Rabu, 15 Februari 2012

GAMBAR TERBARU ANWAR IBRAHIM DI MEKAH ???? .. WTF.

Gambar ditas dirakam di Kuil Sri Maha Marriamman, Kinta Valley, Batu Gajah, Perak semasa sambutan perayaan Ponggal pada 29.01.2012.

Maafkan hamba kerana gambar di atas sahajalah yang dapat diberikan oleh pakcik Google semasa hamba menaipkan ' Gambar Anwar Ibrahim Ke Mekah' . Hamba pun hairan kenapa boleh keluar gambar-gambar di atas. Mungkin ada masaalah teknikaliti ataupun Hamba tersilap taip. Rakan bloger Hamba RBF mungkin ada jawapannya ...... RUANGBICARA FAISAL.

TEPUK DADA TANYALAH IMAN!

CELIK BUDAYA BUTA AGAMA PAS YANG SEMAKIN TIDAK RELEVAN.

Semasa perayaan sambutan Tahun Baru Cina, PAS begitu mendabik dada dengan keterbukaan mereka mengamalkan CELIK BUDAYA (Buta Agama). Amalan tersebut terlalu terbuka sehinggakan ada pemimpin PAS begitu bangga sekali apabila gambarnya memberikan angpau kepada penjual khinzir di pasar disebarkanegitu bergembir. Malah pemimpin PAS tersebut bergembira dapat bergambar bersama-sama penjual daging khinzir dengan kepala-kepala dan daging-daging khinzir yang turut 'memberikan sokongan' kepada amalan keterbukaan pemimpin PAS tersebut. Tidak berhenti di situ, ada sebuah cawangan PAS pula menganjurkan persembahan tarian naga di hadapan ibupejabat baru mereka baru mereka di sebuah negeri. 

Di peringkat kedewaan tertinggi PAS pula, kita semua maklum mengenai keterbukaan Mahadewataraya Nik Ajih berpegangan tangan dengan sami-sami Buddha serta memakai pakaian kebesaran sami Buddha. Tapi itu tidak mengapa bagi PAS kerana kesemua amalan tersebut adalah 'Polisi Keterbukaan' PAS berwajah Sosialis Religus. Tidak mengapa. kerana manusia PAS adalah para Dewa yang terpelihara dai segala dosa-dosa kecil mahupun besar kecuali hadas kecil dan hadas besar.

Oleh kerana 'Amalan Keterbukaan' tersebut adalah amalan mulia para Dewa PAS maka ianya tidak boleh samasekali di tiru mahupun dilakukan oleh mana-mana pemimpin lain selain Dewa PAS. Kerana itulah DS Najib di kritik hebat dan kecam oleh puak PAS apabila menghadiri perayaan Thaipusam sebagai keprihatinan beliau kepada rakyat beragama Hindu. 

Dari satu sudut pandang yang berbeza ternyatalah DS Najib lebih disayangi oleh akar umbi PAS brbanding para Dewa PAS. Sudah tentulah kecintaan tersebut mengundang suatu kecemburuan di pihak Dewa PAS. Mana boleh pemimpin lain lebih disayangi daripada mereka terutama jika pemimpin itu ialah DS Najib sendiri!

Hamba menasihati kepada semua agar tidak mudah terpedayalah dengan cara manusia PAS dan para Dewa PAS mengkritik DS Najib. Itu semua adalah penzahiran kasih sayang dan sokongan manusia PAS dan kecemburuan Dewa PAS kepada DS Najib yang semakin di terima oleh rakyat Malaysia. Manusia PAS tidak mahu DS Najib tergelincir jauh sepertimana berlaku kepada para Dewa PAS. Manusia PAS sedar bahawa hanya kepada DS Najib sahajalah mereka boleh meletakkan kepercayaan mempertahankan akidah Islam berbanding dengan para Dewa PAS yang seringkali tidak dapat membezakan manakah perayaan Budaya dan manakah Akidah. Lihat sahaja apa berlaku kepada Hasan Ali. Hanya dengan mengkritik DS Najib barulah nampak sedikit relevannya PAS ini di mata HINDRAF dan DAP. Tanpa kritikan tersebut HINDRAF dan DAP pun agak sukar menyebut PAS kerana kependekan lidah mereka disebabkan pendiknya akal mereka.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BUKAN SALAH PASIR BERDENGUNG JIKA WUJUD RASUAH DALAM PKR.


Pemimpin PKR adalah manusia walaupun dinaik-tarafkan oleh penyokong dan ahli mereka sebagai DEWA. Walaupun bertaraf DEWA, pemimpin PKR masih MANUSIA. Sebagai manusia biasa bertaraf DEWA, pemimpin PKR juga ada kecenderungan melakukan rasuah secara berlebihan dan melampaui batasan. Tidak mustahil ppara Dewa PKR melakukan rasuah. Kehidupan hari ini menuntut agar para Dewa PKR melakukan rasuah. Sedangkan lidah lagikan tergigit inikan pula para Dewa PKR dengan amalan rasuah. Lagipun para Dewa PKR memerlukan banyak kewangan untuk mengekalkan sokongan dan terus berkuasa. Pada para Dewa PKR wang adalah segalanya dan rasuah adalah jalan pintas untuk mengumpulkan kekayaan bagi mengekalkan kekuasaan politik terus berada dalam tangan mereka.


Penyelewengan pasir di Selangor bukan lagi sebuah rahsia walaupun SELCAT cuba membersihkan 'pasir kotor'. Amat jelas apabila pendedahan mengenai pembunuhan Datuk Patrick dikaitkan dengan skandal penyelewengan pasir, Khalid G terus menyatakan bahawa tidak perlu ditubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja 


Melaui tindakan Khalid G dan PKR Selangor, kita mula tertanya-tanya apakah yang mahu ditakuti oleh mereka sendiri ? 

Ada sebarang perkara yang mahu disembunyikan oleh mereka?
Nampaknya begitulah. 
Mari kita dengar apa komen Noh Omar mengenai skandal penyelewengan pasir yang serius di Selangor.Ehem , wahai para Dewa PKR, taraf kedewaan anda tidak menjamin anda semua adalah kebal dari implikasi perundangan negara. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANWAR IBRAHIM JADI PONDAN DI MELAKA.

KAMPUNG GADEK &  HUTAN PERCHA MELAKA. Bagi Anwar Ibrahim kedua tempat itu merupakan tempat yang penuh nostalgik. Disitulah Anwar Ibrahim mampu menjadi Pondan 100% tanpa perlu berselindung lagi. Tahniah kepada gerak kerja dan semangat pemimpin dan ahli UMNO di kedua tempat tersebut kerana berani membogelkan Anwar Ibrahim sehingga kepondanan beliau begitu terserlah sekali. Tanpa segan silu Anwar Ibrahim menjadi pondan setelah dipondankan oleh. Petikan mengenainya :
Ramainya!
Namun begitu, Anwar yang masih takut menyahut cabaran Zahid Md Arip suruh saman Dato Eskay, Ummi Hafilda, dan lain-lain mahu mulakan gerakan revolusi dari Gadek.
Begitulah Anwar dengan tak tahu malunya ketika berucap dalam satu Majlis minuman teh di Taman Pulasan Gadek Alor Gajah.
Hadhir adalah dalam 250. Sampai perlu minta bantuan sambutan tetamu.
Janji Anwar adalah jila PR memerintah harga minyak diturunkan dan permit teksi akan diberikan kepada rakyat tanpa sekatan. Taktahukah dia sekarang ii pun pemandu teksi dah mengeluh banyak sangat permit teksi.
Cerita minyak dia tu dari minyak USD60 setong hingga ke USD120 setong. Tak boleh pakai.
Dengan jelas Anwar meniup hasutan untuk melakukan revolusi ala Mesir dan Libya. Tetapi dia kata dalam pilihanraya ke 13, Melaka dan Johor akan ditawan.
Dah Pemuda bantu sambut dia, Anwar kata Ali Rustam takut dan bayar Pemuda RM20 untuk buat provokasi. Tapi kata nak buat revolution. Sikit saja dah kata provokasi.
Budak-budak cuma melaungkan Anwar bohong, Anwar penipu, Anwar membontot.
Melucukan sungguh.
Anwar kata dia tidak gentar dan kata Tun Mahathir pun dia sedia lawan. Itulah nilai budi anwar. Tun Mahathir yang beri dia peluang naik dan orang tu yang dilawan.
Apa hal un anwar memang tetap berani dan lawan tetap lawan. CUma Dengan Dato eskay, Ummi Hafilda Nallakaruppan, Ezam, WSJ dan beberapa yang lain saja dia tidak berani nak saman.
Lucu betul anwar.
Dia menyeru masyarakat menggunakan media baru untuk mengetahui isu terkini. Baguslah tu, sila layari Pemerhati Sempoi dan rakan-rakan blog kami ye ...
Ketika Anwar berada dalam kereta, seorang wanita UMNO menghampiri kereta dan menyatakan rasa tidak puas hati dgn penjelasan Anwar mengenai isu NFC.
Takpe lah Kak, anwar sendiri bukan faham pun. Pasal budak dia menipu. 
Baca seterusnya di sini PEMERHATI SEMPOI

TEPUK DADA TANYA IMAN! 

KERANA DOKUMEN INI PATRICK WONG DI BUNUH?

SURAT AKUAN MENDIANG PATRICK WONG


LAPORAN POLIS BERKAITAN DENGAN UGUTAN BUNUH TERHADAP BEKAS PEKERJA SEBUAH SYARIKAT KRONI REGIM SOSIALIS PAKATANG YANG MENDEDAHKAN MENGENAI SKANDAL PENYELEWENGAN PASIRBaca seterusnya di sini PAPA GOMO 

Regim Sosialis Pakatang Hancus Selangor wajib menjawab dan wajib telus dengan bersetuju menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja dan menyerahkan semua dokumen kepada Polis dan SPRM untuk menyiasat lebih lanjut. 

Kalau Regim Sosialis Pakatang TAKUT dan BERDIAM DIRI itu bermakna ADA BENDA YANG DISEMBUNYIKAN!

TEPUK DADA TANYA IMAN!


NOSTALGIKNYA 'CINTA KURA-KURA' FILEM KOMEDI ROMANTIKA DA BOM!
FUUUUU...YYYYYOOOO !!!!! HEBAT ! Filem terbaru terbitan KRU Studio yang diarahkan oleh Norman Hakim bertajuk 'CINTA KURA-KURA'. Sebuah filem genre komedi romantika yang meninggalkan kesan mendalam di hati penonton. Ceritanya ringkas tapi begitu menarik dan realis. Watak CGI kura-kura begitu melucukan dan hidup sekali. Filem ini memang best ler. Santai. Tak berat. Memang seronok dan terhibur! Bila ditayangkan di pawagam nanti ... Jangan lepaskan pleuang anda untuk menontonnya.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...