Ahad, 21 Ogos 2011

STUPID POLITICIANS AND THEIR EVIL COHORTS ARE RAYA MOOD SPOILERS FOR THREE YEARS IN A ROW!

DAMN IT ! IF NOT DUE TO THE STUPID FOOLS PAKATAN HARAMJADAH POLITICIANS  AND THEIR EVIL COHORTS SURELY BY NOW I AM GETTING MORE HARI RAYA WISHES AND HARI RAYA GREETING CARDS FROM STRANGERS WHOM I DO NOT KNOW. THREE YEARS IN A ROW, MY HARI RAYA MOOD IS SO SPOILED LIKE SPOILED MILK. 

SINCE THEY (THOSE STUPID FOOLS POLITICIANS) WON A MAJORITY LANDSLIDE IN 2008, I AM NOT GETTING ANY HARI RAYA GREETING CARD FROM ANY MALAYSIAN CHINESE AND INDIANS. 

PRIOR TO 2008, THE MALAYSIAN CHINESE AND INDIANS GIVE WARM-HEARTED HARI RAYA GREETING TO THEIR FELLOW MUSLIMS. NOW, IT IS CONSIDERED NOT A GOOD PRACTICE ANYMORE, THIS IS BECAUSE OF THOSE STUPID FOOLS POLITICIAN IN THE PAKATAN HARAMJADAH,

AAAHHSSS I MISS THOSE GOOD DAYS WHEN BARISAN HAVE TWO THIRDS MAJORITY IN PARLIAMENT ! METHINKS YOU SHARE THE SAME FEELINGS !

YAA AMPUUUNNNNN BAPAK PERDANA MENTERI MALAYSIA!

KORAN TERPOPULER DI INDONESIA UDAH MOHON AMPONAN BESAR AMA BAPAK PERDANA MENTERI MALAYSIA. PERKABARAN INI SUDAH TENTU MENJADIKAN CHEGU BARD, AZMIN 'SAYA ULANGI LAGI' ALI DAN ANWAR 'LAWAN TETAP LAWAN' IBRAHIM DAN SELURUH JENTERA SIBERTRUPER PAKATAN HARAMJADAH MENGALAMI SINDROM GILA MEROYAN.

Hambe yakin selepas ini sibertruper pembangkang dalam keadaan mabok kepayang akan melemparkan fitnah mengatakan koran KOMPAS di bayar oleh DS Najib. Itu sudah dijangkakkan. Bukankah Pakatan Pembangkang amat terkenal dengan Budaya Politik Agama mereka? Nampaknya KOMPAS sudah bikin kacau sama Anwar 'Lawan Tetap Lawan' Ibrahim punya programlah di Indonesia. Di bawah adalah petikan daripada Bernama di ambil daripada blog Dr Novandri. (Bukan apa masa hambe mencari berita tersebut di laman BERNAMA sudah ada amaran ' Attempt to Hack Detected!'

Akhbar Kompas hari ini memohon maaf kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan keluarganya atas satu laporan yang disiarkan pada 4 Ogos lalu yang berunsur fitnah.Permohonan maaf itu adalah berkaitan dengan tulisan yang mengaitkan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dengan sebuah syarikat perniagaan, yang telah dinafikan kebenarannya dan juga cincin berlian berharga AS$24 juta, yang sebenarnya tidak pernah dipesan oleh Rosmah.Permohonan maaf itu juga merujuk kepada laporan tentang bakal besan Perdana Menteri yang dikatakan kononnya mempunyai hubungan dengan mafia Rusia."Atas berita tersebut, Pemimpin Redaksi Kompas Rikard Bagun, Sabtu (20 Ogos) di Jakarta, secara khusus menyatakan permintaan maafnya kepada Ketua Kerajaan dan keluarga,” kata Rikard dalam Kompas Minggu, hari ini, Ahad. Permohonan maaf itu terkandung di perenggan 10, muka surat 10 akhbar tersebut dalam satu laporan bertajuk “PM Najib Razak: Demokrasi Juga Terjadi di Malaysia”, tulisan wartawan kanan Kompas Jimmy S.Harianto. Harianto yang dihubungi Bernama pada Jumaat lepas berkata, beliau sendiri telah menyampaikan permohonan maaf secara lisan kepada Najib apabila beliau bertemu dengan Perdana Menteri di Kementerian Kewangan,Putrajaya pada Khamis.Semasa pertemuan itu Najib telah menyatakan rasa terperanjat dengan laporan Kompas pada 4 Ogos itu."Saya terperanjat dengan laporan tersebut. Sebab faktanya, saya tahu itu tidak benar sama sekali,” Najib  dipetik akhbar itu dalam tulisan Harianto hari ini."Apa lagi hal ini berkaitan nama Ketua Kerajaan negara jiran, yang mana hubungan kita amat penting sekali,” kata Najib.Pada pertemuan dengan Najib itu, Harianto turut mengadakan wawancara khas dengan Perdana Menteri berkaitan hubungan dua hala Malaysia-Indonesia.
Sumber- Bernama

MALU BESAR LER ANWAR IBRHAIM, AZMIN ALI CHEGU BARD DAN SELURUH JENTERA SIBERTRUPER PEMBANGKANG. MANA NAK LETAK MUKA TU LAGI?

AGAMA POLITIK ATAU POLITIK AGAMA?

BAHASA MELAYU ADALAH BAHASA FALSAFAH. HANYA MEREKA YANG MEMPUNYAI PEMIKIRAN SEORANG FALSAFAH MAMPU MENGUASAI BAHASA MELAYU. DI MALAYSIA, PENGUASAAN BAHASA MELAYU BERADA DI TAHAP PALING MEMALUKAN DAN MENGAIBKAN. TIDAK HAIRANLAH KENAPA RAMAI YANG TIDAK FAHAM BAHASA. LAIN YANG DISAMPAIKAN LAIN PULA YANG DIFAHAMI. ADALAH SUKAR UNTUK MENGGUNAKAN, MEMAHAMI DAN MENGERTI BAHASA MELAYU JIKA ANDA BUKAN BERJIWA MELAYU BERFIKIRAN FALSAFAH. JANGAN GELOJOH BILA MEMBACA TULISAN BAHASA MELAYU. 

PAS mengakui bahawa mereka beragama Islam yang tiada keturunan apa pun tapi warganegara Malaysia. Agak malang kerana mereka tidak memahami takrifan Melayu di dalam Perlembagaan. PKR turut mengakui bahawa mereka adalah warganegara Malaysia berketurunan lain tidak sama agama. Hanya DAP saja yang masih mengaku mereka adalah kaum CINA rakyat MALAYSIA berfahaman SOSIALIS dan berbilang agama kecuali agama Islam. INILAH TAKRIFAN AGAMA POLITIK.

Apa pula takrifan yang dikatakan POLITIK AGAMA? 
Politik Agama ialah:_
Apabila PAS berkata UMNO itu kafir dan tidak Islamik. 
Apabila DAP mempersoalkan Ketuanan Melayu. 
Apabila DAP melarang penggunaan pembesar suara bagi pembacaan al Qur'an sebelum Suboh. 
Apabila DAP tidak menghormati YDPA dan Majlis Raja-raja. 
Apabila PAS berkata tidak perlu taat kepada YDPA dan Sultan-sultan tetapi taat kepada Allah Ta'ala sahaja. 
Apabila DAP melaksanakan Agenda Pengembangan doktri trinitti. sosialis religus dan pembebasan agama.
Apabila DAP menghina Agama Islam.
Apabila PAS mendoakan DAP dalam khutbah
Apabila DAP mengkafirkan UMNO
Apabila DAP membaca ayat-ayat al Quran dna hadis di dalam ceramah dan sidang DUN.
Apabila DAP berbuka puasa sedangkan DAP tidak berpuasa.
Apabila PAS menghina Nabi s.a.w. 
Apabila PAS menghina Allah SWT
Apabila DAP menghina orang Islam bukan ahli PAS dan PKR
Apabila DAP menghina JAIS
Apabila DAP menghasut memaki mencerca dan memperlekehkan Melayu dan Islam.
Apabila DAP bersikap rasis cauvinis.

ELOKLAH ANDA MENOLAK PAKATAN PEMBANGKANG.

PSC: PKR DEMAM KURA-KURA.

ISU PSC (PARLIAMENT SELECTIVE COMMITTEE) BAGI PENAMBAHBAIKAN PROSES PILIHANRAYA TIDAK DI SAMBUT BAIK OLEH PKR SEBALIKNYA TELAH MENYEBABKAN PKR DEMAM KURA-KURA.  ANTARA SINDROM-SINDROM DEMAM TERSEBUT IALAH AZMIN ALI MINTA PRU DIJALANKAN SEGERA DAN ABAIKAN PSC, KEDUA PKR MENGANGGAP PSC ADALAH USAHA DS NAJIB UNTUK JADI PM TERAKHIR DAN KETIGA MEMPERLEKEHKAN SPR KERANA PENUBUHAN PSC.
Errr, tak sangka PKR boleh demam kura-kura dan tidak kebah akibat PSC. sambil di petik sebagai berkata (KeadilanDaily.com)
 “Saya ulangi, PSC hanya sandiwara untuk meredakan kemarahan (Pakatan) rakyat terhadap BN dan SPR  kerana menodai kedaulatan negara melalui daftar pemilih dan sistem pilihan raya yang kotor,” katanya.
Kelakarnya bila Azmin Ali menggunakan istilah 'Menodai Kedaulatan Negara' .Pemimpin PKR memang handal dalam penggunaan istilah-istilah yang mereka sendiri tidak faham apakah maknanya. Alasan yang sama dan retorik yang sama, 

Pada masa yang sama jika kita membaca apa yang tersirat dalam kata-kata Azmin Ali itu berkenaan dengan 'Kemarahan rakyat' sebenarnya memberikan isyarat terang dan jelas bahawa PKR amat marah dengan tindakan bijak DS Najib menubuhkan PSC/ JTP.

Kedua, frasa itu juga memberikan gambaran kepada kita baahwa tujuan dan matlamat BERSIH 1.0. 2.0 & 3.0 ialah MENCETUSKAN KEMARAHAN KEPADA KERAJAAN BN semata-mata dan bukannya untuk menuntut itu dan ini. 

TERIMAKASIHLAH AZMIN ALI KERANA ANDA BERJAYA MENGKANTOIKAN DIRI ANDA SENDIRI. SAKSIKAN KLIP VIDEO INI UNTUK MENDENGAR PENDAPAT AZMIN ALI MENGENAI ANWAR IBRAHIM. PERASAN TAK AZMIN ALI CUKUP SUKA MENGGUNAKAN FRASA 
SAYA ULANGI ....!
KALAU BEGITU KITA BERIKAN GELARAN KEPADA BELIAU

 SAYA AZMIN 'ULANGI' ALI.

AGAK-AGAK DARI MANA FRASA ITU TERCETUS ?
HAHAHHAHAHAHHA

APALAH DOSANYA SEHINGGA DI HALAU KELUAR DARI RUMAH SENDIRI.KASIHAN SUNGGUH MAK MAH 65 RUMINAH SIDEKdi halau keluar dari rumahnya sendiri kerana rumah tersebut didirikan di atas tanah milik ibu mertuanya. Kejadian berlaku pada jam 2 pagi pada dua bulan lepas. Kini beliau menetap bersama anak lelakinya Azlan Aman Ramli yang telah datang mengambilnya pada hari kejadian. Mak Mah tabah dan berazam untuk mendirikan sebuah rumah sebelum beliau meninggal dunia. Mak Mah telah diarahkan keluar oleh salah seorang saudaranya. Baca seterusnya di sini MSTAR HIBURAN

Tak mengapalah Mak Mah, insya Allahu Ta'ala kami para blogers pro BN akan cuba membantu mengwar-warkan peristiwa sedih Mah Mah ini kepada orang ramai agar saudara Mak Mah itu insaf dan kembali ke pangkal jalan. Apa macam kawan-kawan bloger pakcik sekelian jom kita letupkan isu ini untuk bantu Mak Mah kita sebagai hadiah HARIRAYA KEPADA BELIAU !

TAK CUKUP SEKSI LAGI TU.


PEPATAH BARU, KERANA IKLAN PENGURUS MINTAK MAAF. Kontroversi iklan di atas telah selesai. Pengurus artis berkenaan pula memberikan alasan bahawa tiada menjangkakan gambar seksi itu terpilih untuk dijadikan iklan. Benda ini smeua dah setel. Baca seterusnya di sini MSTAR HIBURAN. Artis-artis di Malaysia dan pihak syarikat yang mahu menggunakan artis sebagai model iklan mereka perlulah berhati-hati di masa depan. Kalau iklan tersebut tidak berkaitan dengan tajik SALAM AIDILFITRI mahu rasanya TAK CUKUP SEKSI LAGI TU. Apapun iklan tersebut telah di tarik balik.

SIAPA NAK BELI NISSAN GRAND LIVINIA, SYLPHYL & SENTRA DAPAT 100% PINJAMAN, TAN CHONG YANG KATA.

NISSAN TAN CHONG MOTORS telah mengumumkan akan memberikan kemudahan peinjaman 100% kepada mana-mana graduan yang mahu membeli model Nissan Grand Livinia, Sylphyl dan Sentra sebagai kereta pertama mereka. Bertuah sungguh para graduan sekarang ini. Masa pakcik dulu-dulu hendak beli Proton Saga model pertama pun kena tunggu dusun durian tok nenek berbuah dulu. Baca setrerusnya di sini HARIAN METRO

Pakcik harap kepada para graduan yang diberikan peluang oleh Nissan Tan Chong Motors ini tidak disalahgunakan oleh para graduan. Kalau tanya pendapat pakcik, elok korang beli Grand Livinia. Senang nak bawak mak bapak ahli keluarga nanti pergi meminang gelfren. Tapi jangan pulak bawa 'Bala' atau menjadi sebahagian statistik kemalangan jalanraya. Pandu Cermat Jiwa Selamt, Ingatlah Orang yang Tersayang!


KRONISMA KETEPI ! AFIRMATIF MERITOKRASI 1 100 SYARIKAT BUMIPUTERA BAKAL MENERIMA TUAH.

BERITA YANG BAKAL MENYEBABKAN RAMAI PEMIMPIN DAP MASUK IJN. MANAKALA BAKAL MENYEBABKAN PEMIMPIN PKR MELOBI UMNO DAN BAKAL MENYEBABKAN PEMIMPIN PAS MENGELUARKAN FATWA BERTENTANGAN. KETEPI KRONISMA ! SELAMAT DATANG AFIRMATIF MERITOKRASI!

Menyahut cabaran Pakatan Pembangkang dan mengimbangi kepentingan polisi afirmatif dengan meritokrasi DS Najib telah mengabungkan kedua konsep tersebut dan bakal mengasuh sebanyak 1,100 syarikat Bumiputera yang berpotensi untuk dijadikan syarikat gergasi antarabangsa. 

Cuma nasihat hambe kepada bakal-bakal penerima tuah ini pastikan anda pula membantu syarikat-syarikat Bumiputera yang lain pula dan jangalah jadi seperti Kacang Lupakan Kulit. Pastikan juga janganlah mempersiakan nanti peluang yang telah diberikan. Bila dah kaya raya nanti jangan lupa pula untuk memperbanyakkan sedekah dan membantu umat Islam lain. MEDAN TEMPUR ALAM MAYA.

ALAM MAYA ATAU ALAM INTERNET MEMANG MENJADI MEDAN TEMPUR BARU. ITU TIDAK DINAFIKAN. PENYEBARAN MAKLUMAT DAN PENERANGAN POLISI-POLISI AWAM OLEH KERAJAAN MELALUI INTERNET LEBIH PANTAS BERBANDING CARA TRADISI. KUMPULAN SASARAN IALAH ANAK-ANAK MUDA DAN GOLONGAN PROFESIONAL YANG SAVI INTERNET. NAMUN PENGGUNAAN INTERNET MASIH BELUM LAGI MENCAKUPI RUANG YANG LUAS DI MALAYSIA. MASIH ADA LAGI RAKYAT MALAYSIA YANG KURANG BERAKTIVITI DALAM INTERNET.


Apa yang perlu diperbaiki lagi ialah penglibatan aktif pembuat-pembuat polisi awam melalui kumpulan-kumpulan aktif pro kerajaan yang berselerak di fesbuk , twitter dan blog. Cara penyampaian perlu dimantapkan lagi. Kemantapan penyampaian hanya boleh dilaksanakan melalui penerangan yang jelas. Penerangan yang jelas hanya boleh diperolehi daripada pembuat polisi. 

Buat masa ini, kumpulan sibertruper pakatan pembangkang sentiasa membuat klon dan akaun palsu pejuang-pejuang siber pro kerajaan di fesbuk. Ini telah menimbulkan banyak kekeliruan sehinggalah dapat dipastikan sendiri oleh kumpulan sasar. Hambe sendiri pun banyak diklonkan di dalam fesbuk. Namun begitu ianya tidak menjejaskan sangat penyebaran maklumat kerana tahap sibertruper pembangkang pun setakat kanak-kanak Ribena sahaja. 

Apa yang penting ialah pembuat-pembuat polisi awam wajib menjengah fesbuk dan membuat laman-laman tertentu dan menerangkan tujuan-tujuan dan matlamat-matlamat sesuatu polisi itu di buat. Ini boleh di sokong oleh kumpulan-kumpulan fesbuk yang pro kerajaan. Apabila ini berlaku, insya Allahu Ta'ala, dakyah-dakyah pembangkang dan sibertruper pembangkang akan kelihatan lebih tolol daripada sekarang,.

ISU ARTIS BELA ANJING: BELA KUCING LAGI ELOK DARI BELA ANJING.

Awatnyerlah artis perempuan sensasi ini lakukan? Ya lah tau lah anjing ini najis mughalazah (najis berat) berdasarkan kepada pendapat Imam Syafie'. Pemeliharan anjing berdasarkan syara' mazhab Syafie' hanya dibenarkan bagi tujuan berburu, menjaga ternakan, menjaga ladang, menjaga rumah, ketenteraan dan kepolisian yakni yang di sebutt sebagai anjing terlatih. Bagi tujuan dan maksud pemeliharaan sebagai haiwan manja-manja gitu seperti kucing adalah tidak digalakkan. Sila lihat di bawah ini petikan mengenai Fatwa Pemeliharaan anjing.


Apa yang berlaku ialah artis berkenaan lebih cenderung kepada memlihara anjing sebagai haiwan peliharaan. Lihatlah gamabr-gamabr di bawah ini.gambar-gambar di cilok daripada member gua media permatang pauh tengkiu bro.Jadi korang fikirlah sendiri samada wajar melakukan seperti artis berkenaan lakukan sedangkan membela kucing itu lebih afdal kerana kucing adalah haiwan peliharaan yang amat disayangi oleh baginda Rasullullah s.a.w. serta tidak pernah pun di dalam sirah baginda memlihara anjing seprti yang dilakukan oleh artis tersebut. Sudah tentulah baginda Rasullullah s.a.w lebih arif daripada artis tersebut. Yea tak. Diharapkan artis berkenaan daapt membetulkan keadaan.

FBC : SALAKAN TEBARU FAEKAH.

KENAPA LAH RAMAI SUNGGUH BAKAT-BAKAT BANGANG TAK CUKUP PENDIDIKAN DALAM PAKATAN PEMBANGKANG? ANDA TENTU KENAL DENGAN FAEKAH ANAK DARA TUA KELULUSAN UNDANG-UNDANG YANG DI AMBIL OLEH KHALID GG BEKERJA SEBAGAI SETPOLNYA. BUKAN KERANA BELIAU CERDIK BIJAK DAN PANDAI TAPI KERANA BELIAU BOLEH DIJADIKAN PEMBESAR SUARA MENYALAK BAGI PIHAK BOSNYA.

Pada kali ini tugasan utama Faekah ialah menyalak mengenai pembiayaan kontrak berjumlah RM28.4 juta kepada FBC (Fact Based Communication) sebuah syarikat berpengkalan di UK bagi tugas-tugas mempromosikan Malaysia di luar negara. Kontrak tersebut telah ditandatangani semasa pentadbiran Pak Lah dan tempoh kontrak masih berbaki 2 tahun. FBC telah berjaya menangkis semua isu-isu serangan yang disebarkan oleh Anwar Ibrahim di luar negara melalui rangkaian-rangkaian BBC, CBNC dan Al JAzeera. 

Bayangkanlah, kerajaan terpaksa membelanjakan sebegitu banyak wang akibat gara-gara Anwar Ibrahim memburuk-burukkan imej negara sendiri, Sepatutnya Anwar Ibrahim dipersalahkan dalam hal ini. Akibat perbuatannya yang jahat telah merugikan wang pembayar cukai.Jika Anwar Ibrahim tidak memburuk-burukkan imej negara sudah tentu tidak perlu kerajaan mmebelanjakan wang pembayar cukai tersebut! Baca selanjutnya artikel yang menarik mengenainya di MYKMU FBC: FAEKAH MENYALAK LAGI ...

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KEPENTINGAN POLISI FISKAL MEMBEBASKAN RAKYAT DARI HUTANG.

TIDAK LAMA LAGI, PENTADBIRAN DS NAJIB AKAN MEMBENTANGKAN BELANJAWAN UNTUK TAHUN FISKAL 2012. PADA KALI INI KITA MAHU MELIHAT SUATU TRANSFORMASI POLISI FISKAL YANG MEMBEBASKAN RAKYAT DARI BELENGU HUTANG PIUTANG. ARTIKEL INI AKAN MENGUSULKAN BEBERAPA CADANGAN UNTUK MENCAPAI MATLAMAT RAKYAT BEBAS HUTANG DAN BUKAN BERTUJUAN UNTUK MENGKRITIK.

Selama ini, Pakatan Pembangkang mempunyai peluang cerah menghentam kerajaan kerana mereka memanipulasikan sentimen rakyat. Kenapa rakyat boleh melakukan 'Hayunan Undi' begitu besar pada PRU 12 lepas? Ramai yang kata kerana pentadbiran yang lemah. Isu kenaikan harga barangan. Isu penyelerasan subsidi petrol dan disel. Berbagai alasanlah. Sebenarnya, rakyat terbelenggu dek bebanan hutang. Hutang pinjaman rumah, hutang PTPTN, hutang kereta, hutang kad kredit, hutang modal perniagaan dan hutang buku tiga 5 di kedai mamak dan runcit.

Penyelerasan subsidi dan polisi pengawalan harga barangan merupakan langkah-langkah di hujung natijah dan tidak memberikan impak yang besar sebaliknya lebih banyak mengundang kebencian kepada kerajaan BN kerana tindakan penguatkuasaan.Memberikan makanan kepada rakyat tidak memberikan impak positif membebaskan rakyat daripada belenggu hutang yang membebankan mereka. 

Kita kena akui tabiat berbelanja berlebihan oleh rakyat kerana BUDAYA MATERIALISTIK yang begitu menebal. Ianya berpunca daripada Budaya Gaya Hidup yang mahu dihormati kerana mempunyai kemewahan berbanding orang lain. Selain daripada berkempen mendidik rakyat mengikis sikap boros di samping memberikan teladan kepada rakyat melalui kehidupan berserdahana, suatu transformasi polisi fiskal negara yang memberikan keutamaan kepada pembebasan rakyat daripada belenggu hutang amat diperlukan. 

Rakyat Malaysia ini berbilang kaum dan agama. Paling teruk di landa krisis Budaya Materialistik ialah kaum Cina. Ianya menjadi semakin parah kerana sikap ultra-kiasu kaum Cina sendiri yang sentiasa mahu berlumba-lumba dan tidak mahu mengaku kalah.

Kaum Cina merupakan sebuah komuniti yang berasaskan kepada materialistik semata-mata. Bermula dari pernikahan, kehidupan berkeluarga, kematian dan malah dalam upacara ritualistik mereka semuanya memerlukan kewangan yang banyak. Oleh itu, sepanjang masa kehidupan mereka di hambat dengan keperluan mencari kemewahan demi kemewahan. 

Disebabkan itulah ramai yang mengambil jalan singkat menjerumuskan diri ke dalam kegiatan-kegiatan kongsi gelap. Kehidupan kongsi gelap menjanjikan kepada mereka seribu janji-janji manis tetapi dipenuhi dengan bahaya-bahaya yang mengancam keselamatan diri, harta, nyawa dan keluarga mereka. 


Perlumbaan mencari materialistik inilah yang menjadi punca kaum Cina lebih percaya kepada mana-mana pihak yang mampu memberikan perlindungan yang lebih baik daripada kongsi gelap. Inilah salah satu punca utama kenapa MCA di lihat sebagai tidak relevan dan DAP di lihat sebagai wira baru.

Sebaliknya, jika pentadbiran DS Najib mampu memberikan perlindungan yang lebih baik daripada DAP dan MCA serta kongsi gelap, pentadbiran DS Najib bakal di julang sebagai wira baru pula ! Bagi mencapainya, pentadbiran DS Najib wajib membuat suatu TRANSFORMASI POLISI FISKAL.


TRANSFORMASI POLISI FISKAL ini mestilah bermatlamatkan pembebasan rakyat dari belenggu hutang piutang dan kemudahan pinjaman yang mesra pengguna. Antaranya pentadbiran DS Najib boleh melakukan seperti berikut:-
1. Mentransformasikan Sistem Percukaian. 
2. Mentransformasikan penentuan kadar faedah pinjaman perumahan, peribadi, kereta dan perniagaan.
3. Memberikan pakej-pakej insentif antara bank dengan peminjam yang lebih mesra rakyat.
4. Memperkenalkan Sistem Rundingcara Pihak Ketiga penyelesaian / penjadualan semula pembayaran hutang
5. Mentransformasikan Sistem Perbankan.
6. Mentransformasikan semua instrumen-instrumen pinjaman, 
7. Mengujudkan Sistem Kredit Rating yang telus dan menjadi sumber rujukan kebolehpercayaan seseorang peminjam.yang sentiasa dikemaskini rekodnya.

SELAGI PENTADBIRAN DS NAJIB TIDAK MENGEMUKAKAN SUATU TRANSFORMASI POLISI FISKAL YANG MEMBEBASKAN RAKYAT DARI BEBANAN HUTANG, SELAGI ITULAH DAP DAN PAKATAN PEMBANGKANG DI LIHAT SEBAGAI HARAPAN OLEH RAKYAT. ANDAIKATA PENTADBIRAN DS NAJIB BERJAYA MENGURANGKAN BEBANAN HUTANG RAKYAT SEBANYAK 60%-50% BUKU JINGGA PAKATAN PEMBANGKANG AKAN DI LIHAT SEPERTI KERTAS TISU TANDAS. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...