Ahad, 25 Mac 2012

HALAU PELADANG HADIAH PRU 13 DARIPADA PKR.. YABEDA-BEDUUU !

 

Sekali lagi Noh Omar bersuara. Kali ini berkenaan dengan 'Hadiah Istimewa PKR' pakej PRU 13 di dalam polisi PKR 'Merakyatkan Ekonomi Selangor' bagi menambah wang dalam Geran SelangorKu-Hancur RM350 juta, bukan 350 juta Rupiah Indonesia atau Rupee India tapi kalau USD 10 juta itu kena tanya Tian Chua.

Oleh kerana PKR Selangor begitu prihatin dan benar-benar ikhlas nak bantu rakyat tak kira lah apa bangsa dan apa agama, terutama keturunan Melayu beragama Islam, pastilah mendapat layanan amat teristimewa. Bak kata Azmin Ali dalam sidang DUN bahawa pihak regim pro zionis Selangor telah berikrar akan mempertahankan hak keistimewaan Melayu dengan 'menahan' segala hak-hak tersebut. Layanan istimewa buat keturunan Melayu agama Islam di Selangor di bawah regim pro zionis (Polisi Anwar Ben Israel & Dana NDI, IRI & KAF melalui Neo-Con) ialah di HALAU KELUAR dari tanah, ladang dan premis perniagaan mereka.

'HALAU KELUAR' orang Melayu beragama Islam adalah layanan paling istimewa daripada regim pro zionis Selangor. Kalau dulu Kg Sungai Kerandang menjadi mangsa setelah mengambil teladan Kg. Buah Pala di Pulau Pinang, kali ini giliran pengusaha-pengusaha ladang dari kelompok orang Melayu beragama Islam di halau secara sistematik oleh regim pro zionis Selangor. Tujuannya tidak lain tidak bukan untuk mencetuskan keresahan dan menajamkan lagi konflik antara kaum di Malaysia. Tempoh pajakan bagi ladang-ladang tersebut  tidak dilanjutkan atas alasan pihak regim pro zionis tidak menerima sebarang permohonan pembaharuan.

Menurut salah seorang mangsa kezaliman regim pro zionis Selangor, beliau telah menghantar notis pembaharuan sejak 2009 tapi amat terkejut apabila dimaklumkan bahawa tiada sebarang permohonan pembaharuan di terima. Kata mangsa bahawa beliau telah dimaklumkan ladang-ladang berkenaan akan diserahkan kepada pihak lain. Kroni regim pro zionis kot?

Memang pandai lah regim pro zionis Selangor memerintah dan mentadbir Selangor serta melaksanakan polisi Merakyatkan Ekonomi Selangor. Mereka memang cukup pandai menipu dan berdusta. Mereka juga cuup pandai berlaku zalim kepada mana-mana rakyat Selangor berketurunan Melayu dan beragama Islam. 

Amat molek benarlah jika semua pengundi rakyat Selangor berketurunan beragama Islam pula membalas layanan istimewa tersebut dengan layanan yang samarata dan adil yakni 'menghalau' regim pro zionis dari semua kerusi DUN dan PArlimen di Selangor dengan cara 'Menahan' undi kepada regim pro zionis Selangor. Betul tak ?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DONG ZHO MEMANG TAK SEKOLAH TIMBALAN MENTERI PUN MEREKA HENDAK PUKUL.

 
Kesian Ko Wee Ka Siong berhadapan dengan pepuak tak reti bahasa 

 
Kuatkan Semangat Wee Kas Siong , Bukan Selamanya anda di 'boo' suatu hari nanti anda akan di julang 

PAYAH BENO PEPUAK REGIM PUNAH RANAH INI NAK JADI MANUSIA BERTAMADDUN DAN SEKOLAH PUNYA ORANG. PANTANG MEREKA BERKUMPUL DAN BUAT BANTAHAN GERENTI MEREKA HENDAK MENJADI GANAS DAN LIAR. ITU LAH PASAL PENTINGNYA , 'MALAY EDUCATION' sebab dalam Bahasa Melayu ada di sebut ' Bahasa Menunjukkan Bangsa'. Bangsa Melayu ini bersopan santun bukan ganeh macam cerita kartun.

Diceritakan melalui sumber sahih dan bukan setakat 'pandang dan dengar ' atau hanya berasaskan kepada gosip liar semata-mata , perhimpunan Dong Zho yang direstui oleh DAP menjadi kecoh. Tak pasal-pasal peserta perhimpunan menjadi ganas dan kurang ajar macam tak pernah pergi sekolah. Apabila Timbalan Menteri Pelajaran Wee Ka Siong cuba memberikan penjelasan, peserta perhimpunan mula buat bising dan mengejek-ngejek beliau. Nampak sangatlah perhimpunan itu yang menjemput beliau bertujuan untuk memalukan dan mematahkan semangat beliau.

Di akhir perhimpunan adalah sekumpulan berok terlepas mula melolong cam bunyi siamang tak cukup pisang meminta Wee Ka Siong meletak jawatan. Benda tu tak berakhir di situ malah ada cubaan pula oleh kumpulan berok tersebut cuba menyerbu dan menumbuk Wee Ka Siong ! Welaweh ! Memang tak pergi sekolah punya berok. Oopss .. memang lah berok tak pergi sekolah. Kalau manusia yang pergi sekolah dah tentu tak buat peel macam berok liar di hutan rimba.

Itu lah ajaran dan didikan regim punah ranah ke atas rakyat. Menjadi ganas dan liar macam berok kat hutan rimba. Masa insiden di Pulau Pinang (Himpunan Hijau) sibuk mengata pihak lain tak bertamaddun rupanya mereka lagi tak bertamaddun dan haiwan liar di hutan nampak lebih tamaddun daripada mereka.

Korang nilaikan sendiri cara dan budaya berpolitik pepuak regim punah ranah ini. Habis punah ranah dan jahanam rakyat jadinya. Kalau dah depan hakim pun sanggup tunjuk tapak selipar cukup ngeri bila dibayangkan kalau mereka memerintah negara ini. Saksikanlah hasil ajaran, didikan dan budaya politik regim punah ranah.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

PERHIMPUNAN RASIS 325, DONG ZONG & REGIM PUNAH RANAH BERADA DI SALAH NEGARA.


PERHIMPUNAN 325 antara lain merupakan suatu perhimpunan bersifat rasis. Walaupun di dalam Perlembagaan Malaysia ada menyebutkan mengenai perlindungan dan kebebasan mengamalkan bahasa ibunda kaum masing-masing tetapi ianya tertakluk kepada keistimewaan Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan.  Diadakan di New Era College di Jalan Bukit. Anjuran Dong Zho yng mendapat restu daripada regim Punah Ranah DAP PKR PAS.
 

Kita tidak mempersoalkan hak mereka untuk berhimpun secara aman. Kita tidak mempertikaikan kebimbangan mereka mengenai kekurangan guru mengajar Bahasa Mandarin. Cuma kita muyskil apabila masaalah itu diberikan keutamaan oleh mereka berbanding dengan kekurangan guru mengajar Bahasa Kebangsaan di sekolah-sekolah vernakular (Cina). Ya la takkan hilang jatidiri orang Cina jika mereka kekurangan guru mengajar Bahasa Mandarin kerana ini adalah sebuah negara berbilang kaum. Ah Chong yang makan nasi lemak Mak Temah setiap hari kat kedai mamak Ali pun masih boleh fasih bertutur dalam Bahasa Mandarin dan loghat puak nya. 

 

Kita juga turut musykil apabila diketahui bahawa perhimpunan tersebut di sokong dan mendapat perhatian daripada regim punah ranah. Dilapurkan kelihatan Tian Chua, Sapudin Nasution dan Chua Jui Meng. Timbalan Menteri Pelajaran pun hadir tapi untuk memberikan penerangan kepada peserta perhimpunan. Mustahil lah kerajaan tak prihatin, yea tak? Kerana peserta perhimpunan rasis 325 itu walaupun bersifat rasis tetap warganegara Malaysia dan di bawah tanggungjawab kerajaan.


Masaalah kekurangan guru mengajar Bahasa Mandarin bukanlah kerana kerajaan BN menzalimi mahupun tidak ambil peduli atau menyekat sebarang usaha-usaha memperbanyakkan lagi guru-guru Bahasa Mandarin. Ada kemungkinan anggota masyarakat Cina sendiri kurang berminat menceburi bidang pendidikan mengajar Bahasa Mandarin kerana ianya tidak membawa pulangan dan masa depan cerah.

Jadi apakah sebenarnya tujuan dan matlamat Perhimpunan itu diadakan? Adalah mustahil permasaalahan itu tidak boleh di bawa ke meja perundingan secara tertutup bagi kebaikan dan manafaat bersama. Tidak ke perhimpunan tersebut bertujuan untuk buat kecoh tak tentu fasal dan cuba mencetuskan isu sebagai provokasi ? Udah-udah ler tu Dong Zho, korang tu Persatuan Sekolah tapi buat tindakan macam orang tak pergi sekolah. Malu lah weyyy. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

REGIM PUNAH RANAH DAP-PKR-PAS TAK CINTAKAN NEGARA.

SEKARANG INI habis gelabah dan gabra semua lahanat-lahanat dalam negara. Kalau dulu mereka menguasai pendapat orangramai dalam macam-macam isu. Sekarang mereka pulak kena kutuk dan malu sendiri akibat fitnah-fitnah mega mereka sendiri. Akhirnya, PKRk & DAP terpaksa upah orang luar negara untuk menyebarkan propaganda mereka di fesbuk.

Dalam kehidupan ini kalau tidak ada kejujuran dan ketulusan dalam apasaja perkara, niscaya ianya akan berakhir dengan kegagalan total. Sebab itulah DS Najib berusaha bersungguh-sungguh mengotakan segala apa yang dijanjikan oleh beliau. Malah beliau sendiri menerima segala tohmahan dan kritikan dengan berlapang dada.

Bercerta pasal semangat cintakan agama, bangsa dan negara ini, lihatlah sahaja peel para pemimpin regim Punah Ranah sendiri. Kebanyakannya terpalit dengan macam-macam salahlaku seksual .. kira kesalahan jenayah cinta ler ...Cuba fikirkan .... sejenak ... jika mereka sanggup mengkhianati cinta sesama manusia adakah mereka ini mampu menyntai agama, bangsa dan negara ?

Ambil contoh macam Anwar Ben Israel lah, elaki pun beliau suka ... perempuan pun beliau suka ... apa nak jadi ? Contoh seterusnya ialah Bad-Role Ah Meng ostat, kalau rumahtangga orang lain pun beliau sanggup cerobohi , apakah ada pada beliau sifat mahu menyintai agama, bangsa dan negara?

Apalah yang nak dibanggakan sangat mempunyai pemimpin-pemimpin seperti Anwar Ben Israel, Bad-role Ah Meng ostat , Lim Kit Siang, Dr Chen Man Heng, Abdul Malek Hussin, dan yang semoral dengannya?

Adakah kita memerlukan pemimpin-pemimpin seperti mereka untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik dari sekarang? Sedangkan dalam kehidupan seharian mereka, ramai hati-hati yang terluka oleh perbuatan mereka. Jika mereka sendiri tak mampu memberikan kebahgiaan kepada isteri, anak, keluarga dan sahabat rapat mereka sendiri , pada fikiran anda adakah mereka mampu memberikan kebahagiaan kepada seluruh rakyat Malaysia?

Pada Hamba lah ... tak hingin sungguh nak duduk di bawah perintah orang-orang macam mereka yang tak tau nak menyintai diri mereka sendiri. Cari nahas sahaja menjulang mereka sebagai pemimpin. Mampus kita semua dikerjakan oleh mereka!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...