Khamis, 27 November 2014

POLOTIKUS MELAYU DIPERMAINKAN OLEH POLITIKUS CHA


PAU 2014 , POLOTIKUS MELAYU DIPERMAINKAN POLOTIKUS CHA & TAMIL , ADA MEREKA SEDAR? 


Retorik polotik, Perkongsian Kuasa dengan semua kaum adalah suatu pembohongan paling besar dalam polotik negara. Sistem Demokrasi perwakilan negara hanya mengesahkan dan mempersohihkan parti yang ada majoriti kerusi di Parlimen dan di DUN. Tidak ada disebut dalam Perlembagaan mengenai Perkongsian Kongsi mitos polotikal yang disebut oleh polotikus pun.

Masalah Utama Polotikus Melayu ialah mereka sendiri tak mempercayai pengundi Melayu. Polotikus Melayu lebih gemar bereretorik dari melakukan strategi tindakan yang proaktif.

Polotikus Melayu lebih gemar dan selesa memanipulasi pengundi Melayu. Dalam masa yang sama melayan semua kehendak pengundi cha. Sehinggakan, habis semua hak-hak Melayu, polotikus Melayu jual dan gadaikan demi undi pengundi cha.

Sebenarnya sejak merdeka lagi, semua polotikus Melayu ditipu dan diperdayakan oleh gerakan-gerakan sulit polotikus cha secara diam-diam dan senyap-senyap. Mangsa gerakan-gerakan sulit itu adalah Melayu sendiri.

Tunku Abdul Rahman diperdayakan dan ditipu oleh polotikus cha membenarkan sekolah vernakular diteruskan. Pada masa penubuhan Malaysia, sekali lagi polotikus Melayu ditipu polotikus PAP cha Singapura.

Pada masa tragedi 13 Mei 1969, sekali lagi polotikus cha menipu polotikus Melayu. Selepas itu, ditipu lagi dengan memasukkan GERAKAN yang turut bersengkongkol dengan DAP cha mencetuskan tragedi 13 Mei 1969. 

Kemudian bila berlaku tsunami cha pada PRU 13, sekali lagi polotikus Melayu di tipu hidup-hidup. Sebelum itu pada masa pentadbiran Pak Lah pun, polotikus Melayu di tipu juga. Selepas Najib ambil alih, pun polotikus Melayu di tipu dek polotikus cha kononnya untuk mengukuhkan lagi sokongan cha, maka hendaklah ditunaikan semua hajat-hajat pengundi cha. Akhirnya, pengundi dan polotikus cha beri Tsunami Cha bertepek kat muka polotikus Melayu. 

Itupun, masih polotikus Melayu menaruh harapan kepada polotikus cha. Memang lawak lah minda polotikus Melayu. Polotikus Melayu lain pula, dok hantam hina cerca UMNO BARU dan BN. mengutok Melayu yang masih undi BN dan sokong UMNO BARU. Akhirnya, apa polotikus Melayu dapat? Dapat kutok dan caci maki polotikus cha dap sahaja lah.  Dan Melayu terus terpinggir dari arus pembangunan yang pesat.

Melayu tetap di diskriminasi untuk membeli rumah kediaman, di diskriminasi di tempat kerja dengan gaji lebih rendah, di diskriminasi di perbankan, dan di diskriminasi di mana-mana jua melalui kepuraan cha dan polotikus cha bermuka manis dan cakap-cakap manis. Sedangkan mereka membunuh Melayu dalam senyuman mereka. 

MELAYU 67.4 % daripada penduduk Malaysia. Cha cuma dalam 29% sahaja. Nah, bila Polotikus Melayu dok beri makan bersuap kepada polotikus cha dan cha, maka apa 67.4% nak makan? 67.4% itu bila polotikus Melayu benar-benar komited dan letak kepercayaan penuh kepada 40% sahaja untuk menyaingi 29% cha; gerenti lah KETIDAKSAKSAMAAN & KETIDAKADILAN EKONOMI & SOSIAL akan terhapus samasekali.

MALAYSIA hanya akan aman tenteram dan damai selagimana MELAYU BERKUASA dan kadar penduduk cha adalah di bawah 12% sahaja. Tiada guna berkongsi kuasa dengan polotikus cha bilamana polotikus cha hanya berminat nak perkembangkan bahasa Mandarin , liberalisma, pluralisma dan kekalkan identiti bangsa mereka serta Ketuanan bangsa mereka sahaja. Mereka nakkan semuanya tapi masih mempunyai tahap mentaliti 'IMIGRAN'.

Masih belum cukupkah polotikus cha dan kaum cha menerima bantuan dan perlindungan daripada penjajah selama 400 tahun untuk maju dan bertapak di Tanah Melayu? Sehingga mereka mampu menafikan Melayu di Singapura sejak 1965? dan diberikan hak ekslusif mentadbir Pulau Pinang sejak merdeka?

HAK KITA ADALAH HAK KITA
HAK ORNAG ADALAH HAK ORANG
HAK ORANG..... MELAYU TAK MAU
TAPI JANGAN LAGI DIBERIKAN HAK MELAYU KEPADA ORANG LAIN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...