UNTUK PEMBACAAN LANJUT.
PAPA GOMO

Kita berharap agar pembunuh tersbeut dapat ditangkap segera dan diadili dalam mahkamah untuk keadilan buat keluarga si arwah.  TEPUK DADA TANYA IMAN.

HABIS JAHANAM PAS. BAKAL JADI SAYAP PENUH SOSIALIS SELEPAS JUN 2011???!!


MUKTAMAR PAS JUN 2011. Kesemua saf kepimpinan Ulama (kononnyalah) terpaksa bertanding untuk merebut jawatan masing-masing kecuali Presiden PAS Hj Hadi (sebab dia sokong LGBT ). Manakala, Datuk Dr Hassan Ali terkeluar dari perlumbaan ( kerana beliau diselamatkan oleh Allah swt agar kembali ke pangkal jalan). Ini menguatkan lagi gegak gempita sebelum ini yang mengatakan bahawa PAS BAKAL MENJADI SAYAP RASMI SOSIALIS DAP. Mat Sabu pun terpaksa turun ke jalanraya untuk menyelamatkan kerjaya politiknya dalam PAS. 


1. Ini berita pendek sempena mengambil berita daripada seorang editor terkenal media arus perdana yang menerima sms daripada orang PAS yang mengesahkan Tuan Man Tuan Ibrahim terpaksa bertanding merebut jawatan. Pertandingan 3 penjuru untuk jawatan Timbalan Presiden PAS bukan lagi satu rahsia besar. Semua orang sudah tahu. Muktamar PAS pada Jun, 2011 bakal menyaksikan kejutan yang menggemparkan.

2. Seterusnya, puak pro Anwar di dalam PAS akan memastikan puak pro Kerajaan Perpaduan menjadi memori Tenda Hijau selepas muktamar PAS Jun ini. Ada kemungkinan besar, DAP akan meletakkan calonnya untuk beranding di atas tiket PAS di kawasan majoriti pengundi Melayu di mana Barisan Nasional meletakkan calon MCA / MIC untuk bertanding. 

3. Blog-blog pro PAS juga sudah lantang menuntut pembaharuan di dalam PAS dan menggesa imej lama PAS digantikan dnegan imej baru melalui istilah ' Membawa PAS ke amalan politik baru (sosialisma pluralisma sekularisma bahlolisma tololisma bengapisma bengongisma & satanisma) dan prograsif ( sokong liwat zina dan seks luar tabie') PAS yang tidak lagi jadi parti lama; parti serban dan jubah" Begitulah blog-blog pro PAS menghina kumpulan mereka sendiri.

Apa mao heran sama PAS? Dulu imejnya berserban dan berjubah tak lama lagi imejnya menjadi bergincu bibir dan bermekap berskirt pendek. Tak hairan kerana PAS bukan maksum. Tolak PAS bukan bermakna Tolak ISLAM. Jadi masih hendak pertahankan PAS? TEPUK DADA TANYA IMAN.

EDISI SARAPAN: Polisi & Kepentingan Awam.


TIADA TUHAN MELAINKAN ALLAH


Kita sering mendengar ungkapan Rakyat Marhaen, Rakyat di Bawah. Miskin Bandar, Rakyat Berpendapatan Rendah dan pelbagai istilah yang cuba mengambarkan keadaan rakyat jelata. Sejauhmanakah kefahaman kita mengenai istilah-istilah tersebut? Apakah yang tergambar dalam kotak fikiran kita bila istilah-istilah itu diperkatakan? Pernah anda mendengar mengenai POLISI AWAM? atau KEPENTINGAN AWAM? Sejauhmanakah dan seberapa dalamkah pengetahuan dan kesedaran kita mengenai segala hal dan keadaan yang berlaku di sekeliling kita? Apakah kemampuan kita menyerap , mencerna, memahami dan mengerti semua maklumat yang kita perolehi. Seterusnya, menterjemahkanya ke dalam tindakan yang di sebut sebagai POLISI AWAM dan KEPENTINGAN AWAM.

1. EDISI SARAPAN SENAMAN MINDA DAN AKAL pada hari ini mengajak para pembaca memikirkan mengenai kefahaman pengistilahan yang disebutkan di awal sebelum ini. Apakah yang kita faham?   Di petik di sini pendapat Aziz Othman bekas Ketua Statistik Malaysia dalam kerta kerjanya The Role of Statistics in Factual-Based Policy-Making :-

Public policy is regarded as a  product of government or the 

administrative system. It is often not seen by the layman as 
the expression of a democratic process, expressed through 
the political system and democratic institutions. There is an 
apparent disconnection. Policy is often seen as something 
delivered to the public rather than emanated from the public. 
sila ke pautan ini untuk teks penuh AZIZ OTHMAN- JABATAN STATISTIK NEGARA
Terjemahan bebas:
Polisi Awam dianggap sebagai produk kerajaan atau sistem pentadbiran. Pada kebiasaan orang kebanyakan tidak memandangnya (Polisi Awam) sebagai penterjemahan proses demokrasi, diterjemahkan melalui sistem politikal dan institusi demokrasi. Wujudnya pemisahan yang jelas.Polisi adalah sesuatu yang di pandang sebagai penyampaian dari kerajaan kepada orang awam dan bukannya sesuatu yang datang dari orang awam.

2. ' Polisi adalah sesuatu yang di pandang sebagai produk kerajaan yang datang dari kerajaan dan bukan datang daripada orang awam'  Ini ada benarnya. Kesedaran kita dalam berusaha mempengaruhi proses membuat Polisi Awam amat jauh berbanding dengan kaum Cina. Ini ada kaitan dengan MAKMAL NKRA dan segala pintu yang dibukakan oleh pentadbiran DS Najib bagi menampakkan dan mengubah persepsi orang awam bahawa setiap polisi yang di buat oleh kerajaan bukan lagi datang dari kerajaan tetapi ianya adalah datang dari denyut nadi rakyat. Malangnya, sejauhmana pula penglibatan orang awam? Mana orang miskin dan golongan rakyat yang selalu diperkatakan sebagai terpingigr dalam menyuarakan hasrat hati mereka? Jadi masih salah kerajaan ?

3.  Bandingkan dengan pentadbiran Rejim Toghut Satanisma PASDAPKR yang selalu menjerit KETELUSAN, AKAUNTABILITI DAN KREDIBILITI tapi sejauhmanakah penterjemahan slogan tersebut diamalkan oleh mereka? Jawapannya ialah TIDAK ADA! Pentadbiran Rejim Toghut Satanisma PASDAPKR tidak ada makmal untuk orang awam menyertai proses polisi awam yang di buat oleh pentadbiran mereka. Buku Jingay adalah produk pentadbiran Rejim Toghut Satanisma PASDAPKR dan bukan datangnya dari rakyat jelata. 

Fikirkanlah, Rejim Toghut Satanisma hanya bermain slogan tapi tidak berupaya menterjemahkan apa yang mereka slogankan. Benar kata DS Najib, puak toghut Satanisma PASDAPKR hanya menjual mimpi dan slogan kosong. Saya menyeru kepada semua rakyat Malaysia agar aktif dalam menagmbil bahagian di makmal-makmal NKRA, selalulah memberikan maklumbalas. Kepada pihak yang diamanahkan menjaga makmal-makmal NKRA, anda lakukan dengan penuh tanggungjawab sebarkan kepada semua. Pilihkan pentadbiran yang telah melakukan Transformasi dalam pentadbirannya berbanding puak saudagar mimpi dan slogan kosong. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...