Khamis, 13 Jun 2013

UGUTAN JENAYAH: "Nanti Kami Sembelih Ahli Keluarga Kamu" Cinabeng Dah Gelisah Dengan Kempen Boikot.


Kempen BBCD memang ternyata begitu efektif dan berkesan. Apabila, ada pihak membuat ugutan bunuh nak sembelih seluruh ahli keluarga admin laman BBCD dan blog, itu bermakna, cinabeng sudah merasai bahana kempen BBCD. Tak perlu takut dan gentar dengan ugutan-ugutan sebegitu. Ajal maut bukan di tangan mereka. Bahkan, jika Allah Ta'ala kehendaki,perkara sebaliknya akan berlaku kepada  mereka. Pengorbanan orang Melayu adalah amat tinggi. Tidak seperti cinabeng. Mereka takut dan mudah ditakutkan. Orang Melayu bila berjuang tidak akan sesekali merasai takut kehilangan. 

Lagipun, Polis adalah cekap dan efektif. Bukan semudah itu nak membunuh dan menyembelih mana-mana individu di Malaysia. Begitulah sifat agresif dan biadap cinabeng di Malaysia ini. Kalau mereka yang menghina, mendiskriminasi dan memperlekehkan Melayu, agama Islam dan Raja-raja Melayu, tak mengapa. Ini samalah seperti yang ambe tulis tempohari, mereka beri korupsi , ok, yang menerima korupsi, itu salah. Pemberi ugutan fikir bahawa Malaysia ini mereka mampu berbuat sesuka hati mereka. Sedangkan pembunuhan Dato Susilawati pun akhirnya berjaya di tangkap dan di hukum bunuh.

Apapun ugutan dan sebarang ancaman, orang Melayu tetap meneruskan kempen BOIKOT BARANGAN CINA DAP. Semakin kuat ancaman dan ugutan bunuh, semakin kuat kempen kami lancarkan. Semakin kerap dan semakin berani kami lakukan kempen boikot. Kami tidak takut dengan keganasan. Kami tak mudah gentar dengan ugutan. Kami takkan berundur walaupun setapak. Kami bukan seperti golongan kamu yang takut mati. Kami sentiasa rindukan kematian. Kerana kematian itu adalah lena yang panjang.

Kepada para pembaca sekelian, silalah teruskan kempen BBCD. Ianya berbaloi kerana kita mempertahankan Agama, Bangsa dan Tanahair kita daripada di jajah oleh proksi-proksi Dajal Al Masikh.

TAK MELAYU HILANG DI DUNIA !

SPAD: Bloger Tak Beretika Sebar Gosip Liar Mengenai Kenaikan Tambang Bas Ekpres @SPADChannel.

Lambang Bloger Tak Beretika.

"Tidak salah untuk berbeza pendapat. Namun adakah perlu perbezaan pendapat ini membuak-buak sehingga wujudnya ketidakpercayaan dan syak wasangka melampau yang sebenarnya asing daripada budaya Malaysia?- DS NAJIB (baca sepenuhnya di AGENDADAILYNEWS)
Tak sampai 24 jam, dari ucapan DS Najib tersebut, ada bloger tak beretika yang menyebarkan gosip liar mengenai tuntutan kenaikan tambang 30 peratus bas ekspres. Agak merbahaya permainan gosip mereka kali ini. Kerana mereka tidak memikirkan kesan dan natijah kepada kewibawaan SPAD, LKPK, Persatuan Bas Ekspres Malaysia dan DS Najib selaku PM. Sekiranya mereka adalah dari puak pembangkang, kita fahami kegelisahan mereka. Agak pelik khabar angin yang mereka sebarkan pada kali ini.

Tiada sumber tepat yang diberikan oleh mereka. Melainkan hanya menyebut sepintas lalu mengenai 'adanya tuntutan kenaikan 30 peratus daripada persatuan bas ekspres'. Daripada sumber mana pun kita tak tahu. Ambe tercari-cari juga dimanakah kenyataan rasmi daripada pengusaha bas ekspres menuntut kenaikan 30 peratus tambang. Ambe hanya ketemui dalam satu berita ringkas di MSTAR. Tapi The Star memang terkenal dengan kecenderungan mereka kepada pihak sinun (baka penulisan Helen Ang dalam blognya). Tak tahulah kalau mereka mempunyai kemahiran sebagai Ahlul Nujum Pak Belalang. Seperti nujuman mereka mengenai kemenangan besar BN Selangor pada PRU13 lepas. 

Menimbulkan kesangsian kepada SPAD, sebuah suruhanjaya di bawah PMO, adalah perbuatan yang tidak beretika langsung. Terutama bila laporan pemberitaan; tak diberikan sumber maklumat yang sahih dan tepat. Seperti yang kita ketahui, SPAD adalah penzahiran komitmen DS Najib; untuk mentransformasi pengangkutan awam darat. Beliau mahukan satu sistem pengangkutan awam darat yang mudah diakses oleh rakyat. Mesra pelanggan dan berdisplin tinggi. Ianya bukanlah satu angan-angan Mat Jenin; yang di cipta selepas bersukaria di lobi dan pub hotel di PWTC. Komitmen tersebut telahpun mendapat pengiktirafan daripada UITP, sebuah badan antarabangsa mengenai pengangkutan awam darat dunia.

Contohnya, perkhidmatan bas bandar percuma GO-KL, telah mendapat pengiktirafan daripada UITP sebagai usaha yang penuh inovatif. Selain itu, sistem teksi-dua lapis KLIA turut mendapat perhatian serius daripada UITP sebagai usaha berinovatif. Begitu juga dengan TEKS1M. UITP turut mengiktirafnya sebagai usaha penuh kreatif dan berinovatif. Polisi transformasi yang dikemukakan oleh DS Najib dan dilaksanakan melalui SPAD, termasuklah mengawalselia dan menjaga kepentingan pengguna dan pengendali pengangkutan awam darat.

Menimbulkan kesangsian melampau dengan menyebarkan beritaa-berita yang belum tentu benar, adalah perbuatan tak beretika. Apatahlagi jika dilakukan oleh bloger yang mempunyai nama di alam maya. Perbuatan itu turut mengundang dan mengikis ketidakpercayaan kepada intergriti dan kewibawaan bloger berkenaan. Meniupkan dan cuba menimbulkan panik di kalangan pengguna dengan kabar angin tersebut, adalah perbuatan yang tak bertanggungjawab. Kebiasaannya, SPAD akan melakukan pemantuan dan operasi berterusan dalam bulan puasa, bagi memastikan pematuhan undang-undang oleh pengendali bas ekspres.

SPAD: Jimatkan Wang dan Masa, Gunakanlah Sepenuhnya Perkhidmatan Bas Percuma GO-KL @SPADChannel


Pengalaman menggunakan khidmat bas percuma, GO-KL memang sungguh mengujakan. Pertama kali, ambe rasa cukup relaks dan santai berada di pusat bandaraya. Sebelum ini, jangan sebutlah KLCC, Times Square, Bukit Bintang dan Central market, taubat lahom nak pergi bersantai. Parkirnya mahal. Jalannya amat sesak. Mana boleh tahan dengan asap dan wasap kenderaan yang tak pernah kenal erti berhenti. Tapi setelah di cabar oleh beberapa rakan, maka ambe menguji sendiri keberkesanan perkhidmatan GO-KL dan LRT, bagi merasai sendiri pengalaman ; menggunakan kedua perkhidmatan pengangkutan awam darat tersebut. Ternyata, ianya tidak mengecewakan ambe.

Bermula dari memparkir kereta di Terminal Bersepadu Selatan, kadar bayaran parkir seharian cuma RM3.00, tempat parkir luas dan berbumbung, petak parkir banyak. CCTV dan pegawai keselamatan sentiasa ada. Parkir berhampiran dengan hentian teksi bajet dan bas bandar. Malah, mesin bayar parkir auto pun dalam kawasan parkir. Ambe menaiki LRT RapidKL di aras 2 melalui jejantas; yang menyambung bangunan utama dengan stesen-stesen yang ada. Di sini ambe dapati, pergerakan tak sesak. Trafik laluan pengguna dipecahkan kepada lif, tangga elektrik dan tangga biasa. Akses kepada pengguna sungguh mengagumkan.Ambe menaiki LRT Rapid KL laluan Sri Petaling-Ampang. Ambe menggunakan kad Touch n Go. Transit di masjid Jame' dan bertukar tren ke KLCC. Semasa dalam LRT, ambe perhatikan, kesesakan biasa sudah tiada. Mungkin kerana kesan penambahan koc. Tahniah SPAD! Sesampai di stesen LRT KLCC, ambe cuma perlu ikuti arah papantanda. Keluar sahaja dari stesen LRT KLCC, ambe terus tiba di hentian GO-KL KLCC. Punyalah mudah dan cepat! Ambe perhatikan, paling tidak ada empat buah GO-KL sentiasa berada di hentian tersebut. Ambe turut melihat seorang kakitangan GO-KL yang sentiasa mengawalselia ketibaan dan perlepasan GO-KL dengan penuh teratur.
Ada dua laluan utama GO-KL yang diberikan nama, laluan Ungu dan laluan Hijau. Peta laluan ada terpapar di hentian tersebut. Anda cuma perlu memilih laluan mana yang sesuai. Pada badan bas GO-KL dan di sebelah atas cermin depan, ada tertera paparan digital destinasi laluan. Peta laluan GO-KL juga boleh di lihat DI SINI (PETA LALUAN GO-KL). Pada kali ini ambe gunakan GO-KL laluan hijau. Pertama kali lah, ambe cukup selesa mengunjungi Low Yatt dan Bukit Bintang. Tanpa sikit pun ada rasa tertekan dan menyampah dengan kesesakan trafik.
Ambe juga turut amat selesa dengan keadaan dalam bas percuma GO-KL. Ruang yang luas. Hawa dingin yang menyejukkan. Pemanduan yang berhemah. Tempat duduk yang selesa. Ada perkhidmatan WiFi percuma dalam bas. Ciri-ciri keselamatan yang mesra pengguna. Tak banyak songeh. Tak banyak karenah. Displin pemandu yang bagus. Tempat hentian yang tak menyusahkan pengguna. Kekerapan berlepas bas yang menepati masa. Perjalanan ambe tidak terganggu langsung. Ambe selamat sampai di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) , jam 5 petang.

Semasa keluar dari TBS, ambe tidak terperangkap dalam kesesakan lalulintas pun. Ambe akan menulis mengenai laluan ungu GO-KL nanti. Keseluruhan kos ambe , termasuk parkir, tak sampai RM10! Berbanding sebelum ini, di mana ambe terpaksa berbelanja hampir RM100! Bagi ambe, ianya membuktikan kejayaan cemerlang SPAD dalam meningkatkan mutu pengangkutan awam darat. Apakat anda mencubanya pula di hujung minggu ini ? Atau terbaik, setiap hari ? Perkhidmatan sudah ada, cuma menunggu kita menggunakannya saja. Terimakasih kerajaan Barisan Nasional !MEDIA SOSIAL: Najib Mahu Kawalan Positif & Penguatkuasaan Undang-undang Sedia Ada.KUALA-LUMPUR: DS Najib menegaskan, beliau tidak akan menguatkuasakan lesen bagi mengawal dan mendisplin portal internet. Sebaliknya, beliau mahu melaksanakan apa yang beliau namakan sebagai Kawalan Positif. Keharmonian Negara, akan dipertahankan melalui penguatkuasaan perundangan sedia ada; sebagai tindakan ke atas mana-mana pihak yang mengapikan kebencian dan sentimen perkauman atau memperlekehkan monarki; dan yang melakukan subversif ke atas demokrasi berparlimen. Beliau mahu mengujudkan suasana harmoni melalui kesedaran tanggungjawab, nilai dan prinsip dalam penulisan di media sosial. Beliau mahu masyarakat menjadi matang dan tidak menyalahgunakan media sosial.

Kawalan Positif.

Ambe amat mengalu-alukan kenyataan DS Najib tersebut. Cuma ambe kurang faham mengenai kaedah dan cara yang di sebut Kawalan Positif. Bagaimana hendak mengawal unsur-unsur negatif dengan positif? Kerana mengikut hukum alam keduanya saling menarik di antara satu sama lain. Dalam matematik pun, bila angka negatif di tambah dengan angka positif, hasilnya adalah negatif. Adakah penasihat DS Najib sekali lagi gagal memahami hukum alam dan logik mudah? Bunyi macam bagus, tapi adakah ianya praktikal dan strategi yang betul?

Penguatkuasaan Perundangan. 

Sejauhmanakah keberkesanaan penguatkuasaan perundangan sedia ada?
Sebelum ini, kita mempunyai ISA dan perundangan darurat, tapi ianya dimansuhkan. Seperti mana yang semua ketahui, mencegah itu lebih baik dari merawat. Akta-kata pencegahan sudah tiada. Yang ada hanya 'Akta' Merawat Luka di hati, yang tak berkesan langsung. Adakah sistem pendakwaan Pejabat Peguam Negara sudah benar-benar berkesan dan efektif ;dalam mendakwa sepantas kilat ; mana-mana pihak yang meniupkan kebencian, sentimen perkauman, memperlekehkan monarki dan menghasut subversif terhadap demokrasi Parlimen?

Pada hari ini kita lihat dan dengar, pihak berkenaan di tahan, di soal siasat dan kemudiannya dilepaskan, Malah ada majistret yang enggan mengeluarkan perintah reman lanjutan. Rakyat tak lupa bagaimana mereka dikecewakan oleh Pejabat Peguam Negara, semasa membuat beribu-ribu laporan polis ke atas perhimpunan BERSIH. Sehingga ke hari ini, masih tiada pendakwaan. Rakyat juga tak lupa mengenai kes SUARAM, yang sehingga ke hari ini. masih lagi tiada pendakwaan daripada Pejabat Peguam Negara. Adakah ini bentuk Kawalan Positif yang dimaksudkan?

Kematangan dan Tidak Menyalahguna Media Sosial. 

Penasihat DS Najib tak boleh mengharap puak anarkis DAP cinabeng dan PKR menjadi matang. Puak sosialis seperti dua puak itu, sentiasa agresif dan melanggar perundangan. Puak sosialis mempromosikan sifat dan sikap anti harmonis dan anarkis. Mereka takkan mengalah dalam tindakan mereka. Mereka anggap mereka adalah agen perubahan (revolusioner) yang tahu segala dan betul belaka. Manakala, pada kepercayaan mereka, puak reaksioner (kerajaan) adalah lembik dan bodoh.

Tak Belajar Dari Sejarah. 

Penasihat DS Najib pada kali ini, memang jelas tak belajar apa-apa dari sejarah negara. Semenjak selepas perang dunia kedua (1945-1948), semua unsur negatif dikalahkan melalui siri peperangan. Kemudian, barulah timbul keamanan dan keharmonian. Di kawal ketat dengan akta-akta pencegahan (Kuasa-kuasa Darurat). Keamanan dan kemakmuran negara selama 21 tahun di bawah Tun Mahahtir, adalah hasil dua darurat. Pihak komunis dan sosialis di tewaskan dan dikalahkan melalui tindakan darurat.

Pada 1969, puak sosialis dan ektrimis (pemberontakan sivil cinabeng) ditumpaskan melalui tindakan darurat. Selama pentadbiran Tun Dr Mahathir, penguatkuasaan undang-undang adalah amat tegas. Tiada kompromi. Kesemua unsur negatif ditundukkan dan dilumpuhkan serta-merta. Sentimen perkauman dan agama benar-benar dipelihara. Kepimpinan Tun Dr Mahahtir dihormati kerana beliau tegas dan no bullshit. Malah, beliau di anggap diktakor dan kuku besi. Realitinya, beliau dihormati dan mana ada cinabeng berani angkat muka.

Kesimpulan.

Kita tak boleh nak nafikan sejarah negara ini, yang menyaksikan pemberontakan sivil dan bersenjata dari kaum cinabeng sejak 1945 - 1969.  Kaum cinabeng kekal dengan dendam kesumat mereka terhadap Melayu. Puak sosialis dan komunis tetap dalam dendam mereka kepada Melayu. Api dendam mereka tak pernah terpadam. Sebab itulah selama ini kita tak pernah tengok pun sekolah vernakular di tutup. Kita menyaksikan bagaimana sejak 1969, puak cinabeng mengamalkan diskriminasi kaum dan rasisma secara pasif-aktif.

Kita tak pernah tengok pun, sebarang usaha dan komitmen, daripada kepimpinan cinabeng, membawa masyarakat cinabeng hidup bersama kaum lain. Mereka tetap menjadi eksklusif. Mereka masih kental dengan jatidiri kecinaan mereka. Mereka tetap tidak mahu mengalah. Mereka tetap enggan melupakan dendam mereka. Mereka tetap mahu Melayu ikut cakap mereka. Mereka tetap tidak menghormati Perlembagaan dan raja-raja Melayu. Mereka tak pernah berubah sikap dan mentaliti kecinaan mereka selama berdekad-dekad.

Menghukum mereka dengan tegas dan mentadbir mereka dengan kepimpinan No-Bullshit , adalah jawapan terbaik. Tak perlu berperang dengan mereka. Cuma, kekalkan ketegasan dan mendidik semula generasi baru cinabeng Malaysia. Amat perlu mendidik semula generasi baru cinabeng. Mereka menjadi suparasis kerana pendidikan di sekolah cinabeng. Jika mereka enggan berubah, mereka perlu di paksa berubah. Paling tidak, mereka perlu di paksa mentaati perundangan negara.  Amat perlu menundukkan pemimpin DAP cinabeng rasis dan anarkis PKR.

Kembalikan semula ISA dan akta pencegahan serta kuasa-kuasa darurat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...