Jumaat, 21 Februari 2014

KEDUA CALUN BN/PR SUDAH BERSEDIA MENJUAL HAK RAKYAT KEPADA PEMBIDA TERTINGGI.


Pembida-pembidanya ialah :- 

Papa Hebat Anugerah Tuhan Pemimpin Donia 
Rekod Tertinggi: Bekas banduan
Syarikat Pembida : Pakatan Rakyat Bhd. , PKR Sdn, Bhd. subsidiari milik 100% Pakatan Rakyat Bhd
Harga Tawaran: Belum Tahu anggaran kasar

Datin Paduka Chew Mei Fun- fair (?)
Rekod Tertinggi: Pemimpin MCA je, bukan bekas banduan.
Syarikat Pembida : BARISAN NASIONAL Bhd. ,  MCA Sdn, Bhd. subsidiari milik 3%
 BARISAN NASIONAL BERHAD
Harga Tawaran:  Belum Tahu

PRK KAJANG / KAJANG MOVE / KAJANG SODOMI Hak Mengundi Rakyat. 

Ianya bukan berkenaan Medan Pertempuran antara Haq dan Bathil, atau Good vs Evil.

Ianya berkenaan politikus menjaga Periuk Nasi mereka sahaja dengan menjual Hak Mengundi Rakyat kepada Pembida Tertinggi.

Rakyat di paksa mengundi untuk memastikan Periuk Nasi Politikus tidak terjejas sehingga PRU 14.

Dan Sistem yg ada memaksa rakyat mengikut kehendak politikus.

Tiada perlindungan kepada Hak Mengundi Rakyat.

Politikus memegang Hak tersebut melalui perundangan negara.

Dan memanipulasikannya untuk menjaga PERIUK NASI mereka.

Maka, akan berkumpul dan bersorak lah segala Politikus menjual Hak Mengundi Rakyat.

Dan rakyat di paksa dan terpaksa tanpa kerelaan mereka sendiri, mempertahankan PERIUK-PERIUK NASI yang bukan milik mereka.

Rakyat terpaksa menerima Perletakan Jawatan Sukarela mana-mana politikus tanpa dapat membuat bantahan rasmi dan sebarang remedi. 

RM1.6 juta dibazirkan semata-mata untuk menjaga dan mempertahankan PERIUK NASI POLITIKUS.

Akhirnya, Kepentingan Melayu dan Islam   akan digadaikan waima apa jua keputusan PRK KAJANG nanti.

Begitulah Hak Mengundi Rakyat, yang terjual dan di jual oleh Politikus tanpa sebarang perlindungan.

Kenapakah berlaku demikian? Lihat posta di bawah ini :-


KARPAL DISABITKAN HUKUMAN HASUTAN, TAPI TAKPE LIBERAL DALAM UMNO SEDIA MEMAAFKAN


BERNAMA melapurkan Mahkamah Tinggi KL memutuskan Karpal Singh bersalah di atas tuduhan hasutan terhadap Sultan Perak pada 2009. Alarh, ni kacang je. Puak Liberal dalam UMNO anytaim je boleh maafkan Karpal singh. Lagipun, Karpal Singh ni OKU. Selaku OKU, hukuman takkan berat punya. Pengampunan gerenti dalam tangan. Kes ini pun akan menjadi satu Negosiasi Politikal puak Liberal di semua pihak untuk menuju kepada REKONSILIASI NASIONAL. Dipercayai, REKONSILIASI NASIONAL akan menjadikan prinsip Pluralisma dan Liberalisma Moderat sebagai asas dan dasar utama . Bermakna adalah beberapa prinsip tegas dalam Islam akan diperlembutkan. Kononnya bagi tujuan yang lebih besar dan mengambil mudarat yang lebih kecil.

Sememangnya, Malaysia kini menuju ke aras liberalisma dan pluralisma moderat bagi menyahut sembilan cabaran wawasan 2020. Tangki Pemikir kedua belah pihak, BN dan PR berpendapat bahawa pendekatan liberalisma dan pluralisma moderat adalah jawapan dan solusi terbaik buat masyarakat majuk negara ini. Pada fikiran ambe, dalam Rekonsiliasi Nasional, beberapa perkara berikut akan dipersetujui bersama:-
  1. Kebebasan memilih agama;
  2. Pilihan agama pada umur 18 tahun
  3. Kalimah Allah boleh digunapakai asalkan tidak disebarkan agama kristian kepada orang Islam
  4. Hak penjagaan anak bagi pasangan yang memeluk agama Islam dengan bukan Islam
  5. Hak Istimewa Melayu yang tidak akan dilaksanakan dalam mana-mana polisi Liberalisasi Kerajaan dibawah Program Transformasi
  6. Agama Islam masih bertaraf agama Persekutuan tapi hanya sekadar itu saja. 
  7. Peruntukan khas pembinaan rumah ibadat lain di dalam pelan pembangunan di bawah PBT.
Inilah Agenda Progresif Liberal yang disebut-sebut oleh KJ hari itu (lihat dibawah).
Halatuju negara ini dibawah politikus yang membawa Agenda Progresif Liberal ialah membuka dan melaksanakan pluralisma dan liberalisma moderat mengikut penerimaan semasa rakyat, terutama orang Melayu sendiri.
Kerana itu, semua provokasi-provokasi ke atas Melayu dan agama Islam, dibiarkan tersebar agak lama. Bertujuan mendedahkan majoriti rakyat kepada isu-isu sensitif agar boleh menerima gagasan Agenda Progresif Liberal bila tiba masa yang sesuai. Golongan Liberal dari kedua belah pihak mahukan rakyat menerima amalan LGBT sebagai norma kebiasaan. Bagi mereka, tak salah, ko menjadi LGBT asalkan ko bersolat lima waktu, berpuasa, bayar zakat dan pergi haji saban tahun. Bagi puak Liberal, ada banyak amalan-amalan konservatif yang diamalkan Melayu adalah batu penghalang utama kepada Perpaduan Nasional dan kemajuan ekonomi negara. Mereka tidak yakin dan benar-benar percaya kepada janji-janji Allah Ta'ala dan larangan Allah Ta'ala.

Unsur yang dianggap sebagai konservatif dan ekstrimis di dalam PAS, DAP , PKR, UMNO, MIC, MCA, HINDRAF dijangka dalam congakan puak Progresif Liberal akan terhapus selepas semua isu-isu sensitif dibangkitkan serta sampai kemuncaknya. Ini adalah perlaksanaan kepada ORDER FROM CHAOS.

Puak Progresif Liberal gagal melihat kenapa alam nusantara selama ini aman tenteram dan konflik hanya berlaku bilamana semua unsur-unsur bertentangan dengan konservatisma berlaga. Hakikatnya, konservatisma adalah sumber kekuatan keamanan selama ini. Lihat sahaja pada masa Tun Dr Mahathir. Semuanya aman damai.

Jika anda bertanya kepada ambe, apakah puncanya menjadi demikian? Lihat posta di bawah ni :-


Jawapannya ialah kerana Parti Politik adalah PERIUK NASI POLITIKUS 
dan bukan medan perjuangan Agama, Bangsa dan Negara. 

LIBERAL DALAM UMNO SEMAKIN MENGUASAI.

Teresa kok berjaya dalam misinya kali ne. Sedar tak sedar; puak sasaran sebenar misi andartu kok sudah melengkapkan misi andartu kok. Siapa yang ambe maksudkan? Di atas fakta apa ambe gunakan?

Misi siapa sebenarnya?

Begini, puak liberal Malaysia sudah jauh ke hadapan sejak 1998. Tok jib dengan anwar ibrahim adalah bes fren poreber. Tiada tercatit dimana-mana pun perseteruan politikal di antara Tok Jib dengan Anwar Ibrahim. Tok Jib pun cenderung kepada liberalisma. Cuma yang menghalang Tok Jib adalah puak konservatif di dalam umno dan ektrimis di dalam PAS , dap kiasu dan pkr. Senjata utama puak liberal ialah wang.

Tok Jib dan Anwar Ibrahim bukanlah manusia yang berminat sangat dengan agama Islam. Dan tak kisah sangat pasal bangsa. Bagi mereka berdua, kuasa, harta dan pengaruh adalah segala- galanya.

Bukan rahsia lagi, KJ telah melaksanakan tugasnya dengan baik yakni memastikan pemuda UMNO menerima liberalisma dan pluralisma secara beransur-ansur.

Pendekatan pluralisma dan liberalisma moderat sudah lama diputuskan oleh Tok Jib sebagai Dasar Rekonsiliasi Nasional. Kerana itu samada wahhabi dan syiah; ianya diterima sebagai amalan Islam yang sesuai banget dengan pluralisma dan liberalisma moderat.

Manakala golongan ahlussunnah wal jamaah dianggap terlalu kolot dan jumud. Golongan ini dianggap terlalu konservatif dan menghalang cita-cita dasar Rekonsiliasi Nasional. Konservatif perlu ditundukkan dengan apajua cara.

Golongan seperti dap kiasu yang lebih cenderung kepada kecinaan kiasu serta sosialis religus diterima sebagai moderat. Kerana ianya bersesuaian dan selari dengan dasar Rekonsiliasi Nasional.

Ramai sudah terpesona dan terikut sama mempersetujui liberalisma dan pluralisma moderat. Dan golongan konservatif pula semakin hari semakin terpedaya. Selepas ini; Tok Jib dan Anwar Ibrahim akan melaksanakan Rekonsiliasi Nasional yang mengikuti liberalisma dan pluralisma moderat.

Nanti dalam artikel seterusnya ambe kasitau apakah liberalisma dan pluralisma moderat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...