Rabu, 9 Januari 2013

KIT SIANG, GUAN END, HJ HADI TRIO OPPA GAMPANG.

* TIADA GAMBAR UNTUK MENCERITAKAN BETAPA GAMPANG TRIO JALANG PAKATANG"


Tidak mengejutkan bila Majlis Syura Pakatang Gampang meluluskan penggunaan kalimah Allah untuk menyebarkan Pluralisma. 
Majlis Syura PAS dan Dewan Ulama PAS sudah tidak berfungsi lagi dan digantikan dengan Majlis Syura Pluralisma Pakatang Gampang.
Kini, Father Joseph Guan End, ayahnya, Karpal Singh sudah mempunyai kuasa dalam hal ehwal agama Islam melebihi kuasa-kuasa Sultan, YDPA dan Perlembagaan Malaysia. 
Lainkata, Majlis Syura Antara Agama Pakatang Gampang menjadi sebuah Badan Berkuasa plak.

Anwar Ibrahim anak gampang pun sudah enggan menerima kuasa-kuasa Sultan dan MAIS dalam Perintah Larangan Penggunaan Kalimah Allah kepada bukan Islam. Anwar Ibrahim anak gampang sudah memisahkan antara Agama dengan Politik. Baginya, Agama tidak ada kaitan dengan Politik. 

Memanglah pakatang amat gampang kerana mencampuri urusan hal-ehwal agama Islam dan bertindak sendiri mengikut hawa nafsu mereka.
Bila difikirkan kembali, PAS mempunyai bilangan kerusi DUN dan PARLIMEN yang lebih banyak daripada DAP dan PKR. Tetapi PAS akhirnya berjaya dijadikan Anak Gampang oleh DAP dan PKR.

Kepada ahli akar umbi PAS dan simpatisan PAS, diharapkan anda semua tidak menjadi ANAK GAMPANG seperti pemimpin-pemimpin gampangan kamu. 

SELAMATKAN AKIDAH PERTAHANKAN KALIMAH.

MAJLIS PEGUAM PERLU DI-BERSIH-KAN DARI UNSUR-UNSUR POLITIK.
TAHUKAH ANDA bahawa jumlah keahlian BADAN PEGUAM MALAYSIA berjumlah hampir 15 ribu orang ahli? Dari jumlah itu hampir 64% adalah orang MELAYU ISLAM. Kebanyakannya graduan dari Universiti Malaya, Universiti Islam Antarabangsa, Universiti Kebangsaan Malaysia dan UiTM.

TAHUKAH ANDA bahawa tatacara, etika dan profesionalisma para peguam di Malaysia ditentukan oleh satu Kod Etika Profesional Amalan Guaman (KEPAG)? Di antara lain, Kod tersebut menyebutkan garispanduan dan etika profesional yang wajib dipatuhi oleh setiap pengamal undang-undang.

TAHUKAH ANDA bahawa Pasukan Pemantau kempen Kebangkitan Pakatam Ahzab Rakyat KL112 yang ditubuhkan oleh Majlis Peguam adalah bersalahan dengan Akta Profesion Guaman 1974. Ianya juga menyalahi Kod Etika Profesional Amalan Guaman. Anda boleh membuat aduan rasmi kepada Badan Displin mengenainya.

TAHUKAH ANDA bahwa Majlis Peguam tidak mempunyai sebarang kuasa mandat untuk menubuhkan sebarang Pasukan Pemantau di bawah Akta Profesion Guaman 1974?

TAHUKAH ANDA bahawa Majlis Peguam dikuasai oleh segelintir puak yang mencemar namabaik Majlis Peguam? 

TAHUKAH ANDA bahawa segelintir puak tersebut sentiasa melanggar Kod Etika dan bertindak di luar batasan kuasa yang diberikan di bawah Akta Profesion Guaman 1974? Malangnya,  perbuatan onar mereka tidak pernah diadukan secara rasmi kepada Badan / Jawatankuasa Displin Badan Peguam Malaysia?

TAHUKAH ANDA bahawa MAJLIS PEGUAM diwajibkan di bawah Akta Profesion Guaman 1974 dan Kod Etika agar sentiasa BERSIH dan BEBAS dari sebarang unsur politik?

Selaku warganegara Malaysia, anda berhak untuk menyatakan bantahan rasmi anda kepada Badan Peguam Malaysia agar Majlis Peguam Malaysia di-BERSIH-kan dari puak-puak yang mencemari namabaik dan kebebasan Majlis Peguam.
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...