Rabu, 26 September 2012

CERITA WAYANG EDIKO MARTOPO SUDIYANTO KE HAPA DAH KELUAR SEPERTI YANG DIJANGKAKAN.

Mana lah kesan-kesan kena hempuk nie Erdikop Martopo ?

Sudah betul nak eja dan sebut nama kepala samsneg dan gengster kumpulan Pro Militan ni nama macam warga Indonesia baru dapat kad pengenalan biru. Seperti yang telah dijangkakan oleh rakan-rakan bloger lain pro Militan akan keluarkan cerita wayang untuk raih simpati dan belas kasihan. Ternyata betul. 

Hari ini keluarlah cerita pasal ketua samseng Pro Militan Edikop Martopo Sudiyanto Ntahapakebondo buat lapuran polis konon kena pukul lah dan macam-macam. Tapi dalam gambar takde plak kesan-kesan lebam dan kesan kena hentak dengan helmet. Biasa je muka nya macam kena tampar manja dengan mak nyah jek.

Anda masih ingat kisah kepala babi dalam surau, 
kisah minah ngok ngek boleh halimunan di kawasan flat kemudian muncul semasa kempen PRK
kisah bantahan e-undi 
dan sekarang kisah kena pukul dengan samseng yang tak dikenali,

Kira dasat lah mamat erdikop martopo nie walaupun jatuh motorsikal cam Syabu dan di hentak di pukul di lanyak dengan helmet (skrip wayang) tapi masih mampu bergambar dan buat laporan polis. Mat Syabu jatuh motor terlanggar bahu jalan sendiri pun hampir lumpuh duduk atas kerusi roda berbulan lamanya. Sampaikan terpaksa buat tuntutan rawatan yang tak munasabah. 

Tapi si Erdikop Martopo ni selamber derk je buat laporan polis dan boleh bergambar lagi. Dasat kan?

Kalau dah dasar penipu tu memang penipu juga lah. Itulah didikan pakatam ke atas anak-anak muda Malaysia. Pakatam ajar anak-anak muda Malaysia bagaimana hendak menipu orangramai dan menjadi pencela tegar speanjang masa. 

Fikirlah sendiri. Ini macam punya generasi ke nak di bawa ke tengah ?

MEMANG LAWAK JEPUN TEMBAK AIR DENGAN CHINA TAIWAN. REBUT WILAYAH LAUT.


TOKYO 25 Sept. - Kapal-kapal pengawal pantai Jepun dan Taiwan bertempur menggunakan meriam air hari ini, selepas berpuluh-puluh bot Taipei yang diiringi kapal pengawal, belayar memasuki perairan di sekitar kepulauan Diaoyu yang dikuasai Tokyo.

Rakaman saluran penyiar kebangsaan NHK menunjukkan, kapal pengawal pantai Jepun menyembur air ke arah kapal nelayan Taiwan, menyebabkan kapal pengiring dari Taipei itu bertindak balas membuat perkara sama.

Pencerobohan terbesar ke atas wilayah yang dianggap Jepun sebagai miliknya itu adalah insiden terbaru ketika pertikaian berhubung penguasaan kepulauan Diaoyu oleh Tokyo ditentang Beijing dan Taipei.

Taiwan berkata, pegawainya menaiki kapal pengawal yang dihantar ke kawasan itu dengan anggota pengawal pantai elit yang lengkap bersenjata.

Ketua Setiausaha Kabinet Jepun, Osamu Fujimura memberitahu dalam satu sidang akhbar, lapan kapal pengawal pantai dan 40 bot nelayan Taiwan telah memasuki perairan negara ini pada pukul 9 pagi (8 pagi waktu Malaysia) hari ini.

"Kami telah menghubungi pihak berkuasa Taiwan dan memaklumkan kepada mereka bahawa mereka tidak boleh memasuki perairan kami," katanya.

Seorang jurucakap pengawal pantai Taiwan mengesahkan, hampir 60 bot menghampiri kepulauan itu, dengan beberapa daripadanya berada tiga batu nautika dari pantai, iaitu di dalam kawasan zon wilayah eksklusif 12 batu nautika.

Pengawal pantai Jepun bagaimanapun berkata, kesemua kapal Taiwan itu telah keluar daripada kawasan perairan mereka beberapa jam kemudian. - AFP

Komen JS: Cara China Taiwan ini sama macam DAP PAKATAM yang cuba menafikan hak budaya, bahasa dan sejarah pribumi Melayu di Tanah Melayu. Lainkali kita main sembur air dengan puak DAP.

Dipetik dari sumber Utusan Malaysia. Bacalah Utusan Malaysia macam-macam berita menarik ada di dalamnya. 

SUARAM MAKIN SURAM & KARAM.


SUARAM sebuah pertubuhan pencela dan pemfitnah penerima dana Soros untuk menggulingkan kerajaan dengan cara mencipta skandal Scorpene dan meneruskan pembohongan mengenai pembunuhan Altantuya yang kes tersebut bertambah suram dan tengelam. Dalam ketakutan mereka berhadapan dengan reaksi rakyat yang kini mula menyedari merea di tipu hidup-hidup oleh SUARAM, cuba melakukan impak mengadakan demonstrasi di Dataran Merdeka ' Scorpene Tak Mati ' (Tapi SUARAM AKAN MATI SEBAB KUAT BOHONG). Berita menarik ini boleh diikuti di sini KRO

Kajiselidik UMCEDEL selepas ini gerenti akan menunjukkan peratusan menaik kepada BN berbanding Pakatam.

JET SEWA BAS SEWA BINI KONGSI DANA SOROS PAKATAM MENGHAMPIRI PUTRAJAYA.

Trend Menurun Bagi BN dan Menaik bagi Pakatam 
Kajian Bagi Tempoh 1 September -16 September 2012.
Tapi Majoriti Kepercayaan Masih Berpihak kepada BN


Semasa isu jet sewa dan bas sewa/beli/guna termasuk lori kompektor dan dana asing Soros menjadi topik perbualan hangat di Selangor, UMCEDEL keluarkan kajiselidik menunjukkan keyakinan peratusan Pakatam ke Putrajaya semakin berkurangan. Pada masa yang sama pecacai pakatam pencela tegar mula memanipulasikan statistik UMCEDEL bagi menampakkan Pakatam mempunyai peluang yang cerah ke Putrajaya. 

Salah satu perkara menarik dalam kajiselidik UMCEDEL ialah mengenai meningkatnya kepercayaan awam mengenai laporan media massa terhadap kelemahan pentadbiran negeri di bawah pakatam. (Rajah di bawah)


Tapi agak memeranjatkan bilamana responden memberikan keyakinan kepada Pakatam untuk terus menguasai Selangor (rajah di bawah)

Penurunan Mendadak Bagi BN Selangor. (-12%)
Kenaikan Mendadak Bagi Pakatam (+12%)
Tidak Pasti Kekal 34%

Bila kita meneliti rajah berkaitan kepercayaan kepada lapuran media massa mengenai kelemahan pentadbiran Pakatam di Selangor ianya menaik sebanyak 5% tetapi peratusan juga menaik bagi yang tak mempercayainya sebanyak 4%. .Ini bermakna 9% berjaya dipengaruhi oleh media massa. Perbezaan 1% di antara percaya (5%) dan tak percaya (4%) memberikan satu amaran kepada grup-grup siber dan bloger pro UMNO?BN di Selangor bahawa mereka perlu mencari di mana kelemahan mereka sebanyak 1% itu. Nampaknya Pakatam di Selangor melakukan kerja-kerja yang tak nampak bagi meningkatkan kepercayaan.

Pilihanraya kampus yang rancak berjalan sekarang menyaksikan mahasiswa/i menolak gagasan dan campurtangan Pakatam di dalam kampus. Adiwira jalanan produk Pakatam gagal menyerlah malah kecundang. Faktor ini tidak termasuk dalam kajiselidik tersebut kerana berlaku selepas 16hb September 2012. 

Begitu juga isu-isu pendedahan penyelewengan dan pembohongan mengenai pembelian lori kompektor sampah dan bas mewah untuk kempen DS Anwar Aib Braheem. Nampaknya siri jelajah Anwar Aib Braheem serta beberapa pemimpin UMNO di Sabah keluar parti memberikan sedikit impak kepada kenaikan dalam kepercayaan kepada Pakatam. 

Diharapkan semua jentera BN Selangor mengambil serius dan memantapkan lagi gerak kerja untuk memastikan jaminan kemenangan BN Selangor terus mantap dan terjamin pada setiap masa. 

Satu petua ialah kurangkan budu dalam makanan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...