Khamis, 30 Mei 2013

TONGKANG CINA PECAH, KENAPA UMNO NAK MONYOK?

Kapische .. klise ... retorik .... apa masalahnya UMNO /BN menang ? Ambe pelik beno dengan gaya dan cara pemikiran, bila menang kata UMNO bermasalaah, bila kalah kata UMNO juga bermasalah. Siapa yang  bermasalah sebenarnya? Manusia hanya diberikan kudrat untuk berusaha, yang menentukannya ialah Allah Ta'ala.Bagi ambe UMNO dan BARISAN NASIONAL menang bergaya. Dalam keadaan yang begitu tidak memihak kepada UMNO / BARISAN NASIONAL, Kedah mampu di tawan semula. Gelombang kesedaran Melayu berjaya dicetuskan. Kini semua mata terbuka luas, mulut melopong ... ooooo kalau Melayu pecah .. Tongkang Cina Pecah , ya ! Akuilah , UMNO dan BARISAN NASIONAL dah menang !

Betul, sasaran untuk menawan semula Selangor telah gagal pada PRU 13. Tapi kita perlu berusaha dan bukan masih bermonyok. Lagipun lihatlah senarai EXCO baru Selangor, kenapa Cina DAP rasis dan PKR masih dominan? Sedangkan PAS dan DAP mempunyai bilangan kerusi setara, 15,15 berbanding PKR hanya 14. Bukankh itu menunjukkan betapa ruginya umat Melayu dan Islam bila menolak UMNO dan BARISAN NASIONAL?

Benar, Tun Daim ada menegur dan mengkrtik mengenai strategi yang silap di Selangor. Benar, Tun Daim ada kata DS Najib perlu pecat penasihat-penasihatnya. Tapi biarlah Tun Daim dan DS Najib yang setelkan perkara itu. Pada pemahaman ambe, Tun Daim puji dalam sindir. Ambe pun tak tahu 'penasihat-penasihat' mana yang dimaksudkan Tun Daim, sebab Tun Daim tak sebut nama. Pendekata, siapa makan cili , terasalah pedasnya sendiri.

Dalam Teori Fizik yang terbaru, Teori Kuantum, dan menurut Stephen Hawkings, kuasa di alam ini bersifat infiniti, tak pernah habis dan tak pernah berhenti, cuma kuasa-kuasa bertukar bentuk dan rupa tapi masih sama. Setiap benda mampu memberikan perubahan kepada sebab-musabab. Samada hasilnya baik atau buruk, itu adalah subjektif pada pandangan seseorang dan relatif kepada ruang dan masa. 

Sebelum 1946, takde seorang Melayu pun terfikir nak merdeka dan tubuhkan UMNO. Sebelum 1957, takde seorang Melayu terfikir yang menubuhkan UMNO, akan meletakkan kuasa di tangan rakyat Raja perintah negeri. Sebelum 1969, takde seorang pun Melayu terfikir berlakunya tragedi 13 Mei. Sebelum 1998, takde seorang Melayu terfikir Anwar Ibrahim seorang peliwat. Sebelum 2004, takde seorang Melayu terfikirkan Tsunami Tongkang Cina pecah. Sebelum 2008, takde seorang pun terfikir Selangor, Pulau Pinang, Perak dan Kedah jatuh kepada DAP PKR PAS. Sebelum 2013, takde seorang pun terfikir BN masih Menang.

Jadi, siapa pula terfikir apa akan berlaku selepas PRU14, 15, 16, 17, 18, 19 ,20 dan 21?

SPAD: DAPAT JUGA NAIK BULLET TRAIN - YAHUUU !


Husam Musa tiru idea bernas S.P.A.D. Idea Keretapi Laju. Tapi Husam Musa cuma mampu bina keretapi mainan sahaja. Tidak seperti S.P.A.D. yang benar-benar komited menjadikannya suatu realiti. Kronologi cadangan Bullet Train klik di sini IN DEEP TOTS.

18hb Febuari 2011.

5hb Ogos 2011.

27hb Julai 2012 - Tender bagi kerja pembangunan HSR (High Speed Rail) dijangka pertengahan tahun ini.

18hb Febuari 2013 - Kedua pemimpin Malaysia-Singapura bersetuju dengan pakej projek. Tan Sri Syed Hamid Albar - Pengerusi S.P.A.D.

SPAD akan mengemukakan laporan mengenai cadangan projek Kereta Api Laju kepada Majlis Ekonomi (EC) dan kabinet tidak lama lagi. Semua laporan akan dikemukakan kepada Perdana Menteri kata Pengerusinya Tan Sri Syed Hamid Albar.

Malaysia dan Singapura bersetuju melaksanakan projek itu, yang dianggap sebagai 'game changer', antara Kuala Lumpur dan republik itu menjelang 2020. Persetujuan itu dibuat semasa sesi pemukiman pemimpin antara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan rakan sejawatannya dari Singapura, Lee  Hsien Loong, Februari lepas.

Apabila siap, perjalanan antara Kuala Lumpur dan Singapura hanya mengambil masa 90 minit.

Mengenai projek MRT dari Johor Baharu dan republik itu, Syed Hamid berkata setakat ini kedua-dua kerajaan memutuskan supaya projek itu yang dicadang disambung dengan MRT Singapura, dikaji bersama.

"Kajian itu sudah siap dengan beberapa cadangan untuk ditimbang oleh kedua-dua pihak. Mereka ada setahun untuk membuat keputusan, sama ada  meneruskan atau tidak projek itu," kata Syed Hamid. Difahamkan antara pilihan yang dipertimbang ialah pembinaan jambatan atau terowong bawah tanah - sumber MSTAR.

Baca lagi di sini THE CHULAN.:-
Projek di jangka menelan belanja sekitar 20RM billion lebih itu di jangka lengkap dan siap sepenuh nya pada tahun 2020 , kebetulan dengan hasrat negara mencapai matlamat visi 2020 negara.Mohamad Nur berkata atas kapasiti nya sebagai wakil negara di Asia -Pacific Rail conference di Hong Kong baru baru ini.
Pertanyaan berkenaan projek ini juga ada datang dari beberapa  negara lain seperti Jepun, Perancis , Sepanyol dan Jerman.Kesemua negara yang berminat ini nampak nya berpengalaman di dalam sektor keretapi laju memandang kan kesemua mereka sudah pun ada sitem Bullet Train ini.
Tender untuk projek ini di jangka di tawar kan pada jangkaan dalam tahun ini juga, dan dana bagi memenuhi perbelanjaan projek ini akan di "source" dari private sector dan juga dari pelabur asing selain dari jaminan kerajaan Malaysia dan Singapura. 
Jika kesemua perancangan berjalan lancar, pasti nya rakyat Malaysia di Kuala Lumpur dan Singapura dapat berulang alik kedua tempat ini dalam masa 90 minit berbanding 4 jam perjalanan sepanjang 400 kilometer ini.

TAN SRI MOKHTAR KISAH KEJAYAAN TAIKUN MELAYU & POLISI DEB - MUSUH KETAT CINA DAP RASIS.

" ALLAH BERI REZEKI MELALUI KITA, UNTUK KITA KONGSIKAN BERSAMA  ORANG LAIN " ~ Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.
Klik gambar untuk ke laman fesbuknnya. Like ramai-ramai. Kita raikan taikun-taikun Melayu macam Tan Sri Syed Mokhtar.


Ambe cilok 100% daripada posting admin di page tersebut, ambe mnta maap ampun lah klat admin tersebut sebab tak mintak izin, sejarah hidup Tan Sri Mokhtar:-
Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary adalah usahawan yang banyak menderma dan banyak melakukan kerja-kerja amal. Latar belakang kehidupan Tan Sri Syed Mokhtar dilahirkan di Alor Setar, Kedah pada tahun 1951. Keluarganya berasal dari Hadhramaut, Yemen.
Sebelum mengambil keputusan menetap di Kedah, bapanya mengembara hingga ke Asia Tengah untuk berniaga. Seterusnya, bapanya ke Thailand. Pada pertengahan tahun 40-an, barulah bapa Tan Sri Syed Mokhtar mengambil keputusan menetap di Alor Setar, Kedah. Pada tahun 1946, bapanya mendirikan rumah tangga. Tan Sri Syed Mokhtar mempunyai tujuh orang adik beradik dan dia adalah anak yang ketiga.
Tan Sri Syed Mokhtar hidup dalam keadaan yang serba kekurangan hinggakan rumah kayunya yang terletak di Kampung Hutan Keriang tidak mempunyai katil, meja mahupun kerusi. Ini menyebabkan beliau susah hendak menelaah. Walaupun demikian, setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya.
Keadaan itu juga mendorong beliau supaya memulakan kelas tuisyen percuma sebagai salah satu program kebajikan di bawah Yayasan al-Bukhary yang ditubuhkannya bagi menyumbang ke arah kebajikan. Kini, seramai 15,000 orang pelajar mendapat faedah daripada program tuisyen itu.
Pendidikan Tan Sri Syed Mokhtar memulakan persekolahannya di Alor Setar tetapi apabila beliau berusia 9 tahun, beliau dihantar tinggal bersama-sama dengan bapa saudaranya, Syed Omar di Johor Bahru. Beliau berada di situ dari darjah empat hinggalah ke tingkatan dua. Tan Sri Syed Mokhtar kemudiannya kembali ke kampung halamannya di Alor Setar dan menyambung persekolahannya hingga ke tingkatan lima di Sekolah Saint Micheal’s. Sebenarnya, Tan Sri Syed Mokhtar bukanlah orang yang berpendidikan tinggi. Beliau tidak pernah belajar hingga ke peringkat universiti. Namun, ini tidak bermakna beliau seorang yang tidak berilmu. Kebanyakan ilmunya diperoleh melalui pengalaman secara langsung apabila beliau bergiat dalam dunia perniagaan sejak kecil lagi.
Disebabkan keadaan keluarganya yang kurang berkemampuan, Tan Sri Syed Mokhtar membantu ibunya menanam sayur-sayuran bagi menampung pendapatan keluarga. Mereka menjualnya di pasar di Jalan Telok Wan Jah. Beliau juga menjual roti canai di pasar yang sama. Semasa waktu rehat di sekolah pula, ayahnya akan menemuinya di sekolah dan memintanya membuat simpan kira. Selepas waktu sekolah, Tan Sri Syed Mokhtar membantu menggembala haiwan peliharaan bapanya di pusat kuarantin berdekatan dengan stesen kereta api Alor Setar. Beliau banyak menimba ilmu dan pengalaman semasa melakukan kerja-kerja itu.
Mula berniaga Pada tahun 1970-an, perniagaan binatang ternakan bapanya mengalami kemerosotan ekoran tercetusnya wabak kaki dan mulut. Wabak itu merebak ke seluruh Selatan Thailand, Kedah dan Perlis. Semua binatang ternakannya mati begitu sahaja. Sejak itu, Tan Sri Syed Mokhtar mengambil alih perniagaan bapanya dan membuat keputusan untuk tidak lagi melibatkan diri dalam bidang penternakan. Beliau mula menjual daging secara kecil-kecilan. Sebenarnya, Beliau pergi dari pekan ke pekan di sekitar Alor Setar bagi membeli daging yang tidak terjual. Beliau kemudiannya membungkus daging itu bersama ais dan menjualnya kembali kepada peniaga Bumiputera dan restoran-restoran di sekitar Alor Setar. Beliau berjaya dalam perniagaan itu.
Kejayaan itu menambahkan keyakinan beliau bagi memajukan diri dalam dunia perniagaan. Daripada perniagaan menjual daging, beliau beralih pula kepada perniagaan pengangkutan. Pada tahun 1972, beliau berjaya mendapat permit bagi empat buah lori Kelas A. Beliau mendapat bantuan pinjaman sebanyak RM110,000 daripada pihak MARA yang digunakannya bagi membeli dua buah lori Mercedes 911LS.
Sebenarnya, seorang peniaga Cina menawarkan sejumlah wang bagi baki dua permit yang tidak digunakannya. Tan Sri Syed Mokhtar enggan dan menyerahkan permit itu kembali kepada MARA. Selepas membeli dua buah lori itu, Tan Sri Syed membuka syarikat pengangkutan yang dinamakan Syarikat Pengangkutan Sentosa dan melantik kerani Cina sebagai pengurus syarikatnya itu. Tan Sri Syed Mokhtar menggunakan lori-lorinya bagi memulakan perniagaan beras. Syarikat Kenderaan Sentosa masih wujud sehingga ke hari ini dan memiliki lebih daripada 40 buah lori.
Pada tahun 1974, Tan Sri Syed Mokhtar membeli rumah kedainya yang pertama di Jalan Telok Wan Jah di bawah perjanjian sewa beli dengan UDA atau Perbadanan Kemajuan Bandar. Seterusnya, pada tahun 1975, beliau menubuhkan Syarikat Shah dan memohon lesen perdagangan beras daripada Lembaga Padi Negara yang kini dikenali sebagai Bernas.
Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Dia berjaya mendapat kontrak bagi membekalkan beras ke pihak FELDA, MARA Senama, Pernas Edar dan juga Sergam Sdn. Bhd., iaitu anak syarikat Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Johor.
Selepas berjaya dengan Syarikat Shah, beliau menubuhkan syarikat usaha sama dengan dua orang peniaga Cina, iaitu Ng Ghiak Gee dan Chua Chong Tan. Ghiak Gee adalah pedagang beras manakala Chong Tan pula pengilang beras. Dalam syarikat usaha sama itu, Tan Sri Syed Mokhtar memegang 52 peratus kepentingan manakala Ghiak Gee dan Chong Tan masing-masing 32 peratus dan 16 peratus. Perniagaan usaha sama yang diberi nama Bukhary Sdn. Bhd. itu memulakan operasinya pada 15 Julai 1976, di pejabatnya di Jalan Telok Wan Jah. Perniagaan terus berkembang
Daripada beras, beliau kemudiannya mengembangkan perniagaannya kepada komoditi lain, iaitu gula. Ini masih dijalankan sehingga ke hari ini melalui Bukhary Sdn. Bhd. Pendapatan tahunan Bukhary Sdn. Bhd. kini mencecah RM250 juta. Setahun selepas Bukhary Sdn. Bhd. memulakan operasinya, beliau menubuhkan Bukhary (KL) Sdn. Bhd. pada tahun 1977. Syarikat itu ditubuhkan khas bagi mendapatkan kontrak kerajaan yang pada masa itu banyak ditawarkan kepada usahawan Bumiputera.
Operasi Bukhary (KL) Sdn. Bhd. dijalankan di rumah kedai empat tingkat di Jalan Pahang yang juga dibeli melalui perjanjian sewa beli dengan UDA. Usahanya membuahkan hasil lagi. Tan Sri Syed Mokhtar diberikan kontrak bagi membekalkan beras, teh, tepung coklat, tepung susu dan juga minyak sapi kepada kerajaan. Bahagian bawah pejabatnya diubah suai menjadi pusat pembungkusan. Apabila beliau mendapat kontrak pembekalan itu, Tan Sri Syed Mokhtar menubuhkan Susu Mas Sdn. Bhd. pada tahun 1979. Syarikat itu juga adalah syarikat usaha sama di antara dirinya yang memegang 51 peratus kepentingan dengan New Zealand Milk Products yang memegang saham selebihnya. Produk Susu Mas Sdn. Bhd. dipasarkan di bawah jenama Fernleaf dan Anchor.
Pada pertengahan tahun 80-an, Tan Sri Syed Mokhtar menjual kepentingannya dalam Susu Mas Sdn. Bhd. ekoran kemelesetan ekonomi. Strategi tersendiri Pada tahun 1978, beliau dijemput menyertai delegasi perdagangan ke Ekso Perdagangan Canton, China. Semasa berada di China, Tan Sri Syed Mokhtar menjalankan sistem barter, iaitu menukarkan kokonya dengan teh dari China. Cuma bezanya sistem barter zaman sekarang dijalankan secara besar-besaran atau pukal. Contohnya, menukarkan 1 tan minyak sawit dengan 1 tan minyak mentah.
Perniagaan pakaian Selepas mengembangkan perniagaannya bermula daripada bidang komoditi ke pengangkutan, pembungkusan dan barter, beliau kemudiannya melangkah kepada sektor pembuatan. Ini ekoran kejayaannya mendapat kontrak membuat pakaian seragam tentera bagi pihak Kementerian Pertahanan. Kontrak itu adalah bagi membekalkan pihak tentera dengan 120,000 pasang kasut dan 330,000 pasang pakaian seragam. Apabila berjaya mendapat kontrak itu, beliau mula mencari pembekal.
Pada mulanya, beliau membeli secara terus daripada pengilang. Selepas membeli daripada pengilang, beliau kemudiannya membuat keputusan menubuhkan dua buah syarikat, iaitu Amtek Holdings bagi mengeluarkan kasut dan Oriental Garments Uniform Division bagi mengeluarkan pakaian. Oriental Garments Uniform Division adalah syarikat usaha sama dengan Oriental Garment yang berpusat di Seberang Prai. Apabila Amtek Holdings disenaraikan di Papan Kedua Bursa Saham Kuala Lumpur pada tahun 1998, beliau menggunakan wang penyenaraian yang diperolehnya bagi membeli Spark Manshop dan hak bagi mengeluarkan dan memasarkan pakaian berjenama Crocodile. Kini, anak syarikat Amtek Holdings mengeluarkan kasut tentera (Amtek Shoes) dan pakaian berjenama Lee Coopers dan Lois (Amtek Garments Sdn. Bhd.) bagi pasaran eksport. T
Tidak cukup dengan perniagaan pakaian, beliau juga bergiat dalam perniagaan perkapalan. Beliau menubuhkan Bukhari Shipping dan mendaftarkannya dengan pihak Perbendaharaan. Bukhari Shipping bertindak sebagai broker kapal di bawah polisi CABOTAGE. Melalui Bukhari Shipping, Tan Sri Syed Mokhtar membeli sebuah kapal buatan Jerman yang berusia 28 tahun pada harga USD1 juta. Kapal yang diberi nama Angsa Mas itu digunakan bagi mengangkut beras dari Thailand ke Sabah dan Sarawak.
Walau bagaimanapun, perniagaan itu mengalami kerugian yang menyebabkan beliau terpaksa menjual kapalnya pada harga USD600,000, iaitu rugi sebanyak USD400,000 (USD1 juta – USD600,000). Pada masa yang sama, beliau mula membabitkan diri dalam sektor pembangunan hartanah. Beliau membeli beberapa bidang tanah di Alor Setar dan memulakan beberapa projek perumahan di bawah syarikat Bukhary Development.
Beliau terlibat dalam projek penswastaan Johor Port Sdn. Bhd. dan Johor Tenggara Oil Palm Sdn.Bhd. Beliau membeli Johor Port melalui tender pada harga RM330 juta. Johor Tenggara Oil Palm Sdn. Bhd. pula dibelinya pada harga RM135 juta. Melalui Johor Port Sdn. Bhd., beliau menjayakan projek Pelabuhan Tanjung Pelepas. Kini, Pelabuhan Tanjung Pelepas semakin maju hingga mereka berjaya meyakinkan dua buah syarikat perkapalan antarabangsa, iaitu Maersk Sealand dari Denmark dan Evergreen Marine dari Taiwan supaya berpindah dari Pelabuhan Singapura ke Pelabuhan Tanjung Pelepas.
Projek penswastaan ketiganya adalah penswastaan air yang mana beliau menubuhkan Equiventure Sdn. Bhd., iaitu syarikat usaha sama di antara syarikatnya, Kembangan Dinamik dan Pilecon Bhd. serta syarikat Perancis, Oneo. Pegangan Kembangan Dinamik dalam syarikat itu adalah sebanyak 49 peratus. Kepentingan Beliau membeli MMC Corporation, iaitu syarikat kejuruteraan pada harga RM3 sesaham daripada Permodalan Nasional Berhad (PNB).
Tan Sri Syed Mokhtar juga memiliki 22.7 peratus pegangan dalam Malakoff Berhad, iaitu syarikat pembekalan elektrik dan 20 peratus pegangan dalam IJM Corporation Berhad di mana perniagaan utamanya adalah pembuatan. Selain itu, beliau memiliki 18 peratus pegangan dalam Bernas yang terlibat dalam perdagangan beras dan 32 peratus pegangan dalam Pernas International Holdings Berhad, iaitu konglomerat yang terlibat dalam banyak sektor perniagaan. Manakala 18.7 peratus pegangan dalam Fiamma Holdings Berhad, syarikat pemasaran dan pengedaran barangan elektronik serta 100 peratus kepentingan dalam MPH, iaitu syarikat peruncitan dan pengedaran buku.
Yayasan al-Bukhary Yayasan al-Bukhary ditubuhkan pada Mac 1996 sebagai badan kebajikan yang berperanan membantu golongan miskin, menyokong perkembangan seni dan budaya Islam dan juga menggalakkan persefahaman antara peradaban.
Antara objektif utama Yayasan al-Bukhary adalah menggalakkan persaudaraan sesama Islam. Yayasan ini terdiri daripada dua buah bahagian. Satu bahagian menjalankan kerja-kerja kebajikan manakala satu bahagian lagi menguruskan penyaluran dana daripada setiap syarikat yang mana Tan Sri Syed Mokhtar ada kepentingan di dalamnya.
Sehingga kini, Yayasan al-Bukhary membelanjakan lebih RM300 juta bagi aktiviti keagamaan, kebudayaan dan pendidikan. Selain itu juga, Yayasan al-Bukhary hanya membiayai pelajar miskin. Antara inisiatif yang dilakukan adalah membiayai pelajar Muslim miskin dari serata ASEAN supaya belajar di Malaysia.
Antara projek terbesar yang sedang dijalankan adalah pembinaan Kompleks al-Bukhary yang bernilai RM400 juta di Kedah yang dijangka siap pada akhir tahun 2004. Kompleks itu kelak memainkan peranan sebagai kompleks yang lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti masjid, pusat perubatan, pusat komuniti, rumah anak yatim, akademi khas bagi warga tua dan pusat pengajian tinggi.
Antara projek besar yang disiapkan adalah Muzium Kesenian Islam Malaysia di Kuala Lumpur yang bernilai RM100 juta. Muzium empat tingkat itu adalah muzium pertama di rantau Asia Pasifik yang memaparkan hasil seni Islam. Yayasan al-Bukhary juga membina 12 buah masjid di serata negara. Sumbangan dalam bidang pendidikan Pada tahun 2000, Yayasan al-Bukhary mendermakan sejumlah RM7.75 juta kepada Oxford Centre for Islamic Studies, iaitu pusat pengajian Islam yang terkenal di serata dunia.
Yayasan al-Bukhary juga kini sedang membantu Institut Pembangunan Pendidikan Maju (MIED) dalam projek bagi mengasaskan Institut Perubatan, Sains dan Teknologi Asia (AIMST) di Sungai Petani, Kedah.
Selain itu, Yayasan al-Bukhary juga sering mengadakan dialog peradaban bagi menggalakkan toleransi dan persefahaman antara masyarakat berbilang agama dan kepercayaan. Penglibatan Yayasan al-Bukhary dalam projek yang dimulakan oleh bukan Islam juga terserlah. Walaupun Yayasan al-Bukhary lebih menekankan kepada projek kebajikan yang bercirikan Islam, ia tetap menyumbang kepada projek yang dijalankan oleh organisasi bukan Islam. Contohnya, Yayasan al-Bukhary menyumbang sebanyak RM satu juta bagi Projek Langkawi, iaitu projek yang dimulakan oleh MCA bagi mengumpul dana bagi menjalankan projek pendidikan di luar bandar dan juga memberi biasiswa kepada para pelajar yang kurang mampu.

RED BEANS ARMY - TENTERA ALAM MAYA RM1.08 BILION MILIK EMPERORISMO & SUPREMO CAUVINIS KIT SIANG.

Red Bean Army (RBA) RM1.08 bilion adalah jentera propaganda DAP di alam maya. Kewujudannya diketahui setelah didedahkan oleh Shen Yee Aun bekas RBA dan DAPSY.

'Kebenaran Akan Menang Jua Akhirnya' pepatah Ingeris. Allah Ta'ala juga menjanjikan dan memberikan jaminan, bahawa kebenaran pasti menang dan kebatilan pasti hancur. Berdasarkan kepada keyakinan janji Allah Ta'ala adalah pasti, kita teruskan kempen Beli Barangan Cina Pilihan Terakhir. Kita terus mendedahkan pasukan penyebar fitnah DAP di alam maya, Red Beans Army. 

Kewujudan RBA bukan rahsia lagi. Berpuluh ribu 'Suka' 'kongsi' dan komen-komen di fesbuk dan twitter yang berbaur hasutan, fitnah, maki hamun dan caci cela adalah perbuatan RBA. Menurut Shen Yee Aun, RBA berjumlah sekitar 2,000-3,000 orang. Pusat markas mereka ialah di KOMTAR dan hotel Concorde Kuala Lumpur. Terkini, mereka juga diletakkan di hotel-hotel berhampiran KL Sentral dan apatmen servis di MALL berhampiran PWTC. 

Anwar Ibrahim, 66 tahun, dan Supremo cauvinis Lim Kit Siang, 72 tahun, menggunakan RBA untuk memberikan gambaran palsu sokongan kepada DAP dan PKR. Seorang RBA mempunyai sekitar 20-50 akaun seorang. Mereka di bayar lumayan, Sekitar RM3,000 -RM8,000 seorang. Diberikan pelbagai kemudahan oleh Anwar Ibrahim dan DAP. 

Komen-komen yang mengutok bangsa Melayu dan Islam adalah pekerjaan RBA. Mereka akan menberikan komen-komen begitu negatif dan menghina Melayu dan Islam. Sasaran mereka ialah memberikan gambaran negatif kepada kepimpinan Melayu dan keupayaan Melayu memerintah Malaysia. RBA mahu menimbulkan kebencian orang Cina kepada Melayu. Dan melaga-lagakan Melayu dengan Melayu bagi merealisasikan agenda polarisasi kaum DAP. 

Namun apabila ada pemimpin DAP sendiri yang menyanggah propaganda dan fitnah oleh RBA, ambe mula tertanya. Adalah RBA ini tentera propaganda alam maya milik peribadi emperorismo dan supremo Lim Kit Siang sahajakah? Adakah dana-dana yang di terima oleh DAP disalahgunakan oleh emperorismo supremo cauvinis Lim Kit Siang, bagi tujuan menjaga kepentingan dirinya dan keluarganya dalam DAP? Apa lagi alasan logik bagi penyanggahan tersebut?

Kita semua tahu, DAP juga mengalami konflik dalaman yang amat serius. Namun berjaya ditutup oleh Lim Kit Siang. Kerana perkara itu akan menjejaskan kepentingannya dan keluarganya di dalam dominasi DAP. Jumlah RM1.08 bilion bukan sedikit. Sebab itu kita lihat emperorismo dan supremo Lim Kit Siang beriya-iya benar cuba menafikan kewujudan RBA dan jumlah bayaran RM1.08 bilion tersebut. Ada kemungkinan besar, RBA dan bayaran tersebut dirahsiakan dari pengetahuan ahli-ahli DAP yang lain.

Apapun, kita mestilah bersatupadu menghadapi ancaman daripada RBA. Gerak kerja mereka telah memecahbelahkan perpaduan dan keharmonian antara kaum. DAP mahu Pecah Perintah agar mereka mudah menjadi dominan. Tetapi bukanlah untuk kepntingan semua kaum. Ianya dilakukan demi kepentingan seorang manusia tua bernama emperorismo dan supremo cauvinis Lim Kit Siang. Bagi memastikan keluarganya terus mendominasi DAP dan rakyat Malaysia! - Hapuskan nepotisma dan cauvinisma DAP!


NAA-TU CAUVINIS LIM SODOM MAKIN BEBAL DAN BODOH.


Bebal dan cacat sungguh otak naa-tu cauvinis Lim Sodom. Bekas Hakim rayuan dan bekas Pengarah Pelajaran tak pernah menghasut. Mereka berdua memberikan pandangan dan komen saksama mengenai hak pendidikan di bawah Perlembagaan Malaysia. Tapi dah jenis  Cina tongsan tongkang pecah punya mentaliti, naa-tu Lim Sodom akan belasah sesiapa saja yang bercakap mengenai perkara sebenar.

Bukti betapa rasis dan cauvinisnya puak CINA DAP TONGSAN.

ANWAR SPRING-ROLL & TSUNAMI TONGKANG CINA PECAH - PUNCA POLARISASI KAUM MENUJU KEBINASAAN.

DS Dr Zahid Hamidi berkata benar ! Ketika menjenamakan gerakan menggulingkan negara ini oleh DAP dan PKR sebagai ANWAR SPRING. Ambe tambah sikit lagi ANWAR SPRING-ROLL. Dua perkara tersebut membawa negara ini ke jurang kebinasaan. Pertama, Anwar Spring-Roll dan kedua Tsunami Tongkang Cina Pecah.

Kedua-dua gerakan itu mempertajamkan konflik dan pertentangan sosial. Menggugat keharmonian dan toleransi antara kaum/ agama. Sekian lamanya, kita mampu berjenaka dengan rakan-rakan yang bukan sebangsa dengan kita. Waima berbeza ideologi politik. Tapi sekarang, kerana dua orangtua nyanyuk, Lim Sodom (72 tahun) dan Anwar Ibrahim (66 tahun), kita sudah bermasam muka sesama sendiri. 

Bukan soal rasuah, bukan soal nepotisma, bukan soal salah urustadbir, bukan soal SPR, bukan soal keganasan polis ; tapi soal salah dua ekor berok tua tersebut. Mereka berpolitik tak kenal hati perut. Mereka menghasut sesuka hati tanpa peduli apa akan terjadi. Mereka sengaja mengajak rakyat turun ke jalan-jalan untuk menggulingkan negara sendiri!

Politik ialah silapmata angka dan prasangka. Dua ekor tu cukup mahir dalam permainan tersebut. Yang salah jadi betul, yang betul jadi salah dek permainan silapmata dua ekor tu. Ini bukan soal Tsunami Tongkang Cina Pecah pun. Entah berapa ramai je yang warga Malaysia yang berada dalam 90% tersebut. Ambe yakin lebih ramai warga Tongsan impot mari punya yang guna kad pengenalan palsu. Mana sah diakumulasikan semua undi DAP, PKR dan PAS sebagai UNDI AKUMULASI PAKATAN RAKYAT. Sebabnya PAKATAN RAKYAT tak bertanding .

Anwar Spring-Roll dan Tsunami Tongkang Cina Pecah adalah punca dan cetusan polarisasi kaum di Malaysia. LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...