Khamis, 2 Februari 2012

SAYANGI ISLAM: BILA APEK DAP BERBICARA TENTANG 'IMAN'

Dr Tan Seng Giaw
Siapa Pula Tan Seng Giaw Ini Hendak Mempersoalkan Keimanan Orang Islam?

Dikhabarkan oleh baginda Rasullullah s.a.w. bahawa umat Islam di akhir zaman kelak akan mendengar perkara-perkara 'ajaib' yang tidak pernah di dengar oleh orang-orang terdahulu. Benarlah sabda baginda s.a.w. tersebut. 


Kini kita mendengar bagaimana seorang kafir harbi DAP rasis yang anti Melayu dan anti Islam berbicara tentang 'keimanan' seorang beriman seperti Hasan Ali di atas platfom politik. Sinar Harian melapurkan komen pemimpin kanan parti DAP kafir harbi, Tan Seng Giaw Timbalan Pengerusi DAP:-

Timbalan Pengerusi DAP, Dr Tan Seng Giaw berkata, jika Hasan seorang yang baik dan beriman, beliau tidak menuduh PR bercita-cita, mahu menjadikan Malaysia negara republik, sekali gus menggugurkan Perkara 153 Perlembagaan Negara yang menjamin hak dan keistimewaan orang Melayu.
“Tuduh itu tidak logik, jauh panggang dari api. Dia hanya mahu mengapi-apikan sentimen rakyat supaya membenci PR,” tegasnya.
“Sekarang dia cakap ikut sedap mulut saja, tipu orang sana sini, seolah-olah dia tahu semua perkara. Orang macam ini tak boleh pakai sebab suka menipu,” katanya Ahli Parlimen Kepong itu.
Menurutnya, jika Hasan seorang yang beriman, beliau tidak akan melemparkan tuduhan melulu serta tidak berasas terhadap orang lain.
“Saya mewakili DAP menafikan tuduhan beliau. Kita semua tahu kenapa dia dipecat.
“Kalau Pas sendiri pecat Hasan, kita pun tahu Hasan jenis orang macam mana dan sekarang siapa dia untuk bercakap tentang Pas? Beliau tidak ada jawatan lagi dalam Pas dan kenyataannya tidak menggambarkan kenyataan parti itu,” tegasnya.
Seng Giaw berkata, bukan sahaja Pas, malah DAP dan PKR juga berjuang pertahankan Perlembagaan Negara.
“Hasan hendak cari populariti sebab itulah tuduh kami macam-macam. Sekiranya PR berjaya menawan Putrajaya, keutamaan kami adalah mempertahankan kedaulatan undang-undang, bukan meminda.” katanya. SH
Perkara-perkara sebegini tidak berlaku semasa UMNO/ BN menguasai 2/3 majoriti di dalam Parlimen. 

Perkara sebegini juga tidak berlaku jika PAS dan PKR sendiri yang menggalakkannya. 

Bahayanya komen Tan Sneg Giaw itu kerana beliau memberikan pandangan yang mampu memesongkan akidah umat Islam. 

Adakah mengkritik Pakatan bermakna seseorang Islam itu gugur imannya?

Parti Adat & Sukan perlu menjawab persoalan ini !

EXCO Multi Agama Selangor perlu menjawab persoalan ini !

Tan Seng Giaw perlu memohon maaf kepada semua umat Islam!

Tan Seng Giaw CELUPAR !

Tan Seng Giaw mendahului semua insitusi agama Islam yang termaktub di dalam Perlembagaan Malaysia!

Tan Seng Giaw tidak menghormati Perkara 153 Perlembagaan Malaysia!

Tan Seng Giaw wajib di kecam oleh semua NGO Islam !

Adakah Tan Seng Giaw kini turut berkongsi portfolio Hal Ehwal Agama Islam Selangor bersama Khalid G?!!!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

USTAZ DONG TRABOLTA PENDAKWAH BEBAS TEGUR AZHAR IDRUS ... LIVE!!!TEPUK DADA TANYA IMAN!

PELAWOK : AZIZAN TAK SUKA BUKU JINGGAY TAPI JUAL TANAH WAKAF.

Azizan MB Kedah kata Buku Jinggay tak sesuai diamalkan di Kedah. Beliau memberikan perbandingan dengan hudud potong tangan kerana mencuri. Menurut beliau sedangkan hudud potong tangan tidak dilaksanakan bila keadaan tidak mengizinkan.

Hamba memahami kata-kata Azizan itu bermakna:-
  1. Azizan sependapat dengan DS Najib dalam soal perlaksanaan Hudud di Malaysia yakni keadaan dan suasana yang ada tidak kondusif dan perlaksanaan hudud ditangguhkan sehingga tiba masa yang kondusif; 
  2. Buku Jinggay tidak boleh ditaati lebih daripada al Quran dan hadis; 
  3. Azizan sependapat dan menyokong penuh Hasan Ali.
Cuma agak musykil kerana dalam soal pengurusan tanah wakaf yang melibatkan Madrasah Salihiah, Kanchut, Azizan nampaknya cuai. 

Episod terbaru ini membuktikan kepada kita semua betapa PAS sudah kehilangan arah dan betapa kepimpinan tertinggi PAS sudah terlalu jauh menyintai harta dan pangkat.

Sekali lagi hamba berpendapat bahawa labelan UMNO SEKULAR yang diberikan oleh PAS selama 64 tahun kepada UMNO dengan sendirinya dibuktikan oleh PAS  adalah sebuah fitnah besar. Na'uzubillahi min zalik.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SAYANGI ISLAM: SIRI JELAJAH HASAN ALI SEMAKIN MENDAPAT SAMBUTAN.

ISLAM dan MELAYU tidak dapat dipisahkan seperti lagu dan irama. Jika terpisah salah satunya maka pincanglah lagu. Bila sebut ISLAM bertalu-talulah sahutan datang daripada Melayu. UMNO adalah penzahiran fakta itu.

UMNO di tentang bukan kerana rasuah
UMNO di tentang bukan kerana rasisma
UMNO di tentang bukan kerana penyelewengan kuasa
UMNOdi tentang bukan kerana barang naik
UMNO ditentang bukan kerana sekular
UMNO di tentang bukan kerana menolak hukum-hukum Allah Ta'ala
tapi
UMNO DI TENTANG KERANA MELAYU BERSATU DI BAWAHNYA DAN KERANA ISLAM DILINDUNGKAN.Hasan Ali mula menyeru kepada semua pengundi Melayu agar tidak menyokong dan mengundi Pakatan Dajal Al Masikh (DAP PKR PAS). Menurutnya, Khalid Samad ialah parasit yang disebutkan.

Khalid Samad mengkritik JAIS !
Khalid Samad mengkhianati perjuangan Islam dan akidah !
Jangan undi Khaid Samad !
Jangan undi PAS !
Jangan undi PKR!
Jangan undi DAP!

Itulah mesej yang di bawa oleh Hasan Ali.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LEPAS TENGOK VIDEO INI SILA TINGGALKAN PAKATAN.

Selepas menonton video ini sila keluar Pakatan dengan kadar segera!


Anwar Ibrahim dan Pakatan mmang tolol sungguh. Makhluk yang paling dungu, pembohong, pendusta dan penipu.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AGAK-AGAKLAH KALU IYA PUN NAK BELA SINGA MENARI.


Kompleks PAS Perlis.
Mak Aiii Gadang nyerrrr ... mana dapat duit nie?????


Hamba tahu lah nama parti pun Parti Adat & Sukan, tapi kalu iya pun nak celik sangat budaya takkan nak terbeliak biji mata tengok tarian singa di depan Pejabat PAS? Banyak tempat lain yang lebih sesuai untuk menyaksikan kebudayaan tarian singa ini. Hamba teringat dulukala masa dinosur masih berjalan di mukabumi ini, Pok Nik pernah mengharamkan sebarang pertunjukkan kebudayaan Mak Yong, Wayang Kulit dan Dikir Barat di Kelantan. Kini, tidak lagi kot sebab tarian singa pun dah boleh dipertontonkan depan pejabat PAS Perlis. Ini semua berlaku selepas pemecatan Hasan Ali, selepas Pok Nik memberikan gelaran kalipah kepada Guan End dan selepas Pok NIk berpelukan mesra dengan Kit Siang ... selepas Pok Nik nampak bulan di dada Karpal Singh. Apakata selepas ini DAP rasis mengajak PAS mengadakan nasyid di depan pejabat DAP rasis? Bila sudah berlaku seperti ini bermakna tidak relevan lagi lah labelan UMNO Sekular. Budaya sendiri jadi buta budaya orang lain pula dicelikkan.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...